Коментари - Шестокласник отне живота си в Пловдив | Днес.dir.bg

Шестокласник отне живота си в Пловдив

Районната прокуратура разследва причините, довели до трагедията

Обратно в новината

Коментари - Шестокласник отне живота си в Пловдив | Днес.dir.bg

Коментари

Ясно е, че нито на държавата, нито на образователната система, нито на кака Жичка от Царацово можем да разчитаме да помогне на децата ни. Истината е, че много родители в забързаното си ежедневие не обръщат внимание на децата си. Все още ако момче се разплаче, че го тормозят в замяна получава още подигравки от собственото си семейство как не е достатъчно МЪЖ и по тяхно време как е било. Трябва да предразполагаме децата да ни споделят и да се опитаме да изградим здрава психика базираща се на личността, а не на чуждото мнение. Имах късмета да имам разумна майка, подготвила ме за това, което ме очаква. И късмета да имам подкрепящи съученици, които дори ме защитаваха, ако някой ми се подиграва. Но за съжаление не всички мои приятели от онова време имаха този мой късмет. И може би за това вече не са сред нас , отнели собствения си живот неспособни да понесат реалността.

Образователната ни е под

Или са го тормозели съучениците му, или родителите или са любовни дерзания. А понякога и даскалите имат пръст в цялата работа с психотормоза ама после мълчат като мерлузи в тиган. Образователна система та дрънка! Жалко за детето! Ше се оправим след 150 години!

Какви компютърни игри е играло момчето ?

Farmville Bejeweled Pornpipe

с безмозъчната образователна система...

Образователната система в България е изключително тежка и почти непоносима за децата ! Децата със слаба психика не издържат на натоварването и прегряват/откачат. Това избива или в насилие или в депресия. Примери бол. Кога миризливците в министерството на образованието ще преразгледат учебните програми, които са нечовешки още от 1-ви клас? Кога същите тези дебили ще спрат да се "доказват" един на друг за сметка на децата? Наясно ли са, че учебните програми са невъзможни и редовно се прескача материал, за да се сколаса? Г-да мазни ..... /изберете си сами обидна думичка/ , спрете да убивате детското в децата от най-ранна възраст.

.

Смятайте как се е чувствало, за да посегне на живота си! Абсолютно самО! Бог да го прости!

Поне класната задължително е трябвало да усети нещо! Дебили! И дори се натискат да са класни, заради заплащането! Едно време за това, че са класни ръководители, не се плащаше допълнително, но си бяха съвместни учителите.

Съвестни.

Не мислиш ли , че задължителното е за родителите всъщност. Един учител преподава на близо 100 деца на ден. Дали може да ги " усеща". Вниманието на учителя е в урока. Учителя си има свои деца да усеща. Заради идиоти , все по малко хора стават учители.

Един мой ученик се самоуби в 8 клас през зимата . Майка му и баща му работели в полицията и нямали време за него , развели се и той останал при баба си , взел пистолета на баща си един ден и се гръмнал в един тунел под пътя в централната част на града . Понеже зимата беше студена , намериха го чак след 6 месеца ...

Това беше най-гадното хайко , което съм прочел. Баси живота , Даскале !

Що бързате да обявите самоубийство щом не се знае от какво е починао.

Ами от задушаване и счупване на вратните прешлени, вследствие на въжето на врата му и тежестта на тялото му. Или се е самоубило, заради тормоз и оценки, или е убито, поради незнайни какви причини. Също толкова страшно.

"По неофициална информация Кристиян е посегнал на живота си, след като е бил изпитан и пратен да се върне в училището с родител." И в Сърбия стана касапницата след изпитване/ двойка. ... Явно има натрупано напрежение и последната капчица преляла...

Това ако се е правело е било заради сериозно неща сбивания и тн

Животът си е негов, може да прави с него каквото си иска.

Некадърник.

