Шофьорите вече могат да проверяват за невръчени глоби в сайта на МВР

Услугата ще е достъпна след въвеждане на номера на шофьорската книжка и ЕГН

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ ПЕ–ДЕ–РА–ЗИ

Имам ли за плащане глоба към кат

Имам ли за плащане глоба към кат

Левинс

Дали имам глоби

in4hay@

дали имам глоби

"Имате невръчени НП и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането, издадени в качеството Ви на физическо лице или законен представител на юридическо лице. За връчване на НП е необходимо да посетите лично звеното "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по Вашия постоянен адрес. Електронният фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на Министерството на вътрешните работи или в звено "Пътна полиция"" Значи имам нещо електронно, но физически трябва да се завлека като престъпник до местното РПУ ...електроника братче.

Е и ? Имам невръчени ана за какво са от кога са , влезли ли са в давност , кой е шофирал ... пак недовършена работа ....свършете нещо като хората стига половинчати работи !

Тази проверка не е нова ...от няколко месеца е активна

Полицаите нека да излезнат от храстите.

Актове

А кога ще оправите и пътните знаци? Ограничение 40 заради подход към заводче, което не работи от 10 години и патрулка с камера скрита в храстите.... Класика.....

Поради ред причини на "местни данъци и такси" не мога да имам МПЦ на МОЕ ИМЕ... - търсят данък на открадната кола от 2000 година... Колата е свалена след 15 годишно издирване от системата на КАТ и е архивирана... От Прокуратурата има преписка, която е срещу неизвестен извършител и е прекратена. Колата е на името на майка ми..... Преди месец, майка ми си купи мотор ... , а тя е на 82 години.... Книжката ѝ е изтекла и не знам дали е подновяван в последните 20 години... С малоумни закони и разпоредби ни вкарват с ЯКИ ситуации, които и законодателя не може да предвиди и после се хвалят какво са сътворили.... Как да проверя, като имам само ЕГН, а номер на свидетелство за Управление нямам... Да ..Ви у бъгавата система.... :)))))

И от какъв зор ще диря ,ще се ровя ,как да ми го нахлузят ,че и да им плащам на михлюзите , дето се крият ,като паткани и то все на такива места, че и с велосипед да си...пак е възможно да "профучиш" с 20+ км/ч ..."отгоре". КАТ-аджиите да си вършат работата...За това им плашат, нови коли , оборудване им дадоха,не да лежат и чешат мъдите някъде на сянка из храсталаците...ами да въртят и патрулират ,да следят за трафика и спазването на правилата ...в ход ...в движение ...Нека пак да си снимат ,да регистрират ,но и всяко уловено нарушение ...да се установява на МИГА и нарушителя да се СПИРА ,ПРОВЕРЯВА а НАРУШИТЕЛЯТ още тогава да бъде уведомен, санкциониран ,ако не се установи и по-тежка мярка за въздействие . Кажете ми , каква е ползата , ако не една ,а няколко камери са заснели , такива дрогирани келеши ,като убиеца на Милен Цветков ...да летят с над 100 в нас.място ,да минават на "червено" ,да отнемат предимство ,след ,като не им се въздейства НА МИГА и биват СПИРАНИ ...ПРЕДИ ДА СА УБИЛИ !? От ,какъв зор ще се ровя едва ли всеки ден в сайта на КАТ, да се проверявам, при условие , че всеки ден съм зад волана , на пътя и във всеки един момент, може някой "Биг Брадър" да ме е заснел,без дори да зная ? От какъв зор бе ? ДГД !

Пълна измама. Пише, че имаш нещо, но какво е трябва да гадаем. Ако хвърля боб вероятността да разбера какво е по-голяма

Защо не могат да ги връчват наказателните постановления и фишове чрез имейл????! Сега трябва да ходя да се редя в КАТ затова, че преди 2 години ми направиха фиш, че съм без документи, така и не дойде нищо по пощата! Предложих да платя глобата на място, а те отказаха с мотива, че.щяло да дойде по пощата. Много е дървена системата и насред тази криза карат хората да се струпват на опашки пред КАТ!!!!!!!

