Шефът на НАСА: Китай може да претендира за територии на Луната

Според него САЩ се намират в нова космическа надпревара с Пекин

Обратно в новината

Коментари - Шефът на НАСА: Китай може да претендира за територии на Луната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей смешници!!! Кой ви е дал правото да казвате на кого е Луната?! Това е империалистическото мислене на САЩ!!! Те да определят правилата навсякъде. Кой им е дал това право?! Ей джендъри приключихте!!!

Приключил е на баба ти месечния цикъл, капут ганьовски!

Всеки знае, че Луната е македонска. Америка и Китай пак не са в час.

Тоя тъп чобан, така говори, сякаш луната е американска))) баси наглите реднеци!

Епа да бехте отишли първи да претендирате! А не половин век да лъжете всички

Лекарствата и марш в леглото.

По голямата част от Артика до северния полюс е руска , защо част от Луната не стане китайска.

Е, лунните жители се уредиха с патица по пекински :)

И кво? САЩ да не би да не претендират за територии на Луната? Даже и закони имат за опазване на местата на кацания на Аполо с цел предпазване на историческите артефакти (което с леки преправки може да се превърне в претенции за определена територия в даден радиус)

Ако си мисли, че по този начин ще накара президента и конгреса да развържат бюджетната кесия и да му дадат повече пари за НАСА, много греши!

Ех Луно, Луно земьо македонска целата че те разпокинат, като Македонската империя най-големата во времето. А бугарашите немат космонавти защо нихните уж космонавти са наследствени потомци на баш македонците от ерата на динозаврите како се знае от вси а това е грешно защото се казва македонозаври.

Какво да очакваш от държава, 80% от армията на която е по цялото земно кълбо.

Без коментар... Споразумение относно дейностите, извършвани от държавите върху Луната и другите небесни тела (1979) Член 11 1. Луната и нейните природни ресурси ще бъдат общо наследство на човечеството, което ще намери израз в разпоредбите на това споразумение, в частност в параграф 5 на този член. 2. Луната не подлежи на присвояване от която и да е нация чрез каквато и да е претенция за суверенитет, посредством използване или окупация, или по какъвто и да е друг начин. 07.04.2020 Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителен указ в понеделник в подкрепа на търговската експлоатация на ресурси на Луната и други небесни тела, като освен това насочи администрацията на САЩ да се противопоставя на всеки опит да се разглежда космическото пространство като публично достояние на човечеството. Текстът на документа бе разпространен от пресслужбата на Белия дом, По-специално в документа се подчертава, че САЩ не признават Споразумението за дейността на държавите на Луната и други небесни тела, прието с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1979 г.

Абе в скоро време май ще има телешко варено!!!

От кого да претендират? От вас ли? Защото направихте един нескопосан филм, че уж сте стъпили преди 50 години на Луната. Барон Мюнхаузен е по-достоверен от вас. Китайците просто ще отидат там и ще правят каквото си искат, без да ви питат. И това че ВВС и CNN не го отразяват, не значи че не е факт.

Ех Луно, Луно земя македонска. Колко много искат да те делиме

Не само китайците, но и люлката на цивилизацията, Украйна има право да претендира. Като страна с водеща роля в съветската космическа програма има право да претендира за съветското наследство на луната и то трябва да бъде от незаслужено придобилата го Русия.

Люлка на глупоста ти! Държава на 100 г била люлка ...

Що бе, бляд? Космонавтиката да не е на двеста? Точно украинците движеха цялата ракетна програма, на руснаците. То и днес се вижда, какво могат блядките, без Украйна. Къде са им новите ракети, кораби, сонди? Летят още на старите кораби и ракети, от украинците. За сонди няма да говорим изобщо.

Скапана измет! Само това е в алчните им кратуни: какво още да колонизират. След като завладяха и ограбиха земята, сега ше делят луната, Отровихме храната, въздуха и водата на нашата планета, сега тръгваме и в космоса. Преди векове "освобождавахме" Божи гроб, сега явно дойде ред на Царството господне. Космосът не е нито американски, нито китайски! Събрали сте най-способните чада на земята, държите най-големите богтства, но си оставате янки дудъл дендита - част от нас, нито по-умни, нито по-глупави, само по-нагли и нахакани!

