Шефът на "Сиела Норма": Всичко е като във филм на абсурда, ЦИК прави грешни сметки

Веселин Тодоров отхвърли тезата за саботаж на изборите и призова за политическа намеса, в поръчката бил включен и вотът за президент

Обратно в новината

Коментари - Шефът на "Сиела Норма": Всичко е като във филм на абсурда, ЦИК прави грешни сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами един рошав под цайсите ти?Знаеш ли,че ако се допуснат хартиени ,което е толкова нормално за населението над 65 години,то за следващите избори ще се съгласиш и на половин цена.Защото най малко 10 подобни фирми ще предложат оферти на такива цени.

Брейй, бе много скъпо това модифициране на софтуера бе! Има-няма 50-тина имена трябва да се сменят , да не говорим, че може да има и 2-3 частични местни избора с още по 2-3 имена! Абе ей Сиелци, абе вие луди ли сте бре? Абе вие тва милионите за нищо ги нямате! Абе вие знаете ли българина колко работи за 600 лева? Айде и ние да сме подочули нещичко за програмирането! Айде и ние що-годе да можем да стоплим, колко е "трудно" в един веднъж създаден и работещ софтуер да смениш името на Драган с Петкан.

Така за 9000 близо машини които ще се използват и бюджет от 6,5мил. за обслужване излиза грубо 722 лв. на юашина. Да кажею 1 прпграмист и 1 тесъер 4 часа работа на машина, излиза по 180 лв. на час. Надника на програмиста да е 120 лв. на тестера 60 лв. Ми да ви кажа за без пари го правят хората, 60 евро на час за пеограмист по договор за поддръжка си е направо под пазарните цени.

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

Вероятно Бокича е разтворил широко чекмеджето към Сиела Норма! Как така изведнъж се сопнаха и поискаха двойно???? Нима до сега не произвеждаха същите машини за същото предназначение????? Щяло да им излезе скъпо за секциите в чужбина??? Алооу ултра хакерите от Сиела надупена Норма, машината ви има точно 2 функции - принтиране на избор от оператора и запазване на статистиката в паметта!!!!!!!! Викате по 4300 лв на машина ви се видят малко аа ваща макя????!!!! Тия да не спечелят повече никога обществена поръчка! Да си продават сандъците на друга държава!!!! Колко удобно - наближиха изборите и сиелчовците изпищяха като токущо онодена мома, че им се струвала ниска тая цена??????!!!!!!

Правителството и ЦИК Не са започвали процедура по закупуване на такива машини, А е имало само приказки по въпроса Дори и този труд не са си направили Ясно е, че щом няма процедура, няма и оферти. Само шум в пресата, И все някой трябва да им е виновен... Че не са с пазили законовите срокове... Лаици

Ей няма угода. Ами ако сегашната цена е двойно по-ниска, тогава щеше да приказваш, че Боко взел парите. Но да видиш некадърноста на сегашните неможеш.

Сиела и собственика й адв. Тодоров са спонсори на ДБ. Как бързо го забравихте?! Питай мравояда!

Цялата държава, разчита на един шлепер, да достави машини, иначе няма избори! Е гати и държавата!

Интересно! Значи от ГЕРБ не са получили и стотинка, ама сега искат двойно! Нещо силно смъдят тези!

Мравояда, Сиела и Тодоров са му спонсори

Г- н Тодоров, От 12 години НИЕ живеем в този филм на абсурда, в който главният герой се напича Тиквоний Банкянски. А ВИЕ сте на цирковата арена заедно с главния герой. Сега ви свалиха от сцената и от пейките на публиката - т.е. НИЕ електоралните единици, всичко ви изглежда като театър на абсурда. Добре дошли в реалността. С уважение Една Електорална Единица

Специфичен продукт, единствен клиент, чужд производител. Е няма как да дойдат машините веднага. И хайде, стига сме спорили кой да гласува ами да си правим един референдум пък било то с няколко въпроса за правото на глас и да приключваме темата.

