3 проверки в ”Шейново” заради починалата родилка

МВР, прокуратурата и Изпълнителна агенция "Медицински одит" извършват проверки в столичната АГ "Шейново" заради смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова.

Обратно в новината

Коментари - 3 проверки в ”Шейново” заради починалата родилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко ли медицински работници са дипломирани с успех среден, и тези хора нямат никаква работа в болнизците тези наи добре с по една лопата и на село

Когато раждах в "Шейново", може би час преди да родя медицинските лица ми казваха - "Напъвай се, раждай, че бебето ти ще се задуши и ако не можеш сама, може да ти плеснем един шамар за по-бързо!. Знаеш ли тая нощ, колко родилки, чакат - вместо тебе - можехме да изродиме 2,3 до сега.", вярно е 1999 г., на края на август се раждаха много бебета. Но е вярно, че не предложих да платя на някой, нито исках обезболителна инжекция, която непрекъснато ми педлагаха. На близките си казах, че съм отложена за сутринта, за да не се притесняват. Като излязох от там, след 4 часово раждане, с контракции,с всичко, без никакви проблеми - Си помислих:"Боже, ако пак раждам, освен болката да съм забравила всичките си мисли за тези лекари." Родителите ми са лекари, както много мои приятели, нямам нищо против гилдията. Но, ако може да не ги срещам и си спомням за раждането ми, ще се чувствам по-добре.

Повечето жени се чувстват по този начин! И не знам, как това може да спре!

Срам ме е да чета тези простотии,които бълвате!!!За жалост българсия народ е ПРОСТ И НЕ ЗАСЛУЖАВА да бъде обгрижван от специализирани кадри от лекари,каквито има в болница "Шейново".Засрамете се и започнете да уважавате лекарското съсловие,защото нито един млад лекар не желае да работи и да се грижи за пациенти,които не ги уважават.Казвам това от позицията си на доктор и на майка на прекрасно дете,което е родено в "Шейново".

Уважаема госпожо! Като доктор би трябвало да знаеш поне собственото си име да напишеш правилно. Ти не си Бог за да раздаваш правосъдие кой какво заслужава. Срамно е да наричаш собствения си народ прост. Ти си част от този народ. Едно е да си прост и съвсем друго е да си простак. Коментарът ти е просташки. Не мога да уважавам простак.

Подкрепям те ! Вместо да се ЗАМИСЛИ и СМИРИ заради трагедията ,която стана , госпожата обижда пациентите ,озлобява се и сега сигурно ще си го изкара на някой човечец ,потърсил малко човещина и добро ,компетентно отношение в тези вълчи времена...Жалко..Не защитава живота тази госпожа..

Какво не можеш да разбереш?Всички,които "плюят"са се сблъсквали с наглостта,некадърността,безхаберието на тези в белите престилки.Даже не могат да се нарекат лекари.За това не е виновна здравната каса.Те са едни материалисти,които се приравняват на нивото на лекарите на запад и искат техните заплати.Нищо друго не ги интересува.Рекетират хората,защото са им паднали в ръчичките.Като са им малко парите,да не заемат само работни места.Има много висшисти,които си търсят работа не по специалността.

УБИИЦИТЕ НА СЪД! ЗА ЖАЛОСТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ.

константинов, подавай си оставката, при твоето управление умират млади майки ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА, какво знаеш ти, нищо

УБИИЦИТЕ НА СЪД! ЗА ЖАЛОСТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ.

напално сагласна сам с вас,престанете да оплувате лекарското сасловие,хора разберете,не винаги може да се помогне за спасяването на живот,за сажеление,винаги е имало и винаги ще има такива слъчаи,но това не значи ,че има лекарска грешка,в краина сметка варви разправяи на обикновеня човечец неразбиращ от медицина какво е то белодробна емболя,никои не е застрахован,дано има по малко такива слъчаи......не обвиняваите лекарите!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

основен принцип в 'демократичното' право е: всеки е невинен, докато адвокатите му протакат....

недопустимо е в 21-ви век да умират жени при раждане,особено поради лекарска грешка,тая приказка на баба ви най-малкото вече не е актуална

В Блиц: "Трагедията продължава: И бебето на мъртвата родилка почина." Айдее... мир на душите и на двете им. Горкото й семейство на Надежда, егати и Коледата ще имат... дълбоки съболезнования на родителите й, мъжът й и малкото й детенце. ;-((((

Не раждайте в "Шейново"! Бойкотирайте некадърниците и рекетьорите в тази "перфектна" болница.

