Разкрита е схема за купуване на шофьорски книжки

Министър Данаил Папазов обяви, че е разкрита схема за купуване на шофьорски книжки в ИА "Автомобилна администрация". Той обяви, че корупцията при взимането на книжки и проверките на пътя трябва да спре.

Обратно в новината

Коментари - Разкрита е схема за купуване на шофьорски книжки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като с контрабандата на цигари продължава да си върви във Варна циганите продават и всеки ги знае, охраняват се от полицай и отиват в джоба на комунистите - дънката, гуцанов и.т.н.

за това - ЕВАЛАТА! стига да не е прах в очите и пренасочване в нова касичка

За цифровизацията, Папазов каза, че са си свършили перфектно работата. Да - ама не! Колко хора - не могат да гледат нищо? Вярвате ли си, че са само 0, 4 %. Ваучър за 60 лв. декодер - за 35 - разликата - в чий ли джоб влезе? Ваучъра е платежно средство и като такова влиза в магазина, срещу неговата стойност получаваш стока на стойност 35 лв. С другите ваучери - за храна например даваш ваучър за 20 лв. и ако стоката ти е за 22 доплащаш 2 лв. зашото ако дадеш ваучър за още 5 - ресто не ти връщат. нещо не ми се връзват фашите конци драги. Изпитите за книжки са проформа. Таксите са високи, но никой не те учи освен за запалиш двигателя и да караш на прав участък или извънградскокакто и градско - малко и това е по-вече от 10-12 години. От тогава са впечатленията ми за обучението на сина ми. Нима това не се знае и от вас г-н Министър??? Всички се правите на ощипани моми, когато става дума за практики утвърдени назад в годините на ранния преход още, но раБотещи и до днес!!

Малий, че откритие ?????? За шофорска книжка средно образование. Всеки втори мангал неможеш да чете с шофьорска книжка. Ревизирайте участниците по образователен статус. Там ще стигнете до фалшиви дипломи за 8 клас. Егати държавата ?

...абе, виждал съм...през 1981, и го скъсаха, така е не видя книжка...

То, че обучението е под всякакво ниво никой не го оспорва. Не се учи паркиране, изпреварване, движение по автомагистрала или скоростни пътища и т.н. А за изпита тези неща не са необходими, а пълен портфейл, което не е от сега, а от момента в който така жадуван изпит премина в "ДАЙ, ДАЙ". Министъра най-вече да помисли как да се отърве от така корумпираният изпит, та да не го боли главата, а и пътищата да станат по-сигурни, както преди тази дейност да е в "ДАЙ, ДАЙ".

Абсолютно те подкрепям по въпроса за обучението! Платих 700 лв. за курс на синът ми, и още близо 100 лв. за БЧК, учебници и др., НО рушвет, заклевам се, не съм давал. Кара си момчето курса, както си му е реда. Аз никога не съм го учил предварително да шофира. Не се опитах и по време на курса - все пак разчитах на педагози, инструктори, изпитващи ... Изпитите ги взе от първи път, за моя гордост, но до тук! Първо качване - от 10 потегляния 8 загасяния на двигателя. Това паркиране, полусъединител да си ги нямаме! Смяна на скорости - ужас! Преценка за габарити - нула! Второ излизане - одрана кола. Обаче човека има книжка и на пътя си е, по документ, съвсем редовен водач. Да, ама, не! Ако имах повече пари и по-малко акъл, да му купя една кола за подарък, все едно съм дал оръжие в ръцете на дете. Лично бих скъсал всички лицензи и документи на всички, които са участвали в обучението и изпитите на моят син. Защото много добре си давам сметка, че той не е единственият получил такава "подготовка".

Поздравления господине, че реално оценяте ситуацията с младия шофьор, въпреки, че ви е син. Преди 14 години като карах шофьорските курсове, сам си оцених, че съм гола вода, взех една стара трошка от приятел, той ме закара в едно село, остави ме там, цял ден въртях на селския "стадион". Така 3 или 4 дни го правих, после се пуснах на междуселския път, после се прибрах сам до София. И така. Явно бавно зацепвам, трябваха ми поне 40-50 часа такова самостоятелно "селско" каране за да се "отчупя". Естествено, ако ме бяха сгащили катаджиите, щях да плащам глоби, но и ако трябваше тези 50 часа да ги плащам на инструктура, щеше да е солено. След това аз лично 2-ма други шофьори съм водил там да се учат. Та според мен това е решението за вашия син. Лошото е, че последния път като минавах, имаше почнат строеж на центъра на стадиона, т.е. моето място вече е неизполваемо.