Важното е, че заради новия закон изборните секции в Турция са се увеличи от 35 на 100. Турците ще решавата българската политика. ИТН, Мая и другите тулупи предадоха народа, за да получат малко повече гласове от чужбина (там заявките за секции също силно са нарастнали). Ердоган и тези, които не живеят в България, ще ви решават съдбата. Браво, циркаджии!

Това е защото Славчо може да носи отговорност! Я да видим как ще я носи като се наложи да прави правитество с ДПС! Той телесата си не може да носи, та отговорност ще носи....Циркаджия!

Служебните и Вие г-н Президент на косъм сте да ме накарате да съжалявам за ГЕРБ. Аре малко по-сериозно, стегнете се вземете свършете основната си задача. А тя е да организирате честни и "безаварийни" и неманипулирани избори. Успех

Какъв е проблема да се платят 15 милиона? Който е искал машинно гласуване да плаща.

Ей зарад такива “безпроблемни” дето не виждат нищо лошо да имаме най-скъпите, но най-некачествени магистрали в света, бабите и дядовците ни мизерстват.

И продължаваш гледам:))) Днеска да не си решил да направиш двойна надница:))) значи допълнителното условие да се доставят извън договора още 1500 машини и да се осигури обслужването и за президентските избори го пропускаш нали? Това че се сещат в последния момент също. Бе важното е да обвиняваме другите и да спасяваме з...... На служебното правителство и президента. Не ти се получава да знаеш. Колкото повече повтаряш едно и също и факта че си изпусна нервичките и започна да си пишеш точно както пишат и останалите поръчкови, толкова повече хора знаят че пишеш по поръчка. Честито да ти е.

6.5 милиона са им малко за 1500 машини????? т.е. искат по 4333 лева на машина???? Що за машини са това? Защо държавата не си ги поръча директно от производителя, а чака на гербаджии?

машините са правят нейде в южна америка. софтуерът им е на испански/португалски. машите мангали български не знаят - как ще се оправят с тия машини? а нали те са основните гласуващи! добави и краткият срок за който искат машините да са доставени и подготвени да работят... за толкова кратък период - ще трябва да ги доставят със самолет - пак се дига цената. това не ти е комунизъм - държават да ти казва за колко да продаваш продукцията си, без да се съобразява с разходите които си направил за нея! когато за да изпълниш дадена задача трябва да платиш 10-12 милиона а ти обясняват, как ще ти платят 6 , ама друг път - колко тъп трябва да си за да се хванеш???

До изборите има време. Защо "мислите" като ББ, че Сиела е единствения доставчик на машини? Машините не са нищо особено, а ги има и под път и над път. Има хора назначени - правителство, ЦИК те мислят вместо вас - като "Тефал" за по-простите момчета в нета. Нека те се оправят, за това им плащат. Какви са тези неистови "страдания и вопли"? Ако е за гювеча покрай Тиквоний, рева си струва. Ревете с крокодилски сълзи.

Ей, ганьовци, препоръчвам ви да гледате интервюто на човека. ДЪРЖАВАТА все още не е платила за предишните избори, а сега иска да определи цената на частна компания и извива ръце! Преди да пишете, вижте и чуйте какво казва човека!

Чухме го - иска 14 000 на машина втора ръка веднъж платена “под наем”. А парите за предната поръчка му се дължат на 25 юни. Пак според него :)

Така е с новото управление. Това ни чака през следващите години. Имахме прилично управление, свалено от засегнати олигарси с хейт и фалшивите новини,

Хунтата на Борисов се провали и превърна България в разграден двор !

Новият ИК ще опорочи изборите. Мунчо и сие се чудят на кой да прехвърлят вината.

Господинът безсрамно е готов да краде от Бюджета... как се крадват с измислени сметки 16 милиона лева от народа без да ти мига поне окото.. Иска се кораво сърце за тая работа..

