Шефът на Спецпрокуратурата за ареста на Иванчева: Лош късмет

Голям инвеститор "неофициално" се оплаквал от районната кметица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой може ли да ми даде смислен отговор, защо инвеститорите, които се оплакват от Иванчева, не са обърнали към кмета Фъндъкова, а продължават "да страдат", да тъпчат на едно място, да се оплакват - че и да дават подкупи??! Къде е логиката и здравия смисъл?

Гарван гарвано око не вади.

По време на соцализЪма за такива, като Гешев казваха, че е за 4-ти километър. Вече наистина си мисля, че той може да бъде освидетелстван, като невменяем и/или неспособен да мисли. Не защитавам Иванчева!

внимавайте какво пишете и говорите, ако ядосате някой партиец ще получите наказанието Иванчева!! Така ви се пада 29 години след като уж тръгнахме към свобода ние живеем по-лошо от колкото по време на социализма!!!!!! Ибирайте си ги същите цървули за да станите парцали!!!

Как може в толкова една толкова малка държава да има толкова много идиоти...

при толкова много ангажирани хора с власт-се правят детински пропуски.адвокатите бързо намират слабите точки-пропуски .това значи че някои неразбира от работата си-мое мнение

SU-152

Живот/мечти ли бе да го опишеш.......Гешев.

Кажете за лошия късмет на прокуратурата в СРП за 12 условни присъди на Боби Цанков за измами...

Жалък смешник

Обжалвах Прекратяване на ДП за явна корупция сред вещите лица в СГС... Съдииката го отхвърли, защото съм нямал право. Нямам щета, вреда. Вероятно да водиш дела от 12години е удоволствие

Интересно дали плешивия "борец с корупцията" ще подаде оставка, ако събраните доказателства се окажат негодни? Имам гадното предчувствие, че пак ще плащаме обезщетение от собствените си джобове, а плешото Гешев и дебелия му шеф ще си свиркат с огромни заплати!

Той че няма да си подаде оставката това е ясно, друго е важното обаче и това е дали няма пак да бъде осъдена България ако дебелия Марковски успее да докаже че Иванчева е задържана по не съвсем законния начин?

То по-добре кажи откъде иванчева с една кметска заплата е събрала десетки хиляди лева за най -скъпият адвокат в БГ.,а?

тая прокуратура щом свети от всякъде с такава "медийна" компетентност и разсъждения на началника си, дето не бил прочел материалите по преписката. Хвала на такъви началници!

До kgoranov: Така е, издаването на строителното разрешение не е в правомощията на районния кмет, но съобщаването му на заинтересованите лица е в неговите превомощия. Именно мълчаливият отказ на съобщаване на строителното разрешение е обжалван пред адвинистративния съд!

Да попитам всички защитаващи Иванчева, това че не е от ГЕРБ, облекчаващо вината обстоятелство ли е? И означава ли изобщо че не е виновна, дори и да е взела подкуп?

Проблема отдавна не е Иванчева, а службата, която ще се бори с коруцията. Добро начало да задържат единствения от 25 кмета, който не е от ГЕРБ, който поискал и получил според прокурора 70,000 евро за нещо, което адм съд щеше да го реши и който бавел обявление за парцел, който е незаконно продаден по 7 лв на кв м на близки до лидера Цветанов.

Не се опитвай да мислиш - ще спраскаш некоя аорта... Човекът от ГЕРБ си ви го каза: "Ние на мислим, ние действаме"...

Добър късмет имахте ,че нямаше дъжд , вятър или сняг , защото щяхте да събирате парите на този пишман инвеститор из цяла София . Ако беше спряла на самото кръстовище още да е задръстено от коли . СРАМ ГОЛЯМ СРАМ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ПОКАЗНОТО УПРАЖНЕНИЕ . Но това е тавана на възможностите . Подбора започна още години когато силовите структури без грам мозък дойдоха на власт . Това е положението с управляващите .

така е, съгласен съм, ама това не означава че не е взела...в съда ще се събере две и две и ще се види какви доказателства има...

И да е взела, това че нейния морал не струва, не означава, че дъжавните обвинители, които се издържат от нашите данъци следва да имат същия морал на престъпниците. А те оказва се са по-зле.

не знам за морала, ама за нея има данни за извършено престъпление, събрани са и доказателства, ако ти имаш данни за държавни обвинители извършили такива, можеш да позвъниш на тел. 112. и да внесеш сигнал. Другото е празноговорене на хора, нямащи си хал хабер от правораздаване.