Имало е тормоз. Или в училище или в семейството. Винаги има тормоз при такива случаи. Детет почва да се свива, става интроверт, при всеки опит да отвърне го залива още по-голяма агресия и подигравка. И аз бях интроверт, в училище не съм бил тормозен, но често са подхвърляли подигравки. Нашите пък бяха умерено строги, но достатъчно, за да съм най-приличния ученик, но до един момент. Разбрах, че в този свят или си "звяр" или джунглата те изхвърля. За жалост явно реалността не му е понесла

И мен се опитваха да ме тормозят, ама тези дето можеха да ме набият се брояха на пръстите на едната ръка ;) ... на мен ми беше категорично забранено обаче. Това дете да не е станало жертва на прекомерни родителски амбиции - то ако не можеш да покриеш критериите на вашите за да те приемат си е страшно :(

Да беше хванал пистолета и да ликвидира торта, която го е тормозела.

Психологът и даскалята да бяха схванали, че нещо не е ок с това момче, че е чувствително и ранимо. Сега кел файда, че ще разговарят с останалите.

Не че учителите ни бяха лоши, ама повечето и хабер си нямаха какво се твори в междучасието. По време на урок повечето мълчаха, а вземеш ли да се оплачеш ставаше за смях на всички. Макар да идваха да се заяждат с мен например не ми е минавало да хленча пред всички, от гордост. Има нещо вярно в това, че така се възмъжава, но не е леко и не всички могат да търпят. И защо трябва да търпят? Затова и все повече такива масови стрелби и прочие ще има. Агресията може да насочиш към себе си или другите. Но всеки е зает със себе си в наше време. Вечер родителите искат да си почиват, да гледат сапунката, или трябва да готвят, чистят и прочие. А учителите си пробутват урока и бягат в учителските стаи да клюкарствата и пушат. Учениците да си трошат главите останалото време.

От всички МЕДИЙ сте ТОТАЛ ЩЕТА С КОМЕНТАРИТЕ … п.п. НЕ питайте ,просто ги махнете .

И правописът ти е "тотал щета". В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва на Й. Набий си го в кратуната.

МЕДИИЙ е Бог на всички източници на информация

За краткото е СЛОЖЕНО ЗА ДЕЛИЙ като теб .

Има, има, пий една студена вода.

Мда, Бог да е милостив към невинната душица... Но ловя бас че ще излезе че са го правили луд в училище или скапания фейс. Това е наистина жестока възраст. Помня че никой не търпеше да се различаваш по нещо от масата дебили. Не дай Боже да имаш някакъв талант, да имаш добри оценки, или да страниш от останалите. Трябва да имаш нерви от стомана, а ти тепърва се изграждаш психически. И не всеки има голям брат или някой батко от горните класове да се застъпи за теб. Грозно и жестоко време.

Отличничката и лидерката на класа крещи и обижда дъщеря ми, която е с по-скромни възможности. Така че - леко с преценката. На 12 и половина са, в 6-и клас.

Това поне си е в реда на нещата, твоята да вземе да си напъне гъза, а?

До простак - Личи си, че си простак. Както и лидерката на класа. Това, че има шестици от горе до долу, не я прави възпитана. Друсат чалга дружно вкъщи. Няма възможности моето дете. Колкото, толкова. Има област, в която е добра. Това обаче не я прави популярна в класа. Доброто възпитание не се котира в селяшката кочина.

При това качество на образованието дъщеря ти или трябва да я мързи или да се е родила дебилче, второто едвали е вярно, така че остава първия вариант ... на времето една циганка ми разправяше, че ученик без двойка не може. Ами правилно и крещят, да свиква - така ще е цял живот. Ако не и харесва да учи

Обичайте детето си такова, каквото е. Да е живо и здраво. Поддържайте самочувствието му, не бива да се смачква. Хората са различни, всеки нормален човек го бива в нещо. Нека да се развива в това, което може и да бъде щастливо. Не разчитайте на учителите. Семейството прави човека.

Да, това е една жестока възраст и труден период за много деца. Децата вече са тийнейдържи, почват да се осъзнават полово, да виждаш как момче/момиче, което харесваш реално не ти обръща внимание, защото ти имаш/нямаш X, Y, Z неща ... почват подигравки, защото си нисък, дебел, висок, слаб, с пъпки ... да, на 99% от децата това им минава покрай ушите и в крайна сметка го израстват, но за този 1%, който не успее - или става това, или цял живот си носят една "повреда". Учителите, психолози, приятели, родители - всички трябва да обръщат внимание.

Такива са хората - дали тийнейджъри, или вече пораснали дебили, няма значение. Като малки никой не ги учи, че трябва да уважават другия независимо колко различен е. Нито в семейството, нито в училището. Пълен разпад на възпитанието. По-чувствителните души просто не издържат. Като цяло човекът е най-отвратителният и гнусен вид, пръкнал се изобщо на тоя свят.