Раждайте в Правителствена!!!

а ти може би си от Майчин дом, а ?хахах

Мили хора!Скоро нама да има кой да ни лекува!За да влезнеш медицина е нужно просто да изкараш 3.В един от медицинските университети се направи 3 и 4 то класиране ...За какво говорим?Не може да ходиш на практика,а да не си взел още анатомията- изпит от първата година.Аз работя в частна клиника и смея да кажа,че при нас пациентката е обгрижена както трябва.Но нека се замислим - корупцията!Тя е страшна!Докато се влиза медицина с пари и завършва с пари,а не с акъл - ще умираме!

За какво да учат децата. След 6 години заплатата на специализант е колкото на леката дето забърсва с парцал пода.

Пълни глупости..няма такова нещо ...някой да влиза с тройка....да учи за доктор....

АГ докторите (и не само те) толкова се комерсиализираха, че не е истина просто. Ако не си платиш за раждане, просто ще те оставят да се мъчиш и няма да ти обърнат никакво внимание. Изобщо не се интересуват от родилки, които не са избрали екип. Аз раждах миналата година и за да съм сигурна, че ще оживея, платих 1300 лв. Да отбележа, че съм здравно осигурена, на висок осигурителен доход, българка, образована.

Като на лекарите са им малко парите в държавните болници,да отидат да работят в частни клиники,да вземат колкото искат.Да инвестират в помещения и в апаратура.А сега какво правят,безплатна база и апаратура и си гушкат чисти пари без да плащат нито наеми, нито консумативи ,нито данъци.Чиста далавера.

В Шейново трябва да плащаш ама яко, иначе братко няма кой да ти обърне внимание.Ние сме им сърбали попарата.

НИМА Е НОРМАЛНО И МОРАЛНО В 21В.РОДИЛКИ ДА МРАТ КАТО МУХИ?ИЛИ И ТОВА Е НАЧИН ДА СЕ" ВЪРЖЕ БЮДЖЕТА"!!

не преувеличавай. Никакви родилки не мрат като мухи. Просто два нещастни случая в разстояние на една година. При това първият не е установено дали Шейново има вина. Вторият току виж се окаже белодробна емболия. Ако майката е била здрава защо новороденото е в толкова тежко състояние. Защо е отишла в последния момент в болницата. И аз съм раждала. Първи път си останах цяло денонощие в къщи с болки и като зачестиха отидох сутринта в Шейново. Родих чак през нощта. Всяка жена и първескина да е, когато почне да ражда организмът й подсказва какво да прави и как да постъпи. Само лиглите хленчат. Случаят е тъжен, но ще се изясни причината.

Два нещастни случая само за Шейново ! И тези са им много! В този случай е абсолютна лекарска немърливост! Жената не е отишла в последния момент - връщали са я докато накрая е починал апред кабинета! Четете малко по- внимателно ! А детето е увредено защото и 5 минути недостих на кислород води до трайни увреждания на плода.Явно не сте с добра медицинска култура! А "нещастните" случаи в България з атази година са много ! Сякаш живеем два века назад !

Не пишете с такава лекота за чуждата смърт, защото на всеки може да се случи, а за близките това е краят на света. Ако не можете да проявите съчувствие, по-добре мълчете, защото не дай Боже, Вие някога да се нуждаете и да не го получите.

при раждане е фатално ако не си под наблюдение, а имаш проблем. Идиотско е при контракции да й кажат да се разхожда в двора. Става дума за хора. Задължително е да е в болница щом почне раждане + това е била на 35 години. Престъпна нехайност... Почивайте в мир...

Навсякъде по света има такива случаи. Дори в развитите държави. Има ситуации, в които нищо не може да се направи. Колегите не са Господ !

ебси и нещастниците са в шейново.ЗАСРАМЕТЕСЕ БЕ АЛЧНИЦИ. ВМЕСТО ДА ДАРЯВАТЕ ЖИВОТ ВИЕ ГО ОТНЕМАТА.

Ти изобщо имаш ли реална представа колко новородени се раждат в Шейново?!!!ЖИВИ!???

Във ВМА-АГ отделение има чудовищни извращения с които лично съм се сблъскала:д-р Стефан Ковачев ми поиска 2000лв нерегламентирано.....бях отвратена и когато разпитах за него разбрах че този"доктор''е ''бизнесмен''на гърба на държавна длъжност и обгрижва извъредно само срещу стимули......