Нищо срамно няма в действията на полицията. Срам и позор е за иванчева и кликата и ,опозориха се опозориха близките си,станаха за смях пред цяла България.Това се индивиди без достойнство,евтини хора мислещи ,че струват скъпо. Браво на полицията !

До 369: Не е изчакал решението по вече заведеното дело, а е предприел тези крути мерки според мен по две причини: 1. Изходът от това дело не би решил кардинално въпроса със системния проблем в Район Младост. Кметицата евентуално ако бъде осъдена по това дело, стр. разрешение би се смятало за обявено, Ваклин би построил съответната сграда, но проблема с административния произвол в района би останал нерешен. 2. Решението по заведеното дело, разположено във времето, вероятно не съответства на бизнес плана на самата фирма.

Разбирам, че бизнесмена Ваклин е изтеглил кредит от 70,000 евро за да ги предаде на спецпрокуратурата за неопределено време за да реши административните проблеми в Общината. Евала, това само някой родолюбец от ГЕРБ може да го направи. Лоша работа за спецпрокурорите, оше на мотивите обвинителния акт смърди на гнило и тъпо. Какво остава като дойде ред за доказателствата. Поне направете лицето дало 70,000 евро за решаването на адм проблеми в община Младост дарител на годината. И това нещо едни хора на държавна служба са го работили 6 месеца за НАША СМЕТКА но в полза на господаря Цветанов.

Гледах го цялото интервю по бтв. Почти през цялото време лъжеше най-безсрамно. На първо място за това, че е пипала парите и пръстите са й светнали. Как може да бави нещо при това без основание, бизнесменчето да се е оплакало на кмета Фандъкова, на соф адм съд и на кого ли още не и накрая да плати 70,000 евро за нещо, което така или иначе ще стане. Виж, ако терена е бил закупен от столична община по 7 евро на кв. м. с политическите протекции на властта, то тогава Иванчева става герой и “охранителите-застрахователи” си заминават.

Тоя за пореден път си избълва глупостите и то след приказките му че НЕ бил чел протоколите ????? Не се учудвам на наплива за прокурори като всеки средноинтелигентен като го е слушал правилно е разбрал че щом тоя може да е на таклава служба защо и той да не се кандидатира...

Случилото се със самозабравилата се кметица е шанс за нашето общество. Това е шамар върху случайните попаднали в политиката, които са си въобразили, че с избирането им стават малко по-равни от избиращите ги и получават индулгенция за неспазването на правилници, нормативни актове, че дори и на закони.

бих казъл че това е шанс на сметката на Марковски да се трансферират стотици хиляди евра платени от ощавените от Иванчева инвеститори. И ако съм на мястото на Марковски ще го използвам до дупка.

Така е, Марковски това работи и не е виновен, че яде баница. Такива като него ще станат по-малко необходими, когато се увеличи броя на граждани като Ваклин и се намали броя на хората като другия инвеститор, означен като клас А, който е решил проблема си, следвайки най-малкото съпротивление.

70 000€- няма и за двустаен в района.... Плащат си " инвеститорите", защото никой досега не им е прибирал данък върху минимум 300- 400% печалба!

Въпросния Ваклин ли се води инвеститор от клас А? Чудно е какво е работил в чужбина, а все пак е доста млад, за да събере толкова милиони. Защо вие не вземете да станете инвеститор от клас А и да купите например ЧЕЗ, което си е златна мина, защото имате няколко милиона крепостници под формата на абонати.

Хубав въпрос. За въпросния Ваклин някои любознателни граждани вече са направили доста проучвания и понеже очевидно не си попаднал на тях, ще обобщя за теб: Веднага след завършването на висшето си образование като строителен инженер, (на около 23-24 години) Ваклин заминава за Об.Кралство, където бива назначен на длъжността "проектен мениджър" във фирма, създадена само няколко дни преди това. Колко време прекарва там не е известно, но според сайта на Ваклин Груп българската стр.фирма съществува вече цели 16 години. Така че кое е вярното - дали Ваклин е прекарал дълги години на Запад и ерго е отвикнал от балканските нрави, или просто е преминал като пчеличка през цвят през англ. фирма и веднага е започнал колосалната си дейност тук, не е много ясно. Преценете сами.

