Шефът на НАТО призова Турция и Гърция да се оправят сами

Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На каква защита се надяват наивниците в България? Единствена защита можем да очакваме само от Русия! Краварите търсят само келепира!

Печатна грешка- да се чете-( Утре и на България! )

"..в отговор на въпрос дали Анкара спазва принципите на Алианса, Столтенберг подчерта, че Турция ключов съюзник на НАТО." Майната им на принципите. Тая работа за "евроатлантическите ценности" е само за баламосване на неключовите съюзници като България. Ключовите могат да си правят каквото поискат. А ако не даи си боже някой ключов съюзник реши да нарита някой не толкова ключов - "ми да се оправят" казва г-н генералния секретар. Въпросът който естествено ми изплува в главата: дали не избързахме с нарязването на ракетите СС23 и другите?

РАКЕТИТЕ СА НИ "НАРЯЗАНИ" САМО ЗА ПРЕД НАТО....ПО ОНОВА ВРЕМЕ....ОБАЧЕ ТЕЗИ РАКЕТИ БЯХА ПРЕМЕСТЕНИ САМО. ЕЙ СЯ СА В СТАРА ПЛАНИНА, АМА ТАМ Е СТРОГО СЕКРЕТНО, НИЙКОЙ ДОРИ РУМЕН РАДЕВ НЯМА ДА ГО ДОПУСНАТ ДА ВЛЕЗЕ.

Когато служих навремето, на ракетното поделение му викаха-глухите. През деня само часовите им се виждаха по постовете, нощно време тренираха. Факт е, че Турция трепереше от тези ракети, затова ни приеха в НАТО, за да ни унищожат армията, и го постигнаха, сега сме по бели гащи!

Изказването на генералния секретар на НАТО е в противоречие с член 5 от договара, предвиждащ когато една страна от НАТО е заплашена , независимо от кого, другите членки да и се притекат на помощ. В случая с изказването си генералния секретар на НАТО не защитава интересите на страните членки а само тези на САЩ.

И на русофилите и на русофобите ТРЯБВА ДА ИМ СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО че:....................... "Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си" >>>>> Това, преведено от дипломатически език, в прав текст звучи така: КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ, СЕЩАЙ СЕ СНАХО! >>>>> в конкретния случай гърците са дъщерята, а ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЕ СМЕ СНАХАТА! ....................Това не устройва нито един нормален Българин, нали?

призовавам РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ да прочетат и съдържанието на новината , не само ЗАГЛАВИЕТО - Столтенберг говори за двустранни срещи между спорещите държави с цел изглаждане на противоречията , а не да се срещнат на БОЙНОТО ПОЛЕ и който е по-силен да набие другия , пък НАТО щяло да гледа отстрани. Отстрани ще гледа Русия , ей там в ъгъла като наказан побойник.......

И дали ще се осъществи такава среща, и дали на нея ще си изгладят различията, а троле ?! п.п. Виж си нацъканите минуси и по това ще разбереш колко струва мнението ти !!!

тъпако , грам не ми пука за няк'ви минуси и мнението на руските блюдолизци . Дали ще се срещнат и разберат е друг въпрос , тук основното е да не се преиначва информацията и руските подлоги да си я тълкуват както им е угодно .Много се позасили квичането им след санкциите - квото и да се случи все членството ни в НАТО е проблема....ако ви слушам все едно турски дивизии са на границата ни и само чакат знак да атакуват , а единственият изход е прегръдката на руският мечок. Не , благодаря , тоя филм вече сме го гледали....като тогава печеливш е Тито и изкуствената Югославия , на която Руснака харизва и Македония , и Западните покрайнини

Най-хубавато на НАТО,е че ще ни защити от единствената държава с мераци да ни превземе и пороби,а това е русия!

най-хубавото е, че сте 11% от българите:) С тенденция към по-нататъшно намаление. До пълно изчезване:))))

Ей тъй ще ни кажат утре и на нас: Оправяйте се с Турция сами. Виж да е нещо "чуждо" дето трябва да се освобождава ( ако ще и от извънземни) - няма проблем. Но да помогнеш на съюзници - няма смисъл.

Ми, поне някой така..да ги примири?!

Главният виновник за ситуацията е Ердоган- приятелят на късокрак жужу Путьо.

Ниъ, че сме у калбалъка е ясно, ама само съ чуда къф ,,член,, мой а бъм па ний?!

Само членуваме там ,бабо. А иначе сме си балKаНяшката ПУТ..!