Знаете ли колко бързи и адекватни мерки щяха вече да са взети ,ако това момиче/по някаква случайност/ беше дъщеря на някой министър или депутат?Ако комисиите поддходят от това становище ще са по-обективни в преценката си!А деленето на пациентите по такива показатели е духовен и хуманен упадък както за лекарите ,че го прилагат ,така и за обществото,че го допуща.

Децата на споменатите не ходят в Шейново, те са в Правителствена болница и към тях отношението е друго, няма да върнат такова момиче че не го боли достатъчно...

ПРЕДИ ГОДИНИ КОГАТО АЗ ТРЯБВАШЕ ДА РАЖДАМ МОЙТЕ ДЕЦАТРЯБВАШЕ ДА РОЯ В ШЕЙНОВОПО РАЙОН. ОЩЕ ТОГАВА НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА РАЖДА ТАМ И ТЪРСИХ ВСЯКЪКЪВ НАЧИН ДА НЕ ПОСТЪПЯ ТАМ И УСПЯХ. ВЕЧНО ИМОШЕ ПРОБЛЕМИ С НЯКОЯ РОДИЛКА , А ВСИЧКИ ТАМ РОДЕНИ ДЕЦА ГИ ИЗПИСВАХА СЪС СТАТИФИЛОКОКОВА ИНФЕКЦИЯ. КАК ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ МИНИСТЪР ДА ЗАТВОРИ ТАЗИ БОЛНИЦА ИЛИ ДА ОСЪДЯТ НЯКОЙ ВИНОВЕН ЛЕКАР ОТ ШЕЙНОВО. БОГ ДА ПРОСТИ МАЛАДАТА ЖЕНА.

Преди много време бях писала, че нещата / според мен/ вече ще са добре, ако има осъден лекар или и лекарите да бъдат в армията на безработните. Че като ме нападнаха сума ти доктори- те никога нямало да бъдат безработни и т.н. Значи скоро няма да се оправим

аутопсията ще каже причината. Тов, че детото е в крайно тежко състояние показва, че нещо е настъпило в организма на майката. На кой етап ще се покаже от аутопсията и причината на смъртта. Нормално е роднините да се съмняват. Майката била медицинско лице. Това нищо не говори. И санитарките могат да се наричат така. Всъщност смъртността при родилки у нас мисля е ниска. Но за съжаление- съдба.

Ало г-н докторе, къде сте учели медицина и за колко пари в България? Много ви пораснаха ушите, като разбрахте, че в Германия плащат в евро умножено по 5. Хайде да си имаме уважението. Защо не учехте в Европа или в САЩ, а пък после си работете, колкото си искате. За разлкика от БГ ТАМ първо ще ви искат гаранция, която вие ще трябвате да платите пък после ще ви дадат възможности за да преценят в професионализма. Нека в тази държава да излезе закон, откриваш БОЛНИЦА / КЛИНИКА / ЧАСТЕН КАБИНЕТ - ЕФЕКТИВНА ГАРАНЦИЯ СРЕЩУ РИСКОВЕ - от които ще бъдат плащани за нещастни случай. Второ всички, които завършват медицина в БЪЛГАРИЯ - тук да работят до пенсиониране, ама ниски били заплатите - е на другите да не са високи !?

bira_more

1 година да е работил в България, изработил е цялото си обучение. Е аз, като особено тъп - работих цели 10 години, докато разбрах че няма как да се работи читаво в тази система. И се преквалифицирах.

Как ли познах по-надолу в постовете че си доктор. Страшен съм значи еи.

и ся кви ги програмираш? Сайтовете за детските градини ли?

Работих около 16 години в България и казах стига, няма повече смисъл. Нито управляващите лекари, нито населението иска да има добре организирано здравеопазване. То и държава не искат да имат. Всичко се прави на дребно, дребни далаверки, никаква работа, само от далавери да живеем. Вярно е че във всяка една европейска държава е пълно със свободни места за доктори. Няма нужда от приравнителни изпити, предварително пари, застраховки и пр. Работих вече 4 години и сега си правя частен кабинет. Банките ми дават веднага заем, без гаранции. Заповядайте, ако сте осигурени ще получите безплатно обслужване, ако ли не срещу заплащане.