Корупцията при шофьорските книжки трябва да се криминализира.Деянието да се третира като съучастие в убийство.И да се разглежда по бързата процедура от Наказателен състав на Съда.

Виждаме как се борите с корупцията. Заловеният с 200 евро и 60 лева подкупи инспектор от ДАИ - Благоевград Димитър Миленков - Миче все още е на работа.

Преди 3 години дъщеря ми си смени шофьорската книжка и само няколко месеца по-късно старата й книжка въпреки че трябва да се съхранява в КАТ беше открита в някаква циганка от Кърджалийско!

Мръсниците от ДС-продължават.От дъното на душата ги ненавеждам.Червено-кафяви мръсници?

Я си заври това ДС отзад и престани да осмърдяваш сайта

Мръсник-червено-кафяв.Това са ти избирателите бе,кхмер.

Белите, хетеросексуални мъже християни няма да могат да си купят нижката. Аферим, машаллах!

Тоя не може ли да си направи чистката без да говори глупости?

Ай ся, кой ми с*а в гащите?

Лично комисарят Ран му каза за схемата, така че нашто момче сега ше ги разбие тия маймуни дето не си плащат на който требе.

Сухото дневно е от 500 до 1000 лв. НИщо в сравнение на надницата в парламента.Искам да съм дупетат

Този е поредния борец срещу корупцията

А аз спирам корупцията в общината. Знаете, че мога.

Силно дискусионно е дали изобщо трябва да има шофьорски книжки. Управлението на МПС е жизнена необходимост, съответно не трябва да се регулира. Има доста страни, в които населението няма паспорти, книжки или каквато и да е друга бумага и си живеят чудесно. Ако все пак трябва да има книжки, нека правилника се сведе до 3-4 страници едър шрифт - никой не е длъжен да се обременява заради някакви псевдообществени структури. И целия процес по получаване на книжка, подновявания и т.н. да е безплатен за лицата. Нали не на тях им трябват книжки, а на "органите".

Кои са тези държави, в които не се регулира този процес?

Ей, смешници, добър ден. Караме кисело зеле. Ами тази схема за купените шофьорски книжки си върви поне от 10 години. Мога да ви кажа имена и на курсисти и на инструктори . Само онези в ДАИ не знаели, айде бе.

И аз мога,даже ще кажа едно,Иванчев се казва господина.. инструктор от самоков е.. и си делка "почерпката" с шефката на психото на Ботевградско,името не и знам но то друга такава кобила няма...

Ако направят некорумпиран изпит по четене и писане на шофьорите и ще резултатите ще са трагикомични. въобще до Правилник-а няма нужда да се стига.

ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА ИЛИ ПО-ТОЧНО ГЕРБЕРСКА!! НАЛИ БУДА, ПРАВЕЙКИ НАКОЛЕНКИ В БРЮКСЕЛ, ПРАВЕЙКИ СЕ НА ПО СВЕТЕЦ И ОТ ПАПАТА, ДОКАРА ПОРЕДНИЯ ГАФ, ТОЙ Е ПО-ГОЛЯМ И ОТ РАЗПАДАЩИТЕ СЕ ЛЮБИМИ НЕГОВИ МАГИСТРАЛИ, ПАК ОТ ВЕЛИКА ПОЛЗА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ-ТЕЗИ, КОИТО НЕ УСПЯ ДА УМОРИ ОТ ГЛАД-СЕГА ИМ ОТНЕ ЕДИНСТВЕНОТО РАЗВЛЕЧЕНИЕ И УДОВОЛСТВИЕ В СТУДЕНИТЕ КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ-ТЕЛЕВИЗИЯТА! ПОНЕ НЕЯ ДА ИМ БЯХА ОСТАВИЛИ-НЕ-БУДА ТРЯБВА ДА ЛЪСНЕ КАТО ПЪРВИ ОТЛИЧНИК В ЕС!! БАБИ И ДЯДОВЦИ!! БЛАГОДАРЕТЕ НА БУДА И ГЕРБ!! ВИНАГИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ И ЗА НЕГО- И АКО , НЕ ДАЙ БОЖЕ, ПАК ДОКОПА АКТИВНО ВЛАСТТА-НЕЩО, КОЕТО НЯМА ДА МУ ПОЗВОЛИМЕ, НО АКО ВСЕ ПАК ТОВА СТАНЕ-ДИРЕКТНО СИ КУПЕТЕ КОВЧЕЗИ, ОТ ПО-ЕВТИНИТЕ, ЗА ДРУГИТЕ НЯМАТЕ ПЕНСИИ, И НАПРАВО ТИЧАЙТЕ КЪМ ГРОБИЩАТА!!