Респект и уважение! Браво! Продължавайте все така!

А каква е разликата между респект и уважение? Щото май са едно и също.

Слушах внимателно Марковски. Той каза: - Защо Ваклин не я осъди на глоба 5 000 лв че му бави документите? Ми г-н Марковски, щото като я осъди документите му пак няма да се предвижат и за да се задвижат вече подкупа няма да е 70 000 евра а 70 000 евра +5 000 лв от глобата. Тва е при оптимистичният вариянт. Има и песимистичен. То Марковси много добре го знае ама си мисли че ние сме от първо отделение

Ваклин е завел дело срещу кметицата, което се води в момента. Споменаха за него.

Колчо, тук ти отговарям на по-долният въпрос къде твърдиш че проблемът е системен, демек на архитекта на общината и на подчинените му. Отговорът е прост. В много от интервютата самата Иванчева и заместничката и се хвалят пред камерите, че Иванчева е наредила абсолютно всички преписки да минават през нея и се хвалеше че на седмица през нея минават хиляди документи, дори и такива дето не са от правомощията и но хората я молели да им съдейства. Демек папката влиза при нея ( попада в черната дупка) джуркат се папките, джуркат се, и кат платиш 70 000 евра Иванчева я резулира: да се даде ход.

Ами защо тогава не е изчакал решението на съда защото може да не е в негова полза и да остане на сухо явно...Този така лъже и маже че с гешев явно заедно са работили по сценария които не само е смешен ами на много места и закононарушен...

kgoranov

Дори не е необходимо да завежда дело, защото разрешително за строеж не е в правомощията на районния кмет а на главния архитект.

Софиянски вчера си каза: този тип инвестиции се решават от Фандъкова и главния архитект. Защо инвеститорът е разчитал на кмета на Младост. Остава загадка...

Освен това той с почуда каза че от столична са разрешили на Иванчева да има мнение и за обекти по които районните кметове НЯМАТ правомощия ама на нея и ''разрешили''???което ме навява на мисълта че отдавна са я сложили на ''котлона'' защото не е дна от тях и им пречи на далаверите... Всеки нормален човек се пита ''Защо не са спипани в момента на откупа'' и получава смешни жалки нереалистични обяснения от големите ''професионалисти'' ама май в някаква друга сфера

Точно така! И аз това питам, тези разрешения за инвеститори от клас "А" са от голямата община, како Данче? На мен като Домоуправител за отрязването на едно дърво ме изпратиха в голямата община, ог там да чакам разрешение. КАКВО НИ БУДАЛКАТЕ?

И после се чудите защо в политиката нямало нормални хора, можещи и знаещи. Как един такъв човек да е сигурен, че утре няма да му се случи подобен сценарии, ако вземе да настъпи нечии интереси? А то е невъзможно да извършиш промени в полза на хората, без да настъпиш интересите на тези, които не искат нищо да се променя.

Моля да не ни правите повече на маймунки. До гуша ни дойде. А защо колата на Иванчева е спряна точно на най оживеното място в София? Какво точно правехте една тайфа хора толкова време? На кадрите по телевизията се вижда някакво шматкане. Тоя номер е стар и познат. Гаранция ще ни осъдят да гона..

И нека строенето в Младост - започне отново СЕГА! :)

Много ясно защо е светела по деколтето и лицето. Полицайката и е запушила устата, когато тя се е опитала да извика. Полицейската ръчичка дали не е светела преди да я докосне?

Целта оправдава средствата. Въпросът е да не влизат други аматьори в политиката. Политиката е място за ченгета, пожарникари, физкултурници и други. Трябва да влизат хора с гръб. Който няма - не може да си позволи да е кмет. От тук насетне, на който му хрумне - да си има едно наум.

Следствието да установи, колко преписки е имало забавени в Район Младост и причините затова. Да се установи, кои са забавени поради некомпетентност, кои заради изнудване и кои поради превишаване на правомощията. Да се повдигне обвинение и за тези преписки, както и на останалите отговорни служебни лица!

не можеш да повдигнеш обвинение на останалите. Примерно - всичко е одобрено има всички подписи и разрешения. Само остава да го качат в сайта на общината за уведомяване на заинтересованите страни. Демек секретарката на архитекта трябва да сканира документа и да го прикачи на сайта на общината всички да го видят. Да ама как да го сканира като Иванчева не дава папката на архитекта? Ти може ли да сканираш нещо без да го имаш???