Че аз нали съм осигурен бе докторе. Всичко което ми е поискала държавата съм го дал. Защо искаш и на теб да ти дам. Като не ви стига взимайте още ама от държавата не от мен. Ако за да ви се даде повече от държавата трябва и аз да дам повече аз съм съгласен. Ама на държавата не на теб. Ти там дето работиш що не поискаш от пациент рушвет да видиш какво ще ти се случи а? Що не пробваш ?

И защо трябва да плаща тоя, който отива да работи в чужбина? Някой да е платил в България? Че за 20 години масово се окраде до шушка каквото имаше за крадене. Че тия пари се обърнаха в луксозни хотели, курорти, спа-комплекси и пр. простотии, дето 90% от населението не може даже и да си ги помисли. Ами с какви пари са правени те, да не говорим за частните дворци с езерца и яхтени пристанища в тях. Те защо да не си платят?

няма повече да работя в българия - поне в следващите 5-10 год.и ти нищо не могеш да направиш

Учил съм в Медицински Университет - София от 1994 до 2000 г. и съм си му плащал по пазарни цени за обучението ми и държавата един лев не е дала за моето обучение - нито като студент, нито като специализант. Може да е субсидирала Университета, но тя субсидира и селското стопанство, да речем. Това означава ли, че цялата селскостопанска продукция в субсидираните отрасли ще ти я дадат без пари? А, ако си мислиш, че платеното обучение е било евтино - ти нали правиш разлика между обучение по пазарни цени и дипломи по пазарни цени, защото аз не искам да ме лекува някой, който си е купил диплома по пазарни цени, пък за теб - не знам.

Ей, скъперници - не ходете в болници, че там не оставиш ли пари, прошка няма. И не искайте документ, че така лишавате екипа от избор - дали да ги внесе в касата и изгуби време да попълва документ или да си ги разделят парите. Паричната вноска е решението, плащайте, че много народ екипите ги избраха, защото не платиха. На доктор пари не се дават само, ако е за лечението на тъщата - тя и без друго ще го надживее

Щом са станали лекари ,трябва да са богове.Но тях ги интересуват знаците.Един лекар ми каза;Ако ние не ви умори ще си живеете дълго. И какви са тези архаични пословици.Смешен(смешна) си.

Има всякакви лекари, но по-добрите са обикновено възрастните. Как може да умират деца и техните майки в днешно време, човек да се страхува да отиде на лекар!

Проверки, проверки... И накрая виновни са все починалите;о(

Само Парламента не сформира комисия - щяха някой лев допълнително да вземат и те. Но пък какво ли ги касае - те се лекуват в Правителствена болница, а там е друго.

... допуска първични грешки - нехуманно отношение и липса на интерес към пациенти..

Как защо?! Защото не веднъж ми се е случвало да ида с направление при специалист и от там да ме посрещнат с думите "Тук не мога да ви прегледам, защото не знам си какво, елате следобед в моя кабинет...", къде обаче моето направление НЕ ВАЖИ и се налага да си плащам цялата стойност на прегледа.

смях проверки ще правят човек си е отишъл млада жена е починала на 35 години оставя сираче и родители в шок и тъга кои ще върне тази млада жена и другите родилки,които починаха като направят проверка голяма работа отчитане на дейност само

Не знам за какво сте толкова надъхани тук срещу лекарите. Просто медицина в България поне от 10 години няма. Това си е един обикновен занаят на дребно, дребни човечета се занимават с него. Но това си иска обществото, такива доктори и сестри си получава. Много е лесно да се оправи положението, ама нито лекари, нито населението искат. Те си мислят че е напълно нормално лекарите да стоят на ниски заплати, но да им се дава на ръка, на черно допълнително. Вземете например болницата на Чирков. Там от години се плащаше официално, нямаше само клинични пътеки. Ама се плащаше в касата и после всички там получаваха официално добри заплати. Там нямаше корупция, работеше се по много. И пациентите общо взето бяха доволни. А в другите болници хората дават и дават на ръка и смятат че така е редно. Много такива като мене се махнаха и не искат и да чуят за тая простотия в България повече. И още ще се махат. Скоро няма да имате вече никой.

Да, болницата, създадена и платена от Чирков, вече не е на Чирков. Познайте защо. Не Ви прави чест да оплювате народа си. Пък и какво правите в български форум, нали сте вече чужденец? Ние сме тук и нашите проблеми се опитваме ние да ги решим. ОК?

Създадена-да ,платена -НЕ.Платена е от нашите данъци .Прост народ,слаба-държава!!!