До втората реплика на Простака - аре да спреш, а? Въпросът е дебилите с тлъстите учителски заплати какво правят? Реваха, че са им малки. Вдигнаха им ги. Резултат - същият. Пълна емоционална и интелектуална импотентност. Методически капацитет - минус 273 градуса.

Последна реплика, че взехте вече да ставате нагли - Борисов много хубаво ви обясни, че ако нещо някъде се набива съвсем не е акъл в главата

Трябва първа да посетят МИНИСТАРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО !? СЛЕД ТОВА СЛУЖЕБЕНИЯТ ПРЕМИЕР !? И ТОЯ ДЕТО ГИЯ НАЗНАЧИЛ С ЦЕННОСТИ ?!……………

Бог да прости!

От 12 до 18, трудна възраст.

А може да е много хубава и нормална възраст, ако възрастните около децата бяха малко по-грамотни. И не, не е до игри и телефони, просто българският родител няма капацитет, а учителите са там за парите и спокойствието. В случая може да е било и наказателна двойка или друг вид гавра с отрицателна педагогическа стойност.

Не, не спирайте коментарите. Хайде сега да разберем, какви психолози и педагогически съветници вземат заплати в това училище. Щото ясно е, че не са работили. И тук може да е имало тормоз от съучениците.

Много жалко за погубилият се млад живот! Изключително добър ученик, вероятно е бил много интелигентен и изобщо не се е чувствал на мястото си нито вкъщи, нито в училище! Бог да го прости и приеме при себе си наранената му, бедна душа!

Все по-страшно става да създаваш деца... в този свят на дигиталните ужаси.

Сигурно онлайн е ад. Аз като бях на тази възраст имаше само mIRC и ICQ. И пак се намираха простаци да ми се подиграват. Сега с всичките му там частни групи, мога само да си представя какъв ужас е за едно дете да види, че някой му е направил снимка в неудобна/неприятна поза и да се споделя по разни частни групи и да се хилят разни гамени и простаци.

Коментари - Шестокласник отне живота си в Пловдив | Днес.dir.bg

Шестокласник отне живота си в Пловдив

Районната прокуратура разследва причините, довели до трагедията

Обратно в новината

Коментари - Шестокласник отне живота си в Пловдив | Днес.dir.bg

Коментари

Ясно е, че нито на държавата, нито на образователната система, нито на кака Жичка от Царацово можем да разчитаме да помогне на децата ни. Истината е, че много родители в забързаното си ежедневие не обръщат внимание на децата си. Все още ако момче се разплаче, че го тормозят в замяна получава още подигравки от собственото си семейство как не е достатъчно МЪЖ и по тяхно време как е било. Трябва да предразполагаме децата да ни споделят и да се опитаме да изградим здрава психика базираща се на личността, а не на чуждото мнение. Имах късмета да имам разумна майка, подготвила ме за това, което ме очаква. И късмета да имам подкрепящи съученици, които дори ме защитаваха, ако някой ми се подиграва. Но за съжаление не всички мои приятели от онова време имаха този мой късмет. И може би за това вече не са сред нас , отнели собствения си живот неспособни да понесат реалността.

Образователната ни е под

Или са го тормозели съучениците му, или родителите или са любовни дерзания. А понякога и даскалите имат пръст в цялата работа с психотормоза ама после мълчат като мерлузи в тиган. Образователна система та дрънка! Жалко за детето! Ше се оправим след 150 години!

Какви компютърни игри е играло момчето ?

Farmville Bejeweled Pornpipe

с безмозъчната образователна система...

Образователната система в България е изключително тежка и почти непоносима за децата ! Децата със слаба психика не издържат на натоварването и прегряват/откачат. Това избива или в насилие или в депресия. Примери бол. Кога миризливците в министерството на образованието ще преразгледат учебните програми, които са нечовешки още от 1-ви клас? Кога същите тези дебили ще спрат да се "доказват" един на друг за сметка на децата? Наясно ли са, че учебните програми са невъзможни и редовно се прескача материал, за да се сколаса? Г-да мазни ..... /изберете си сами обидна думичка/ , спрете да убивате детското в децата от най-ранна възраст.