Всичко е един пълен фалш! Подозирам, че тези избори ще са напълно незаконни и бламирани! За съжаление народа ще плати за тях и после ще трябва да се правят нови! Направиха пълна каша с последните промени в навечеритео на изобри. А накара КС ще се произнесе, че задължителното машинно гласуване е противоконституционно и всичката пара ще е в свирката!

7-8 пъти е завишена цената!!! Изрод мръсен Не те е срам

Господинът безсрамно е готов да краде от Бюджета... как се крадват с измислени сметки 16 милиона лева от народа без да ти мига поне окото.. Иска се кораво сърце за тая работа..

1 много известен паникьор тука непрекъснато лъже некадърността на служебното правителство. Да уточним-тия 1500 машини са допълнителни-те са нова поръчка 30 дена преди изборите. след това допълнително се изисква да се осигури доставка и обслужване на всичките машини не само за предсрочните избори но и за президентските. Това също е допълнително извън поръчката за предишните избори. По конституция първата и най-важна цел на което и да е служебно правителство е да организира и гарантира провеждането на парламентарните избори в съответствие с изборния кодекс. И именно тук в най-важната си задача служебното правителство се проваля с гръм и трясък. Естествено за да не затъмним блясъка на техни величества-в момента и този и още цяла една сюрия вадят от девет кладенеца вода за да обяснят че видите ли не било тяхна вината. И се вадят какви ли не безумни аргументи. Набий си го в главите-без значение какви са пречките в служебното правителство беше длъжно да осигури провеждането на изборите по сегашния изборен кодекс. а не да се сеща в последния момент че нещо му липсва и няма да спазва изборния кодекс.

И защо предните не са го предвидили в договора с тях? Президентските избори бяха неизбежни.

Открит е свитък от хан Кубрат, в който самият хан е 'предвидил' броя на машините за избирането на Радев през 2021. По-интерсния въпрос е : защо Боци и герб са го скрили и не са подсигурили изборите за следващите 10 години - все пак избори за едно, или друго нещо ще има. Злобата ви прави дори по-глупави, отколкото всъщност сте!

На кое викаш последен момент, бре подлого гербаджийска? Служебното оравителство е на 15 дни!!! 15 дни!!! Тия мизерии ги подложиха вашите мошеници.

Нервичките ли си изпускаме платения? Служебното правителство не е назначено вчера. Изборният кодекс не го приеха вчера. защо се пита задачата преди 30 дена не се направи необходимото да се поръчат допълнителните машинимашините за тези и за президентските избори? Това е работа само и единствено на служебното правителство а не на Герб на Щатите или ако щеш на президента на Китай. Но понеже няма как да го признаете вратите из очите само и само да изкарате някой друг виновен. Абе смешник ако ГЕРБ оганизира ха изборите и беше се стигнало до такава ситуация президента ли щеше да обвиняваш? Жалки сте!

Нищо не изпускам :) набивам ти в главата грешките в опорките, макар че според боса ви друго ви се набивало на вас :)

На крив хой козината му пречи. Тоя от Сиела не беше ли един от спонсорите на ДейБъ?

Не, спонсорът на ДБ носи същото име, но е роден 1990г. и е дарил колосалната сума от 100лв.

Абсурд е да се краде собствения народ, НО...

Мунчова, Славунова, Галева и Ристюва работа с това машинно гласуване. И на изборния ден ще е пълен фарс, от сега ви казвам , че ще има опашки, но не защото избирателната активсот ще е на 100 %, а заради лутането на около 2,5 млн. пенсионера кое копче да натиснат.

Охлюв! Има много пенсионери които вдяват повече от теб! Питай майка си!

никъде в европа не гласуват с машини. само ганю инженера гласува с машини. и баш софийските адвокатчета дето нищо не разбират а се хранят от нпо та гласуват с машини. :)))))) не ви ли е срам. боклуци

Е, да Британия вече не е в Европа... но Белгия, Франция и Естония все още са, и споменавам само държавите от ЕС които гласуват със същите машини като нас-)

Защото в Европа няма контролиран вот и не им се налага. Там не водят циганите под строй в секциите

Нещото, което знам със сигурност е, че тези, които допуснаха през закон това създаване на предпоставки за хаос на изборите, няма да получат моя глас на изборите. Говоря за определени партии.