Най-неприятното е че не можеш да провериш по регистрационния номер на автомобила, т.е ако някъде някоя камерка те е снимала и ти нямаш представа за това.... а би било добре да може да се проверява и така.....

Нищо не става. Точно както и преди

Значи днес проверих сутринта и нямах неплатени. Спрях на едни катаджии и ги помолих да ми проверят. 3 камерки от 2019-та. Системата явно все още не показва невръчените фишове

А така като спреш на катаджии, те могат ли да ти ги връчат нп/е-фишовете? Че ако могат, направо и аз така да направя...

Могат да ти ги връчат.

Невеъчени или неплатени? Правиш разликата нали?

че то и досега можеше! въпросът е като ти изпише, че нямаш задължения, а те спре мильо и ти каже имаш фишове, защото явно системата не функционира както трябва?!?

Досега можеше да провериш за връчени, но неплатени. Сега ако имаш нещо невръчено те уведомява.

програма пак ли някое куцо пиле я написа , що като нямам фиш или глоба поне един надпис не показва ?? " НЯМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ " а само мига и премигва и пак ти предлага да провериш , как да позная има ли връзка със системата кво е открила или не е ?? , откъде такива кальомпита ги намират постоянно , ами отворете някоя страничка с авторизация и вижте как са го направили хората , не е нужно да измисляте топлата вода всеки път и да плащаме по три пъти за едно и също

има батьовата потърси го

прав си , ама на шестият път ми го показа , явно е мнооого бЪЪгава

Имам връчеоно НП или фиш. Проблем 1 - не знам кое от двете. Проблем 2 - не знам коакво е това звено пътна полиция по постоянен адрес и как да го намеря. Май ще чакам да го връчат те, няма да бързам да ги търся.

Искаш да кажеш "невръчено".

Тъй де, невръчено. Могат ли да ми го връчат нейде по границите и да не ме пуснат да мина? Ако да - как става обжалването? А ако не съм карал аз? Системата ни е като от каменната ера.

И аз съм на същия хал... Само че след няколко дни пътувам с кола за чужбина, а нямам никакво желание да ме бавят на границата да ми връчват каквото имат да ми връчват. Районното ми е сравнително наблизо, но ако се окаже че не е е-фиш, а наказателно постановление трябва да ходя до кат...

Да, сега разбирам целия тоя шум. Тия ни извиват ръцете да свършим тяхната работа и ни губят времето да ходим до мвр или кат. Ако нямаш късмет - първо в мвр, оказва се че е нп и тогава - в кат. За да разбереш, че е карала жената. Или че пак са объркали настройките на радара в стил "ако мине", както ми се случи веднъж - снимали ме със 78 при ограничение уж 50, като там ограничението реално е 60, но съм се отплеснал и не съм намалил. Платих 50 лв вместо 100.

А защо не може невръчените НП/електронни фишове да се връчват чрез Системата за сигурно електронно връчване?

Като те спрат катаджиите и с твоите номера на СУМПС И ЕГН те "чекнат" в системата и като излезе от патрулката, вече ще си уведомен и ще ти свалят номерата и си е предпоставка за корупция.

И точно как катаджията от патрулката ще потвърди с моя електронен подпис че съм го получил?

И аз си извадих ПИК от НОИ (имам и от НАП!) точно по тази причина, обаче не става.....Каква е логиката, нека обясни някой, много ми е любопитно.

Тая институция е напълно малоумна. Преди година 2-3 месеца ми спряха колата от движение заради нарушение от шофьор, а който я бях дал на заем. От тогава ми връчиха постановление за спиране от движение. Ходих в КАТ, издадоха ми транзитни номера да я закарам за нова регистрация. Минах технически преглед, платих общински данъци ... Е как пък никой не се сети да ми връчи фиш, или каквото там има да ми се връчва, а сега трябва да ходя до КАТ, при положение, че си имам адрес, а със сигурност могат и телефона да ми намерят. Иначе аз почти не карам и със сигурност нямам нищо от поне година и 2 месеца.

