Шефка в МОН е едната от жертвите на сблъсъка край Шипка

62-годишната Мариана Лозанова и 85-годишният й баща издъхнаха на място. По чудо оцеля 23-годишният им роднина Александър, който е студент и преди година бе награден за научните си успехи

Обратно в новината

Коментари - Шефка в МОН е едната от жертвите на сблъсъка край Шипка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ си прибира корумпираните соросоидни политици. Лельо с пълни джобове ли си тръгна, със Сорос сега ще обсъждате ли на онзи свят "турското присъствие" на балкание.

"Крън и Шипка" наистина ли са градове?

Брех... сега проверих. Шипка с 1200 души се оказва че е станала град послучай някаква годишнина през 1977-ма година, а Крън - един господ знае. Административен справочник от преди десетина години го води село. Но поне е с по-голямо населени от "град" Шипка.

" 64-годишният украински шофьор на тежкотоварен камион се опитал да направи обратен завой, в тъмното и на заден ход." И по какви закони ще бъде осъден този украйнски шофьор? Пратете го обратно в Украйна на фронта да му дойде акъла в главата. Тя,простотията ходи по хората,не по гората .

И какъв е изводът - шефовете също стават жертви?

Изводът е ,че някой пак ни мета !

Шофьора на камиона е ясно, че е виновният (това, че е украинец няма абсолютно никакво значение). Но да шофираш на 85 годишна възраст не е ОК - възможностите за реакция при критична ситуация са сведени до минимум. Лека им пръст!

А колко е границата според теб, до когато можеш да шофираш ? Нали знаеш, че мозъкът от медицинска гледна точка, деградира след 25. Дай да направим след 30 години да не можеш да шофираш, а ?

Къде са 25, къде са 85 години... Това е все едно да сравняваш 2 лева с 2000

Какво Педали опитвате се да спасите Украта ? Няма да стане , ще лежи като поп поне 20 години , ако някой Българин не му забие ножа на втората или третата година !

редакторке?

Каква Война бе , министре ? Това е Война на Укрите , В Полша не ги пускат с Тирове ! В България е мисля втори или Трети случай на украински Тир ! Те мислят че като имаме Продажно Правителство на Посолството и ще им се разминава ! Повече не Пускайте украински Тирове в България и точка ! Тия Мърши Укрински само избиват Българи и ЛНР и в ДНР , а за Одеса още нищо не са Разследвали ! Никакви БТР-и за Украйна !

Нещо не те слуша главата май ..я се успокой да не отнесеш един Джавелин в задника.

Караш ли такаква дърта кошница трябва да си още по-внимателен, този удар по съвременен автомобил ще те запзи жив.Жалко.

По военен камион е безнадеждно.

Светла памет на загиналите! Уважаема редакция, Преди дни си замина ваш колега. Коментарите бяха закрити, както е редно. В случая с тази трагедия сте оставили колективното съзнание да сквернослови...То просто така си функционира дресирано от изваждането на показ на всякакви зрелища, вкл. смъртта. Защо така?! За това ли ползвате лостовете на Четвъртата власт?

Учудвам се, че едва два дни след катастрофата това момче е написало цял водопад от думи и банални фрази накрая при една такава загуба! Едва ли има истинска скръб при толкова редактирано бърборене.

Да, чудно как още от линейката, както е бил с комоцио, не е написал някое впечатляващо прощално слово. Похвала за младежа за думите и за отношението му към нелепо загиналите, още повече че е млад и едва ли има опит с такива работи.

"При разклона за връх Бузлуджа, на пътя Казанлък-Габрово, 64-годишният украински шофьор на тежкотоварен камион се опитал да направи обратен завой, в тъмното и на заден ход". УТОЧНЯВАМ ЕДНА ГРЕШКА НА РЕДАКТОЛА НА ДИР.БГ. УКРАИНЕЦЪТ НЕ Е ОПИТАЛ, КАКТО ПИШЕ В АБЗАЦА, А НАПРАВО СИ Е НАПРАВИЛ ОБРАТЕН ЗАВОЙ БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ОБСТАНОВКАТА НА ПЪТЯ И БЕЗ ДА ИМА ВИДИМО ПОСТАВЕН ТРИЪГЪЛНИК ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ И БЕЗ АВАРИЙНИ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕ В ТЪМНОТО! Хайде да видим правораздавателните органи по чий кодекс ще го съдят този малоумен олигофрен??!!