В този случай да, оставам с впечатлението, че единственото отговорно служебно лице за несъобщаването на стр. разрешение е кмета. От друга страна обаче просрочването на регламентираните срокове на преписките в района е било пректика, т.е. проблемът се оказва, че е системен! Затова е необходимо обстойно и задълбочено разследване.

Слушах интервюто на прокурора. Доста добре си обяснява човека нещата. Само, като го питаха за основното им доказаелство т.нар. "светвне", леко ме притесни, че около 3 пъти обясни, че не знае защо им светнала на едната дланта, а на другата носа и деколтето. И че не разбира от вземане на тези доказателства Чудно ми е, ако парите са броени върху протокола, който подписват. Или ако следователките, които пипаха с ръкавици без да искат са докоснали първо парите, а после протокола? Дали пък няма да светнат пръстите на всеки докоснал протокола...Съвсем простичко е, макар и неволно следователките са омазали всичко, пипайки парите. Дали е било неволно или са се престарали, за да са сигурно, че имат доказателства.

Напротив, знае защо е светнал както носа и, така и различни част вътре в купето на колата! Опитай сам да си отговориш, без помощ от приятел!

А дали ти е направило впечатление , че първо са ги снимали светещи а чак доста време последствие са подписвали протокол и пр. ?!? Тезата за светенето силно издиша и при положение , че са си светели преди даже евентуално да бъдат докоснати от някой имал досег с парите . Тая кметица си е търкала пачките в брадата с цел да се умножават ама явно е забравила , че се е обръснала преди това !

Прокурора вика дръжте Прокурора

Ако кметицата не беше държана панаирно с часове, така че събитието да получи възможно най-голям отзвук, много от вас изобщо нямаше да знаете и коментирате. А свързаните новини нямаше да стоят една седмица на първо място и да засенчват всичко останало. Но за пореден път простотията ганьовска прозира. Всички забравиха за КТБ и ЧЕЗ.

Всъщност нещата с кметуването на фризьор Иванчева вече приключиха. Големият въпрос е кого ще издигне Корнелия Нинова за кандидат за кмет на Младост срещу ГЕРБ. Тая битка ще лакмуса за следващите парламентарни избори. ГЕРБ този път трябва да заложи на много стойностен и честен кандидат и отличен професионалист. Голяма грешка ще бъде лансирането на фризьорки, педикюристки и масажистки със щастлив край за кандидат за кмет.

Политиката се изпълни с фризьори, физкултурници, пожарникари, милиционери и други.

Истината се доказва в съда, а не от прокурор!Объркана от всякъде територия българия!

но прокурорът трябва да повдигне обвинение на базата на събраните от следствието доказателства нали....и той говори в тази статия точно за събраните такива...объркана ти е на тебе главата...

Не мога да разбера, един път властите да си свършат работата както трябва и пак ги плюем?!

Българинът доказа че освен от коли, футбол и медицина, вече разбира и от право. Във всеки дреме по един неразкрит талант на адвокат, прокурор и съдия в едно.

това не е право, а криво! Милиционерски издънки, нямат общо с правото, инак адвокатите ще разнищят работата в съда и бръсната тиква ще трябва да отговаря за клеветите!

Та да не би точно този път да са свършили работата както трябва, а? Постановка, с тъпанарски сценарий, изпълнена от още по- тъпи милиционери, афиширана от интелектуално посредствен и гузен прокурор! Та и тази работа е както предишните им постановки, окендзана отгоре до долу!

Добре , че поне ти преливаш от акъл та да ни светнеш ! Иначе показността в случаят си е повече от задължителна , едно да видят в ЕС , че най-накрая се прави нещо срещу корупцията , друга , да си имат едно наум другите от администрацията когато си "искат" .

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОЕКТ В МЛАДОСТ Е НА "ГАРАНТИ КОЗА". ОГРОМНИ НЕБОСТЪРГАЧИ, КОИТО ТОТАЛНО ЩЕ ЗАТАПЯТ КОМПЛЕКСА. ФРИЗЬОРКАТА ПОЛАЯ МАЛКО И ПОСЛЕ.... ВНЕЗАПНО МЛЪКНА. КАК ЛИ И ЗАПУШИХА УСТАТА ТУРЦИТЕ? ДАЛИ СЕГА С ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ОПИТА ДА КУПИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ?

