Шофьорът, прегазил Паоло, е в болница, охраняват го

Шофьорът на джипа, прегазил 4-годишния Паоло в центъра на Стара Затора, е приет в неврохирургията на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Той получи обвинение.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът, прегазил Паоло, е в болница, охраняват го | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората със скъпи джипове карат като малоумни навсякъде в България

не само скъпи джипове(този който е карал Сапунджиев не е скъп),хората които карат джипове и малко по висок клас коли карат като малоумни и все едно са единствени на пътя и карат по червения килим

Светла Памет на малкия Паоло!!! А каква е тази "присъда" може да получи между 3 и 10 години,че е отнел живота на едно малко ангелче?Смешна държава станахме.И ако наистина са го били,то му е било малко боя,този заслужава доживотна присъда без право на никакъв контакт с външния свят!

и всеки ден да му пускат кадри от такива убийства причинени от НАХАКАНИ шофьори,които си мислят,че са богопомазани и правилата за тях не важът

За тези с джиповете законите не важат! Спират и паркират където си искат, излизат от улици без предимство най-нагло, без да се огледат дори! И водачите им пращят от самочувствие! Този богопомазан много ясно че ще каже сега че е нападнат и бит! И хич няма да се учудя ако се размине безнаказан, нищо чудно и обезщетение да си издейства за нанесени вреди! ПРОСТО НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Бог да прости загиналото детенце!

Бог да прости детенцето - невинно създание, нова жертва на самозабравилите се новобогаташи. Вижте ги как спират нагло на инвалидните места, как джиповете им се пазят от полицаите, вместо да се вдигат от паяка. Вижте съдбата на маса изроди, които убиха хора на пътя, при това пияни, а сега с усмивки се присмиват на нас: Гугутката, водачът на онези лумпени от Герена, уби пиян хора на магистралата край Пловдив, но нито за миг не влезе в затвора. Е, това е нашият "независим " съд. Сега и този ще се отърве... Докога???

Мястото е на 100 метра от ОДМВР Стара Загора! Законите са за конете, защото няма кой да контролира.

Странно как никой не отнася поне част от вината към основните виновници за това правилата да не се спазват поради корупция и избирателно прилагане на закона - КАТ. КАТ са тези, които следят за спазването на законите и правилата за движение. И не размера на глобите е малък, защото освен тях се отнемат точки и свидетелства за управление. Такива арогантни шофьори няма да са по пътищата, ако КАТ си върши работата! Събудете КАТ - нека работят за хората, а не за себе си! Да ме прощават малкото истински хора сред служитлите на КАТ

тоя е на свобода. егати и работата: каква гавра с това дете и близките му. каква е тая система каква е тая урудщина.

По- лошото е причинената смърт. Хиляди карат колелата си в насрещното и няма никаква критика в обществото за това, а когато дойде смъртта е късно обществото да си казва думата. Джиповете не осигуряват добра видимост, нито са безпоасни, но се купуват за престиж. Ето му сега престиж на този, а детето никой няма да върне. след като трагедията е станала пред толкова много очевидци и роднини как така са гледали детето да кара колело на пътното платно? Тия хора нямат ли чувство за вина? А минувачите? От тях никой ли не е казал:"Приберете си детето,че може да стане беля?" Никой, но и детето го няма вече. Обществото не е ангажирано, безлично и безогледно съществува, а когато дойде трагедията леят сълзи. Кой пусна детето на улицата ви питам?Ясно, че шофьорът е виновен, но кой пусна детето там? Хора, пазете си децата и не се правете на идиоти, защото се случва непоправимото по- лесно, отколкото предполагате.

Абе само ти ли не си разбрал, че това е пешеходна зона?

Проблемът с т.н. джипове, двежещи се в градовете е много сериозен. Това са автомобили с големи габарити, пречещи на нормалното движение в градски условия. Забелязвам, че предимно комплексари, хора с малък ръст и малки п...ки карат такива автомобили.

