Коментари - Шофьорът, блъснал и убил учителка във Враца, е избягал извън България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма къде да избяга мангала! рано или късно ще го спипат и ще го тикнат в зандана да го опъват отзаде! Пожелавам му го да е възможно най-скоро!

Още един пример защо трябва да се кара с ограничението в града - всичко може да излезе на пътя - куче, дете, учителка. Ама 80% са герои на пътя и мислят само как по-бързо да си закарат говете до там, където са тръгнали, и въобще не мислят какво може да се случи на пътя. Същото поведение е и във всички сфери на живота. Затова сме на тоя хал.

Починала жената, убил я боклукът, Бог да я прости, а него да накаже. Но защо продължавате да изтъквате, че жената била учителка? Ами, ако беше кранистка, готвачка, мотокаристка? Какво значение има в случая професията, че да наблягате на нея, при положение, че боклукът е убил жената. Па било то и безработна. Да ви ъ. Знаете си как и къде.

циганин ли е бил?

Не просто циганин а турчеещ циганин.

Тоя е карал поне с 120 щом жената е отхвъкнала 20 м. Сигурно и спирачен път няма. Последният месец, такива инциденти са през ден. Циганите ще ни избият и без война. Мир на праха на учителката!

Щом е напуснал страната най добре да го пуснат за издирване само във Враца сеш ли се ?

че е от "тъмно-зелените" хлебарки!!!!

Се Дейвид.Сиганин бил.Мафиот го раздавал.

"шофьорът ще бъде обявен за общодържавно издирване." Е нали има показания, че е напуснал страната? Да го обявят направо за международно издирване. Не е ли по-логично?

Сиганин без книжка ? Щом не пишат името е ясно какъв е !!

В нормална държава, щеше да спре защото нямаше да му повдигнат обвинение. Но понеже законът за пътищата е писан от олигофрени от 60-те години и затова сме на този хал. Сега кой където и да си пресича виновен е все водачът!

Абсолютно точно. Пешеходните пътеки са безмислени, след като винаги е виновен водачът. Да ги махат и да си пресичат където искат. Така или иначе го правят...

Щеше да спрем аз или вие. Щеше да обезопасим мястото на произшествието, да се обадим на 112, да вземем аптечката и да направим каквото можем, докато дойде линейката. Но от надрусан/пиян хлапак, който няма капка отговорност, няма как да очаквате подобно нещо. Отделно, твърде вероятно е да е карал с много над разрешеното. Жалко за жената. Хора пресичат неправилно, мислейки си, че могат да пресекат, имайки в предвид ограничението от 50 км/ч в населени места. Но за такива тиквеници, за които това ограничение е минимална разрешена скорост, и средната трябва да е поне х2. И като тези два фактора се срещнат, резултатът е на лице! Пак казвам, жалко за жената. Този тиквеник ще дойде с адвоката си, и тъй като вече няма как да се докаже наличието на алкохол или забранени вещества в кръвта, най-много една условна и по живо-по-здраво! Тъжно, но факт! Имаме презюмпция за невинност, до доказване на противното. Какво могат да докажат и да направят, освен една солена глоба и условна? Съболезнования на близките на жената.

След като е литнала над 20м, едва ли е имало какво да се направи

Инженерче

Приятелю, всякакви чудеса стават. При подобна ситуация, бях зад един 12 тонен камион, от насрещното едно момче с Хонда Акорд ни влезе в платното и се удари челно с камиона. Смятайте за какъв удар идеше реч, щом шофьора на камиона беше с 4 счупени ребра. Та ... шофьорската страна на автомобила от 4.8 метра беше станала на 1.5 метра. Еърбега му беше между краката. Въпреки всичко се опитах да го спася. Е, умря ми в ръцете, но ти направи каквото можеш, а нека Господ решава.

"Той е напуснал страната. " и по-надолу: "...шофьорът ще бъде обявен за общодържавно издирване." Полицейска или журналистическа логика?! Този Ковид съвсем ви изпи и малкото, останало от мозъците...

Ти па, отде мозък у журналята?

В днешно време морал и съвест са отдавна забравени понятия при по- голямата част от хората населяващи територията .

сред един определен етнос, към който най-вероятно принадлежи т.нар. "шофьор" или "мъж"...

Точно така,пише че в селото живеят чистифбългапи

Залагам 1000 лева, че е или циганин или мюсюлманин. И още 1000 лева, че никога не е имал шофьорска книжка!

циганин е , във враца няма мюслита

по-точно отвратителна неграмотна мангуста!

Чист българин си е човека,пише че в селото живеят чисти българи.