Браво, сега ако ни предоставите възможност да плащаме с PayPal, ePay и Изипей, ще е супер.

Цитат: За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес. Първият път задължително ви казват - няма решение, елате след месец. Вторият път ви удължават срока да карате с акта до безкрай и след една гоина - изненада, съдът е отменил глобата, но в КАТ нямат още решението. Още една година карате с акта. Тъпотии безкрай. Как не назначат някой свестен начело на тоя КАТ и да реши проблемите с плащането завинаги.

Не КАТ пишат законите ! КАТ само ги изпълнява ! По този въпрос се обърни към любимият шофер-екскурзовод Боко !

А каква може да бъде причината за не връчване при наличие на постоянен адрес ,който не е променян с десетилетия? И ? Човек трябва да вземе отпуск и да иде на крака ,защото в 21В няма компютри, няма телефони, няма пощи ...дори хартия няма ,а трябва само от уста на ухо като в пещерни времена. Добре пещерняци ще бъдем. Ама за тази година отпуската ми изгоря, а не всеки е на държавна работа и може да си излиза когато му падне. Моля съобразявайте се!!!

Ми питай частната фирма/поща която изпълнява тази дейност !!! Все пак е спечелила ОП затова !!!

Когато възлагаш дейност на външен изпълнител отговорността по контрола му си е твоя...

При толкова институции и цяла армия от високоплатени държавни служители до мен ли опряха да им търся кой не си върши работата? Добре.Тъй да бъде. А заплатите за тези години забавяне заради несвършена работа ще върнат ли на държавата?

Имате невръчени НП и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането, издадени в качеството Ви на физическо лице или законен представител на юридическо лице. За връчване на НП е необходимо да посетите лично звеното "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по Вашия постоянен адрес. Електронният фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на Министерството на вътрешните работи или в звено "Пътна полиция". Нямате неплатени НП и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането.

Ей, шапкари! Да имам е-фиш и да трябва физически да ида на гише, кажи честно! Как па френските, та дори и хърватските КАТ-ове пращат тук на адреси фишовете си с опции за е-плащане, а нашите не могат да ни издирят!? Нефелници.

Щом не ми е връчено, задължение нямам!

"Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове, предупреждават от МВР." Значи: Необходимо е първо да е връчен документа, но наше задължение е САМИ да си го потърсим ? Напред, в колона по един към...бесилката !! И как и кога нарушението ще се доказва ? И обжалва ? А, ако някой катаджия ти има зъб и просто ти напише акт ? Какво казват законите за това ? За МВР май остана само задължението да събира парите !!

Прочети закона ! Като то гг връчат има срок за обжалване !

Това го има от ДВЕ ГОДИНИ,бре!!!През седмица проверявам поне от пролетта на 2018-та!!!

ПИПО

Нямаше го и аз проверявам. Излизаха само връчените.

На мен никога нищо не ми е излизало на този сайт пък не знам

И до кога ще се дублират едни и същу ''услуги'' из институциите ама с различни изисквания за получаването им?? Ипълниха ли бройката на ненормалните да си вемат пик от кои че оня на нап не важи та минаха на егн и книжка?????

При положение че си платил глоба и тя продължава да стои като неплатена, това не е нормално, връзката м/у КАТ и НАП не ОК. Ще си губа времето да хода до КАТ за да разбера че всичко е платено. Това не е услуга в полза на клиента, а висене по опашки! Правите полувинчати работи!

За моженето, може. Ама ако някой благоволи да въведе данните! А данните определено не се въвеждат! Така че, какво работи ?!?

Профилактика на информационната среда. Услугата ще бъде достъпна по-късно.

