България може години да ”влиза” в Шенген

Предвиденото първоначално за март тази година присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство може да отнеме няколко години.

Обратно в новината

Коментари - България може години да ”влиза” в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже цели райони от България са обезлюдени.... хората отдавна са се изнесли в шенгенското пространство, няма смисъл официално да ни приемат по договора за Шенген, неофициално повече от 3 мил.българи вече са там

като народът ни измира от студ, безработица и глад! Гърция като е Шенгения, какво, цъфна и върза... Сега я разпродават заради дългове. Пет пари не дават как живее нашия народ, интересува ги само границата им. Ама ние да плащаме за охраната й, да им купуваме оръжието и бракуваните самолети за наша сметка. Който иска Шенгения да си взима парцалите и да се маха! На нас Шенгения не ни трябва - трябва ни правителство на националното спасение. Тия не стават - да се махат! От тоя ЕС не видяхме нищо добро!

Май вече не можем да си вдигнем имиджа по никакъв начин .АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ОТТЕГЛИМ КАНДИДАТУРАТА ЗА ШЕНГЕН!И да подадем МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ НА ЕВРОСЪЮЗА!Да видим тогава какво ще правят без черна овца в така наречения СЪЮЗ.

Какъв Шенген бре?Един БГ полицай взима 300 евро заплата.Как мислите дали за тези пари ще си сложи на сърцето пазенето на граници,контрабандата на цигари и наркотици или трафика на хора или органи?Аз лично мисля,че няма да я бъде тази.Не може - да се чудиш как да си платиш сметките от една страна, а от другата-Шенген...Все си мисля,че първото ще надделее

Докъто ни управляват некъдърниците герб, нищо няма да помръдне.

Какво народът ще яде всеки ден е много, много по-важно от Шенген.

..."Франция и Германия, подкрепени от Финландия и Норвегия, блокират присъединяването на България и Румъния към Шенген".... _ Откога Норвегия е в ЕС, господа/дами (псевдо)журналисти?!?

Норвегия Е в Шенген, но не е в ЕС. България е в ЕС, но наблюдава Шенген през крив спагет.

Не е задължително да си член на EU, за да си в Шенген . Пример- Швейцария : НЕ Е Е ЧЛЕН НА EU, но е страна от Шенген .

Ivan

Защо Клозетната чиния Бойко не е в затвора? Колко мизерии трябва още да направи тази мафиотска клоака за да бъде задържан? Жалко, че майката на Бойко като го е изакала е забравила да пусне водата!

Румъния полага "много" усилия!!! Е как бе , кой не знае , че румънците са протеже на французите , кой не е слушал за това. Това е така откакто се помня. Нормално е да полагат повече усилия , на базата на приятелството. Не се заблуждавайте , че само в БГ има назначения на близки и роднини. Това е поредното доказателство. Относно България , като каже някой един път , че сестрати е ..... , иди доказвай , че нямаш такава.

Б.Б. иЦв. Цв. така и не можаха да разберат, че Шенген е по-скоро начин на мислене и ред с ясни правила и отговорности. И докато слушам простотии от типа, че ни остава да измажем една сграда и всичко ще е наред, Шенген ще си остане само една мечта за това провалено и некомпетентно правителство. Започвам да съжалявам за избора, който направих преди година и половина и със сигурност ще си поправя грешката още това лято. Време е бат Бойко да престанеш да говориш толкова много .......глупости!!!

Всички милиционери вън от властта!!!

Неспособното и некомпетентно правителство се напъва да засенчи тоталния си провал с тази ненужна пиар Шенген акция, с която да се хвали преди изборите. Нищо не може да помогне да се забравят гнусните изпълнения и циркаджилъци на полицейския апарат станал за посмешище от противозаконните заповеди на ББ и ЦЦ.

Цеко требе да се мани!! Бързо!!

Изобщо не ни трябва да влизаме в Шенген. Тогава София ще заприлича на Бирмингам- ще се напълни с черна,жълта, кафява измет от целия свят. ДАНО още дълго да не ни приемат! НАЦИОНАЛИЗЪМ ЗА ЦАРСТВО ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!