Само за последния месец колко инцидента с или без жертви станаха по пътищата? Ама иначе ми го дават как си обсъждат онези. Тотално безхаберие, гражданска безотговорност и чувство за безнаказаност. Да почива в мир жената. Държавата да си свърши работата по отношение на всички такива гамени като шофьори. А вие си учете децата поне как трябва да са нещата. Иначе ще живеем сред такива родители боклуци даващи на децата си да шофират и ги правят още по-големи боклуци. Цигани били, като не са цигати и ги гледам как си качил лайното в себе си да държи волана на 4-5г нито в столче нито нищо, иначе с големите претенции по софийските “елитни” квартали…

Не съм напълно съгласен с Вас.Тези, които по рождение или поне от 50-60 години ,обитават така неречените елитни квартали ,но не тези "елитни" квартали, за които Вие говорите ,като правило не правят, описаните от Вас дейности

Умишлено съм сложила елитни в кавички.

Хмм. Ако не е карал с превишена скорост, а учителката е пресичала неправилно не знам. Младо момче ако няма предишни нарушение може и да не заслужава строго наказание.

Тя си е виновна, спор няма, ама и тоя не е бил редовен за да избяга.

Ха на бас, че шофьора е орк?

Бащите на тези им дават колите да карат на по 14-15 години и затова се мислят за шофеори. Той няма средно образование но има книжка и кара такси е как става това?

И като го правят, което е очевидно, че се случва, държавата къде спи, закони нещо? Защото е хубаво да си го говорим така, но аз поне в българското законодателство не съм запозната да има вариант за гражданско наказание и саморазправа.

Също и ако си припомниш какво ти пише в закона за движение по пътищата, пешеходецът е длъжен да сигнализира намерение за пресичане, с ръка примерно. Колко пешеходци си видял да протягат или вдигат ръка някъде?

в случай човекът е на 23.

И ако беше на 70? Разликата каква е? Нещо не схващам, а не съм от глупавите. Пешеходците си имат отговорности, също както и шофьорите. Без значение възрастта. Като е млад шофьор, щяха да правят закон да се забранява шофиране без присъствие на човек с опит, нещо направиха ли?

Ама спрете се. Жената я няма вече. Пресичала е неправилно, няма да говорите така, ако както шофирата някой изскочи да пресича пред вашата кола.

Няма да спреш да помогнеш ли, какво?

Да съм коментирала някъде действията на шофьора, това че е избягал или това, че дори не е проверил какво става?

100 % римляним. В нефела са само такива.

Римлянин или не, то пък токев като не е или убиецът на цветков… да почива в мир жената, но при пресичане на забранено, колкото и да не би харесва, не е само на водача на колата.

Вината и отговорността.

Мен като ме учиха да карам, ми казаха следното, винаги пази по- леките от тебе, колела, мотори, пешеходци, независимо дали се движат правилно или не. А този, дори не е спрял да помогне, наркоманчето нагло. И как е избягал, тия в полицията не са ли го обявили веднага за издирване ?

Винаги пази, да. Ама и да караш внимателно и спазваш ограничения, кой ти гарантира, че няма да изскочи някой?

Римлянин, ама от индийски произход

Укрил се е, защото вероятно подхванат ли го за това блъскане, ще му излязат и други неща за пандиза.

Много ненужна паплач и много утрепко,ама много.

Да се качи снимка,за да се разпознае по бързо , независимо дали е в България или съседна страна

е управлението на Радев, кой влиза ,кой излиза в България-разграден двор, пълна анархия !

jingiby

Къде е избягол циганинът и защо ще се търси у нас, като е в чужбина?

нефелен кюнец...

Значи учителката е "пресичала на неправилно място", а "виновният водач" се е укрил? WTF?!

Това че пешеходец пресича неправилно не ти дава право да го блъскаш а е само смекчаващо обстоятелство защото ти си длъжен да се движиш с такава скорост че при необходимост да спреш в зоната на видимост

Понякога е невъзможно да се избегне, но това е работа на следствието и съда.

а пешеходецът е длъжен да не умира, ако пресича на неправилно място, нали?

Иди виж мястото умнико (има гугъл стрийт), до училищата трябва да има пешеходни пътеки, а там са далеч. Ти ще обикаляш ли един километър до най-близката пътека и още един обратно? А щом е хвърчала 20 метра жената, явно мангустата е карала с над 100 км/ч при разрешена скорост от 50 в града.

Като ти е мил живота ще обикаляш, няма да ти паднат краката. Все едно не знаем как се кара у нас, на спирката да си седиш може да те смаже някой... Това е хрониката на една предизвестена смърт - те такива хора и пред влака минават и сегиз тогиз ги четем.

Мишка...

Аз ли не разбирам нещо логиката - намира се извън пределите на България по потвърдени данни, но е обявен за общодържавно издирване, а не примерно европейско или там интерпол , европол...разните му ПОЛ, за издирване извън БГ...

И извършителя е.... забързани удари на барабана......... РИМЛЯНИН!!!

Умишлено ли не споменавате, името на извършителя? Да не се окаже, че пак е избягал в южната ни съседка?!?

Да бъде разпространена снимката му във всички държави където има вероятност да се е укрил и да бъде обявена награда за главата му – със сигурност ще бъде намерен и върнат в каквото и състояние да е.