Парламентът отмени частично мораториума върху фракинга

С 92 гласа "за", 12 - "против" и шестима "въздържали се" парламентът отмени отчасти забраната върху прилагането на технологията "хидравлично разкъсване" (фракинг) при проучване и добив на газ и нефт.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отмени частично мораториума върху фракинга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Raleigh, Северна Каролина 1 юли, 2012 г. (Reuters) - Северна Каролина губернатор Бевърли Perdue в неделя наложи вето на закон, който ще вдигнe забраната за хидравличен fracking и отваря вратата за изследване на шистов газ в това състояние.

Sielo

Шистов газ е природен газ добиван от шисти! Няма конвенционален и неконвенционален природен газ, има конвенционален и неконвенционален начин за добиване на газа. Драги народни представители - here we come! Свободен превод - пригответе се, идваме!

Покрепям !!!

Не било шистов газ в Девенци, ами било газ от шисти... ?!

То че намирисва пак на лобизъм и корупция, така си е, но може ли някой запознат да каже доколко е вредно това, което са разрешили "нашите" депутати. Статията е написана изключително неясно, поне за мен. Благодаря предварително!

Липсата на умствен капацитет пречи на ГЕРБ да се занимае с належащите и стратегически проблеми на България. Те се чудят как да забаламосат населението /материала/ с решения ту за, ту против, само и само да напраат некъв бизнас и да турат некой лев у джоба. Жалкото е, че използват целата държавна машина за некви лични мижави печалби.

Ал

Белене! Онова с телените огради! И всички продажници вътре! Само така има шанс да се оправим. Само си помислете колко е дръпнала България 50-те и 60-години, когато Белене е играло своята възпитателна роля...

Поредното решение на самозабравили се дерибеи, които не слушат народната воля! Вън!

Да живее ББ. Първо бяхме обърнали га към руснаците да ни го цепнат, а сега го обърнахме към американците да ни наврат големия гол ( извнете КОЛ)

ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ!

Тези проти тикви Герберски кой знае още какви говна ще ги нацвъкат докато им свърши мандата. Поколения след това ще трябва да им чистят лайната.

Хора , помислете за какво идваха Хилари почти инкогнито шефа на разузнаването , а инкогнито и още други двама високопоставени сенатори от USA. Заради красивите ни мутри ли ??? 1. България е плацдарм към Сирия и Иран 2. В българия трябва да дойде Шеврон и още една УС компания чрез холандския си филиал Комико. Да се обзаложим че до две години ще е така.

Точно заради фракинга Емилиа Романиа все още се тресе,а е зона със слаба сеизмична активност.Представете си какво ще бъде у нас...

на кой му пука какво ще стане у нас ? да дойдат тия депутати и да живеят тук, на 1 км от сондажите щом е безвредно, тъкмо ще са на добро място

Сега трябва революция и народен съд за предателите на нацията,не знам по колко и от коя партия са гласували но аз ще гласувам да ги ликвидират тези продажници(лобисти) на корумпиращите ги чужди корпорации.Тази пасмина трябва да се посипе с хлорна вар да не мирише и да не заразява здравото ако е останало още.

някой си продаде з...ника за 30 сребърника. А това правителство и тоя парламент два пъти на едно място не секат. Ако дупетат или министър ти кажат "добър ден", погледнете дали не е пълнолуние. Природата обаче ни го връща, за справка Перник.

Не било мутра,а мутраген. Не бил луд,ама живеел в лудница.

ГЕРБ са един ФРАКИНГ, т.е. ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !

Тоя Петър Димитров, не стига че запецваше като тройкаджия на изпит, ами и акъл дава по изказа на другите: "Това е природен газ от шисти, а не шистов газ". А "водата от морето не е ли морска вода" бе, Недоразумение?!

Защо да добиваме собствен газ, нали Деянчо договори евтин руски газ?!?