франсета по-добре да мислят как ще си плащат дълговете:))

Тоз като разбира толкова/и за съжаление е прав/,защо не командирова малко франсета на нашите граници.Мисля,че една седмица ще стигне

след некоя и друга година ние нема да искаме да влизаме в шенген, като гледам как им буренясва розовата градинка на тия от европата с всяка изминала минута... предусещам как ще им гледаме в скоро време сеира и за еврото, дето е пред полуразпад... да си изчистят първо територията от неграта и сек'вата там друга сган и може и да се замислим за шенген...

К'ъв Шенген, к'ви пет лева? И Берлинска стена да дигнем пак няма да ни приемат. Щото проблема не е каква паплач ще се изниже през България за Европа, а каква паплач ще отиде от самата България. Доколкото знам Шенген е някакво винарско село в Люксембург с 1500 души и един замък. И не ни пречи нито акъла, нито образованието да се организираме 2000 човека във фейсбук за да посетим селото, да им изпием виното, припикаем двореца и да си кажем мнението по въпроса.

Браво, ти удари в 10-тката с тоя пост!!! Аз съм...ЗА!!! Организирай и другите войводи и да...тръгваме!?

бай Стояне, уникален си.

Брой ме и мене бай Стояне :)

И мен :)

Пак на някой празнодумци и празнократунци правителството им е виновно! Според статистиката 535 хил. роми живеят в Румъния, 370 хил. в България и 108 хил. в Сърбия. Близо 200 хил. са ромите в Чехия и в Гърция, а в Турция са 500 хил. След разширяването на ЕС много от тях заминаха за Западна Европа, с което увеличиха социалното напрежение в страни като Италия и Франция!

Ти в България ли живееш,370хил. ромите може да са били през 1930г.Сега са над милион,по официални данни,но колко роми се пишат за такива.Един ром като се пише българин или турчин да не би да не си остава ром.

допълни министърът, признавайки, че Румъния полага много усилия. - нови тукати по тиквата...

Какъв Шенген,бе?! Държава, чиято официална политика е криминалната престъпност и контрабандата да иска Шенген. Пример: Топлофикация и т.н.

Програма на ГЕРБ след като поеме властта;Необлагаема заплата от 800лв. за всички останали 7% данък.Въвеждане на еврото,премахване на визите за САЩ,влизане в Шенген.Премахване на ДДС върху лекарствата.Нов изборен закон който да премахне гласуването на хора с двойно гражданство.Две години след гръмките обещания на Боко нито едно не е изпълнено,но най-лошото е че и няма да бъде изпълнено и в оставащите две години.

Кратко,ясно и ТОЧНО.

Ми то като гледам почти са ги изпълнили, а и магистралата да не забравим;) Не съм се возил по нея, но като гледам новините все едно вече по 100 пъти в годината ходя на море;)

Ей ти голям политолог стана...Тройната коалиция да не е цъфнала като беше на власт.Как да оправи бакиите Бойко Борисов дето са ги надробили орела ,рака и щуката разбирай тройната коалиция.

това е като да чакаш от умрял писмо...

Че Франция и Европа след 10-20 години ще са пълни с араби и негри, просто е неспасяемо. Да кажат защо не ни пускат в Шенген. Като че ли за Европейския съюз бяхме много готови. Просто си правеха някои сметки, да си назначат някои техни близки на топли местенца, като отговарящи по работите с Бг и Румъния. А сега не им сме трябвали.

защото влизането ни в евросъюза за тях е пазар /справка колко хранителни вериги се сеят/, на който да си продадат боклуците. но влизането в шенген ще им докара нашите цигани, за които ще трябва да се погрижат, защото те не учат и не работят за разлика от негри и т.н.

Добре доши в предградието на Европа! То са си прави де. Само им трябва някой да им порути подредения свят. Като гледат как политици се обаждат по телефоните да закрилят престъпления и после с най-голямата си наглост отричат как да не ни забранят дори в Европа да ходим?

Подеденият им свят ще бъде порутен след ено поколение по демографски причини и без наше участие

Емо Костадинов е ВИНОВЕН , както и Стоичков и Лечков!!!

Докато контрабандата е държавна политика, няма защо да се учудваме

След 20 години Западна Европа ще е пълна с маймуни които ще са повече от бялото население та ако ще и да ни оградят със стена. През следващите 20 години населението на Африка ще се увеличи с половин милиард кой ще ги спре да дойдат в Европа, дали ще минават само прес БГ и Румъния а?

