Коментари - Шестима са загиналите при сблъсъка на двата исторически военни самолета в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само 6 :(

B-17 "Flying Fortress" е участвал във всички масирани бомбардировки над територията на България за периода от 03-ти януари до 26-ти август 1944 г. (до края на 1943 г. нападенията на англо-американската авиация са извършвани с други типове бомбардировачи). Хвърлените от тези самолети стотици тонове бомби причиняват смъртта, осакатяването и разрушаване на домовете и имуществото на хиляди мирни жители из цялата страна - големи, малки градове и села.

В другите бомбардировки за които споменаваш, основно участва Б-24. В една или две участват и Б-25 Мародер, среден двумоторен бомбардировач.

Потвърдено е участието на 143 B-17 Flying Fortress, 37 B-24 Liberator) и 110 изтребителя P-38 Lightning.

Кой го потвърди? Леля Пена или стрина Драганка?

За мен като любител на авиацията това е ужасно събитие. Самолетите са летящи реплики и са създадени с много любов, средства и усилия, а пилотите са бивши воени пилоти обикновено с голям опит. Много жялко, дано намерят покой душите на починалите и хубавото е че няма жертви сред зрителите.

Колко смърт и разрушения са причинили тези пилоти и тези самолети. Господ бави, но не забравя ...

САЩ не са готови за война, използват украински проксита

Киев съобщи за 650 убити руски войници През изминалото денонощие, 12 ноември, въоръжените сили на Украйна ликвидираха 650 руски окупатори на украинска земя, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от агенция УНИАН. Общите руски загуби в жива сила от началото на пълномащабното нахлуване в Украйна бързо наближават 81 000 души, добавиха от Генщаба. Вчера руснаците загубиха и около 40 единици различна военна техника, отчитат от украинската страна. --------------- Лендлийза започна едва преди месец! :))))) ХИ ХИ ХИ Много руска мърша ще замине за екарисажа!

дяда ти и тейка ти са излезнали като суджук през гъза на някое беленско прасе, нали?

Искам да те любя, грубо и отзад, братко русофилe

Какво общо има това със статията бе психопат? Няма ли кой да го прати на лекар този шизофреник!?

Няма, но знам, че е приятна новина, която вбесява руските подметки! ХИ ХИ ХИ :))))

Така е защото те не спират да атакуват в Донецк около град Бахмут, там подкрепленията от зле обучените запасняци се изпращатдриректно в атака, както чувам. За това и от няколко дни жертви им са между 750 и 810, като това число се умножава по 3,5 и то дава броя на ранените.

Киев съобщава кво ли не. Ако имаш малко акъл, лесно ще провериш в какъв порядък е реалната бройка ... не говоря за точност, говоря за порядък, защото новините от фронта при тази война са като в българския филм "Кит".

Ами то и в Канада оплакват канадец, "доброволец" загинал в Укр. На война умират хора всеки ден, и само хора без душа и сърце може да се радват.

Като се има предвид, че укросвинете мрат x 5 :)

Хохолска ДРГ е била открита на левия бряг на р.Днепър в Херсонска област, след което е била обработена от руската артилерия. Резултатът: множество овъглени фрагменти от човешки останки. Голямо количество въоръжение...

линк към източника?

Източник - една блядка на пазара каза...

Междувременно на земята : https://www.youtube.com/watch?v=JuXmFLkCEnA

УЖЖЖас !!!! Ужасен УЖЖЖАс ! https://www.youtube.com/watch?v=1Abc2XEEqm4&t=11s

На фронта в Украйна мрат по 1000 частично могилизирани орка на ДЕН! Обаче дирНИК.ру ще ни заниамва с някакъв инцидент в САЩ! СМЕХ!

Уникално просто парче си. На всяка новина можеш да се изсереш.

Кажи по колко укросвине мрат :)

За последните 24 часа руснаците са занулили над 240 хохоли и чужди наемници на три направления - Купянското, Краснолиманското и Южно - Донецкото.

Аз си мислех, че само нашите са смотани , ама имало и по- големи некадърници

Вашите се видя,ме са смотани.Украинците ги разредиха доста.И на небето и на земята.А за прехваленият вертолет Камов направо трябва да се прави Тъжен Помен от руската нацистка църква.Щото украинците ги унищожиха до крак

Абе Вий луди ли сте или да ! как може да пуснете 6 дигитални компютърни диванета да управляват аналогови машини !

