17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей, а онази тъпа проститутка или стриптизьорка дето потроши една камара коли я пуснаха веднага. Добре, че се маханх от тая кочина.

и друг път е осъждан за шофиране след употреба на алкохол! добре че си се махнял

Наркоманчетата как готови на всичко само и само да си друсат, ама не сте зависими, а?! Хи не сте зависими нали.

Правилно бе, нека му е. Да се научи. И този същият кара по същите пътища като мене и тебе. Така пред блока едни се бяха събрали и къркаха бири, лошо няма ама единият беше с кола дошъл. Отидох при единият съсед и го попитах : Защо не си си прибрал децата. Той седи и мен гледа умно: Ама защо бе. - еми как защо, твоят приятел пие вече ен-та бира и след малко ще тръгне да си ходи с колата... Само ще ви кажа, че онзи не си отиде с колата тази вечер.

Добре, на този да му е за урок. Какво правим с хората болни от Болест на Крон, множествена склероза и други състояния, които не позволяват на водача да седне зад волана преди да приеме канабидиол?

Да си взимат бе, ама къде са тръгнали да карат?! Ако си намираш извинения... То по тая логика: " д-р Радева ми каза да не пия вода..."

Имам приятел с МС, който живее в малък град в България и всеки месец идва с колата си до София, за да си вземе лекарства и да се размотава по болници. Ако не употреби марихуана преди да тръгне, той не може да се качи в колата. Държавата не му е осигурила транспорт от леглото му в къщата до съответното лечебно заведение и този човек търси варианти. Няма извинения. Има само готовност за живот, а българският съд не прави разлика между този кретен и болните хора.

Глупости пишеш, болен бил алабала. Като не може да кара, да се вози... има предостъчно видове транспорт. Измислени глупости пишеш защото си едно долно наркоманче.

Не може да стане от леглото, за да отиде до спирка. След 2 часа в рейс или влак пак трябва да запали цигара. В случай, че не познаваш такъв човек, моля, не се изказвай по въпроса.

И след като е 1 месечно, ти като си му приятел защо не му ги закараш, да не се налага да кара и да застрашава всички останали на пътя. Глупости. просто обичате да си карате друсани, защото иначе осъзнавате колко не ви бива, като се напушите поне не ви пука. Нали?!

Ако е за медицински цели, има масло от канабис, с извлечен канабидол. От него не можеш да се напушиш. Ако е за оправдание, дърпайте си спокойно треволяка, ама ме искам да ме срещате по пътищата.

Против съм да се употребява каквото и да е и да се кара автомобил, но пък колко хора убиха на пътя и се отърваха с условна присъда, а този пил пафкал тревица, което може да е било преди нялколо дена и в затвора. Поправете ме, но излиза, че ако убеш някой на пътя може да ти се размине с условна, но хванат ли те с тревичка си в панделата на 100% Нещо не ми се вижда справедливо? На вас?

"каквото и да е". А захар може ли? На всеки индивидуално се отразява консумираното. Трябва да има тест за концентрация на вниманието зад волана, какви са тия глупости с "употреба" на еди какво си? На мен ми се отразяват зле малоумни коментари и съм по-склонен да направя ПТП.

На тебе май най-зле ти се отразява образът от огледалото. Напушиш се и ти мине. И после пак поглеждаш... и омагьосан кръг. Няма да си първият такъв доста като тебе има и всичките все по същите пътища като мене карате.

Съгласно официалната статистика на КАТ, ПТП поради алкохол/наркотици съставляват пренебрежимо малка част от общия брой ПТП (1.66% поради алкохол и 0.03% поради други упойващи в-ва. Жертвите са съответно 0.67% и 0.17%). Подобни са числата за превишената скорост (0.07% от ПТП и 0.00% от жертвите). КАТ следи и глобява основно за горните два вида нарушения. Елементарната логика показва, че дори КАТ да вложи целия си потенциал, с подобни мерки няма да може да намали жертвите с повече от 5 души, колкото са загиналите. Накратко, 99% от катастрофите и 99% от катастрофите с жертви се причиняват от трезви шофьори, каращи в рамките на ограничението.