1.След като границата с Турция е външна за ЕС, тогава на нея трябва да има германци, французи, холандци и други на ротационен принцип. 2. Мисля, че тези приятели си отмъщават и ще продължат докато не РЕШИМ КАРДИНАЛНО ВЪПРОСА С циганската международна дейност и цялата цигания която разнасят в Италия, Германия, Холандия, Франция и т.н. 3.Колкото и да се пъчат ББ и ЦвъкЦвък няма да влезем в техния изтичащ мандат.

Шенген не е просто признание. Шенген е една форма на обединение Европейското визово пространство което за былгарите няма никакво значение. Единственото което е важно за българите в тази история е това, че чужденците които са принудени да получават визи или България или в Шенген. Не подценявайте мотивацията на Франция. Тя е движещия мотив на тоази история. За нас Шенген няма никаво значение. има значение за туристическия бизнес в България. За Французите ние сме противник. Историята с Козлодуй беще също от тях инициирана. ТАка. не ругайте нашата Родина излишно. Тя и така е обругана! мисля че въпроса с Шенген е просто една манипулация на французите. Что се касае за Фините, мисля, че те просто се изплашиха от няколкото циганина които им устроиха крадене на кокошки. Дайте да бъдем солидарни с Родината си. все пак всички останали- и Франция и Германия и цяла Европа са външни хора. Те защитавать други интереси. А относно Бойко Борисов, мисля, че състоянието на нещата е такова не само защото той е такъв а и защото 20 години ни управляваха много неправилни хора

По разумен, и точен коментар в

вярно е, много разумен коментар. колкото за границата - няма начин да не влязат оттук - просто защото сме вратата. по-горе има едно за ротационния принцип - не ротационен трябва. трябва всички клатикрачковци от вътрешните граници да се довлекат и да пазят външната.

Шенген, когато към ошушкан до дупка! Япония не е в Шенген, но един японец със сигурност ще се чувства по-добре там, отколкото аз!! Така че - да се напнем да станем Япония на Балканите (поне по отношение на кисилото мляко), Швейцария вече бяхме ( само че без кравите, шоколада и часовниците, за читавите банки да не говорим)

правилно, да станем Швейцария на Балканите, но за целта трябва да излезем от Съюза. Швейцария е ОК единствено, защото не е в ЕС и е неутрална, доколкото може да се каже. Нито Япония, нито Швейцария са в ЕС или Шенген, па като гледам не са се и засилили да влизат... да направим БГ офшорна зона и да изсмучем капиталите на старата Европа, както ирландците направиха навремето!

Е и защо ни е този Шенген, да им бъдем виновни за всички чернилки и арабески дето са им напълнили страните ли? Преди още да сме в Шенген там вече има повече черно от бяло население. А иначе и сега си пътуваме където искаме с една лична карта или паспорт. НЕКА НЯКОЙ ОБЯСНИ ПОНЯТНО - ЗА КАКВО НИ Е ШЕНГЕН....

Най-вече, за да избягаме по-лесно да работим узвън България - т.е. реално погледнато стремежа е все едно и който останл тука да вземе да се маха щом има собствено мнение и тук да останат само феодали, пенсионери и гласоподаватели като за ГЕРБ или каквато е там следващата измишльотина.

Е не е така, и сега аз съм ТУКА и имам много приятели дето работят ТАМ. Който иска - може. И второ - криминалния ни контингент няма проблеми да ходи където и да е. Освен това - турците си ходят да работят в Германия като все едно са си у дома... А най-накрая - Африка е по-близо да Испания и Франция от колкото до България....

Това сигурно е отговор и "потвърждава" думите на Шестака.

Твърдо съм за излизане от ЕС, тъй като седерастите навремето не са провели референдум!

и скоро в Шенген с "непобедимая и легендарная" !

кво мъркаш бе, думократ. референдум му е майката - това е пряка демокрация - всъщност, един от двата вида демокрация който въобще е демократичен.

Франсетата няма да ни дадат и право на референдум, то това не е за двукраки без глави...За такава тълпа има само елегантен икономически референ-ДУМ-ДУМ!

Глад, безработица, битова престъпност, цигански терор, пълен крах на демокрацията. За какъв шенген говорим. Ние трябва да бъдем изгонени от ЕС веднага. Има много хора дето мъртвите си нямат пари да погребат. Какъв е тоя Шенген бе. Трябва санкции за управляващите у нас дето убиват народа си.