Гуем пуаз!

Усилено въздушно разузнаване над акваторията на Черно море днешния ден. Участващите самолети са американски, английски и френски! Очевидно се събират данни за скорошна атака/опит за такава на южното направление. В момента кръгчета над Черно море върти американски стратегически БПЛА, излетял от база в близкия изток. Интересно докога руския ГЩ ще им позволява подобна разузнавателна дейност, при условия, че руснаците разполагат с достатъчно средства за РЕБ, за да сведат до нула резултата от подобни полети?

Руските средства за РЕБ ги видяхме,че не струват още в началото на руското нахлуване в Украина.Руските орки които оживяха звъняха на жените си и на командирите си от мобилни телефони

Такаааа,,,, нека да чуем какво казват по въпроса за краварската авиация и самите руски ФАШИСТИ Също и за разликите между краварската авиация и руската нациско-ФАШИСКА авиация Руският нацист е работил дълги години в САЩ https://www.youtube.com/watch?v=AvzllGqEm_0

Три дни траур в България на началника му е зле.

При опит за десант тази сутрин на брега на с.Покровское, на Кинбурнската пясъчна ивица, са занулени приблизително 20 хохоли от 73- и морски център за специални операции на ВСУ, заедно с четирите им моторни лодки.

На Запорожкото направление са занулени три М777 и до 30 чуждестранни инструктори, влизащи в състава на артилериските разчети ...

Ко, не!

За могилизираните руски сиромаси от затъвтени сраища на русия.Оставили жени и деца без препитание и надежда

Украинците преди да настъпят унищожават с модерните натовски гаубици и ,,Хаймарс”-и руските фашисти.Които победоносно отстъпват

Американски генерал в запас: "САЩ ще изчезнат до 2030". Причината ще бъде предстояща война с Китай". " САЩ трябва да се страхуват, не от Русия, а от Китай, който вече ни превъзхождат в технологично и космическо оръжие. Китай вече имат хиперзвуково оръжие, което е въведено на въоръжение, докато САЩ ще ни трябва поне 10 години да ги стигнем в това отношение", каза генералът.

Как Китай бе?Нали Русия имала била хипер звукови оръжия които Китай няма? И Си го сърби гъ-но за американски ритник.Точно както и Пу си мислеше,че няма да го изритат в топките но го изритаха.

Ти си един фекалий. Много рядък при това.

Призракът от Киев!

не вдявате ли , че това е фалшива новина. В САЩ такова нещо да се случи ? Абсурд. Тази високотехнологична нация такива неща не допуска, това да не е Русия дето един самолет падна.

ами нали затова е изтребителят, да свали бомбардировача, но не като камикадзе.

Подобни инциденти се случват доста често на авиошоу. Добре е, че в България не се провеждат.

Е то в България няма самолети!? С какво да правят авиошоу? Със стари бмв-та ли?

САЩ и Англия са участвали в 90% от всички конфликти по света. Те създадоха Ислямска държава, над 300 лаборатории за производство на зарази и вируси за унищожение на човечеството, на тяхната съвест лежи и войната в Украйна. Без тези 2 държави живота на майката Земя ще е много по спокоен и приятен за живеене.

То се вижда колко спокоен е живота на украинците под ботуша на руските ,,освободители”!А Русия и СССР само са ,,присъединявали” и ,,освобождавали” огромните територии и народите които са ги населявали.Защото руските миндили нямат жал към своите.Камо ли към чуждите.

Думи на мама ротшилд от преди 200 години, ако мойте синове не искаха война, война нямаше да има

Вече ви писах под предната статия, че руснаците са ползвали през Втората световна по-старите P-39 Аерокобра, а не по-новите Р-63 Кингкобра. Обаче, вие сте си подхванали тая тъпня и това е. На Аерокобра е летял и Покришкин, 59 свалени самолета, втория ас на руснаците след Кожедуб който е с 62 или 63, едната от които на реактивен Ме-262.