Чудесно! Поне успокои бабата.

РАЗПУСКАНЕ НА НАТО, ЗАЩОТО НАТО НЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО, А ВОДЯТ АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА СРЕЩУ ДЪРЖАВИ, КОИТО НЕ СА ЧЛЕНКИ НА ПАКТА.

Много показателно изказване. Когато сащ искат да извършат агресия някъде, то изискват от всички участие. Когато има конфликт между две държави аиде оправяйте се сами. Ами на нас за чий ни е да сме тогава в НАТО, държава без армия обиколена от страни на нато, без сърбия и какво да се оправяме сами.

НАТО е създадено с една цел,неутрализиране на Русия! Разберете,при конфликт с Турция никоя натовска държава няма да ни защити,напротив Англия ще поддържа Турция! Тогава логичен е въпроса какво да правим? Нещем Русия добре,ами да пристанем на Турция,тя ще ни осигури 500 години защита! Дали това искаме? Сега ще го проиграем с гърците,които за месец ще бъдат разгромени. Следващите сме ние,плащайте още на НАТО и подържайте американски бази!

Дращят тук,поне двоен надник дано вземете,безчестие!

Има, но са малцинство. Така като гледам са само двама. Но явно получават добре от Козяк

Така ли мислиш наистина или просто ти плащат за да пишеш това?

А ние се записахме в Алинацо да ни Варди от турските мераци. ОК. Нема грижи. Ние сами ще се опазим, но после НАТО ще съжалява. И то много. Русия ще ни достави въоръжение, ТОЧНО за 5 часа. И ще има яко пищене после

Сезирам Комисията за защита на потребителя , че шефът на най-голямата парламентарна сергия Цецо Кауня се опитва да ни пробутва стока , която не отговаря на техническите си показатели и е с изтекъл срок на годност.

"Шефът на НАТО призова Турция и Гърция да се оправят сами" = NATO и за чеп за зеле не струва, а ЕС е рекламната му витрина!!!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Гърция и Турция да изгладят противоречията си сами, пише електронното издание на гръцкия вестник "То Вима", цитиран от "Фокус". Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си в рамките на двустранни срещи"Каква е ролята на нАТО и какво търси България в този военен съюз. Утре, когато Турция ще нападне Бълагрия или някоя друга страна ще ни нападне- ще чуем същата реплика- да се справяме сами. Е, време е ако не искаме войни или да бъдем заличени като държави - да има и други блокове ,които д асе противопоставят на НАТО. ТАЗИ РЕПЛИКА ОЗНАЧАВА НЕЗАБАВНО РАЗПУСКАНЕ НА НАТО, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СЕ МЕСЯТ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ЧЛЕНУВАТ В НАТО, А РЕАЛНО ВОДЯТ АГРЕСИВНА ПОЛИТИКА СРЕЩУ ОСТАНАЛИТЕ ИЗВЪН НАТО ДЪРЖАВИ РАЗПУСКАНЕ НА НАТО С ВСИЧКИ СРЕДСТВА

А, не ве!Ще мобилизират Кончита Вурст и ще я пратят да си остави кокалите по родопските чукари, щото много обичат българите и българия.

Гърция е костелив орех, дори за Ердоган. А последният, като отправи поглед към нас - вероятно и ние ще трябва сами да се оправяме. Питам се как? И за чий ни е членството в НАТО. Защото потенциален враг за нас е Турция, не Русия.

когато преди 1989 г. бяхме във Варшавския договор имахме много по-голяма защита отколкото сега в НАТО.

имал си , грънци.....и то при много по-голяма заплаха отсега , щяха да ни смажат и гърци , и турци за нула време . Сега от какво те е страх ? За какво сме били в НАТО ? Питаш защо сме в най-големият военно-политически съюз ? Ами за да не се появят отнякъде зелени човечета в Родопите примерно.....

Изказването на генералния секретар на НАТО е в противоречие с член 5 от договара, предвиждащ когато една страна от НАТО е заплашена , независимо от кого, другите членки да и се притекат на помощ. В случая с изказването си генералния секретар на НАТО не защитава интересите на страните членки а само тези на САЩ.

Вие явно сте много млад да пишете за неща които не знаете. По времето на Варшавският договор България имаше армия ... около 120 000, 250 самолета и почти толкава танка. На границата с Турция имаше цяла армейска групировка - 3-та армия. А нейната задача бе да се ... забави турският натиск до 24 часа. Време достатъчно СССР да ни помогне. И руснаците тогава щяха да го направят. А сега ако мислите че лордове, германци или американци ще се бият за нашите интереси дълбоко се лъжете. Дори се съмнявам дали ще напишат една декларация в ООН.