А кой би получил гласа ти тогава :)? Купувачите на цигански вот? За колко си им го пазарил - обещание за държавна службичка, началник смяна тролове мгерб?

:) Вотът е таен и не е твоя работа. При мен провокации, особено тролски не минават.

За тебе поне знаем на кого на хранилка си. Никъде в организацията на изборите няма ГЕРБ. Има служебно правителство на президента Радев. И именно тяхна задача е да организират изборите независимо какво става. Да бяха поръчали машините преди един месец. забравих те бяха заети със съвсем други работи но не и с първостепенната си задачи по конституция да организират изборите.

Мълчанието на Радев, Трифонов, Маяма, Ристю по повод очевидния провал на машинното гласуване и невъзможността да се осъществи задължително машинно гласуване в секциите с над 300 гласоподаватели предвидено в новия ИК, е показателно, че всичко това е планирано! В плана беше председател на ЦИК да е от ГЕРБ за да се хвърли партенката - ето, те провалиха изборите! Ама нещо играта не върви по план! Сиела не си мълчи, ГЕРБ не сложиха председател на ЦИК, върви се към пълен провал на изборите! Да, Радев ще управлява до зима най-вероятно, но цената която ще плати народа си струва за да лъсне истинското му лице и това на Трифонов, БСП и прочие! Американците бутнаха завесата със санкциите, чакаме цялата сцена да се срути с провала на изборите!!!

Оф, много сложно стана с тези машини. Не може ли просто по фейсбук да гласуваме?

Въобще не си заслужава да коментирам начини за обявяване на конкурси, технологични срокове, принципи в търговските отношения и фактори, влияещи върху цената като срок за изпълнение, сложност, съотношение бройка-цена, логистика, обслужване, и прочие, защото всеки зает в сферата на бизнеса е наясно с тези неща, и също така е наясно, че тези фактори са от значение. Ситуацията ако не беше трагична, щеше да е смешна. Последните, които мога да си представя, че са виновни е Сиела.

Па хайде коментирай де. Щото и ние сме наясно как се прави бизнес и как Сиела прави бизнес. Поръчката и е дадена отдавна. Единствен кандидат. Сега саботира изборите под давление. Това не е бизнес. Това е рекет и изнудване. Да не говорим, че го правят в последния момент бидейки наясно със заданието още докато се е писало.

Как точно поръката е дадена отдавна, като с приемане на новия ИК се решава, че трябва да има много повече машини от колкото на предишните избори и че трябва през ден да се пращат и връщат машини и в чужбина, по цял свят, нещо което го нямаше на предните избори! Искаш да кажеш, че още на предните избори ГЕРБ са знаели, че ще бъде приет такъв изборен кодекс и са подписали такъв договор със Сиела, че новото правителсто и ЦИК не могат да го бутнат!? Пиле шарено, ако поръчката беше договорена отдавна то Сиела изпълнява поръчката, държавата плаща! Нищо не е договорено за новите машини! ЦИК си измисля някаква цена и държи да стане на нейното без никакви аргументи! Сиела като каза НЕ, не се търси друга фирма а директно се казва - "ми няма пък, машини няма да има тогава"

От първата поръчка за машини, когато преди излизането на търга, Сиела ги беше вече закупила, до днес, във всички поръчки за такива, участват в писането на заданието. От наемната цена на предните избори стойността на машините е избита и реализирана печалба. Сега искат за вече изплатени машини да получат суми съизмерими с цените на подобни изделия на реномирани компании в САЩ, а нашите не са такива. Да не говорим, че не са гъвкави в офертата си и не предлагат част от дейността да се поеме от Информационно обслужване, за да се вчестят в бюджета - саботаж пар екселанс.