да не си от техническата експертиза по случая? Там има ограничение 50. И нещо се споменава за колани...

Камионът е бил статичен.... А ако беше паднало дърво, кой щеше да е виновен?

Шофьор вътре и запален мотор...

И сега украинеца ще го съдят или ще му се размине по евроатлантическата линия

Б П и Б П се радват, когато четат, че Путин избива хора, че Хамас избива хора, че по пътищата загиват хора. Не разваляйте радостта им от поредните жертви с коментарите си.

Путин не Избива Хора , а Укрите от 2014 до 2022 година са избити над 16 хиляди цивилни граждани на ЛНР и ДНР , а деца 786 деца има и много българи избити живеещи в ЛНР и ДНР ! Ти ако си укра и се опитваш да прикриеш Укрите , лови пътя и отивай да се биеш срещу Путин , а не да пишеш Лъжи !

Моето момче, какви приноси към науката имаш на 23 години, при условие че леля ти е в МОН. Или просто говориме за една шуробаджанащина. Или и ти си велик капацитет като Денков, който се направи Академик, защото много добре прави шпакли на Кирчо.

Това 23-годишно момче,е в пъти по -образовано от теб! Не си мисли, че като кълвеш по клавиатурата с нежните пръстчета си някакъв капацитет! Просто си злобен дъртак! Защо не и шибан трол?!?!

Колко да е по-образовано - 2ра година студент...

Малко повече от паникьосан идиот.

Гадна въжка!!!

Нека да проявим разбиране и към водача на камиона, явно изморен в стремежа си да достави колкото се може по скоро така необходимите боеприпаси за армията на братска украйна.

Don-K

Пеевски, ти ли си куче мръсно?

Безумията по пътищата продължават заради обхваналата ни простотия и въпреки безбройните пътни корифеи милчев, миланов, институт и т.н. Държавата нехае. Вече трета година за убийство на пътя не е наказан местан ага. Какво толкова доказват съдиите? Не спрял на стоп и убил! Не сме държава, а територия! Това е държавата на милиционерско-шалварската ни държава! Дет съ вика т БАСТА!

Стига вече глупости - украинец е причинителя. Няма общо с нашите идиоти. Стига сте спамили предварително приготвените си текстчета.

Еее хайде веднъж да не е от нашите идиоти...

Животът показва, че колкото и да си добър човек и дядо, ако не спазваш ограничението от 50 на онова кръстовище може да е за последно. И че тировете не светят отстрани. И че на 85 не си най-добрият шофьор.

И откъде разбра че не е спазвал ограничението?

Ако го е спазвал, трябва да е бил неадекватен на ситуацията, за да не спре навреме.

И колко й е заплатата на тая учителка, която възпитава децата в неграмотност и простащина, та да кара такъв скъп джип. Отделно, че не може и да го кара, както се вижда.

За 10 бона има прекрасни джипки. Има и за 6 бона. Големите пари отиват да ги поддържаш и караш. Това трябва да те впечатлява.

За съжаление злобата и зависта българска е безгранична! А ти цървул вмирисан защо нямаш пари за джип? Защото нищо освен да завиждаш на други не можеш?

Що да завижда - задава резонен въпрос - как държавен служител кара джип? Отговора за съжаление винаги е един и същ - и няма общо с кадърност а с НПК...

Ако джипа беше наистина така хубав, нямаше да са мъртви. Щяха да са като в онзи мерцедес в Шереметя, само с леки ожулвания.

Колега,къде го видя този скъп джип? Това на снимката е най-вероятно Opel Zafira...

Съболезнования на близките! Докато приоритет на правителствата ни са правата на нарушителите на закона , а санкциите и глобите не са задължителни, ще гледаме европейските държави с ред и законност от далече.

Айде още един умнокрасив ДеБил с общи и откровенно неверни приказки се изцепи. Как плащане на глобите ще предотврати това, което украинеца е направил?

Дали има тираджия направил нарушение у нас да бъде глобен и да бъде заставен да си плати глобата преди да е напуснал България? А дали има такъв, който не знае, че у нас всичко е позволено и безнаказано и даже понякога дори след причинена смърт на пътя се измъкват и от страната, и от правосъдието? Хайде не ми казвай, че не го знаеш. За това са толкова опасни. За това карат толкова лошо.