В неделя има дежурни аптеки!

Подобни новини (не визирам сайта) са обида за българския народ, когато очевидни неща и за малките деца, бъдат съобщавани като кой знае каква свършена работа.

I jene me rekitiraha za knigka.

Другаря ДаПа,откри топлата вода,май?!

Всъщност голямата беда не е в това, че съществуват "схеми за купуване на книжки". Бедата е че почти не остава вариант, при който човек да вземе книжка без да даде... Всеки по един или друг начин е принуждаван да влезе в схемата, било като го скъсат няколко пъти, било като директно си му кажат за какво става дума. И ако в големите градове има шанс за измъкване, то в малките (където всеки познава всеки) нямаш шанс да избягаш от системата.

Ама защо само шофьорски книжки? Защо някой не попита например, как Гонзо или Черната Златка имат дипломи за висше образование?! Защо?!

какъв напредък, какво разкритие?

Имам книжка още от комунизма. Тогава карах 5 месеца курс, на "Жигули" и "Москвич", и късаха на поразия. Целта беше да се научиш да караш, и да научиш правилника. Сега курс 20 дни на Мерцедеси и т.н. Освен това, аз познавам много хора, които познават много хора, които познават много хора, и т.н. НИТО един, ама НИТО един не е виждал циганин в курса си, а става въпрос за десетки хиляди хора, и как тогава мангалите имата книжки, да не говорим и за дипломи. Лично познавам няколко такива "рома", дето не могат и да пишат, ама имат и дипломи, и книжки. Но и цялата рода работи на запад-я джебчийки, я проститутки, и носят здрава пара тук.

Контрола ви е слаб. И вас ви мързи да работите и само пазите столчетата, за това е такава анархия. Всички са виновни за невежеството на водачите, но най-много вие в прословутото ви огромно министерство. Май трябва да уволните още хора.

нима в бг може да се купи шофьорска книжка? тс не го вервам

Аз пък вярвам, но само 2 % .

Ако се спре този начин на даване на шофьорски книжки,мацките как ще стават шофьорки? Но всяко зло за добро - ще се разтовари поне трафика

То мацките да са ти проблема. Те поне са внимателни. Пълно е с идиоти, дори професионални шофьори - тираджии!!! и таксиметраджии, да не говорим, че някои от тях карат без книжки, но това е проблем на КАТ (или 20 лева на катаджия).

Ами те мацките са си голям проблем - учат по друг правилник. Според него предимство на всякакво кръстовище има БМВ-то кабрио, особено ако го карат те!

Точно мацките са много опасни, най-вече тези, на които чичковците им купуват джипки от съображения за тяхната безопасност! Като коне с капаци са - изобщо не поглеждат встрани, говорят потелефона и в същото време се гримират. Мен за последната седмица четири такива ме изпревариха на пешеходна пътека!

мацките можеи да са внимателни - но кифлите, пачаврите и коврите - не.

ИМА МАЦКИ КОИТО НЕ КАРАТ ХУБАВИ КОЛИ ,НО КАРАТ ПО ДОБРЕ И ОТ МЪЖ МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ БЕЗ РАЗДЕЛЕНИЯ

Програми има разработени.Не искат да ги прилагат.Нямат интерес от това.

Сега се сетили.24 години спаха.ДПС и БСП са били винаги на власт.Само факта,че никой не е видял циганин в учебна кола,говори,че книжки се купуват.В страната има доста мургави шофьори на таксита,на камиони,особено тия,които карат дърва са само роми.

То шофирането добре. Всеки може бързо да се научи да шофира. На мен ми е интересно, защо малките фирмички, обучаващи до към десетина нови водачи, не провеждат нито един учебен час по Закона за движение по пътищата и правилника към него - т. н. листовки. Познавам много хора на, които това е напълно спестено, а то е повече от половината обучение. Това е все едно да пуснеш някого в Джунглата, яхнал магаре. А как да оцелееш върху магарето, не са ти казали.