Докторе, кой казва, че не искаме лекарите да получават повече? Нека всеки ,който има хуманно отношение към нас пациентите и си гледа работата да получава адекватно възнаграждение. Ние се възмущаваме на безотговорните лекари, които стават все повече, за жалост.Иначе на добрите шапка им сваляме, бъдете сигурен! И правилно ти го казаха вече - това са си наши проблеми

Точно така, всеки който заслужва да получава повече пари, защото има и такива лекари, но е лошото, че покрай тях ще намажат и некадърниците, и тези на които не им пука за пациента. И аз мисля, че не е твоя работа...

Върнали я посред зима да ражда на улицата, защото не е занесла пари? В Майчин дом щом има разкритие, дори минимално, родилката се приема веднага в предродилна зала, включва се на монитор, който следи постоянно състоянието на бебето и го записва! Когато разкритието напредне, самата родилка се включва на система, за бързо вливане на медикаменти при нужда. Никой не ти иска един лев на никой етап от раждането! Ако им занесеш едни бонбони се радват хората. А там са най-добрите професионалисти - и двете си деца родих там, без да платя един лев, с най-прекрасни впечатления съм от невероятно добрите лекари, които работят там.

Абсолютно съм съгласна с написаното от 8108. Два пъти съм раждала в Майчин дом и отношението на персонала е много човешко, даже съм изумена как акушерки и доктори в родилна и предродилна зала са толкова всеотдайни, въпреки огромния брой родилки. Особено втория път престоях доста време (цяла нощ) в предродилна зала (тъй като ме приеха с малко разкритие, не ме върнаха и изобщо не си помислиха да ме върнат даже), та имах време да се огледам какво става наоколо. Предродилна зала беше пълна с родилки със започнало разкритие; минават нон-стоп да те питат как си и що си, периодично ти слагат монитор за родилните тонове. И това са хора, на които НЕ си платил за избор на екип за раждането, а просто дежурните на смяна. Свидетел съм, че там работят прекрасни хора. Да са живи и здрави!

Тези хора наистина заслужават да се наричат лекари и на тях от благодарност бих си платил когато всичко приключи. Но това ще е жест от моя страна за техните усилия и умения а не даване на рушвет поради безисходица.

БЕЗХАБЕРНИ,АЛЧНИ , ИЗГУБИЛИ ЧОВЕЧНОСТ "ЛЕКАРИ " И ПРОЧИЕ ПЕРСОНАЛ . УТРЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ ВИЕ ИЛИ ВАШ БЛИЗЪК ,НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ . ДА СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ВСИЧКИ ТЯХ ,КАКТО И ДА ИМА ОСТАВКИ И УВОЛНЕНИЯ !!!

Мамка им и докторите скапани, ако ги осъждаха вместо все да ги оправдават дали щяха да умират хора всеки ден в 21 век. Смърт, мамицата им.

ще кацнеш и ти при батко...тогава ще те питам...тука по форумите се силите, а като дойдете в кабинета сте по ниски от тревата....смешници! Не можете без нас бе...разберете.

БРАВО!!! НЯМАМ ДУМИ ТИ СИ ВТОРИЯ ДОКТОР КОЙТО СЕ ИЗКАЗВА ПО ТОЗИ ВУЛГАРЕН И НЕВЪЗПИТАН НАЧИН!!! ДОБРЕ ЧЕ НЕ ВСИЧКИ ДОКТОРИ СА ТАКИВА!!!

Чиче, и ти си силен във форума, гледам. Ама що не си напишеш името и къде работиш, та да те видим?

Като си толкова смел, дай си координатите, да видим кой колко висок и за колко време ще е , а, мръсен помияр!

Напълно съм съгласна с ЦВЕТИ, здравнато реформа е пълен абсурд и има остра нужда от пълна промяна. Трябва да се премахнат избор на екип, клинични пътеки и всякакви там глупости, които водят единствено до пълнене на джобовете на тези в белите престилки и до нищо друго. В момента болниците не са за активно лечение, а за активно лапане на пари. Поставят такава диагноза на пациента, от която ще имат по-голяма ФИНАНСОВА полза и докторите и болниците.