Да бер като измажем напролет бараката и сме вътре.Само не се знае коя пролет ще бъде?

измазахте ли,измазахте ли:):):)

Чака се Кольо майстора да удари една шпакла и сме готови

Ако не друго то поне замазаха очите на простият народ гласувал за Боко.

Най-лесно се измазва ,само трябва да съществува!

и да сте едни от най добрите няма да ни иска франция но там как е пълно е с алжрци мароканци и други и всяка година от там влизат милиони а с нас мият всичко

Само че Алжирци и Мароканци не въртят огромна контрабанда с цигари,алкохол и наркотици с благословията на държавите си.

Докато ни управлява партия ГРОБ Шенген през крив макарон!

май точно това е ключа за палатката!

На повечето българи шенген нищо не им говори, защото основният им проблем е празния хладилник, босите деца и други такива текущи проблеми.

Добре,че Предишните ни вкараха в ЕС-БСП,Сините,НДСВ. С Гражданите за Европейско Развитие на България ГЕРБ ((: +Атака Никога не бихме влезли в ЕС и Шенген. Германия,Франция с управляващи от Евр. Народна Партия,където са и Герб-та те спират БГ за Шенген,защото Знаят кой управлява страната ни. Те ще пуснат БГ в Шенген когато се смени правителството на Герб,когато тогава,Европейците Няма да допуснат БГ вълци/мафиоти да пазят тяхната Европейска кошара.

Мдаа, добре че ги има БСП и СДС!

Добре ,че са те да вдигат шум за Герберските далавери,та хората да се събудят. Може би?!

Глупости - бойко каза една неизмазана сграда (и тя не е измазана заради комунистите !) и сме в Шенген ! На кой да вярваме - на образовани представители на Европейската комисия или на бивш комунист, милиционер и пожарникар ? Пълен нещастник ... и дебилите, които му дадоха властта сега са се скрили като мижитурки ...

Според Wikileaks някаква сделка за един милиард дето България трябвало да ги даде на Франция за безмислена техника май пропаднала и сега този си го връща.

Имаше някакви френски фрегати, дето щяха да ги режат на скраб, но някой от предишните /май още Костов/ ги уговори за 2 милиарда. :-) Още Станишката ги отказа и тогава пзапочнаха да спират еврофондове и да ни правят мръсно. :-) Дреме ми дали ще сме в шенген или не. Никой от българските граждани нищо не печели от това. ;-) :-)

сигурно ги е страх,че ще им напраскаме жените,каквито са хомо сексуалистчета западните мъже :D

Те тази работа имат кой да я върши :) За теб са оставили мръсните чинии и такситата :)

Айде бе, сериозно? И никаква друга работа ли няма там за нас? Няма вече болница, банка, офис в който да няма поне 1 българин!!! Чиниите - в неделя следобяд, след партито...

По-добра оценка за работата на Бойко и ГЕРБ не може да има. С две думи - НЕ СТАВАТЕ ! Това им го казват в прав текст. Жалко и за нас, и за румънците. И те ще страдат заради некадърните крадливи политици и заради това, че ние винаги залагаме на "куци коне" в политиката !

Това франсе да трае, че ще иде Боко и Цвъки да му фърлят един бой. Той знае ли с кой си има работа? Един е Бог Бойко и неговия пророк Цвъки!

да се славят имената им .!Амин!

как бе, нали още от оня ден можеше да ни приемат ?

Значи тук Ганю Балкански,гаврътнал неделната парцуца,започва да ривье,кат типичен балкански лев против нелицеприятните франсета.Ама сравнение между тяхната и нашата държава,просто няма.Те са водеща сила в ЕС,в Еврозоната са,в Шенген,за икономика и стандарт и качество на живот,да не говорим.Но,на нас,световните умници и тарикати,все някой друг ни е виновен.Е,др.въпрос е,че Париж и Брюксел не са подвастни на милиционерските манипулации,клетви,обещания.Те просто искат изпълнени критерии,прагматизъм,готовност.На сълзички и сополки,явно не се осланят.А нека Боко и Цвъцко,продължават да оракулстват по тази тема.

Никът ти подсказва на колко си години и колко ти е акълът. И колко си българин де...

Дамян

Ако българинът беше равен поне на акъл на французина,то отдавна да е вкарал в затвора Боко и Цвъки.