.

Смятайте как се е чувствало, за да посегне на живота си! Абсолютно самО! Бог да го прости!

Поне класната задължително е трябвало да усети нещо! Дебили! И дори се натискат да са класни, заради заплащането! Едно време за това, че са класни ръководители, не се плащаше допълнително, но си бяха съвместни учителите.

Съвестни.

Не мислиш ли , че задължителното е за родителите всъщност. Един учител преподава на близо 100 деца на ден. Дали може да ги " усеща". Вниманието на учителя е в урока. Учителя си има свои деца да усеща. Заради идиоти , все по малко хора стават учители.

Един мой ученик се самоуби в 8 клас през зимата . Майка му и баща му работели в полицията и нямали време за него , развели се и той останал при баба си , взел пистолета на баща си един ден и се гръмнал в един тунел под пътя в централната част на града . Понеже зимата беше студена , намериха го чак след 6 месеца ...

Това беше най-гадното хайко , което съм прочел. Баси живота , Даскале !

Що бързате да обявите самоубийство щом не се знае от какво е починао.

Ами от задушаване и счупване на вратните прешлени, вследствие на въжето на врата му и тежестта на тялото му. Или се е самоубило, заради тормоз и оценки, или е убито, поради незнайни какви причини. Също толкова страшно.

"По неофициална информация Кристиян е посегнал на живота си, след като е бил изпитан и пратен да се върне в училището с родител." И в Сърбия стана касапницата след изпитване/ двойка. ... Явно има натрупано напрежение и последната капчица преляла...

Това ако се е правело е било заради сериозно неща сбивания и тн

Животът си е негов, може да прави с него каквото си иска.

Некадърник.

Имало е тормоз. Или в училище или в семейството. Винаги има тормоз при такива случаи. Детет почва да се свива, става интроверт, при всеки опит да отвърне го залива още по-голяма агресия и подигравка. И аз бях интроверт, в училище не съм бил тормозен, но често са подхвърляли подигравки. Нашите пък бяха умерено строги, но достатъчно, за да съм най-приличния ученик, но до един момент. Разбрах, че в този свят или си "звяр" или джунглата те изхвърля. За жалост явно реалността не му е понесла

И мен се опитваха да ме тормозят, ама тези дето можеха да ме набият се брояха на пръстите на едната ръка ;) ... на мен ми беше категорично забранено обаче. Това дете да не е станало жертва на прекомерни родителски амбиции - то ако не можеш да покриеш критериите на вашите за да те приемат си е страшно :(

Да беше хванал пистолета и да ликвидира торта, която го е тормозела.

Психологът и даскалята да бяха схванали, че нещо не е ок с това момче, че е чувствително и ранимо. Сега кел файда, че ще разговарят с останалите.

Не че учителите ни бяха лоши, ама повечето и хабер си нямаха какво се твори в междучасието. По време на урок повечето мълчаха, а вземеш ли да се оплачеш ставаше за смях на всички. Макар да идваха да се заяждат с мен например не ми е минавало да хленча пред всички, от гордост. Има нещо вярно в това, че така се възмъжава, но не е леко и не всички могат да търпят. И защо трябва да търпят? Затова и все повече такива масови стрелби и прочие ще има. Агресията може да насочиш към себе си или другите. Но всеки е зает със себе си в наше време. Вечер родителите искат да си почиват, да гледат сапунката, или трябва да готвят, чистят и прочие. А учителите си пробутват урока и бягат в учителските стаи да клюкарствата и пушат. Учениците да си трошат главите останалото време.

От всички МЕДИЙ сте ТОТАЛ ЩЕТА С КОМЕНТАРИТЕ … п.п. НЕ питайте ,просто ги махнете .

И правописът ти е "тотал щета". В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва на Й. Набий си го в кратуната.

МЕДИИЙ е Бог на всички източници на информация

За краткото е СЛОЖЕНО ЗА ДЕЛИЙ като теб .

Има, има, пий една студена вода.

Мда, Бог да е милостив към невинната душица... Но ловя бас че ще излезе че са го правили луд в училище или скапания фейс. Това е наистина жестока възраст. Помня че никой не търпеше да се различаваш по нещо от масата дебили. Не дай Боже да имаш някакъв талант, да имаш добри оценки, или да страниш от останалите. Трябва да имаш нерви от стомана, а ти тепърва се изграждаш психически. И не всеки има голям брат или някой батко от горните класове да се застъпи за теб. Грозно и жестоко време.