На 23.04.2019 ЦИК обявява че Сиела Норма е спечелила конкурса за НАЕМ на 3000 машини за гласуване... Сиела Норма е обещала че за 7.5 милиона лева тя ще достави машините, ще инсталира необходимя софтуер, ще го провери и ще осигури машините да бъдат доставени в избирателните секции до 25 май за да може с тях да бъде гласувано на 26 май. Та общо взето ако ЦИК си затвори очите за изискването машините да са собственост на държавата остава да се решат някои логистични дреболии... примерно част от наличните вече машини могат да бъдат тествани и изпратени в секциите в чужбина а ЦИК да наеме недостигащите машини директно от Смартматик, така както правят скъперниците по света.

Търсят се какви ли не оправдания за абсолютния провал на служебното правителство. Добре ако преди един месец се беше запалил склада дето са тия машини? Тогава пожар ли щеше да им бъде виновен? Ама понеже бяха заети с всичко друго но не и с организацията на изборите изведнъж се сетиха в последния момент че нямало да им стигнат машините. За сведение-и тия 1500 машини дето ги искат в последния момент няма да стигнат ако се провежда изцяло машинно гласуване. В момента просто си търсят оправдания за собствената си некадърност.

Да каже колко реално струва тази машина Не може да е 15 бона Да оставим че е монополист в момента и си разиграва коня Колко реално струва този боклук?

Тогава за какво ще използваме боклука?

Себестойността на машината е около 500 долара. С включени разходи по разработката, обичайната печалба на производителя ще стигне до около 900 долара. Печалбата на търговеца (СИЕЛА) - ако приемем че е заявената 7-8 процента, транспортните разходи, ДДС, мита (ако има) - ще стигне до 1300-1400 долара. Горницата е комбинация от алчност и корупция. Пари за сметка на пенсионери, образование, здравеопазване, сигурност, пътища и т.н.

Rexroth

Тия машини ги обслужват хора, а те искат заплати, командировъчни и прочие. Става изключително смешно когато безхаберници коментират ценообразуване.

-> Rexroth Въпросът беше колко струва машината и ми се струва че 8877 е отговорил по темата. За да схванеш разликата, г-н безхаберник ще ти дам пример - цената на един нов автомобил е точно известна и написана в каталога, а колко плаща водача по време на срок на експлоатацияи не е включено в тази цена. Така че нека не коментираме заплати, командировъчни и прочие, че ставаме смешни, нали?

За толкова пари на ЦИК ще им изработим 4800 машини заедно с бонус софтуер и при цени на експресна доставка за компонентите Ава тия са като магистралажиите-дерат по три кожи

Ела да подпишеш договора, но ако не успееш се приготви да платиш неустойките.

готов съм защото от 30 години прозевжадаме далеч по сложни машинки от тези играчки, от които във вески супермаркат във Франция има колкото си искаш

Изборите заради тази подлога на Толупа Тричането му е малко.. Лаком гъз кръв сере

Касират изборите за това е виновно единствено и само служебното правителство.

Че не платиха 75% отгоре ли? Е верно ...ако бяха герберите да бяха подписали и забравили вече..на наш гръб

Чудя се, дали пък преди около 15 - 16 години СИЛЕЛА не бяха собственост на МУЛТИГРУП ?! Тогава ги наложиха в цялата държавна администрация, като замениха АПИС. И какво отражение имат тези неща към сегашния момент ??

Понеже не познавам тази област влязох в интернет и почетох.тъй като много малко страни в света използват тези машини и се произвеждат само при поръчка цената им се движи между 2500 и 3500.евро.Което прави 5000-7000 лева на машина.като се прибави и логистиката за транспорт,съхранение,програмиране,сертификация... Сега ние не се намираме във Венецуела или Северна Корея и не разбирам защо някои плюят фирмата че била искала да и се плати и цената била висока,били мръсни герберасти,алчни капиталисти,предатели,нарочно не искали да доставят машините без пари ей тъй нарочно:Значи няма фирма която да не иска да спечели пари.Основната и задача е това.От това съществува и живее.За мен е странно че трябва да се обяснява това на хора 2021г.вината е 100% на ЦИК и те се държат като обидени деца:повече няма да си играя с теб.ти си лош!Толкова ли е трудно да вдигнат 1 телефон,да намерят друга фирма(не може да няма) или поне да намерят компромисно решение със сиела-примерно да достави само машините за 11/07.Ама не.Сега сочиме с пръст Сиела.

