Шофьор помете и уби пешеходец във Варна

Инцидентът е станал на бул. "Атанас Москов" в морския град

Обратно в новината

Коментари - Шофьор помете и уби пешеходец във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още от тоталитарни времена варненци са изключително недисциплинирани и не колегиални на пътя. Нищо чудно че Варна води по тежки произшествия и катастрофи. Да прощават перничани това което го разправят по вицовете са си само лакардии. Не могат да се мерят изобщо с варненци.

Сега водачът ще сключи споразумение, ще си получи условната присъда и отново по живо по здраво ще тръгне да трепе хората.

На входовете на Варна трябва да има постове с тежко въоръжени полицаи, които да връщат всички толбухенци преди да са ни доизбили!

Щом не се подчертава, значи инцидента НЕ е станал на пешеходна пътека. Тогава, НЕ бързайте да анатемосвате водача на колата. Съществото, наречено "български пешеходец", е уникално. Пресича пътното платно където си иска, както си иска, и задължително с телефон на ухото! Преди няколко дена ми скочи една кифла, не първа младост, на 5 метра преди пешеходната пътека. Спрях, слязох от колата ( направих колона след мен), хванах я за ръката и я помъкнах към пътеката. Госпожо, викам, това тук шареното не е за украшение, а за твоята безопасност. Гледа ме като теле, а от колоната, вместо да се разсърдят, изръкопляскаха...

Отново във Варна... хора, честно научете се да намалявате скоростта преди пешеходна пътека. Специално Варненци хич не им пука... случавало ми се е да тичам за да не ме прегазят, хем минавам на пешеходна.Като оставям детето си при баба му във Варна треперя как ли пресичат и дали някой джигит няма да ги отнесе.

Chefo77

Бай Ставри, сложи си очилата, преди да коментираш! Първо не е варненец, а добричлия. Второ, не го е блъснал на пешеходна пътека - макар за повечето пешеходци цялото платно е такава. И трето - да имаш да вземаш (да не кажа да го духаш), че не спираме на пътеки - вероятно си от онези, които на 100 метра да няма коли, пак ще изчакаш някой да спре, за да благоволи да мине твоето величество...

Тия с регистрация тоалетна хартия карат като на полето.

Зашо подобни статии никога не започват с "Разхождащ се по платното за движение безсмъртен с всякакви права, бе убеден в обратното" ?

Да не съдим без данни. За пешеходна пътека нищо не пише. А я си представете, че по булеварда в дясната лента кара с ниска скорост автобус, а в лявата и леко зад него е автомобил. Пешеходецът вижда автобуса, но не вижда скрития от него автомобил и решава, че има време да претича пред рейса. И наистина за рейса има време, ама изскача баш пред колата и шофьорът няма никакъв шанс да го спаси. И никаква вина няма шофьорът в този случай, нали? Не казвам, че е така, но би могло. Та да почакаме.

Пешеходна пътека точно на този булевард-няма!

има , как да няма...и то точно май там е станала белята. Стотина метра под Метро , където може да се прави обратен завой ( срещу Карпетмакс ) . Във "Виждам те КАТ" има снимка Фиат Добло , но ИДВАЩ откъм ул."Девня" т.е от кръговото до Бизнеспарка НАГОРЕ. Там се кара като за световно и почти всяка седмица има ПТП - винаги едно и също , автомобил правещ обратен завой , отнема предимство на някой идващ отдолу "изтребител" , видимостта е лоша , обикновенно от лявата лента МПС намаля за да даде възможност за маневрата ( обратен завой ) и някой движещ се в дясната лента връхлита. Често МПС-то правещо обратен завой "запецва" - тясно е и радиуса на завой го докарва да застане напречно на двете ленти , срещу бордюра , трябва да включи задна , после вече нагоре. Най-забавното е когато ТИР-ове правят обратен завой.....

Пак ТеХеранец - "герой" по варненските улици. Защо ли не ме учудва?

Много неприятен инцидент! Мисля си, че само в нашата държава има пешеходни пътеки без светофари на 4 и 6 лентови булевари. Това е предпоставка за подобни инциденти. В случая човекът дори не е пресичал на пешеходна пътека. Предполгам, че и водачът е карал с висока скорост. Та когато и двама човека не спазват правилника за движение по пътищата стават сакатлъци.

И в Беларус съм виждал подобни безумни пешеходни пътеки на широки пътища. Подобни трябва или да са с подлези, надлези или поне регулирани със светофари. Иначе си е като игра на руска рулетка.

Chefo77

Само в нашата държава има пешеходци, които предпочитат да умрат с предимство. Има няколко места с пешеходни светофари във Варна, поне 1/3 от пешеходците натискат бутона и минават преди да им светне зеленото. Ниската култура е навсякъде - и в колата, и извън нея :(

Дори на пешеходна пътека винаги се уверявам, че автомобилите намаляват, преди да тръгна да пресичам. Псували са ме, че не тръгвам, и то от хора, които си правят сметката да не спират изобщо, просто да се изнижат след мен. Не е ясно обаче къде точно е пресичал човекът. Във Варна масово се пресича където не е указано. Особено на гарата или до катедралата. Редовно старчоци с бастуни пресичат платната и хич даже не им дреме, че някой може да ги удари. Не знам дали асансьорите работят, но ако не могат, вместо да бистрят политиката по цял ден и да псуват, може да се организират и да поискат по-достъпна среда за тях. Жалко за човека.

Стига МЕТЕ хора , бе Наде, няма да се научите да пишете!

Ненормалните нямат свършване в тая държава. Ганю трябва да кара само каруца.

И с каруца ще убие някой

Точно така. А където свършва тротоара - бодлива тел....

Безобразие!Да се направи статистика колко от автомобилните произшествия Във Варна са причинени от Добричлии

В лявата лента! Пак същото. Ненормална работа! Абе тъпаци, когато водачът пред вас намаля и спира пред пешеходна пътека, не значи, че трябва да изпреварвате!!! Каква е тази дебилщина, боже, какво става с всички?! Вчера два пъти ставам свидетел на подобна ситуация. Хайде, единият келеш - надул музиката, сложил ръка на вратата, кракът плътно в ламарините.... ама другия с побеляла кратуна, очаква се поне живота да го е научил на нещо. Ще излиза и ще вика на сащисаната жена "Ама не ви видях". Е, как ще я видиш, бе?! Правят ли се такива глупости на пешеходна пътека?!?!? Какво става в тази държава, не знам, съвсем ли изтрещяха всичките?

Ама тук не пише за пешеходна пътека. Ако пешеходецът е пресичал голям булевард където не трябва, как да го види онзи от лявата лента?

Асвалта не е добър,не шофьора.

за убит човек. лека му пръст. няма ли други думи за вас?

Това е защото тия селяндури във Варна не признават нито пешеходците, нито пешеходната пътека. Дори на пешеходна пътека има по-голяма вероятност да те блъснат или ако си късметлия само да те напсуват.

А за тези селяндури-пешеходци, които пресичат където им падне,но не и на пешеходна пътека, какво да кажем?

Ей депутати забранете да се изпреварва на пешеходна пътека

Че то си е забранено.

оставка на кабинета! незабавно!