"Съгласно официалната статистика на КАТ, ПТП поради алкохол/наркотици съставляват пренебрежимо малка част от общия брой ПТП (1.66% поради алкохол..." Значи, препоръката е всички да се натряскаме до козирката и тогава да сядаме да караме?! УРА!

Идиот. Идеята е моите и твоите пари от данъци да отиват за нещо по-смислено.

Ами ти, като си тъп се натряскай и карай. Човека ти обяснява, че КАТ освен да отчитат дейност нищо не постигат съществено и е истина, че повечето катастрофи с жертви са причинени от трезвени шофьори, просто защото повечето хора карат трезвени. Трябва да се промени културата на пътя не полицията да се занимава с глупости ама в тази държава на абсурдите всичко е възможно.

Използва се при много заболявания, макар и в България все още да е незаконно.

Но ако го приема като цяр, да не сяда зад волана!

Проблемът е, че българският съд не прави разлика. Болен, здрав, друсан за кеф, приел канабидиол поради болест, която в България или не се лекува или резултатите са с 100% терминален край. Междувременно какво прави болният? Седи и чака или се опитва да бъде поне малко пълноценен?

псевдо шофьор уби двама на тротоар-условна присъда защото е прокурорски син

Ами като е свикнал да кара пиян или дрогиран, защо изобщо трябва да му връщате свидетелството за управление на МПС?!?! Мисля, че след рецидив не трябва да вижда никога повече шоф. книжка!

кога ще проверяват нашмърканите селяни през нощта, които се правят на шефчета. Всеки втори взима кокаин, НО тестовете не хващат 2часа по-късно!

Коката е скъпа, ня я лови дрегер. Който няма пари за кока, друса шльокавица!

А АЙДУЦИТЕ ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ И КМЕТОВЕ КОГА

ААААА - Той е от ГЕРБ !

Министъра с алкохола УБИЛ ДЕТЕ защо не го съдят?

Жалки институций Падари Пияници след бутилка алкохол и убиват хора из пътища им отнемат книжки и не лежат , а в този случай ,,,...

Тези конкретно са си свършили работата, още повече, че пичагата и преди е имал провинения. Не са си свършили работата онези, които вместо да приберат на топло рецидивисти и пияници на пътя, доказани убийци и то серийни, ги пускат срещу съответната сума.

Малко му е. Първо, не му е първо провинението. Употребата на наркотици си е престъпление и без каране на кола. Напушените са неадекватни и със забавени реакции - представляват риск за ПТП и околните. И за какво някой нормален, ще се захване изобщо с наркотици? В затвора ако няма достъп до такива, може и да се излекува от зависимост. За какво изобщо ги употебяват, ако не гонят наркотичен ефект?

Съгласно официалната статистика на КАТ, ПТП поради алкохол/наркотици съставляват пренебрежимо малка част от общия брой ПТП (1.66% поради алкохол и 0.03% поради други упойващи в-ва. Жертвите са съответно 0.67% и 0.17%). Подобни са числата за превишената скорост (0.07% от ПТП и 0.00% от жертвите). КАТ следи и глобява основно за горните два вида нарушения. Елементарната логика показва, че дори КАТ да вложи целия си потенциал, с подобни мерки няма да може да намали жертвите с повече от 5 души, колкото са загиналите. Накратко, 99% от катастрофите и 99% от катастрофите с жертви се причиняват от трезви шофьори, каращи в рамките на ограничението.

"Напушен", "нормален", "наркотичен ефект". Това от личен опит ли или сте чели литература по въпроса?

Викаш от кокаина ти се забавят реакциите?

Употребата на каквото и да е било само по себе си не е престъплине по никой закон в БГ недей да плещиш глупости. Кой какво прави със себе си си е негова работа стига да не пречи и да не застрашава другите по някакъв начин.