Размерът е ясен, а безхаберното , безличното и неангажирано общество ясно ли ти е? Я виж как стотици карат в насрещното и никой няма критика към това! Да, трагедията идва и не пита, а улиците няма да са по- безопасни.Утре колите ще са още по- тихи и опасни, обществото така ли да стои и да бездейства? Хора са гледали дете как кара колело на пътното платно и никой дума не е казал! А тях какво?

НЯМА пътно платно!! Има ПЕШЕХОДНА зона!!! И там е забранено за автомобили. И понеже тоя юнак е навлязъл съвсем умишлено в пешеходната зона, значи и убийството е умишлено!! Няма слуяайност, няма невнимание!- УМИШЛЕНО УБИЙСТВО!! Сега са на ход магистратите!

Проблемът не е в "джиповете" и техните размери!!! Проблемите почти винаги са в "задкормилните устройства".

Безподобна и долнопробна помиярска нацийка. Нищо чудно, че сте най-бедни, мизерни, корумпирани, обречени в целия цивилизован свят. На последното място. ПОСЛЕДНИ! Вижте се - вижте какво правите и знайте, че резултатите от него са: МИЗЕРИЯ. Група животни, които напада човек за отмъщение. Отвратителни сте. Първо: правилата на движение и порядките там са били тотално сбъркани. Но на групата животни не й е направо впечатление толкова време, а уж са знаели... Второ: дете без контрол от родител, с колело, около път, за който се знае, че правилата и порядките са сбъркани. Но на групата животни не й е направило впечатление. Там където си ям обяда е парк, деца непрекъснато играят, по улицата - спящи полицаи... и всеки път като дете се отклони, родителя като прихващач го смъмря, и това без да е на колело. Шофьорът е жертва на долнопробната нацийка, както детето е жертва на същата нацийка и безотговорни родители. Един въпрос, на който държа да ми отговорите. Максим Ставийски, пиян, също с джип, уби и унищожи други животи. Вие, първосигнални долнопробни животни такива, какво направихте тогава? М? Или за Максимчо може да му се позволи да си гази и убива пиян, ама един обикновен човек, който не е пил или дрогирал се, поставен в идиотска ситуация - не, не може за него? Най-искрено ви пожелавам още много Максимчовци и разни други спортистчета да ви зарадват с техните постижения. Заслужавате си го. Не забравяйте, че всичко което правите, мислите, изобщо как дишате, ходите, ВСИЧКО - крайният резултат от всичко, което сте и продължавате да бъдете се измерва в най-ниския стандарт, най-ниската култура, най-ниското развитие, най-ниско всичко цивилизовано.

Цял ден ми омръзна да обяснявам на тъпаци, че това НЕ Е УЛИЦА!!!!!! Това е ПЕШЕХОДНА ЗОНА!!! Там коли няма! И това не "човека" а е боклук!

Сладур, защо пишеш на български и плюеш в собствената си физиономия?

Май ти си произлязъл от "стадо животни".Колкото и да плюеш българското чужденец няма да станеш. Западняците винаги ще те гледат като втора ръка човек, а ти ще се мъчиш да им се слагаш все повече. Накрая ще осъзнаеш какъв позор си представлявал през целия си живот,затова не те мисля,не те ругая и не те кълна- това усещане ще ти е достатъчно наказание. А относно другото- мястото е пешеходна зона.Че се по някои медии,че копеленцето от джипа е скочило на бой на бащата,след като е сгазило детето. Дори да не е вярно,пак е самозабравил се изрод,който всички знаем какво заслужава.

Ние тука си пишем коментари,за които получаваме + или-.Обаче една шайка,включваща лекари,следователи,прокурори,адвокати и съдии,получава само плюсове..в джоба.

ЧУК

Карал съм подобен роувър.През половин метрова дупка да минеш-трудно ще усетиш. Отпред е висок и муцуната му е изтеглена -няма видимост наблизко.Но!!! Какъв чеп е търсил на забранена за автомобили улица?