МОМЧЕ , , ДА ЗНАЕШ ..НЯКОЙ СЕ Е ПОМОЛИЛ МНОГО СИЛНО НА ГОСПОДА ДА ТЕ СПАСИ ...... И ГОСПОД ГО Е ПОСЛУШАЛ ! .... ЗНАЧИ ГОСПОД ИМА ПЛАНОВЕ ЗА ТЕБ - НЕ ГО РАЗОЧАРОВАЙ ! .... АЗ ОЦЕЛЯХ СЛЕД КАТО КАТАСТРОФИРАХ В ДЕНЯ В КОЙТО ПОЧИНА БАЩА МИ ..... 100% ЩЕТА НА ЧИСТО НОВА КОЛА, ОТРЯЗАХ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТЪЛБ В ПЛОВДИВ. ....

На 85 тръгнал да кара в тъмното!

Трогателно послание! Бог да прости загиналите! Младеж, не бива да се публикуват тук тези много човешки думи, защото коравосърдечието е обхванало народа ни! Виждаш какви гламави коментари има по такъв трагичен повод! Върви напред и не се надявай на помощ от тълпата. Бог да ти помага!

Краставите магарета...и ти доценте знаеш как се прави наука, като този младеж, нали :)? Я кажи в кое министерство ти е родата или в кой университет?

Той не го е публикувал ТУК,а е преписано.Тези хора са толкова качествени,че болката и загубата са огромни.

Колко качествени са? Явно ги познавате? Я ни кажете как за 1 месец това момче започна да учи в СУ и му връчиха награда за наука? Със сигурност не е заради леля му, нали?

Не познавам въпросната Жена, но като знам на какво ниво е образованието, и как там няма един човек който да знае какво прави и да милее за децата и за образованието, мисля че за МОН това въобще не е загуба, ами напротив, една калинка на американска хранилка по-малко.

Новото на образованието у нас зависи основно не от МОН, а от семейство и култура (демек пак от семейство). И е крайно време чалгар-пролетар-кирливаните да го схванете и съответно инвестиерате семейно време в чааватеата си, вместо да тресете глупостите из медиите. Дори и при нещастен случай като този в статията.

Що за глупости говориш????? Как така образованието не зависело от МОН а от семейството?????

Три(3) са факторите в образованието. По ред на важност: (1) семейство, (2) учители/училище, (3) служби и министерсва. За цигани, вциганени българи и пр. маргинали липсата на (1) в образованието се компенсира с лай по (2) и (3).

Бъркаш възпитанието с образованието и то много сериозно. Ако имаш лоша програма, нискокачествени педагози, няма как семейството традиционно да има добри познания и да цени качественото образование. Колко книги прочете тази година, самообразователю?

Тука мога много лесно да те оборя. Децата ми са възпитани, и на това което трябва да ги науча, съм ги научил. Но това на което трябва да ги научат в училище, не ги учат. Виждам с очите си, как учителката за всичко ескалира към родителите (в началния курс) а след 5 клас, ако не работиш с детето си, си направо загубен. Моите извинения, това пак ли е работа на семейството, да научат децата да четат и да смятат, и т.н. Ако е така, защо по-дяволите от нашите данъци се издържат училища, учители и така голямата материална база? За да имаме къде да гласуваме всяка година ли? Нещо не ми се връзва. Ако пък някое дете нещо е научило в училище, то това е така, защото родителите обръщат страшно много внимание на децата си, и ги записват на частни уроци, за да могат срещу пари да компенсират това което учителите не са направили в час. Съдейки по ВЕЛИКИЯ коментар, май и ти си от хранилката МОН. Взимай си кървавите парички, и не се изказвай неподготвен. Само ако знаеш колко родители благославят учителите и МОН, не случайно че въпросната Баба я е споходила тази трагедия.

Да те оборя и аз - ако сега не се справя като студент как ще му помагаш, ако не е твоята специалност?

Не Бай Пешо, а Бай Ганьо си ти. Без морал и емпатия, истински български селяндур от новото време!

Образованието е на това диридже, най-вече заради самите родители в болшинството от случаите. Там, където родителите са читави, самите ученици също са читави.

Викаш не ни трябва изобщо министерство на образованието - родителите се оправят, нали? Абе де ви намират тъпаци на рояци?????

Бай Пешо и Бай Ганьо се радват когато руснаците избиват украинци,когато възпитани и работливи хора страдат, когато буря отнесе покрив или земетресение удари град. Имат много поводи за радост, а фашиста Путин работи за тяхно удоволствие.

85-годишният Стефан Картунов или Стефан Кратунов?