Крайно време е Европа да се намеси и да СПРЕ безчинствата на Русия и нейните КРАДЛИВИ български лакеи! Ясно е, че на нормални бизнес отношения с руските олигарси не може да се разчита! Те са готови и болен на легло да "оправят", ако са в монополна позиция. Та ако се намеси Европа, бързо-бързо ще си свият перките тези изнудвачи, руските газови монополисти! И тогава ще разберат що е това пазар и има ли място в безумната ценова политика на ИЗНУДВАЧИТЕ! Къде е общата европейска политика, защо Европа ни оставя самотни в борбата с безскрупулните ИЗНУДВАЧИ и МАРОДЕРИ? Борисов, Добрев, бегом в Брюксел и при Меркел, нали сте много близки, молете за помощ, че това ще е КРАЯТ на България!!!

абе хора, вие не мовете ли да протестирате ??? излезте пред парламата и викажте -ууууууууууууууууу........ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко ли платиха на Маряна, за да се съгласи и тя??????Божеее какви салфетки сме на хамериканците!!!!!

Тези наши политици са взели цялата нация за балъци,ту така ,ту обратно.Тази технология за добив на газ е забранена в щата "Tексас" повече от половин година.Там хората са се убедили в замърсяването на подземните води и природата и са взели решение да го забранят.Нашите баламурници като видат някой лев рушвет и дупетата им се отварят за всичко и майките си ще продадат за проститутки.Такова ни е племето лесно се продава.

Това момченце на снимката, горкото, като че ще се разплаче...

Може би е разбрал каква ще бъде съдбата му като се стигне до нов "Народен съд":))))))))))

Плюйте защото няма къде другаде да плюете толкова.Няма такива идиоти като в БГ парламента. И иранския президент не е такова говедо.

"Какво имате против шистовия газ, който би се добивал по конвенционална технология, остава впечатление, че искате да бъдем изцяло енергийно зависими от една тръба, от един начин на добиване"

Другари, преди да плюете, все пак добре е да прочетете цялата статия и да разберете за какво става дума. Много първосигнално действате, но пък той другаря Кутев и затова ви плаща, да плюете без да влагате особено много мозък. Важното е да се храчи.

И свинята като умира-храчиии

Още една причина довечера в 7:30 да сме всички на Орлов мост!

червената кратуна е тъпа и само едно знае-ДЪРЖАВАТА,разбирай партията но......в чугунена лейка не може да се налее акъл,вече са ми толкова жалки,че ги слушам с умиление

горкото населено място / известно още като бг / .кога беше последнят път , когато облеченят в " армани " лакеи , резач на лентички , каза " не " на чуждите интереси ? да рискуваш добруджа за 1-2 години газ ? ще се събудите ли ?

112 човека !!! а къде са останалите 128 ??? абе явно на този прламент 100 човека са му предостатъчно, за да взема безотговорни решения. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чл.69 от Конституцията на РБ: депутатите не носят отговорност за глауванията си в парламента... какво повече искаш.

Еййй тва са нагли копелета ич не им пука да си навират главите в американските гъве пред всички!

във форума пишат хора ,които си нямат и представа за какво става дума. От прочетените коментари разбирам че 90% от хората не разбират или изпълняват чужда воля(защитавайки руските енергийни интереси същите са за АЕЦ Белене). Руснаците държат 80% от енергетиката в БГ и това трябва да е ясно на всички!!!. Енергийната мафия е силна защото има руски гръб. Те крадат с милиарди на гърба на народа . Плащаме най скъпият газ , парно , токът расте непрекъснато . Хора размислете се какво лошо има да добиваме газ???

Лошото е в начина по който го правят... незнаеш ли?

ШИСТОВИЯТ ГАЗ ще прелее чашата на 23 годишното ни търпение ! Опичайте си кухите тикви ! Този път ще ви зазидаме в парламента!