Много силно се надявам написаното от мен да го прочетат контролните органи. Моля ви, само погледнете какви коли паркират в двора на болицата. Те не работят със здравната каса. И последната санитарка хленчи и измъква пари от пациентките. Една сестра с огромен маникюр ми взе кифлата, която дават за закуска. Цяла нощ не била спала и яла. Там съм раждана, там родих и едното си дете, живея в квартала. Срам, позор за тези, които сега сте превзели болницата. Да не би да плащате наем за кабинетите, парно, ток и т.н. Да не би да декларирате рушветите си. Зная, че безочието и алчността ви са безкрайни. Но не съм очаквала, че и лекари от по-старата генерация могат така да се изродят. Гнуся се когато ви срещам по улицата, когато ви виждам в Чешкия клуб. Как гледате децат и внуците си в очите, как спите

ОКУПИРАЙ ШЕЙНОВО!

На лекарите да направят проверка на материалното им състояние и дали то съответства на парите които законно получават.

Да, добра идея да се направи ревиция на имуществото на докторите. Да се видят коли, жилища, дрехи, къде са ходили на почивки и всичко!

прекрасно,да се проверят доходите на лекарите-колии т.н.да ама не това са само мечти иначе подкрепям идеята

ТОВА Е ВТОРО РАЖДАНЕ А НЕ ПЪРВО СЛЕД ПЪРВОТО РАЖДАНЕ НА ЖЕНА РОДОВИТЕ И ПЪТИЩА СА ПОЧТИ ОТВОРЕНИ ЗАТОВА РАЖДАНЕТО НА ВТОРО ДЕТЕ СТАВА МНОГО ПО БЪРЗО И ЛЕСНО.ЗАЩО ТАКАВА РОДИЛКА СА Я ИЗПРАТИЛИ НАВЪН ДА СЕ РАЗХОЖДА СЪС КОНТРАКЦИИ ЧЕ ТЯ МОЖЕ И ДА РОДИ ТАМ.

разберете, че това е системата, която работи в момента и ако искате да се лекувате или раждате или се съобразявате с това или се дявайте, където щете изобщо не ме интересува! Аз лично се отнасям лошо към всеки, който не си е платил за избор на екип, но в случая не съм сигурен че лошото отношение има връзка със смърта на родилката! Лошото отношение е по принцип признавам си, но смърта е с случая е случайност!

Е добре поне, че си признаваш как се държите с хората които не Ви платят...., и това е речник на доктор...."ако искате да се лекувате или раждате или се съобразявате с това или се дявайте, където щете изобщо не ме интересува!" БРАВО!!!

Докторче а къде отиде Хипократовата клетва ????? Дали въобще сте я изричали изроди такива!!!!

Ами тогава изобщо нямате право да искате криминализирането на боя на лекари. Напротив, това май ще стане национален спорт. И кинтите от избор на екип ще ги давате за избор на екип.

Напълно подкрепям идеята... супер е!!!

АЛЧНИ,БЕЗХАБЕРНИ, МЪРЗЕЛИВИ , НАДМЕННИ ,НЕДОСТАТЪЧНО ОБРАЗОВАНИ ТЪРГОВЦИ

За съжаление всички доктори така разсъждават като вас и нищо не ги интересува освен да им се дадат повечко ПАРИ.Затова си отидоха от този свят толкова българки-родилки.Не всеки човек е подходящ за тази професия.

Имаш сериозни пропуски в правописа! Ти си неграмотен и алчен- това е система, а не изключение.

Разбрахме те,"докторе", много добре: 1. Лошо отношение - задължително, когато няма избор на екип; 2. Лошо отношение с избор на екип - но тук "шанса" ни се увеличава - ако не пукнем, защото сме виновни, ще преживеем лошото отношение!

Защо не кажеш кой си бе докторче скапано. Да дойдем да ти платим за екип. За няколко екипа напред ще ти платим. Затова ли си станал доктор - да убиваш хората понеже не си плащат рекета. И каква е разликата между теб и убииците на мафията - те са в черно и убиват бързо и чисто а ти си в престилка и убиваш бавно и мъчително. Кажи си името бе скапаняк да дойда да ми го кажеш това в очите.

Убийците от мафията наказват провинили се, а тези с белите престилки наказват бедните, че не са си платили! Ами нали, ако имат пари, ще си платят бе, докторче! Нещастна история!

Ела се отнеси лошо към съпругата ми, която всеки момент ще ражда и ти порвам коремчето и на теб!