Коланите че спасявали живот?Да разбирам че другите не са имали или че него го е спасил а другите неуспял?

И на мен ми направи много силно впечатление. Доста е типично за по-старите хора да не слагат колани "щото аз цял живот така съм карал, ти мен ли ще ме учиш".

Само ще отбележа нещо важно. Катастрофата става на участък с ограничение 50 км/ч с дължина около 50 метра преди мястото на удар. При коеф на триене от 0.5(лоша настилка и износени гуми ) и 2 секс време за реакция ( много бавна реакция) шофьора би изминал около 30 метра преди да започне да спира и би имал 20 метра спирачен път. Тоест ако търсим вина трябва да анализираме : до колко е бил годен възрастния човек да шофира, нещо разсейвало ли го е, с каква скорост е карал, гумите му били ли са зимни с достатъчно голям грайфер и разбира се какво е състоянието на настилката. Дори с това абсурдно нарушение за което украинеца трябва да лежи, катастрофата е можело да бъде избегната. Карайте внимателно !!!

Познавам доста по-млади отлични шофьори, които избягват да шофират вечерно време ...

и аз се замислих точно върху възрастта на шофьора, тъмната част на денонощието и метеорологичните условия. Уважавам възрастните хора и не споря за правата им, но смятам, че е удачно след определена възраст човек сам да прецени, че нито очите му , нито реакциите му са сигурни. Аз съм с четиридесет години по-млад, но ако мога да избегна да шофирам вечер избягвам. Моят дядо в един момент сам остави ключовете и документите на колата и каза "дотук"

Ако камиона е обръщал посоката и това е бил камион с боеприпаси той е невидим до 30 м.

Калинки в министерството на образованието - ниско образование - слаби, нагли и арогантни хора - смърт в министерстово на образованието. Съвършено нормална логическа връзка.

Колко трогателно!!

Извинявам се ама каква наука може да прави 22 годишен, незавършил студент????????

Мда, според фейсбука на младежа, приложен в статията, той учи специалност физика от Октомври 2022, годината в която е награден...Явно за месец два е открил нещо важно - какво ли? Някой знае ли? Или е лелята в центъра на приноса му към науката...?

Не е хубаво така да се говори , но причинно следствената връзка е ясна, последвала и награда от Кирчо. Иначе, всяка жертва по пътищата е жестока и ненужна.

Даже е изтъкната тази награда. А това трябва да ни говори за какви шуробаджанаци иде реч. Да катастрофата е трагедия, но катастрофиралите не са допринесли с нищо за обществото, а напротив. Да си ги оплакват родата.

Като ученик е бил винаги на върха на международни състезания и олимпиади по физика.Момчето е от Казанлък,а школата по физика тук е на световно ниво.Какво общо има Кирил Петков?А отличия се дават и на студенти-питайте златния учител Тодосиев.

За да се даде отличия за наука, се изисква научно постижение. Такива от студенти не се правят. А що се отнася до школата ви в Казанлък - далече по-известна е тази в Габрово и Ямбол - оттам наградени студенти няма - сигурно щото нямат рода по министерствата на Киро.

на 26 години Айнщайн публикува най-важната си формула, но тя е резултат от мислене предишните години

Искаш да кажеш, че този е 4 години пред него?

За който е карал в Африка, не е проблем. Там камионите вечер нямат не само светлини, но дори и отразители и трябва да си на макс бдителност.

Освен това са с предимство по съвсем естествени причини. Бавно тръгват, трудно спират и слабо виждат.

Като имаш предвид, че половината генерали сами си ги опаткаха, какво остава за мобилизираните мезета? Пригожния не случайно псуваше Шайку и Путя докато беше жив.

СЛАВА УСРАЙНИ

Тази държава има нужда от почистване от много човешки боклук. Големи простотии пишат някои идиоти. Та бащата, та дъщерята. При толкова ясна ситуация! Един престъпник, идиот, зад волана на товарен автомобил. Няма значение националността му. Както и всичко останало. В затвора и толкова. Иначе няма управия.

Виновни са и двамата. Тираджиета е ясен - за затвор. С каква скорост е карал тоя дъртак? И защо са били без колани? Отговор няма. Не толкова отдавна 73 годишен шофьор на автобус щеше да убие куп деца. Всичко над 70 години да се вози само в колата. Ако не ще - взима му се книжката и му се връчва каруца. Да натиска педала колкото иска.