То че не работи е ясно, ама вземете си оправете поне сайта. Оставили сте ъплоуд форма в меню Преглед на е-документи и после пак ще ревете, че са ви хакнали....

Проблема не е в камерите,а в организацията на движението. Знаците се слагат така,че да доведат до глоби,а не да разтоварят трафика. Какво ви говори знак 70км на главен път ,след това около50 метра нов знак 50 и още след 100 метра нов 70 км.? Имам чувството,че събират деца от детските градини и ги карат да слагат знаци като игра. То какво е наред в тази държава,че и това?

Ами... За ограничения с разлика по-голяма от 30 се иска поставяне на последователни знаци със стъпка 20. Затова на главния път първо има 70, после 50. Иначе има мрънкане, че знакът бил незаконен. А ако след знака 50 има кръстовище, то ограничението важи само до него. Няма как идващите от рзклонението да знаят какъв знак е имало преди него. Вземете ги четете тия закони.

Проверих, изскача един червен надпис имате нещо невръчено. Ок приемам че някъде съм нарушил нещо (това от проверката не става ясно какво е). Обаче претендирам че вече 40 години живея на един адрес, редовно получавам пощенски и всякакви други пратки, обаче никой не е правил и грам опит да ми връчва нещо такова

Сега като съвестен гражданин дебнеш да срещнеш бяла шапка с таралясник с надпис за постоянно видеонаблюдение и отиваш при него да ти ги връчи доброволно, може и пеша. Или отиваш за същото в КАТ и чакаш по опашки да ти ги връчат. Не питай какво е направила държавата за теб, а си помисли какво ти си направил за нея! Плати си глобите. Всяка неплатена глоба лишава такива като онези мазни плевенски л@йн@ с пачките! Децата им стоят гладни... няма ДМС...

Да ти кажа ли какво съм направил аз за държавата. Плащам всички данъци, осигуровки, такси и каквото там тя е измислила вече 30 години. А с тях се плащат заплатите на тези дето не си вършат работата

На мен кукито дойдоха специално до вкъщи да ми връчат снимката с 20 км превишаване на скоростта. Може би зависи колко им се занимава

моята справка показа, че имам невръчен фиш или НП, сега какво... да ходя ли до КАТ или да си трая те да ме търсят да ми го връчват

Зависи дали мислиш скоро да излизаш в чужбина с кола. Ако не, остави ги да те намерят те, пък ако не стане за 3 години, пада по давност

а каква им е процедурата търсят те лично на адреса ли, писмо ли ти пращат, от 15 година съм на един адрес, така че лесно ще ме открият

Процедурата е проста, една фирма на наши хора е спечелила обществена поръчка да разнася известията, обаче не го прави но си прибира парите. А държавата усложливо измисля все повече "мерки за лов на недобросъвестни" водачи

Сама не пада по давност. Не заблуждавайте хората!

А моята книжка като не е издадена от КАТ в България как ще ми наложат глоба докато карам кола под наем?! Шъ ми фанат опинците с тая некадърна система!

пробвай

Ти се "фани" за опинците си! И колата под наем има регистрация в КАТ. А фирмата, която ти е предоставила - твоите данни, и времето, през което ти си управлявал въпросният автомобил.

Трябва ли да се прави първо регистрация, защото на мен нищо не ми изписва след вкарване на ЕГН и шоф. книжка.

Ако си си ги въвел правилно, отгоре ти излиза текст "Няма невръчени постановления... " ако си чист, ако не си трябва да ти ги изкара...

Защо нищо не пише по отношение на проверката? Ще се брои ли за връчен всеки фиш, който е проверен на сайта след въвеждане на ЕГН?

Не ! Има си наредба как става връчването !

Чист съм! Ураааа!