Господин министърът споменава и електронното правителство... та да питам ще го бъде ли електронното правителство тоя мандат или пак ще е като стара дъвка забравена на нечий стол?

Според мен няма да го бъде този век електронното правителство, при положение, че все още е необходимо да разнасяш бележки от една столична община в друга - връзка нямат (и по между си и със света).

Да, така е. Дори широко рекламираната услуга да минаваш годишен технически преглед на МПС без да носиш бележката за платен данък също не работи, поне в София (а за другите - още по-малко вероятно).

Вие сте щастлив...поне ходите от сграда в сграда а на мен ми се случи да се подпиша в тефтера на едното бюро за да може служителката да подаде документа на колежката си на съседното бюро.

LoL...тия ме разбиха, това беше обществена тайна десетилетия, а те сега го разкрили, явно сега им опря яйцето, иначе как да си обясним тази новина...Господине има още схеми за "разкриване" :D

Някой да е виждал циганин в учебен автомобил да се учи да шофира?

Не са виновни циганите а алчните БГ инструктори и КАТ!!!!!!!

.... и инструкторите в фирмичките - много важно звено от веригата

Не КАТ, а ДАИ (Държавна агенция автомобилна администрация). То и в КАТ са гола вода, но това е друга тема. Когато се явяваш на изпит за шоф. книжка, ще забележиш, че ти изпитват даяджии.

Браво за спирането на схемата за купуване на книжки. Явно доста народ се е възползвал от нея. Прави ми впечатление, че правилника за движение по пътищата масово не се спазва. Такива груби нарушения се правят, че не е достатъчно само да си тъп, за да ги правиш, а задължително си и невеж. Не само уволнение, но и затвор и за даяджий и за тъпаци. В крайна сметка става въпрос за човешки животи.

Навремето, при такава разкрита схема, влизаха в затвора. Заради това, нямаше такива схеми и пак заради това, сега не можем им насмогна!

"цифровизацията" е "перфектно", представете си, Боже мой, какво ли щеte да e, ако я бяха свършили само "добре"?!?

Тези негодници и скапаната им служба са за закриване.Крадци!!!

Те схемите за разпродаване на държава не са хванали, ма иначе книжки ловим

Гн ПАПАЗОВ, КОГА ЩЕ РАЗКРИЕТЕ ОНАЗИ СХЕМА, ЗА КУПУВАНЕ НА ДИПЛОМИ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, КОЯТО СЪЩО Е ИЗВЕСТНА НА НАЦИЯТА ОТ 23 ГОДИНИ ?...

Ей това е експерт! 4 месеца му трябват, за да разбере за корупция, за които ни знаем от 24 години!! Уникално Правителство! Направо са жалки...

Колкото да прочетат два реда от вестника все ще се справят защото поне до 3-4клас са изкарали ,после ги подгонва хормона и се ,,женят"и дотам им е ученето.Правят се нарочно на неграмотни за да минават винаги метър ако е за някакви наказания или да им попълнят някакви формуляри в службите за да не се мъчат а за да не чакат на опашки отиват винаги цели тумби и хората им дават да минат само защото хлапетата им опипват чантите или се блъскат нарочно в тях ,крещят а и вонят.

Тези откриват топлата вода. Всеки втори мангал с шофьорска книжка. Шофьорска книжка само със средно образовани !!!

Корупцията при книжките и разрешителните, както и при проверките на пътя трябва да спре, категоричен е Папазов. За превоз на камани с Шкода не покрити глогата е 500 лв. С една дум-а изпонасраха се АИ !

Защо караш камъни с товарна Шкода? Аз реших прорлема. Купих си самосвалче зо 3,5т. и не ме спира, нито ДАИ, нито КАТ. Не е задължителен тахографа, ните те проверяват легален ли ти е превоза, колко време управляваш. На камиончето товаря с 2 тона отгоре, също като на Газ-53. Кантар не ме хваща.

Когато КАТ спират за проверка, просто да подада и вестник,за да се види, дали водача може да чете. Особено ако е по тъмните българи.

а, добър ден, що мангал кара с такива и това се знае отдавна!

И кога ще разкрият схемата за купуване на лицензи за инструктори.

Когато разкрият тази и за превозвачите, тоест никога. Бедна им е фантазията на хората какво се случва. И то де да беше само в тази агенция. Я да отидат на гишетата в митницата да видят. Като се замисля май не им е бедна, щото те хората си участват.