От 18 януари до 14 юни -време бол! Има как да се "поговори" с такива "специалисти", каквито в Парламента Бог дал, без да се стиска! И те да си променят "мнението", още повече след вчерашната победа с пълен "ИПОН" над природозащитниците! Ще си правят с нас експерименти докато им ум зайде! Ще тресът жална Добруджа докато и последното изкарано с пот на челото житце падне в калта! Важно е да намерят... на баба си фърчилото! Ама те са си намерили супер сгода - ГЕРБ на власт и разпасана държава! Недей дочаква и зори, ти ГЕРБери бери, бери! Като няма прокопсия плюл съм в тази орисия! И те така....

това е национално предателство

жалко, а може би съм просто един наивник

Явно в парламента се мислят за недосегаеми, ама то и Кадафи и Чаушеску така си мислеха, но после го разстреляха като кучета.

Да не си завършил в един колеж с министърчето.На един акъл сте и той е малко.

Абе как може 240 продажници да има?! Егаси то са за разстрел бе!

ако бяха малко по - умни тези в парламента и държавници - това нещо нямяше да се случи - сега трябва да се ползва газ от вън - нашият да се пази когато вече няма от къде - а този момент ще дойде рано или късно - прогнозите са за около 50 години - но повечко ум трябва за такива решения и държавническо мислене !!!

герберастката измет се оказа по-продажна и антинародна и от реалните комундета! трай си, нарое, и търпи... тези са си подсигурили бъдещето, ти му мисли

Днешното решение се отнася само до конвенционалния добив на газ, заяви в парламента министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Забраната в мораториума е пределно ясна. Втора и трета точка в него показват, че забраняваме и проучването, и добива на шистов газ. Всички предложения на екологичните организации, както и на опозицията, са приети" ", каза министър Добрев. "Ако не подкрепите промяната, ние ще сме единствената държава, която сама си забранява добива на конвенционален газ, това значи, че няма да сме енергийно независими", Първа точка от въпросното решение беше изменена така: "Забранява се прилагането на технологията на хидравлично разкъсване (фракинг) или всяка друга технология, която представлява нагнетяване на смес от течности (гелове или втечнен газ), химически добавки и/или флуиди, механични и/или органични пълнителни, сондажи, водещи до образуване на нови и/или разширяване на съществуващи естествени пукнатини или пукнатинни системи във всякакви седиментни формации, включително въглищни пластове, с цел проучване и добив на нефт и природен газ".

"Днешното решение се отнася само до конвенционалния добив на газ..." и т.н. Ти не го слушай какво ти казва "ученичката", а какво (е намислил да) прави! Лъжливите герберски овчарчета станаха много! Чудно, къде е КАЛИТКО, да им даде акъл, май го хвана шубето или му опънаха и на него жартиерите!

d4

очаквайте увеличение на цената не с 16% а с 160%. Професионални измамници са депутатите от ГРОБ.

Не ти ли омръзна по цял ден да обикаляш из всички нюз сайтове и да плещиш малоумия бе, нещастник? Или Кутев ти плаща наистина добре.

Ало, ГРОБА на българите го изкопаха комунистите преди 67 години, а костите ги глозгат мафиотите от правителствата на Луканов, на Беров, на Ж. Виденов, на тройната ламя (БСП, ДПС и НДСВ) и т.н.

Честито. Народа се поуспокои от преди месеци и сега се почва пак. Издъниха се уж с "договореното намаление на газ от Русия" и сега се чудат как да замажат скандала, но не усъзнават, че ще предизвикат нов още по-грандиозен.

Долу продажните политици, защото прокарват закони за частни интереси

Хора, един ден ВОДАТА ЗА ПИЕНЕ ЩЕ СТАНЕ ПО-СКЪПА ОТ ЗЛАТОТО... Не мога да разбера как сами искаме да унищужим живота на децата си и на тези след нас

92+12+6=11О ТОВА ТРЯБВА ДА СЪСТАВА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.НЯМАМ ДРУГ КОМЕНТАР !!!