И аз раждах в Шейново - два пъти. Момичетата раждащи с цезарово сечение са повече от родилите нормално, а защо? Отговорът е ясен: "Избор на екип" - сума около 1000 лв. Така хем лекарите си планират времето, хем получават грешни пари. Нагледах се на ужасни истории, но все пак не с трагичен край. Мъчеха много момичета с контракции, за да размислят и да си платят, за да ги изродят най-накрая. Приети по спешност трябваше да си плащат пост-фактум за избор на екип, при условие, че ги е оперирал дежурният екип и не е имало никакъв избор. Аз лично си платих, защото първият път не платих на лекаря, но платих със здравето си... Няма да е лошо да се направи разследване в тази болница - дори само статистиката родили по нормален начен срещу родили с цезарово сечение ще е стресираща... И всичко това е само, за да могат "лекарите да се издържат". Цитирам лекарката, която води моята операция - началник на отделение....

Точно защото повечето смятат че избора на екип и плащането са нормални, точно заради това има толкова много ненужни и потенциално опасни (като всяка макар и рутинна операция) цезарови сечения... Защото когато си избереш екип, на този екип не му се чака да тръгнеш да раждаш по нощите или в почивен ден и предпочита да те навие на планирано секцио. Ето защо не трябва да се поддавате на тази мода "избор на екип", дори и да има натиск. Макар че къде го този натиск - жена ми роди в Шейново извънредно, преждевременно, по нощите с дежурния екип без да платим една стотинка. И никой не и е оказвал натиск да си избира екип и други глупости... Това за мен е някакъв психологически ефект - явно пари в болниците се искат предимно от хора които влизат там с нагласата че ако не си платиш едва ли не ще те оставят да си умреш...

Обикновено избор на екип се прави при секцио. И тогава се оказва натиск. Сигурно вие сте имали късмет, защото видях с очите си няколко семейства, които нямаха вашия късмет... И платиха... Защото, когато родиш и слава богу, си добре, започва да те е страх за детето ти...

И за да могат "...лекарите да се издържат" са виновни самите лекари, а не разлагащата се система на родното ни здравеопазване?

дъщеря ми роди в Шейново. никой за нищо не я принуждава. И лев не са ни поискали. Много е доволна. роди нопмално. Защото не е глезла. Нито фолкаджийка.

що за елементарен мозък си???

Показателно е, как само се нахвърляте на малкото разумни и балансирани мнения... Знаете ли в кои общества затворите са пълни с лекари? В недоразвитите, като Алжир например (За там бях чувал нещо такова, но сигурно важи в различна степен и за други такива в Третия свят). Само там народа, също като лумпенизирания дир.бг коментатор си мисли, че лекарят когато не успее да спаси някого носи наказателна отговорност, също като шамана ако магиите му не сработят. В същото време в Щатите например, дори и при най-груби лекарски грешки, обезщетенията (често космически) се поемат от застрахователите. Точно заради принципа "който не работи, той не греши" всеки практикуващ лекар там задължително е с такава застраховка която да покрие всякакви такива щети. И на никой не му хрумва да вкарва лекари в затвора, освен при 100% доказани умисъл или поне наистина престъпна небрежност. Предполагам подобно е положението и в Западна Европа и други западни общества по света. Та, правете си сметката къде искате да сме ние...

Абсолютно вярно! Бантускотовете не могат да осмилят какво си написал. Те и през 50-те са подгонили умните и мислещи хора, и резултатът сега го виждаме. Дежаву дет' се казва...

Защо се излагате, с подобно мнение? Под нивото Ви е. На мен ми стана неудобно заради Вас :-(((.

Ако на теб ти се случи подобно нещо, тогава ми се иска да видя дали няма да искаш да бъде потърсена отговорност на виновния лекар. Тука не става въпрос за това, че на са успяли да спасят жената, а че са причинили смърт, по всяка вероятност от немърливост към задълженията им. Ако трагедията е в твоето семейство няма да мислиш какво точно изплащат в САЩ....

Та, как казваш са причнили смъртта? Ти аутопсия ли прави, там ли беше, че се изказваш така категорично както и повечето останали?! Казал нещо някой афектиран близък на родилката и хайде лекарите са виновни по презумция!

Белодробна емболия не може да бъде причинена по какъв то и да било начин. Може да възникне и при залежаване на пациент със счупен крайник. Не мога да разбера , как може да се пише мнение без да има поне минимални познания.

Поздравления! Най-накрая едно наистина интелигентно и разумно мнение!