Закон в действие.Потърпенщ ,който няма "гръб".Българио.......

Такива да ги друсат у пандизо.

Защо като пушиш трева веднага ти лепват наркоман,а като пиеш алкохол не си алкохолик ?

Не знам, ама е така на всякъде по света.

В кои страни си бил(а), за да правиш такова заключение?

Защото една ракия на ден е полезна, пак да кажа една. А един джойнт на ден ти разказва играта на нервната система, затова. Затова и не всеки, който пие е алкохолик, а всеки който друса е наркоман. Редовната употреба на марихуана е същото като да пиеш по едно кило ракия на ден. Да не говорим, че ти преебава сексуалните възможности.

Абе палячо какво говориш глупости тука и заблуждаваш хората. Въврви си на село и си пий шльокавицата и не занимавай хората с брътвежите си.

Ако не употребяваш алкохол с цел да не трепериш от сутринта си пиянде или обикновен пияница. Така че ако те устройва да си наркоманде или наркоманица - давай!

Това пък да ме вкарат в затвора,заради това,че съм бил пушел през уикенда и съм шофирал в сряда е най-голямата глупост.В затвора не е шега.Стане ли такова нещо е по-добре да ставаш изтински престъпник и да крадеш и убиваш такива магистрати,които ги мислят тези неща.Не може половината престъпници да са навън,а да вкарват невинни в затвора.Всеки знае,че нарочно са избрани такива тестове,които да хващат марихуаната със седмица назад.Защо не пуснат и алкохолни дрегери,които да показват с по една седмица назад,че всички да влезнат по затворите.

Алкохолът създава реално една от най-тежките наркотични зависимости. Но не е забранен. И не е, щото и да го забранят, наркоманите сами лесно си го произвеждат. В Пакистан, Индия еквивалентът е опиум и да им го забранят, все тая - опиумен мак си расте и лесно си го добиват.

По принцип не съм противник на марихуаната. Ако някой шофира под пряко въздействие, би трябвало да е наказуемо. А това лесно се разпознава. Иначе тестовете показват следа до четири седмици и повече. Може би трябва регламент, който да регулира точно това. Защото под пряко въздействие на марихуана шофирането със сигурност не е безопасно. Но пък ако не е напушен, а е пушил преди една седмица?

Познавам лично хора, които само под "прякото въздействие" са концентрирани зад волана. Моля, не бъдете тесногръд и не правете заключения без да познавате по-подробно тематиката. Потърсете в Интернет информация за медицинска марихуана и шофиране. Ще се изненадате колко сте неосведомен.

Сложих Ви плюс, защото съм осведомена. Написах горното по отношение на НЕболните, пушещи марихуана, тъй като вероятно случаят в статията е такъв. А иначе: мисля, че болест на Крон беше причината, поради която в шофьорската книжка на един младеж от Германия пише, че му се забранява да шофира, ако не е под въздействието на марихуана. Има редица заболявания, при които в Германия това не само се препоръчва, но и се изисква при шофиране. Гледах една документация по въпроса. На сина ми например редовната употреба му помогна при друго заболяване. Но не бих го оставила да шофира под директно въздействие. Това имах предвид. А медицинската марихуана, която междувременно може да се купи свободно по дрогерии в Западна Европа, е с ТНС под 1%. Маслото, което лично приемам, е с под 0.2%. Нито съм тесногръда, нито неосведомена, приятелю. Но наистина много хора СА. И разбирам реакцията Ви.

Volkano

Само така! Никаква прошка към наркоманите!!!

И към алкохолиците също !!!

Интересно как в държави, като Швейцария например на никой не му пука за това кой какво пуши а тук в БГ обаче изкачат някви диви селяци и крещят "само така", "наркомани" и не знам си кво. Ама разбирате ли колко сте жалък?

Преди няколко месеца имаше един който управляваше шейна след употреба на алкохол и уби детето си, него осъдиха ли го или още е министър ?