Тия тъпаци най-сетне да пуснат нещо което ще има смисъл.... Най-малко 80% от хората знаят много добре че имат връчени актове , но неги плащат...., И100% от хората немогат да разберат че имат невръчени актове щото някой Умник е решил че това е тайна... Ако някой знаел че има невръчен акт щял да се крие , ами да се крие но ще знае че ще трябва да плати се някога....

Тоя сайт го има от години и на всички е известно, че често е нерелевантен - проверяваш и не ти дава да имаш глоби, след малко те спират и се оказва, че имаш...

Е това е новината. Май вече работи

Да, просто вече работи. Преди даваше че не е намерено нищо по зададените критерии, а сега изписва че няма "невръчени и неплатени НП и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането"

Сиреч ако ми дава, че съм чист, няма на границата да трябва да кешя, така ли? Ще видим скоро ;)

Сиреч, на границата като те чекнат ще ти ги връчат и ще те уведомят, че имаш невръчени и неплатени фишове. Е ти за да спазиш 7 дневния срок ще трябва да кешиш на границата на излизане или да си прекратиш незапочналата отпуска и да се върнеш да си пуснеш обжалвания, ако имаш право на това.

Чувай боже! Около 30 години след другите държави най-после и родната милиция,ще може да събира глоби....

А защо да не е възможно и да си ги плащат онлайн бе тъпаци?

Аз доста глоби съм платил през Интернет. Какъв е проблема? Ако е акт не става. Ама фишове от камери се плащат. Е аз вече научих де са камерите и внимавам.......

Е аз вече научих де са камерите и внимавам....... 76 камери на триноги има в областните администрации. При 27 областни администрации това прави средно почти по 3 камери на тринога. Можеш да научиш местата, на които ги поставят най-често, но не и да си сигурен в това дали по пътя има камера и къде е тя.

Това отдавна го има, но не може да се направи проверка по номер на автомобил. Сега пак е така ! Като не се знае кой е зад волана, тогава колата е извършила нарушението :) Малоумно звучи, като онзи идеот дето уби 3 деца край Луковит и пулеше защо му искат шофьорска книжка, след като книжката не кара автомобила.

Кой им е виновен на водачите , че толкова години се крият да не им връчват глобите , а сега сетиха , че като искат в чужбина трябва да се плащат !!!! Като толкова искат да им се връчват фишовете и т.н. да вземат да се регистрират в система за сигурно връчване на ДЕУ и няма да имат проблем с невръчени ! Поредната безсмислица на ГЕРБ !

Ти си болен.

Ами не е задължително да се крият. Тя родна милиция толкова си върши работа че не могат да си намерят задните части без карта и фенерче. И по-скоро НЕ ИСКАТ да намерят и да си свършат работата. Аз имах фиш за минаване с "главоломната" скорост от 64км/ч, но добре ограничението е 50, в нарушение съм. Това хубаво, но фиша се получи 9 МЕСЕЦА след събитието!!!! Като, това е със служебна кола, голяма фирна т.е. тук не говорим за криене, има офис цяла сграда, винаги има кой да ги получи. Не става изобщо за криене. Е как 9 месеца няма кой да свърши за 50ст. работа от "милиционерите"?? Мен това ми е интересно. После - "ама ние не можем да съберем глобите". Ами не могат защото ги мързи да си свършат работата.

Не си прав ! КАТ са наели частна фирма/поща да връчва фишовете ! КАТ не виновни за връчването !

Да си фанат фирма, където да върши работа срещу платените пари. Така че милиционерите са пак в издънка - не могат да контролират. Абе - некадърници.

Кой се крие?! Тия са малоумни и никого не търсят! Имам адрес, телефон, даже преди половин година си взех транзитни номера, за да си закарам спряната от движение кола. Да ми бяха връчили каквото има да ми връчват като ми издадоха номерата. А колата ми беше карана от друг човек и аз нямам никаква вина за спирането от движение. Може и някой електронен фиш да са заработили с нея, ама защо никой не се е опитал да ми го връчи?

Имам такава регистрация и не става там!