Е защото няма и няма да има НИТО един осъден(не ги мисли ,голяма мафия са си)затова всеки божи ден стават такива ужасии.И ЗАТОВА си позволяват да оставят хората да мрат и Затова не им пука от никой и от нищо ,освен за пари..По ли ти харесва това нешето безумие,където хората с ужас влизат в болница,вместо да се прибереш с детето си се чудиш дали няма да свършиш в гроба а навсякъде са такива изроди,като присъстващия в този форум постоянно,които се ГОРДЕЕ с цинизма и меркантилносттаси(напълно безнаказано.Съмнявам се!

Много тъпо, некомпетентно мнение. Сигурно затова в Щатите съдят лекаря на Майкъл Джексън. И ако е виновен - няма да му се размине. Ти да не си лекар в болница Шейново?

И като го съдят, осъдили ли са го? Този казус макар че не е по никакъв начин стандартен и определящ всъщност е много добър пример за това което нарекох "наистина престъпна небрежност", ако обаче докажат че и без това дрогирания от всякъде Майкъл Джексъм лекарят му така безхаберно го е тъпкал с каквото не трябва...

ама нали знаеш, че в Щатите застраховката, която плащат лекарите от джобовете си, зависи от това, колко пъти са съдени и какви суми са изплатили засртахователите за техните грешки. Къде са тук в БГ-то тия застраховки и колко обезщетения са платени за лекарски грашки, че аз нещо съм пропуснал тоя момент.

Хубаво го пишеш за обезщетенията от застрахователите, а даваш ли си сметка какво им се случва после на самите прегрешили лекари. Че ги скъсват от съдебни процеси самите застрахователи. Или просто си мислиш, че ей така едни застрахователи просто раздават пари? Знаеш ли какви отдели за разследване на злоупотреби, нарушения и престъпления имат в тези компании? В пъти над доста от нашите разследващи органи. Така че компанията като изплати обезщетението, после си прави регресивен иск към провинилия се медик, заради когото са се "изръсили" с толкова пари.

bira_more

А давате ли си сметка, че тези застраховки ще излезнат от джоба на пациента, за да минат през лекаря и да стигнат до застрахователя? Или казано с други думи - първото което ще се случи е да се вдигнат цените на здравните услуги. Моментално, и много чувствително.

Показателно е, как само се нахвърляте на едно от малкото разумни и балансирани мнения... Знаете ли в кои общества затворите са пълни с лекари? В недоразвитите, като Алжир например (За там бях чувал нещо такова, но сигурно важи в различна степен и за други такива в Третия свят). Само там народа, също като лумпенизирания дир.бг коментатор си мисли, че лекарят когато не успее да спаси някого носи наказателна отговорност, също като шамана ако магиите му не сработят. В същото време в Щатите например, дори и при най-груби лекарски грешки, обезщетенията (често космически) се поемат от застрахователите. Точно заради принципа "който не работи, той не греши" всеки практикуващ лекар там задължително е с такава застраховка която да покрие всякакви такива щети. И на никой не му хрумва да вкарва лекари в затвора, освен при 100% доказани умисъл или поне наистина престъпна небрежност. Предполагам подобно е положението и в Западна Европа и други западни общества по света. Та, правете си сметката къде искате да сме ние...

Хайде намерихте си пак виновен за тежкото състояние в България. Защо никой не потърси сметка на истинските крадци и убййци в България, а се занимавате и си губите времето тук с беззащитната гилдия на лекарите, които също понасят бремето на т.нар. "преход", който никога не свършва?

Не го разбирам това с връщането на жена с контракции и болки в деветия месец. Как може това да е правило. Откъде да знае жената колко й е разкритието. И в този голям град трябва да ходи на проверка в болницата през час ли? Добре че си родих децата, че ако трябваше сега да раждам......През 2002 г родих във втора градска - не съм дала един лев, не са ми искали пари и бяха много внимателни. Дано да има повече такъв здравен песонал, че иначе е страшно.

Някой най-сетне ще каже ли кои доктори от Шейново, погубиха родилките

В 25-ТА поликлиника в Младост има специален кабинет където трябва да си избереш екип. Иначе виждате какво става. Това е здравеопазването в България - ние не сме пациенти, а хора които трябва да плащат.

Освен проблемът с пенсионната възраст в последната седмица, това е поредното доказателство, че държавата ни прибира пари за здравни и пенсионни осигуровки, но насреща не получаваме нищо. Когато се опре до болница или трябва да си плащаш или умираш. Жалко за жената и детенцето. Иначе "правим" реформи без никакъв ама никакъв напредък. А лекарите? Това не са лекари, а бизнесмени, търговци с нашия живот.