The P-63 was not accepted for combat use by the United States Army Air Forces. However, it was used during World War II by the Soviet Air Force,[1] which had also been the most prolific user of the P-39. Американските пилоти не са харесвали кобрите. Били трудни за управление, и не прощавали даже минимални грешки в пилотирането. Но самолета бил доста маневрен и много мощно (даже излишно) въоръжен, та добрите пилоти са го предпочитали (даже са сваляли картечниците в крилата като излишни).

Не ми пействай тука глупостите от Уикипедия, които се пишат от профани. 1. Кингкобрите са приети на въоръжение във ВВС на САЩ. Ползват ги на тихоокенаския фронт, виждал съм снимки от там и филми д тях. 2. Най-основния недостатък на Аерокобрата е малката за ВВС на САЩ далечина на полета. 3. Свалят се картечниците на крилат точно на Аерокобрата, защото са 7. 62 мм и по това време вече тоя калибър е неефективен и само тежи с излишно тегло. Кингкобрата няма 7.62, има 1 х 37 мм оръдие и 4 х 12.7 мм картечници. 4. Ако е имало някоя и друга Кингкобра дадена на СССР е било по-скоро изключение, а не масов случай. Двете модификации си приличат доста, но Кингкобрата е с четирилопатно витло.

Х, съгласен съм с теб по принцип, с изключение на това, че Кингкобрите в СССР са били малко. Горе долу по равно са: 2500 Аерокобри и 2300 Кингкобри са доставени по Лендлиза на СССР от САЩ.

Руснаците са ползвали Втората Световна американските заводи и фабрики построени от американци по време на Индустриализацията на Съветска Русия.А също така оръжия,боеприпаси,храни,бензин,нафта,суровини,спирт,камиони ,джипове,мотоциклети,локомотиви,вагони,лекарства и медикаменти.Главно и изключително от САЩ. Че дори и сега основните им двигатели,шасита,корпуси,ходова част на танкове,самолети ,БТР-и и джипове както и линиите за производство са още от 30-те и 40-е години на 20-и век

Тия започнаха да конкурират Холивуда на живо.

Браво! Не знаят там кой, как лети. Иначе в украйна знаят имената на всички руски войници, заедн с фамилиите им до девето коляно и кога акат, пикат и т.н.

Тези самолети не са военни, а частни бе, голтак!

Какво като са цивилни бе. Нали са много наредени, подредени.

При тия няма ли криза за керосин, ба?

Каква криза, тия обират половината свят

Щото при теб не си излизал от Кризата никога.

Е защо чак сега ни уведомяват цяло денонощие са се чудили дали да го напишат и как, все пак става някъде в Г.зъ на географията и няма свидетели, не е като да е като според английското разузнаване , на секундата, а ако е в Русия ще е тор новина мигновенно.

Тъкмо и американците да видят на живо какво е направил нашият пилот Списаревски.

Духът на Списаревски е жив и върши чудеса.

Случва се. Малко известно е, но в такъв изтребител видимоста е по-лоша отколкото в автомобил. Пилота на изтребителя вижда много малко от това което е под самолета, самия корпус на самолета му закрива обзора. Та той вероятно (100%) не е виждал другия самолет по време на маневрата. Жалко за пилотите.

А в кой самолет виждаш точно под самолета? В самолет за да виждаш под самолета обикновено трябва да се обърнали на крило, така че земята да я виждаш като стена от ляво или от дясно на кабината.

В пътническия, товарния, транспортния (някои са даже остъклени и отдолу). Имам предвид пилотите виждат, а птниците .... кой квото му се падне.

Сериозно? В пътнически самолет пилота вижда какво има точно под самолета? Я помисли малко.

Това им е традиция на хамериканците. Има стотици некъдърни кацания в нета по самолетоносачи по време на ВСВ. Иначе за холивудски филмчета са царе.

… на американските самолетоносачи…,а на съветските самолетоносачи не е имало авария.Нали?

СССР няма самолетоносачи. Ракетите им са на сушата в силози.

Колкото по рано ФАЩ изчезнат от лицето на майката Земя, толкова по добре.

Гашници сър!

хамериканци,сър!

Браво, само такива неща да се случват и чуват за краварските щати.

Следващия път - 30. Ще се почерпя една бира по този повод.