Шолц след срещите в Китай: Разговорите дадоха важен тласък за прекратяването на войната в Украйна

Германският канцлер заяви, че е съгласен с китайското ръководство относно необходимостта от провеждане на мирна конференция в Швейцария за обсъждане на конфликта

Обратно в новината

Коментари - Шолц след срещите в Китай: Разговорите дадоха важен тласък за прекратяването на войната в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това нали го играхте с Меркел - лъгахте и си писахте си сметката без кръччмаря ! А той само седи в Москва и ви гледа сеира !! Тъпаци !!

Е мазно копеле е тази гнида Шолц. След като намаза на филия европа и му набиха канчето в китай, обърна палачинката и тръгна да ми говори за дипломация и "силен тласък". Да го тласнат в берлинската стена с 200. Вече изпусна всички шансове някой да те вземе на сериозно. Такава каша забърка с урсула и бербок че вече и господ не може да те спаси. По-добре си приготви личния багаж и две монети за лодкаря, че друго не остана за теб.

Еми ... наритали мазбия шваба и какво? Сега да си разплетем чорапките ли? Мислел той, че щяло да бъде, вероятно, нещо си ... Раваносметка - БАСФ, Даймлер, колко още ще си закрият бизнеса в германия? Да не споменавам хилядите фалирали малки фирми... И къде е германската икономика, която скъса отношениятра си с Русия, която и доставяше евтин ресурс? Ами - простичко - германия фалира! Каквото и да си говорим и обещаваме и твърдим и ... полит-коректни изявления да се правят.

Много е тъп горкият! Само Аналена и Хабек го бият по безхаберие.

Този, натоящ лидер на една държава, която е изпаднала в дълбока рецесия, беше посрещнат в Китай от ... кмет. Няма посрещане с държавни почести, няма министри, нишо ... Тоя на какво се е надявал? Външната му министърка, посрещнаха в Китай по същия начин - като някакъв нежелан ... навлек, който .... Бе както и да е, Китай няма нужда от сринати икономики, заради корупционен интерес на управляващите ЕС. Сиреч, както казва баце - германската икономика, сега ще пийне една студена водица. И ще и приседне, заради продажническата политика на едни ... пробити политици.

Сун Дзъ смята войната за необходимо зло, което трябва да се избягва, доколкото е възможно. Той отбелязва, че „войната е като огън, хората, които не сложат оръжие, ще умрат от собствените си оръжия“. Войната трябва да се води бързо, за да се избегне пълното разрушаване на страната и икономическия колапс на държавата: „Нито една дълга война не е донесла печалба на страната: 100 победи в 100 битки е просто смешно. Всеки, който се отличи, като победи враговете си, получи победа дори преди вражеската заплаха да стане реална. Според книгата кланетата и жестокостите трябва да се избягват, защото това може да предизвика съпротива и да даде възможност на врага да обърне войната в своя полза. Общата идеология на Сун Дзъ съчетава конфуцианските основи за поддържане на социалната хомеостаза с даоистката диалектика на универсалното Дао, космическия циклизъм на школата Ин-Ян, легалистичната „политическа наука“ и управленския прагматизъм на мохистите. Този синтез, представящ войната (бин), от една страна, като „великата кауза на държавата“, „основата на живота и смъртта, пътя (дао) на съществуването и смъртта“, а от друга страна, като „пътят на измамата“ е обобщен в 5 принципа:

„пътища“ (единомислие на хората и водачите), „небе“ (съответстващо на времето), „земя“ (съответстваща на място), „командир“ (правилно лидерство, по-специално характеризиращо се с надеждност - ксин и човечност - рен), “закон” (организация и дисциплина). Тези принципи трябва да бъдат приложени чрез 7 „изчисления“: владетелят има Дао, наличието на способности на командира, разбиране на характеристиките на небето и земята, осъществимостта на законите и заповедите, сила на армията, обучение на командири и войници, яснота на наградите и наказанията. Впоследствие тази диалектика на лоялност и измама, сила и слабост, войнственост и миролюбие се превърна в една от основните методологии на традиционната китайска култура, изкуството на хитростите. Сун Дзъ разглежда войната като органично цяло, от дипломацията и мобилиз

На това нещо му показаха мястото още при посрещането.

Опааа, изтриха ме! Добре де, Шолци е светец и едно в едно робинята Изаура! Така добре ли е?

За прекратяване на войната ли говори този?! Ама някои хора не харесват това.

Тая празна тиква лъже като, щеше да кажа циганин, ама не искам да обиждам нашите съграждани. Корумпиран, не си спомня нищо за финансовите афери, Варбург Банк или Кум Екс. Пълен боклук.

Точно. Политико оприличи срещата като, цитирам, "шамар за Шолц". Щото, китаецът го скастри за ограниченията на ЕС срещу китайските фотоволтаици, ИВ-ита и батерии за ИВ-та, като същевременно му каза ДГД за крайна. Страшен тласък. Направо, руснаците вече се прибраха в Русия, предложиха и репарации... Един от най-жалките немски политици, наравно с Гинеколожката...

пффф

Ей, соросите, как нищо не схващате значи. Руснаците вече не само Киев Взеха за 3 дена, ами сега прехвърлят Ламанша. Цяла Европа осовободиха! Такива празненства не е имало от края на студената война, която руснаците само се преструваха, че са загубили, за да приспят врага. Ноември в САЩ няма да има президенстки избори, а референдуми за присъединяване към Русия... :))))))))))))))