Цените цитирани от теб са за сертифицираните машини за американските избори. Нашите не са такива, а китайски.

Осигури американските тогава машини. Ама за 30 дена да си ги доставил по избирателните секции.

Не лъжи! Машините са Smartmatic. Фирмата е с корени във Венецуела...

За кое лъжа - че са китайско производство??? Хахаха идиоти сте ейй.

Сиела, като бившо издателство в правно-научната област, са напълно наясно с ограниченията на служебното правителство по отношение на бюджета. Продължаващите изисквания за повишаването му, при липсващи механизми за това, показват, че поведението им е саботаж. Не се разглежда доставка на машините и обучение на държавни служители за поддръжката им изобщо. А Сиела не е собственик на интелектуалната собственост а само доставчик. Така, че няма как да се скрие зад авторско ораво и прочие. Това са фактите, а те крещят, за разлика от мрънкането на този уоравител в полза на ГЕРБаджийските мошеници.

Виждам аз. Ако в тая ситуация на власт бяха ГЕРБ щяхте да искате революция да правите. Ама понеже са нашите от служебното правителство и понеже нашите промениха изборния закон-вадите от девет кладенеца вода само и само да оправдаете пълната им некомпетентност и некадърност. Като искаш да правиш поръчка извън всякакви срокове ще плащаш. Така е по цял свят. това че служебното правителство се занимава с всичко друго но не и да организира провеждането на изборите което по конституция им е първостепенната задача-не са им виновни нито ГЕРБ нито някой друг. За тази ситуация са виновни само и единствено от СИК и служебното правителство.

Предполагам имаш предвид СИК да се чете ЦИК, а служебното правителство - правителството на Божков...

Служебното правителство е микс от всички партии хез ГЕРБ. Та кои са нашите? Ясно е кои са вашите - тия дето ни докараха до първи по смъртност и първи по цена на км асфалт.

Така е от всички партии е микс включително и от хора на Божков беше. така че в тоя случай всички партии от тая анти-герб коалиция през президента Радев сте виновни за невъзможността да се проведат изборите според написания пак от същите парти изборен кодекс. И много хубаво признаваш че в цялата ситуация няма нищо общо ГЕРБ. Цялата вина е само и единствено на вашата антигерб коалиция. Поръчката можеше да се направи примерно преди 1 месец-и нямаше да струва толкова.

Цялата ситуация ИМА много общо с ГЕРБ. Както и в останалите си постове ясно заявявам. Сиела извършва саботаж в полза на ГЕРБ.

А га пълнеше шкафчето на тулупа бяха достатъчно парите за машините, така ли бе главоч? Айде марш от държавната хранилка, скапан саботьор!

Нищо но да е напук. Бате Бойко яде лук

Са абсолютна пирамида. Техните спечелени поръчки по министерствата се изпълняват от подизпълнители. Нищо не правят качествено. Това е организация създадена за източване на държавни пари

И тоя нещо шикалкакави. Значи първо са доставили машините на една цена, но сега, когато трябва да се достави по-голямо количество, изведнъж цената е друга? Може и така да е, но има много лесен начин да се провери. Тази фирма не ги произвежда тези машини, тя ги внася. Показва оферта с цена от производителя, казва колко процента печалба отгоре иска и колко за поддръжка, и това е цената. Ако парламента не ги устройва, не поръчват и толкова. Какви са тези локуми, които се разтягат из медиите. И защо се натискаме да похарчим едни пари всичко да е 100% с машини, след като повечето държави по света все още си гласуват по традиционния начин, с бюлетини? Ако има съмнения за честността на процеса, да се поканят повече междунаордни набюдатели.

