17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А детето с тротинетката КЪДЕ?

Надеждооо...само ,като прочетох заглавието ,разбрах, че отпуската ти е свършила и пак си ХВАНАЛА ...МЕТЛАТА ! Еейй...НЕПОПРАВИМА СИ !

A защо дете, борещо се за живота си, кара тротинетка? Знам, че сега ще ми нацвъкате минусите, ама те реално са за автора на статията и заглавието.

Много често НАИСТИНА вината е на шофьора. НО НЕ ВИНАГИ!!! Ама така е по-лесно и за "органите" ,и за застрахователите ,и за общественото мнение. По-лесно е и за тези,които НЕ СА НАУЧИЛИ ДЕТЕТО КЪДЕ МОЖЕ И КЪДЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИГРАЕ! Превишена. Несъобразена... Жалко за детето и родителите му. Жалко и за МЛАДЕЖА С "ПЕЖОТО"! :-(((

По селата няма закони. Там е тъмна и дива индия. Кой, къде, как и защо управлява превозно средство никой не знае. Там масово се кара след употреба на алкохол, дава се на деца да карат автомобили, трактори и т.н. Дано се възстанови детето, но докато царува беззаконие като цяло нещата няма да се подобрят.

Аз бих добавил към заглавието също и въпроса - защо е „пометено“? То да не е някакъв боклук? Дано се оправи детенцето!...

"Я не моем карам бавно, оти бръзам." Това е положението, Минке!

А смяташ, че в напето голямо СЕЛО София е по-различно със спазването на законите?

Лошо, събитията с екологичните тротинетки започват по-бързо от очакваното.

Нали разбирате, че улица Първа всъщност е "главния" път, пресичащ всяко село в което няма имена на улици, където ограничението е 40 и където 75-85% не го спазват - факт. Не е толкова скъпо да се сложат по 2 камери във всяко такова село. Не е и толкова трудно да обясниш на 11 годишно дете, че 75-85 % от мат'риала е лош и да внимава на тази улица. Вината е на шофьора 100%, но все пак трябва да развием и чувство за самосъхранение. Аз се оглеждам и на зелен светофар и досега 2 пъти съм си спасявал живота така.

1.Като помислиш : без елмоторче са още по екологични,бе бастун "умен" . 2.К'во от това? Все е тротинетка.

Един предизвестен инциднет. И няма кой да спре това безумие ! Заради парвенющината да покажем че имаме модерна играчка да нарушим грубо ЗДП. Който е категоричен при какви условия трябва и може да се кара "двуколесно пътно превозно средство, задвижвано с мускулната сила на лицето, което го управлява". Тротинетките нарушават всички, до една, изисквания. Очаквайте още смърт.

нямам вина, щото ме е карало дете. все пак къде и защо е станало?

Дано се оправи детето. Не оправдавам шофьора, но тези деца е крайно време да сюбъдат научени къде е мястото за игра.

Дано се оправи детето. Но..... Улици, подлези, неохраняеми водоеми, места за хранене, магазини и др. На не са място за игра!!!

Шофьорът, по подразбиране, ще изгори. В такива случаи се казва несъобразена скорост, или превишена (и +5 км се брои за превишена). Но, проблемът с щъкащите тротинетки расте. Масова истерия сред децата. Карат по улиците, карат по тротоарите и паркингите. Кварталният паркинг пред блока е превърнат в писта за състезания с тротинетки и колелета. Родителите (безотговорни) нехаят, защото им е удобно да си гледат от прозореца децата. А на паркинга коли влизат, излизат, маневрират. Въпрос на време е (не дай баже) да се случи нещастие.

Откъде знаеш, че е задвижвано с мускулна сила?

По-различно е. Ако в малкото село имаше бус лента, тя щеше да е пълна.

Играта на децата ти е проблем? А онзи, който построи тройно повече сгради на място, където е редно да има малко място за игра и почивка не ти е проблем, предполагам.

А детето какво прави на пътя - ПЪЛНОПРАВЕН участник в движението ли е?!? Мама, тати де им е мозъка?

Преди между колите изневиделица изникваха моторите, от няколко години - велосипедите, тази година - тротинетки, нова мода. Според мен всичко това трябва да се движи в специални велосипедни алеи, освен моторите, разбира се. а не по пътното платно. Да оставим настрана въпроса каква е ползата от тия тротинетки и велосипеди в най-големия трафик? Колко трябва да си умен, за да мислиш, че спортуваш? И дишаш дълбоко този въздух? А тротинетките като капак на всичко те и обездвижват, единствена полза може би има за вестибуларния апарат. Но не по натоварените улици. Идете в парка, там си карайте на воля.

Не, децата съвсем не са ми проблем! Дори напротив - радост са ми. Имам 3 момчета. Вече пораснаха, но милея за здравето и щастието на всяко дете. И ме стяга под лъжичката, когато паркирам и не зная от коя страна ще изскочи някой малчуган, останал "невидим" между колите. Но ти, явно, не си разбрал смисълът на коментарът ми.

Шофьора кара с 200, детето не е на пътя- няма проблем! Шофьора кара с 30, детето изкача на 1 метър пред колата- има проблем! Къде е разковничето? РОДИТЕЛИ научете децата си че пътя не е място за игра!!!

Дангалаци с тротинетка ,като направиш забележка стават големи .....

А защо да не кара дете тротинетка?! Според мен тротинетката е точно за деца. Мисля, че бъркате електрическите тротинетки, които са по-скоро мотопеди с тротинетките, които карат 11-годишните деца. И на село нормално детето е било на улицата, а селският бек е карал като луд и е блъснал детето.

Снощи слушах една компания младежи, на възраст около 18 - 20 години (ученици от последните класове или студенти), които разполагаха с автомобили - 3 или 4 - да си разказват случки от богатия си опит на водачи на МПС. Най-шокиращ за мен беше разказът, че обичат да карат до морето, ама не по магистралата (тя била с много неравности, и това беше озвучено със съответните ефекти в разказа), а по "стария път", който е "пИрфектен, ка'ам ти, брат!". Въпросният младеж каза, че много обичал да кара със 160 км/ч по целия път ("ня'а сИла, пУ целия път, брат"!). Въпрос на време е да помете някое дете от тези села, през които кара със 160 километра в час! Имаше и други случки - едната беше, че показваше на другите видео, което сам е снимал с телефона си и от което се вижда, че той кара с любимите 160, а някаква бричка (май казаха, че била "Лада") го изпреварва и той не могъл да повярва на очите си, но ето, за доказателство има видеото от телефона си. По въпросния път тази година нито веднъж не видях полицаи (а пътувам всеки петък насам-натам) - само тези от тол системата проверяват дали сме си платили винетките. На някои места има камери, които очевидно не работят - в противен случай родителя на въпросния младеж щеше вече да му е отнел достъпа до автомобил заради непратени глоби за превишена скорост. Какво правят КАТ? Или само правят "кампании" за отчитане на дейност?!

Тези с т.н. тротинетки като изключим децата където се движат по главни пътища са пълни малоумници това не е МПС