Точно от там идва проблема! Когато знаеш,че имаш малка видимост и малка маневреност/"джиповете" искат повече място за маневра/ трябва повече да внимаваш ,и ...го правиш. Проблемът е в това ,че ТОЙ НЯМА РАБОТА В ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА. Или ако е влязъл там от БЕЗУСЛОВНА НУЖДА ,е трябвало да си отваря очите не на четири ,а на шестнадесет.

Хора не съдете без да знаете какво се е случило в действителност никой не излиза на улицата да си кара колата с идеята да убие дете малките деца са непредвидими имах подобен случай с малко дете зимата карам в една малка квартална уличка на 1ва скорост колата едвам върви цялата улица е заледена гледам да не превъртам гуми от едната ми страна паркирали коли и някакъв дигнал капака на колата нещо си ремонтира и в този момент някакво дете искочи между паркираните коли опитвам се да спра но колата се пързаля като шейна детето се стресна и падна спрях колата едвам а детето го няма излизам а то на 20 сантиметра от бронята и гледам майка му тича от двора а то детето тичало към баща си дето ремонтирал колата си на улицата честно казано такъв скандал им дигнах че почнаха да ми се извиняват но добре че не стана най лошото

В случая ти си този който се изказва неподготвен. Хората са ти написали, че става дума за пешеходна зона а не за улица, но кой да прочете. Дъщеря ми учи в това училище и вярвй ми до болка съм запознат с проблема. В това число съм запознал и полицаите. И не съм спрял да правя забележка на кретените които си мислят, че за тях правилата не важат. Стигало се е до там дори да ми налитат на бой.

Някой

Наистина да не съм прочел внимателно статията но и аз както някой коментирам първосигнално :-) съжалявам

Има ли знак за пешеходна зона и знак за затворена улица в двете посоки? Сега е трагедия, но преди никой не е гледал законите да се спазват стриктно и коли да не влизат, защото явно всички са влизали и са си затваряли очите.

Аз

А уличката разрешена ли беше за движение? И тоз по какво се е пързалял посред лято, та не е могъл да спре. Твърди, че не разбрал да е блъскал някого... Как става това?!

Ами, Тимончо, следващия път си припомни правилника за движение - през зимата се кара със зимни гуми, а при тежки условия и лед, с вериги по опесачен път. Следващия път виж дали дали колата ти отговаря на пътните условия и ако е да, ходи да вдигаш скандал на тия, дето не са опесачили. Децата не са животни да ги вържем на двора, за да си се пързаляш ти спокойно по пътища, негодни за шофиране!!!

ЧУК

В България не останаха толкова много дечица,че да гигубим по този нелеп начин.Съболезнования на родителите и нека господ да бди над душичката му! А гадът с мощната кола-когато гали собственните си деца да си спомня,че е лишил от живот някое чуждо дете!

Този път ще има линч- търпението свърши. И с право.

Аз

Не. Няма да има. Стадо мангали нахлули в болница, изпочупили всичко и пребили майка с петмесечното й бебе, щото се била скарала с неква циганка вътре. И НИЩО! И НИЩО, БЕ!!!

Властта много ревниво пази , някой да не и изземе функциите. Винаги ме е учудвало усърдието с което пазят най-различни престъпници, когато на народа му прекипи. Не че много им пука, за който и да е от гражданите , просто не искат ние да осъзнаем силата си.

Абсолютно си прав. Ако хората осъзнаваха каква сила имат, досега да са измели тази предадетлска паплач от нардното събрание заедно с роднините им!!!

Хора, мислете към кого съсредоточавате яда си, когато четете подобни статии. Мислете кой прокарва законите, кой ги гласува, кой управлява страната, кой си индексира редовно заплатите, кой ви се присмива от скъпите държавни возила със затъмнение прозорци, кой превърна страната в дупка за 25 години, мислете кой позволи да се пръкнат "бизнесмени". Когато измислите "кой", тогава ще откриете и причината.