адски смотано сравнение!??срам ме е от плюсовете които си получил!що за хора сме щом размишляваме така!надали има нещо по лошо от това да загубиш детето си!!!каквото и да напиша за теб,както у да те нарека-е малко!пожелавам ти никога да не си на негово място

Фактите са си факти. Има жертва има и убиец. В случая жертвата е собственото дете. Ако беше чуждо, пак същото щеше да е. Законът нали трябва да е еднакъв за всички?! Когато пияни родители, често от малцинствен произход, си пребият чаветата до смърт след консумация на алкохол, обикновено ги опандизват. Случаят не е по-различен.

Вземете да посочите, че това е след сключено споразумение с прокуратурата и затова не подлежи на въззивна проверка. Половинчата история.

Предположих, че доста е спестено като информация, или от неосвдоменост или от липса на юридически познания от писалия статията- хем осъден, хем съдът решава с определеление, а не присъда, хем не подлежи на обжалване и протест....Пълна боза. Благодаря за внесената яснота!

е тоя с пунтото дето е пушил гръсти преди 3 дена ще да е бил най големия престъпник в БГ... щом е на първа страница..... тия дето решават за КТБ и БДЖ са все честни и добри хора..... България.... ставаш подигравателно смешна!!!

За мрънкачи като теб, няма хубави новини, само негативни.

ти видя ли някаква позитивна новина свързана с България???

"Шофьор, хванат след употреба на марихуана, влиза в затвора" Теста за употреба на марихуана не показва кога е употребил марихуана, това може да е било и 20 дни реди теста, това е като теста за бременност, показва че жената е бременна,но не и кога е забременяла, може това да се е случило и преди 8 месеца.

Ами като това се знае от всички, след като сипушил марихуана, не караш колко трябва за да се изчистиш - може и три месеца. Аман от дрогирани по пътя.

Хайде ти не пий три месеца и чакай за да подкараш колата си.

Е заради такива тесногръди нещастници, като вас държавата ни е на такова дередже и нормалните хора бягат от нея. Накрая ще си останете само вие с братята роми да си живеете тука.

Няма лошо. Всеки, който е под влияние на алкохол, наркотици, треви, хапове и тн. докато кара кола трябва да получи същото. Колко народ се изпотрепа, защото разни говеда си мислят, че са безсмъртни.

Проблема не е в това, а в това, че може да съм пушил оня ден и то пак ще ми отчете теста. Не може за нещо което те държи 1 час макс (и те прави страхлив и караш по-примерно от баба си) да ми търсят отговорност ТРИ (Т-Р-И) дни след като съм пушил. Ако пуша вторник и петък вечер преди лягане, не мога да ШОФИРАМ ИЗОБЩО!?!?! Много умно, интелигентно, МВР работи и лови престъпници : )

В случая 18 годишното келеме е пафкало в колата и е имало още в жабката.

Проблема е, че пушенето на марихуана е забранено въобще! И преди колкото и време да си пушил, трябва да те вкарат в затвора. А ако не казваш от кой си се сдобил с марихуаната, трбява да ти лепнат и още нещо допълнително за укривателство. И понеже си я купил без касова бележка, да ти нахързулят и полагаемото за това нарушение! Проблема е, че на спазващите законите се гледа като на будали.

Алекс, ти си тотален балък и комуняга :Д образовай се малко преди да пишеш коментари в сфера която нямаш и понятие. Попитай баба си, от къде е имала преди време и ще ти каже, Т*п :))

Брендо на свобода, а този - в затвора. Каква справедлива държава! Вярваме в нея!

Кога ли ще прочета за хванат министър с подкуп, осъден депутат, затворен зад решетки прокурор? Пушил марихуана, пил алкохол. Новината за сплашване ли е или за хвалба за "добре" свършена работа?

Това ли е голямата новина на деня? По несправедливо нещо нямаше ли?

Държавата работи все мастити бандити в кауша. Браво Боко справяте се отлично с тежката престъпност