Щом на Гърция, която е къде по-силен съюзник го казва, смятай на нас какво ще ни чуе ухото ако, не дай си боже, опрем до там.

ама как така да се оправят сами ? ако утре Турция поиска Кърджали щото е в духовните и хоризонти, ние сами ли да се оправяме ??

Естественно - Ти как мислиш ?!

Ако НАТО е реален съюз, имащ за цел наистина да защитава членовете си, този празноглавец още утре трябва да бъде изритан от поста си. Ако във вторник все още е генерален еди-какъв си, в сряда ние трябва да изритаме НАТО и тези, които ни обясняват, каква хубавиня е то. И още в четвъртък да започнем да търсим реален съюзник, защото в петък ще е късно.

Изводът е очевиден - НАТО съществува, за да изпълнява интересите на САЩ и да сее войни и раздори. Нищо добро не следва да очакваме от това членство следователно, освен да ни направи арена на бойни действия в името на чужди интереси и напълно в ущърб на нашите.

зелена светлина да стане интересно. Така ли и нас ще пази НАТО? "Оправяйте се сами"

А и още нещо. НЯМА ЛИ ДА САНКЦИОНИРАТЕ ТУРЦИЯ ЗАТОВА, ЧЕ СИ ПОРЪЧВА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ РУСИЯ? Значи и ние можем да си поръчаме НАЛИ ТАКА

Поне РУХНА ОПОРНАТА ТОЧКА НА СОРОСИТЕ, че НАТО ни пази от ТУРЦИЯ.

рухнала е Русия върху празната ти кратуна. Недей квича толкова , турците няма да ни барнат , нали за руснаците сме "братя".....по-скоро рухна ОПОРНАТА ТОЧКА НА РУСОФИЛИСТИЦИТЕ че щом са съюзници на Русия няма страшно , а всъщност Турция се разхожда в северна Сирия

Ей мъмдуркораторе до ме триеш бе, нали си знаеш, че си НУЛА!хахахах Де го мизерния чирак - МАЙОРА, да изясни малко ситуейшъна, или фесалиите го клатат у некой тъмен ъгъл?

НАТО имаше едно време през 60 години, а сега е една застаряваща посрана организация от богати пенсионери - бивши военни!

Шефът на канадския генщаб участва в гей парад в Отава Там бяха и премиерът Джъстин Трюдо и висши офицери 28 авг 2017 08:52, Елка Василева Шефът на канадския генщаб участва в гей парад в Отава Снимка: Reuters Началникът на канадския генерален щаб ген. Джонатан Ванс участва за първи път в Гей Прайд в Отава заедно с група висши офицери, предаде Франс прес. Ген. Ванс бе обявил, че целта на този жест е да изпрати послание на солидарност с общността LGBT и да покаже на нейните членове, че те са добре дошли в канадските въоръжени сили." От такива ли очаквате помощ?

Хубаво ни беше с Велика Русия, а сега ще ни чака един по дебел турски салам за да не превърта и този глупак със стъклените очи на снимката - Столтенберг ще ни казва, ОПРАВЯЙТЕ СЕ САМИ!

Щом е така, НАТО да го духат! Винаги съм си казвал, че НАТО само ни използва за бази срещу Русия, а когато опре ножа до кокала ще ни каже да се оправяме сами! По добре вън от НАТО тогава и възобновяване на военни връзки сРусия, тогава и танкове и само лети ще имаме , а и армия!

ама направо и танкове , и самолети , че и войници ще ни подари великата Раша.....всъщност като се замисля по-хубаво с тях , нали са съюзник с Турция , нали ? Ама май ще трябва да платим един данък - примерно Родопите.....ей тъй както Сирийците дето и на тях са им съюзник руснаците. Баси глупендера честно....квичиш за няк'ва въображаема заплаха , типично като руски провокатор

САТАНАТО Е СВЕТОВЕН ДЖАНДАР КОЙТО ЩЕУНИЩОЖИ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!

Когато Турция иска да ни направи ибрикчии, това НАТО на което и ние сме членове ще каже, Турция и България да се оправят сами....е питам се аз, за какъв хуй членуваме в НАТО тогава, за да ни използват само срещу РУСИЯ ли! Ами тогава по добре да излезнем от НАТО и да отидем към Велика Русия, при която 60 години живяхме без войни.