система била кандидат краварска ти дс видиш... Цъ цъ цъ цъ.

Луно, луно, земльо македонска.

Да, ама - не. Луната е МАКЕДОНСКА още откакто Александър Македонски я завладя.

А от кого я завладя? От българите. Значи е българска нянянянян :P

ЗАКЪСНЯЛИ СА! ПЛЕВНАЛИЕВ ОТДАВНА ИМА СОБСТВЕН ПАРЦЕЛ НА ЛУНАТА.

ще претендира те, ама северните макета няма да ги допуснат на тази изконно семерномакедонска територия!

А руснаците ги няма никакви. На космическия москвич му изтече антифриза и тримя руски косманавти увиснаха на автостоп.

Могат - претендират. Това да не ти е Ганя.

Я да видим как е на Антарктида? И къде е пияницата глист Пимпирев? Да обясни как България се наредила сред водещите държави?? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Territorialclaimsin_Antarctica Seven sovereign states – Argentina, Australia, Chile, France, New Zealand, Norway, and the United Kingdom – have made eight territorial claims in Antarctica. These countries have tended to place their Antarctic scientific observation and study facilities within their respective claimed territories; however, a number of such facilities are located outside of the area claimed by their respective countries of operation, and countries without claims such as China, India, Italy, Pakistan, Russia, South Africa (SANAE), Ukraine, and the United States have constructed research facilities within the areas claimed by other countries. There are overlaps among the territories claimed by Argentina, Chile, and the United Kingdom.

Шило

И що така американците се притесняват от това, което може би ще направят китайците? Или и там има американски интереси?

Роскосмос - капут

Шило

Както са казали мъдрите българи: "Не казвай "хоп" преди да си прескочил трапа"! Да не останеш изненадан накрая.

Народното събрание най-накрая да вземе да присъедини България към Европейската Космическа Агенция. Кога?

Още някой да спонсорират българите за да се намери място на някой ''талантлив'' измекярин да се устрои и той ли????

Много сте нагли бе, животни. Ритници само в кокалчетата за вас.

Не забравяйте че Луната е създадена и построена от Македонците. И само Македония може да претендира за територия там. Къде се слагате бе тъпи янки?

Както винаги краварите взеха извън Земята да се пишат собственици и на другите планети.. И кога Луната на наса е ''дала териториално разрешение'', че седнали за други да говорят.. Хайде отидете веднъж там да видим ''територията'' която е ваша.

Байрака им още се вее там!

Значи и тия на луната се гнусят да го докоснат....

Колко познатУ!

Глюпости, Луната е 52-ят щат на САЩ, нахални жълтури!

Луно, луно! Земьо македонска.

Луната се оказа по-стара от Земята-6,5 милиарда години. това е изкуствен спътник имащ за задача да пренасочва къч себе си астероиди и други заплахи за земите жители и така да ги предпазва от катаклизмите

"оказа" се ??? Ама верно ли ??? Що не цитираш малко източници? "Оказало се" било...

Споко, звездите му го говорят.

Аре бе! Още не сте стигнали до Луната и взехте претенции да имате! Това, че веднъж сте "стъпили" там в никакъв случай не ви дава право да претендирате за някаква собственост на Луната! А сега, АКО вземете да ходите до там, сигурно първата ви работа ще е да започнете да забивате колчета, както сте го правили по земите на индианците преди по-малко от два века! Е, тогаз не сте имали конкуренция, но сега конкурентите се множат и едва ли ще ви позволят да си ограждате територии!

Относно стъпването на Луната. Аз три пъти оправих комшийката, но е женена. Мога ли да имам имотни претенции?

Ми пробвай да ги предявиш към мъжа й! Той да те оправи …. с претенциите!

Сега, ако наистина кацнат на Луната, ще трябва първо да отидат да се запознаят с тайконавтите.

