100-годишен шофьор блъсна с кола 11 души в САЩ

Стогодишният Престън Картър изгуби управление на автомобила си близо до училище в Лос Анджелис и рани 11 души, в това число девет деца, предаде ДПА, като се позова на телевизия Ен Би Си.

Обратно в новината

Коментари - 100-годишен шофьор блъсна с кола 11 души в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е живял достатъчно в Америка, знае за какво става въпрос!Милиони стари хора живеят сами в домовете си, а разстоянията ,както и размерите на всичко там, са огромни!Почти винаги най-близкия ти супермаркет, в големите градове, е на 15-20 километра от теб!Млади и стари, за да си напазаруват необходимото, се качват на колите си и така се придвижват до големите и често, по-евтини като цени, търговски центрове!Е, опасностите когато шофира възрастен човек из натовареното движение, наистина са доста големи!Но, такава е системата там!В Америка, ако си без кола, това често е равносилно на сериозни трудности, успешно да изпълниш всекидневните си задачи!Денонощно там, са в движение сто милиона автомобила!Ако някой може да си представи тази картина, да го направи!?На мен ми е малко трудно!?

Нама нищо... какво са 11 деца за хамерика... важното е че шофьора е бял и си е тръгнал от местопрестъплението......

Колумб откри Америка за света,аз открих Америка за моето семейство.Невероятно красива и богата страна с усмихнати и трудолюбиви хора.Пожелавам на всеки да открие своята Америка!

Представете си дъщеря му каква 80 годишна мацка е!!!!

11 годишен шофьор блъсна скола 100 души в България :-)

На 100 години е уместно човек да има трезва представа колко рефлекси са му останали, а ако той не може , то поне близките му да имат малко заинтересованост и да му помогнат да вземе разумно решение. Как така не знаел какво става? Той просто е дал газ и си е сгазил хората, защото е длъжен да знае какво става!

Как ви близки бе брат, децата му са сигурно на 75-80 години и те са се ометкали в коли с 200 конски сили с ниши за хамбургери и поставки за кола и като стане сакатлък викат сори

скоро си мислех че трябва след една определена възраст шофьорите да минават опреснителни курсове, за да се прецени адекватността им, особено ако са над 70 годишни. И в БГ има много такива случаи, редовно виждам по улиците, шофьори на преклонна възраст с ужасно опасни маневри и начин на шофиране. Та те са карали курсове и са взели книжка малко след войната!

"Опасните маневри и начин на шофиране" не са функция на възрастта, а на опита и съзнанието.По пътищата има хиляди водачи , на различни възрасти, които са потенционални убийци.Друг е въпроса, че по-възрастите хора(над 65-70г) все по рядко карат и губят практика, което е много важно при съвременната динамика.Съчетано с вече забавените им рефлекси, наистина ги прави опасни.