Аз

Така, така... Всичко вярно. Обаче а на бас, че не тия натискат педалите на колите ни и не тия въртят воланите! А на бас, че не тия си изсипват боклука през балкона на комшията отгоре! А на бас, че не тия се пререждат по опашките!

Да ! Те не натискат педалите на НАШИТЕ коли ,но с поведението си и със НИЩО НЕ ОПРАВДАНИТЕ СИ ПРИВИЛЕГИИ създават предпоставки за нашето неправилно/меко казано/ ,ПРЕСТЪПНО И БЕЗОТГОВОРНО поведение!!!

Каквито и аргументи да изтъквате, все са закъснели.По-същественото е, че ОЩЕ ЕДНО БЪЛГАРЧЕ е убито!Колко станаха от началото на годината?Дечица българчета - удушени, смазани, блъснати!А този тип, с джипа, навлязъл на пешеходна пътека и убил дете, всъщност е убил БЪДЕЩЕ.И не само едно - той е убил и душичките на собствените си деца. Нали всички ги сочат с пръст и ги наричат деца на убиец!Той как ще мига пред тях, как ще обяснява убийството, какво ще говори, когато му идват на свиждане в затвора?КАК ще застане в съда пред очите на родителите? Как ще кара проклетия си, окървавен джип?И да го осъдят, и да се откупи, и да го оправдаят /което не е нищо ново/, той е мъртъв!И той, и децата му.!!!Китайците казват:"Когато Бог наказва някого, той го прави чрез децата му, за да може виновният да се гърчи пред мъката на собствените си деца и да не може да им помогне"!ПРОКЛЕТ ДА Е УБИЕЦЪТ!

Ама това не е пешеходна зона ве! Защото е обозначена с В2 "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки" които могат да се нарушават при определени условия. Пешеходната зона се означава с: Г16 "Задължителен път само за пешеходци и велосипедисти". Така , че колелото е в нарушение както и пешеходците ако не са по тротоарите, а може да се окаже, че Джипа е с разрешително да минава от там. Друг е въпроса, че трябва да внимава когато се движи.

този селендур да беше убил собственото си дете! Идиотска държава! Трябвало е да го обесят , а не да хвърлят камъни по него. Нима някой вярва в българско правосъдие!

Ти си зломислещ, страданието ме обзема и в двете посоки, когато става дума за деца! Дано това за всички е груб кошмар, който да изчезне като се събудим, Поданико!

Само мога да кажа, че не са малко родителите които като се заприказват с приятели и не им идва на акъла дори да го погледнат, има случаи в градинката..люлката му отнася зъбките, а майката си пуши и си пие кафето на сладка приказка!

Стига с тези глупости вече, майката пиела кафе,пушела и т.н., случват се такива неща, белята става за секунди. Дайте майките да не дават никаква свобода на децата. Стига с този манталитет.

и къде в градинките влизат джипове. Двете неща са несравними

Влизат джипове и в градинките и в напълно забранени за влизане улици, че и в училищни дворове! И една загрижена майка с джип влезе в училищния двор на детето си , за да го вземе, докато другите деца играят в междучасието и като се развиках, тя : "Ми...." И толкова! Поклон пред почерненото семейство в най-тежката трагедия!

Жалко, че не са им стигнали силите на тези с камъните! Иначе влизането в болница е елегантен начин да се измъкнеш от предварителния арест и да се отървеш от справедливи камъни! Старозагорци спите ли мамят ви!

Българските полицаи отново вършат второстепенна работа. Харчат се държавни пари, парите на родителите на загиналото дете за да се охранява този нагъл боклук да не му се случи това което наистина трябва да му се случи. Не само за справедливост, а и за показно и поука на останалите нагли шофьори. Харчат се пари за да се пази този боклук, а в същото време някъде другаде по улиците на прекрасната ни държава някоя майка се чуди как да пресече с детето си пешеходната пътека. Докато полицията не започне да върши наистина полезна работа, наглите кретени ще се множат.