Репликата на Кокинов към Борисов-"Ти си го избра!",става въпрос за Цацаров.И този прокурор е негов избор.Борисов избира прокурорите,а народа кметицата.А адвокат Марковски е такъв и на кметицата,и на Борисов.Правото на изводи е за всеки.Декларацията на САЩ,че у нас има корупция и няма правосъдие.

значи законът е направен така, че кметът да може да си прави каквото иска - да бави незаконно документи и да няма никакви последствия. Ми оправете закона бе, красавци! Направете нещо, за да функционират нещата, да ви се не види!

За какъв късмет говори този идиот. Лош късмет е ако някой нарушава закона и успее да се измъкне. Кога най-после правораздаването ще излезе от зоната на мислене на обикновените престъпници за да се разграничи от тях, поне на думи.

Този, който дава подкупа не е ли солидарно отговорен пред закона?! Всичко е стъкмено с цел да се отстрани кметицата, както и да и се "отмъсти" за друг подобен случай. Абе, целия този водевил е така скалъпен, че отвсякъде издиша.

Солидарен е ако не уведоми правораздавателните органи , когато го направи е просто потърпевш ама трудно ще го разбереш явно .

Не знам какво има за разбиране но знам само че всички сме натикани в една клоака, в която и невинен също може да го отнесе. Ай чИстито!

Шайката на фризьорката се хвърли да я защитава с пяна на уста и без оглед на фактите. И как не?! Та нали и тези са същите като нея - "управлението" им се свежда до рекетиране на всеки бизнес в Младост. Седят, мързелуват, некадърни са и ... изнудват работещите да им снасят дебели пачки. ЗАМИНАВАТЕ СИ, НЕКАДЪРНИЦИ! С ТОВА ЛАЕНЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОТВРАЩАВАТЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА. НИЕ НЕ ОПРАВДАВАМЕ МОШЕНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ. ИЗЛЪГАХТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИТЕ ЗА ЗЕЛЕНА МЛАДОСТ, А СЕ БОРИТЕ САМО ЗА ЗЕЛЕНИ ПАЧКИ.

Не съм адвокат на Иванчева, но се питам, защо след като е имала толкова много сигнали (включително от "голям чуждестранен инвеститор) Прокуратурата не е използвала СРС-та и други техни си способи за да докаже противозаконните действия (според свидетелите). Подкупът в брой, при това с белязани банкноти е от сценариите на тъпите американски екшъни. Широкото медийно отразяване на случая вероятно има за цел да покаже на по-простата част от българското население, че властта се бори успешно с корупцията по високите етажи.

разбира се че има СРС-та, в съда ще бъдат показани...или ги чакаше снощи да ти ги прожектират в Господарите, докато си пиеш ракията?

Надявам се съдът да си свърши работата и да бъдат наказани тези алчнити служителки. Аман от такова безочие и наглост! А относно твърдението на Иванчева, че парите били подхвърлени подхвърлени по време на обиска - спецчастите нямаше да си изберат да подхвърлят пари в багажника пред очите на толкова очевидци и камери! Просто наглаостта на въпросната дама продължава да се проявява!

Няма неофициално оплакване! Завежда се преписка, иначе- дело за укриване на престъпление!

Хора, независимо политически пристрастия и дали харесваме тези, които в момента са на власт, помислете че всички ние гражданите, рано или късно допираме до кметството, общината.Налага се на всеки я за разрешение на ремонт на фасада, я за някакво друго подобрение и подобни крадливи свраки, като тази могат да ти стъжнят живота.Защо е държала документи на човека цяла година, като той е търсил среща с нея, търсил е и дори хора, блезки до нея?Тя не е забравила, било и е напомняно, че едни изрядни документи отлежават на бюрото и чакат само подписа и.Какво друго е изчаквала, освен да получи тлъст пай, който с нищо не е заслужила?Какво въобще е правила през работно време по кафетата, пред очите и да се разпределят огромни суми?Дали ако е честен и нормален човек нямаше ли да изчезне с 200 и дори да извика полиция, заради опит да бъде подкупена?Дано получи заслуженото си по закон, а и други като нея да я последват, защото тези хора вземат заплатите си от данъците на всички нас, от тях би трябвало да се очаква да подпомагат гражданите и бизнеса, а не да пълнят личните си сметки.

Ако, някой ми посочи подобен случай за последните 30 години,ще го възнаградя подобаващо!