Отличничката и лидерката на класа крещи и обижда дъщеря ми, която е с по-скромни възможности. Така че - леко с преценката. На 12 и половина са, в 6-и клас.

Това поне си е в реда на нещата, твоята да вземе да си напъне гъза, а?

До простак - Личи си, че си простак. Както и лидерката на класа. Това, че има шестици от горе до долу, не я прави възпитана. Друсат чалга дружно вкъщи. Няма възможности моето дете. Колкото, толкова. Има област, в която е добра. Това обаче не я прави популярна в класа. Доброто възпитание не се котира в селяшката кочина.

При това качество на образованието дъщеря ти или трябва да я мързи или да се е родила дебилче, второто едвали е вярно, така че остава първия вариант ... на времето една циганка ми разправяше, че ученик без двойка не може. Ами правилно и крещят, да свиква - така ще е цял живот. Ако не и харесва да учи

Обичайте детето си такова, каквото е. Да е живо и здраво. Поддържайте самочувствието му, не бива да се смачква. Хората са различни, всеки нормален човек го бива в нещо. Нека да се развива в това, което може и да бъде щастливо. Не разчитайте на учителите. Семейството прави човека.

Да, това е една жестока възраст и труден период за много деца. Децата вече са тийнейдържи, почват да се осъзнават полово, да виждаш как момче/момиче, което харесваш реално не ти обръща внимание, защото ти имаш/нямаш X, Y, Z неща ... почват подигравки, защото си нисък, дебел, висок, слаб, с пъпки ... да, на 99% от децата това им минава покрай ушите и в крайна сметка го израстват, но за този 1%, който не успее - или става това, или цял живот си носят една "повреда". Учителите, психолози, приятели, родители - всички трябва да обръщат внимание.

Такива са хората - дали тийнейджъри, или вече пораснали дебили, няма значение. Като малки никой не ги учи, че трябва да уважават другия независимо колко различен е. Нито в семейството, нито в училището. Пълен разпад на възпитанието. По-чувствителните души просто не издържат. Като цяло човекът е най-отвратителният и гнусен вид, пръкнал се изобщо на тоя свят.

До втората реплика на Простака - аре да спреш, а? Въпросът е дебилите с тлъстите учителски заплати какво правят? Реваха, че са им малки. Вдигнаха им ги. Резултат - същият. Пълна емоционална и интелектуална импотентност. Методически капацитет - минус 273 градуса.

Последна реплика, че взехте вече да ставате нагли - Борисов много хубаво ви обясни, че ако нещо някъде се набива съвсем не е акъл в главата

Трябва първа да посетят МИНИСТАРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО !? СЛЕД ТОВА СЛУЖЕБЕНИЯТ ПРЕМИЕР !? И ТОЯ ДЕТО ГИЯ НАЗНАЧИЛ С ЦЕННОСТИ ?!……………

Бог да прости!

От 12 до 18, трудна възраст.

А може да е много хубава и нормална възраст, ако възрастните около децата бяха малко по-грамотни. И не, не е до игри и телефони, просто българският родител няма капацитет, а учителите са там за парите и спокойствието. В случая може да е било и наказателна двойка или друг вид гавра с отрицателна педагогическа стойност.

Не, не спирайте коментарите. Хайде сега да разберем, какви психолози и педагогически съветници вземат заплати в това училище. Щото ясно е, че не са работили. И тук може да е имало тормоз от съучениците.

Много жалко за погубилият се млад живот! Изключително добър ученик, вероятно е бил много интелигентен и изобщо не се е чувствал на мястото си нито вкъщи, нито в училище! Бог да го прости и приеме при себе си наранената му, бедна душа!

Все по-страшно става да създаваш деца... в този свят на дигиталните ужаси.

Сигурно онлайн е ад. Аз като бях на тази възраст имаше само mIRC и ICQ. И пак се намираха простаци да ми се подиграват. Сега с всичките му там частни групи, мога само да си представя какъв ужас е за едно дете да види, че някой му е направил снимка в неудобна/неприятна поза и да се споделя по разни частни групи и да се хилят разни гамени и простаци.