Продукт на храносмилателния тракт.

....важна за нас колежка! Колега, министър, президент и т,н. нямат род БЕ шефе на МОН. Вземете го научете тоя език БЕ! Не е чак толкова сложно.

Глупости. Това, че се поамериканчихте и започнахте да клик-ате бутони, случ-вате хепънинг-и, достъп-вате съдържание, даунлоуд-вате файлове, вход-ирате агенд-ите си не означава, че "колежка" не съществува в правоговорния и правописен речник на българския език. Имам две издания - "Правоговорен речник" от 1975 г. и "Правописен речник" от1978 г. И в двата фигурира думата "колежка"- съответно на стр. 344 и стр.174

Нямат пол, но си имат род и той е мъжки. Т.е. използват се в мъжки род без значение какъв е полът на лицето. Все пак, в разговорната реч не е необичайно, нито е ненормално да се използват думи от рода на колежка, министърка, кметица, да не говорим за учителка, което се използва много по-често отколкото учител, независимо от препоръките на БАНските старци.

И що да нямат род, бре умнико малък?! Щот тъй казал големия джендърски брат! Унисекс и толкоз! Я виж германците - винаги подчертават пола при всички длъжности!

Е незнам какво се е случило, ама има дълги светлини и съобразена скорост. Време да видиш и спреш. Тира се явява препятствие на пътя, което по закон трябва да се избегне. Въпреки вината на тираджията.

Ако тира е носел бомби, той е с маскировка. Дълги на кръстовище не помагат. Интересно че няма нито една снимка на камиона.

на 90 % е виновен шофьорът на ТИРа (украинец или не, няма значение) - такава маневра на такова място и по този начин НЕ СЕ ПРАВИ! Да гние поне 10 г. в затвора!

Младеж, Вие сте прекрасен човек! Продължавайте все така!

И като е шефка на МОН да не е БЕЗсмъртна

Изпърдян отвсякъде дядка на 85 години със забавени рефлекси кара лека кола! Уникално! Евроджендърско ми е!

Дано и ти доживееш до 85, за да може разни тъпаци с жълто около устата да ти обясняват какво можеш и какво не.

Заледен ,заснежен и натоварен с ТУРСКИ ТИРове убийци проход ШИПКА с огромна денивилация е изпитание и за добри профи шофьори ками ли за 85 год ДЯДКА с треперещи ръце забавени реакци Алцхаймер и отслабено зрение

Че и в тъмното. Съмнявам се дали изобщо е виждал нещо.

Не че нещо, ама.... Голям шеф в МОН, роднината и получава награда за отличен успех.... Съболезнования на роднините.

Награда по ФИЗИКА / АТЕИСТИНА наука която отрича или принизява заслугите и ролята на БОГА/

Е тотално побъркана да даде волана на един пътник!!! Абе нямам думи!!!

Ужас... Добре, че поне младежа не е пострадал, иначе трагедията щеше да е в пъти по-голяма...

В трагедията има добра новина, един човек по-малко от тези който се грижат за третополовото възпитание на българските деца.

както им наредят, така и се грижат!

Покъртително! Наистина не знам, докога ще има такива трагични новини и няма ли всички да се осъзнаем, че сме потенциални жертви на пътя и да обединим усилия в това да спазваме правилата на движение, без изключение!

Ами може, например пътищата да станат като в Испания. Но там Германия даваше пари на поразия докато им купуваше къщите на Средиземноморието, а тук не дава нищо. А иначе защо наистина камиона е спрел маскиран на кръстовище и защо сега се пише че работела в МОН не е ясно. Да не би да е пътувала командирована по служба?

Дано да е знак от съдбата заради джендър политиките в образованието. Господ си знае работата. Амин.

Пълни глупости на ниво бабички

Кажи му украинец и не го обиждай!

И руснаците са същите, нали според Путя са братя.

Кво толкова, един соросоиден цирей по-малко. Не е никаква загуба. Тия американски циреи от МОН за 33 години превърнаха българското образование в кочина.

Украински шофьор на тежкотоварен камион се опитал да направи обратен завой, в тъмното и на заден ход. Така отнел предимството на лекия автомобил и последвал сблъсък - сега разбира се по евроатлантически ще бъдем солидарни с шАфИОра и на него ще му се размине с мъмрене, може и леко порицание и тежка глоба от 300 (триста) лева.

Абе пише ли дали са го задържали? Или може би като американците е имал лиценз за убиване на туземци.