Нали затова променихте изборния закон? Пък поради некомпетентно си некадърност сега изведнъж давате заден ход?

Това са мините заложени от мафията ГЕРБ. Всички тези преговори са водени от "експертите" от ГЕРБ.

1. Да вземат от пенсионерите по 50 лв. Едвам събраха пари да продължат на лошия Бойко политиката за подкрепа. Дойде време да спрат с нея и да осигурят това, за което са сложени. 2. Спецов да върне в хазната неплатените милиарди, включително и милионите от неговата фирма. 3. Да сменят ръководството на ЦИК по примера на службите и какво ли още не. Впрочем говорителя навършил ли е годините за пенсия? 4. Да открадната тайно от запорираните сметки на Божков и/или на Пеевски.

От 15 000 до 14 0000 За един боклук,който реално струва 500 USD Тарикатчик Никакви пари След 11.07 нова обществена поръчка и да лапа мухите

Така ли реши да оправдаваш некадърността на служебното правителство?

Защо ли имам чувството че от Сиела се опитват да саботират предсрочните избори и обслужват интересите на Бойко Борисов? Може и да греша, не знам, но имам такова усещане...

Я дежурния да ми кажеш от кога пък ГЕРБ имат интерес да се провалят изборите? Единствения интерес от провал на изборите е единствено на президента и служебното правителство. Само те печелят. И платения не ГЕРБ организират изборите. И не ГЕРБ промениха изборния закон.

Ами откогато усетиха че започват да ги губят. И ако се проведат предсрочните избори по правилата, ГЕРБ ще се окаже втора, ако не и трета политическа сила. А на Бойко Борисов хич не му се влиза във пандиза!

За 9300 лева за машина не знам кой сметки са грешни

Да бе видяхме ви ГЕРБерски боклуци, искат да измъкнат по 10000лв на машина !!! Моите извинения но е безобразна цената, говорете си измишльотините на набите от село…

Кой организира изборите ? Да не бих ГЕРБ? Кой промени на пожар изборния кодекс за да се гласува само с машини? Да не би да бяха ГЕРБ? За собствената ви некадърност не ви е виновен ГЕРБ. Който и да е собственик на фирма в такава ситуация ще ви одере кожата. Напълно законно.

Напълно "законно"????????. Герберски шантаж!

ЦИК може ли да обясни защо всъщност е толкова голям проблем да се изхарчат тези 6 000 000лв за частични местни избори, предсрочните избори, и двата тура на президентските избори!!! Нали машините щяха да докарат честни избори?!? За миналите избори удумкахме 100 мил, за тези се очакваше 50 мил, +/- 10% ще ги преглътнем и този път в името на промяната! Кой и как точно определи този бюджет?! На база на какво? Защо не са поканени други фирми да изпълнят поръчката? А поръчката директно отпада след отказа на Сиела? Както и да го въртите това е умишлено съботиране на машинното гласуване от ЦИК ръководена от партии и президент които сами настояваха за машинно гласуване и направиха ИК който лесно да касира всеки избор! На който не му е станало ясно, че се готви съботиране на изборите за да продължи служебното правителство, бива да си отовори очите вече!!!

Сега Радев ,Мая Манолова и Трифонов да осигурят Машините . Лъсна им Осрания задник !

Бесен на уя ми обесен

НАПРАВО ДОГОВАРЯМЕ 3В1! ПАРЛАМЕНТАРНИ И ДВА ТУРА, ПРЕЗИДЕНТСКИ, 30 МИЛИОНА! ПРАВИТЕЛСТВО, НЯМА ДА ИМА! ФЪРЧИЛОТО СЕ УРЕДИ ПОНЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА, БОНУС- ОТРОВЕН КАБИНЕТ!

Как ще стигнат парите ,като на всеки който е подържал машините /един човек 5 бр.машини/ се дават 500лв + пътни разходи.