За Великден в Милано на гадание и шопинг

Въпреки че ще ви кажат, че Милано е сив и мрачен град, вие със сигурност ще го харесате, след като прочетете този текст и ще му отредите поне един уикенд.

Обратно в новината

Коментари - За Великден в Милано на гадание и шопинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво гадание и "шопинг" на Възкресение Христово? Коя е българската дума?

"...сив и мрачен град...". Това пък кой го измисли!?!

Абе този "пътеводител " за какви хора е писан? Ако го следвате ще ви трябва петцифрена сума. Не ви трябва седемзвезден хотел ако само ще спите там. За музеят на Леонардо съм напълно съгласен, аз отделих цял ден и пак някой от нещата не успях да ги видя. От моя опит мога да споделя, че при резервиране на по-евтин хотел, няма смисъл от закуска (не си струва) по-добре отидете до някое кафене за прекрасно капучино :).

Има ли в МИЛАНО търговски улички за безпартийни ?

Да отидеш в Милано и да не посетиш "Музеят на науката и технологията Леонардо Да Винчи" все едно, че не си видял нищо. Името е малко подвеждащо, защото не се отнася само за произведенията на Леонардо, а смея да твърдя, че е един уникален музей на цялата известна на Земята наука и технологии от най-древни времена до настоящото. В музея може да видите: - първите летяли самолети до най-съвременните изтребители и вертолети. Има опции дори да управлявате тренажори; - първите дървени древни галери до съвременните подводници - истински експонати; - научните достижения, включително част от Големият адронен колайдер; - първия часовник до най-съвременните образци; - първия компютър до сегашните суперкомпютри; - първите космически спътници до съвременните космически кораби; - изобщо уникален музей. Който не го е посетил е загубил много!

Напълно сте прав! Отделих четири дни за да разгледам този музей подробно и не съжалявам! Особено ми хареса ЖП палатата с най-старите локомотиви и вагони до днешните. Експозицията на оригиналните първи автомобили до днешните електрически Тесла и т.н.

Учредител съм на ТКЗС-то в нашето село навремето. Интересува ме дали в разгледания от вас музей има експонирани вършачки, редосеялки и парни локомобили от началото на миналия век? Ако има , ще помисля да се зариша за една екскурзия до Милано, макар че ще трябва да отделя една пенсия.

информацията, но не сме бедни доктори, че да обикаляме света

аФторката май не е чула, че "Тайната Вечеря" се намира в Милано

Чети: "гадание и шопинг", а не :"културинг и познанинг"

В Италия съм видял над 30 "Тайни вечери", но оригинала е уникален - само където се чака много и опашките са големи. Почти същата е в църквата Св. Антонио в Падуа. По добре прескочете на около 120 км до Торино и вижте в Базиликата "Сан Джовани" Торинската плащаница. Там може да посетите и Музея на киното, който също е уникален.

Aман от тва Mилано, ма...

Това реклама ли е?

Ми кЪ мислиш ти тая работа?

Ооооооо, Вааууууууъ, Ииииииии, ЕЕеееееее, ааааааааа, Мммммммм