Как може да има хора да го оправдават този убиец!!! Детето си е на пешеходната алея!!1 За такива като него само СМЪРТ!!!

Този наглец, каращ джипа си като бай туз в пешеходната зона, заслужава не само да го бият с камъни, ами сещате се какво с камъни.

Никого не защитавам, но знам от старите хора приказката, че детето е като кучето и трябва да се внимава с него, т. е. във всеки един момент то е непредвидимо! И всеки родител трябва да внимава и да не го изпуска от очи, поне докато е малко!

Глупости пишеш! Какво правише този боклук с джипа на пешеходна патека?? Правилата бяха измислени не от глупаци!!! И за спазване! Бъди проклет, гадина прегазила детето!

ГЕОРГИ ДИМИТРОВ САПУНДЖИЕВ, ЕГН: 6907167626 МАХ 2000 ООД, гр. Стара Загора ХЕБА 2000 ООД, гр. Стара Загора СМАРТ - АС ЕООД, гр. Стара Загора ТРАКИЯ СЛЪНЦЕ ООД, гр. Стара Загора ХЕБА 2 ООД, гр. Стара Загора СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ "СПОРТЕН КЛУБ ПО СТРЕЛБА С ЛЪК РАПТОР АРЧЕРИ" Сдружение, гр. Казанлък ЕКО ЕНЕРДЖИ МЕНИДЖМЪНТ ООД, гр. София

Такива работи се случват защото в България всичко може. Обаче сега може да го качат този на носилката и докато го качват за преглад да вземе да се счули асансьора (защото това са болниците в България), после може да няма екип да го извади от шахтата на асансьора. После може да няма обезболяващи и гипс и т.н. и т.н. защото сме в България. Ама лошото е, че това ще се случи на накой невинен ...

Дрънкало.

Бог да прости милото ангелче! Общинските съветници нали си направиха заплатите от 130лв, на 700лв.,лежат си и си получават заплатите и изобщо не си правят труда да минат из града и кварталите да чуят болките на хората. На наши искания и сигнали до кмета и МВР за слагане на някакви препятствия по ул.Райна Кандева никакъв отговор до сега или някакво действие.Улицата е натоварена и скоростта е кой колкото иска да кара. Когато стане нещо лоша кмета на Стара Загора ще дойде и ще ни успокои ,че ще направи необходимото но ще е вече късно!! Така действат общинарите в Стара Загора. Почивай в мир мило мило детенце!

Аз

Да си кажа правичката... чак се учудвам, че е жив.

е, все ще остане без охрана и сам...дори след 1-2 години/ако изобщо лежи/ само че ако бащата на удареното дете се окаже някаква мека душица...не знам

Все пак трябва да се развиваме като цивилизация - публичният личн е дивашко мероприятие. Чисто и просто трябва да има действена и безпристрастна съдебна система, но такава няма! Иначе ще заприличаме на джунгла!

А не сме ли заприличали отдавна?

Ми то като няма правосъдие...какво да правим ???

Това ми звучи като пълна глупост , тия неща които ги пишеш се правят превантивно сега само линч за назидание ! А не утре да има не дай боже други такива трагедии и ние пак ще се обясняваме !

И какво? Шефа на полицията в Стара Загора занел за проблема?! Кметът знаел?! И какво са напрвили? Колко глобени шофьора има за неспазване на збараната на това място? Лесно се проверява от пуснатите актове! Колка са актовете бе катаджии??? Полицията бездейства и ето хората се чувстват безнаказани ... елемнтарно няма актове има умрели! Ама в стра загора тоя роднина ония роднина и та как да пишеш актове??? това е катаджиите за 50 лева и ти прощават!

...разгледах сайта на община Стара Загора и там има доста лица на длъжности-пряко свързани с трагедията...Ако тези хора имат съвест, то няма да им е лесно, друг въпрос е имат ли... Жалки чиновнически душички...