Да,ох как боли ?! Китайци на Луната ?! Ами остава самовлюбените джендари от НАСРАСА да монтират КППета в космоса !

Това за Лунбас, беше яко! Става и провинция Лунтай, или щата Лунтана! Хахамух На практика обаче, луната е ничия, и там действат морските закони, т.е. пиратството е в сила.

Путлерастите не са съгласни. Само Русия може да претендира за територия на Луната и отвъд. 22-ра беше рекордна по брой космически полети. Само SpaceX изстреля над 60 ракети, а е само една от американските ракетни компании. Горе-долу толкова изстреля и Китай. А Русия? 20-тина стари таралясника от времето на Корольов, а пък сега търсят батут, за да си върнат космонавтите от МКС, щото бойлера се проби. Падение на всички фронтове. Загниване. Отпадане от хода на историята.

Мда, по времето на Съюза и ние бяхме космическа държава с двама космонавти, произвеждахме електроника и космически храни-сега сме утайката на запада! Луната? Само през телескоп!

България се интегрира все понече в Европейският съюз.И в НАТО

Това е защото българина дегенерира и не цени наука, образование и тн. Не сме член на Европейската космическа агенция, въпреки че 90% от внесените там пари се връщат в държавата-член под формата на поръчки за космическата програма. Ама защо някой друг ще се разпорежда с наши пари на наша територияя като може просто за пореден път да пренаредим паветата и плочките в София и тия пари да изчезнат в чували? А то даже не става дума за някакви баснословни суми. Не сме част от и от американската лунна програмата "Артемида", която по подобие на "Интеркосмос" СССР е международна. Забележи, в "Артемида" участват дори държави от Африка... А ние сме държава, участвала в разпарчетосването на Антарктида все пак. Все пак в България има технологични компании, които разработват космически технологии, но е съвсем вяла работа, особено спрямо това, което може да бъде. Не са ти виновни капиталистите, американците и тн. Възможности - бол! Виновен е простият българин, който гласува за прости хора, а за себе си се надява, че ще спечели от тото или че ще иде в чужбина да мие чинии и там, като по филмите, ще стане милионер.

Значи ако САШ завземат Луната не е проблем? Но ако я вземат Квтаиците това е проблем и ще трябва да бонбандират за да има Демокрация.

Че ще трябва Кирчо да ползва посредници за плажа в Банкя!

че може... що да не може? прочее - много евтин трик за привличане на финансиране :D

В смисъл, че ако САЩ пристигнат първи, те законно ще ги завземат?!

И извънземните няма да видят хаир от краварите, взеха да точат зъби и за Вселената. Безмерната алчност няма защисане, няма....

Луно, земьо Македонска и за тебе ке се тепаме!

Луна е на всички. Тя е певицата на народа.

Преди 50 години пак имаше лунна надпревара. Между САЩ и СССР. След повъот 50 години руснаците са на същото място. А мястото на втората космическа сила е заета от Китай. Които са развили космическата си технологии на основата на руска техника. И като е така, трудничко ще кацнат на Луната. Но кой знае.... А Русия ще гледа Луната през крив телескоп. Или крив макарон...

И американците са на същото място. В Америка! нямат нищо на Луната. Дори база от 2 кв.метра.

лошите китайци щели да превземат части от американската ЛУНА. КАК НЕ ГИ Е СРАМ! Тези хамери надминаха македонците!

Що не Вие как отидохте избихте индианците и казахте тука е Америка.

Ами Блядовете?

върви се лекувай, докато е време!

Те сега имат друга цел - Украйна. На 2 фронта не могат да воюват.

Аз предлагам и Путин вместо да влага милиони за дронове да финансира полет до луната и вместо да тормози народа в Донбас да си вземе един Лунбас и да миряса

внимавай какво си пожелаваш!

не го е мислил, защото ще трябват 30 год. минимум, няма да живее толкова, на него му трябва нещо за 3 дни.

Що па да не претендира? Вас ли требва да питат? Кои сте вие?