Колеги старозагорци, не слагайте кашпи. Ще ги махнат, както махат колчетата при нас в София. Предлагам по-интелигентно решение - противотанкови мини. Стъпваш с нещо по тежко от тон - гърми. Знак има - да си гледал. И справедливостта е осигурена, и от съдебен процес пестим и излишните боеприпаси ще утилизираме.

А косвените жертви, г-н Инжинеро-сапьор?

Прав си. Не става. И не исках да прозвучи като хумор, защото всъщност е гняв. От безсилие.

Ясно за над 200 кг. Ш с изчисли епицентъра на оцвъкващото с боя поражение. В стрелбата, като спорт, има подценяване на сериозността при попадение. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!!!

А защо просто не се промени закона и наказанията да станат x10 на сегашните? В случая от 2 до 6 години, стават от 20 до 60 години. Извършил си нарушение и ти вземат книжката - вместо 6 месеца => 60 месеца. И при три 'леки нарушения' => отнемат ти правото да управляват МПС до живот! Аман от тъпанари!

че ще трябва да ги налагат същите служители.Ако бяха налагали безкомпромисно сегашните наказания,може би сега нямаше да пишем тези коментари.

Чувал съм, че в Близкия Изток е така, ако блъснеш някой, тълпата идва и те линчува. За съжаление липсата на адекватни превантивни мерки и справедливо правораздаване, води до такива безумия. Докато има автомобили, ще има и инциденти с тях, включително и тежки, включително и с деца. Но това, което наблюдаваме ежедневно по улиците е просто безумно. Коли спрели и пуснали "аварийките" в средата на натоварени кръстовища. Безумни изпреварвания с безумна скорост в насрещното. Неспазване на знаци, светофари, елементарни правила за поведение по пътя. ... За правораздаването - няма смисъл да говорим, след случая със синчето на апелативния прокурор, който уби 2ма на автобусна спирка след гонка и получи лека условна присъда. Гонката не била доказана, видиш ли ти, каква изненада.

Как да се промени нещо, след като полицията абдикира, по простата причина, че когато се намеси и почва да се лае, как държавата ни била 'полицейска' и как полицията си правела каквото си иска... Според мен, полицията трябва да има повече власт и то независеща от парламента, а да кажем от президента...

Глупости! Наказването на престъпленията не е приоритет на полицията, а на прокуратурата и съда!

Еми да ги бяхте сложили тия кашпи сега след дъжд качулка!

Виновният шофьор си е виновен...дано го накаже правосъдието...и нека цял живот си носи вината... Но къде беше КМЕТА,ЗАМ КМЕТА ПО ТРАНСПОРТА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ. и тем подобни знайни и незнайни хрантутници на богатата общинска софра?!!!!! Областната, шефчето на катчето, полицайчетата-лапачи... КЪДЕ БЯХТЕ, ГЬОНСУРАТИ !!! Дано милото дете да е отишло на по-добро място!!!Почивай в мир!

"... Веднага ще поставим бетонни кашпи, които да ограничават преминаването на автомобили", обясни градоначалникът ..." Това, както и легналите полицаи е нож с две остриета. Затрудняват преминаването и / или бързото придвижване на линейките и пожарните коли. Какво хубаво решение би било входовете на такива пешеходни зони да бъдат с автоматични бариери и дистанционно им вдигане от колите на пожарната, полицията и бърза помощ. Също така не е удачно обществени сгради с голям поток на посетители като училища, банки да бъдат в пешеходни зони. Търси на коя тясна еднопосочна уличка, претъпкана от вече паркирани коли да спреш за да вземеш детето си от училище. Понякога мисията е просто невъзможна. За трагедията, вече коментирах. Бог да прости детето и родителите да имат силите да го превъзмогнат.

Вместо свещи и цветя тези хиляди да го бяха пребили с камъни.На всеки може да се случи,но ако спазват знаците съм сигурен ,че катастрофите ще се намалят на две.

Ало полицията, защо охранявате престъпника, а не охранявахте пешеходната зона? По какво се различавате от мутрите?