Шеф на жури: Много жени има в кукерските групи, това е извращение, намаляваме им оценките

Свидетели сме на пренебрегване на традиицията, някои не знаят какво правят, емоционално коментира проф. Николай Ников

Обратно в новината

Коментари - Шеф на жури: Много жени има в кукерските групи, това е извращение, намаляваме им оценките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв простак!

Има и хубави кукерки.Има и много деца кукерчета.Помня страшните кукери на времето с хлопките и калъчките.Беше не страх дяа излезем на улицата . А сега си е типичен маскарад за забавление.Много далеч от старата традиция.Но няма лошо -важното е хората да се забавляват и да става празник!

То щот Кукерландия е много традиционно, българско име

Tук големи почитатели на традициите. Ми кво става с пиенето от череп. Що не уважавайте Цар Крум. Един от най великите ни владетели. И жените да внимават да не се бутат

Ами така ще е за в бъдеще, след като все повече мъже напират да си сменят пола.

Аз до скоро се чудих защо фитнеса ни инсталира пердета на душ кабините преди няколко години. Едва вчера осъзнах че вероятно има транс-джендърки и други транс, които се къпят в мъжките и дамските душове, съответно на самосъзнанието си. Та и тези "кукерки" вероятно са транс. Плодородие от тях скоро няма да видите!

Ми като те слушам явно обичаш да гледаш голи мъже и са ти развалили кефа.Та прави са хората да сложат пердета.Аман от педали воайори и ексхибиционисти дето се развяват голи по цял ден из фитнесите.Нали искате права,направете си гей фитнеси.

Ми не може жени да участват! Утре ще искат да се хванта и на гей-хорото в Калофер.

защо няма от черните ни братя в кукерските групи. Докога с тази мръсна дискриминация спрямо негр., опс. авроамериканците и авро африканците. Да се дигнем в защита на демократичните ценности и да ги защитим. Нито една група без тез низвергнати човеци и човечки. Хааа, мъ, ха.

В един езически ритуал, в една бездуховна страна, един набеден професор раздава акъл че жена не можела да е кукер щото нямала к*р.. Ами то достатъчно миски и плеймейтки имаме дето са страшни и без маски.. Ся! Напишете за догодина ,че това е кукерски събор, не кукерландия, и че в него ще се оценяват само мъжки състави. Което пак не уточнява според поредните конвенции ако кукера е с брада и "звънци" но се самоопределя като жена то може ли да участва..

Играя кукер от 30 години и до преди 10 години беше не мисли му да видиш жена кукер.Но традицийте не са това което бяха.Всичко се изроди и се превръща в бизнес и порнография.

трябва и да се пише и грамотно. Не е "не мисли му", а "немислимо" и освен това "традиция" в множествено число е традициИ.

Да повтаряш едно и също доде свят светува, е извращение : за вида хомо сапиенс. Да повтаряш едно и също доде свят светува е характеристика на животните, то и те се променят, иначе измират……

Догодина аз ще доведа една група трансджендъри да се запишем да участваме. Да видим каква оценка ще ми сложат.

Ще ти я сложат, отзад

Проблемът не е, че има много жени, а малко мъже. Ако в едно семейство следващо традицията, има 3 деца едното от които е момче, гарантирано ще го обучат да е кукер. Ако наследниците са едно или две момичета - много ясно, че родителя ще си учи детето на това, което родът му е съхранявал от поколения.

Абе оставете хората да се забавляват. Един пубав обичай е останал и този смотаняк иска да го съсипе

То цялата ни държава е един фестивал кукерландия

Ако не бяха кукерите, какво щеше да сложиш на масата си питам те?

Вижте, дами и господа, 1. Аз съм за запазване на българските традиции. 2. Защото съм за запазване на българските традиции, не мога да понеса без насмешка, че това нещо се нарича ФЕСТИВАЛ КукерЛАНДИЯ. От фест - празник и от ланд, ленд, страна - всичко това на "чист български" език, нали така?

Ми то у Ямбол на Йорданов ден вече жени ще скачат за кръста.

Къв е тоя Карън бумър да ми казва какво се прави и какво не в беззаконна България?!

Възмутил се професор за автентичността на фестивал с име "Кукерландия"! :)

Да започнем с традиционното българско име на фестивала "КукерЛАНДИЯ"... ... ...?

И аз се опитвам да обясня на жена ми, че традицията е да мие чиниите и да ми сипва ракия със салатка, но джендърите явно са ѝ повлияли - неще, че и на бой налита!

Кукерството е езически обичай, грозно изтъпления. С извратени маски и разпуснати вулгарни заигравки се вдига огромен шум. Подиграваме се със себе си, които сме образ Божий, и вместо красота, ред и тишина създаваме грозота, хаос и гюрултия. Каква по-голяма радост за дангалака, че успява да превърне венеца на Творението в едно посмешище и чучело. Не си водете децата. В деня на кукерите заведете дечицата си в Църквата и запалете в тишина свещичка пред прекрасните образи, с молитва да прости Бог и да ни потърпи още малко!

+++

Кукундрел побъркан...

Е те неговия син разпънаха за да може набожните дя си имате медальончета, а ти за един кукерски фестивал си се уловил.. Всъщност ,какво мисли твоя Бог в стария завет с думите "заличете ги в Мое име и нито един младенец да не остане". Щото на ония звездите им го говорят за това трепали... Или например избиването на Катарците едни от първите дълбоко вярващи християни? Пата им изпраща един военачалник да им налее "правилната" доктрина, а той станал известен с думите: избийте ги всички, Господ ще си разпознае неговите.. Уейко? Свидетелите на Йехова.. и ред шизофреници позоваващи се всички на Бога..

Хмм нещо богохулстваш тук,но не разбирам защо.Все пак когато се изправиш един ден пред Господ и бъдеш съден ще имаш възможността да обясниш защо си задавал отговори.

Всички не знаете какво правите! А един ден ще разберете че сте танцували на Сатаната!

Всъщност.. на кой точно? Защото дявола се появява в еврейската религия около 5-ти век п.н.е... До тогава такъв не е имало. Появява се в ученията на апокалиптиците, евреи от общността около Кумран. Техни са онези намелени свитъци. Те са така наречените Есеи, чиите последовател е и Иешуа Бен Хур.. Опа вие си го знаете като Исус Спасителя.. Щото той евреин, ама през римско време е по-лесно да си с гръцки псевдоним..

Кукерите по принцип са извращение и езичество. Според монаси, заметресението е Перник от 2012 е заради кукерите. Не точно наказание, а аларма. Някои само търсят с какво да се гордеят, а гордостта е най-големия смъртен грях.

ЕЗИК на Старобългарски език означава НАРОД, в духовен и културен план. В "Солунската легенда", житие на Св. Кирил, пише как александрийския патриарх се обръща към светеца: Кириле, Кириле иди въ IЕЗИКИ СЛОВИНСКЫЕ РЕКШИ СЕ БЛЪГАРЕ.

Глупости говориш. Православието по славянските земи тръгва от България, не от Русия. Най-големите ереси исторически са дошли от гърците.

А то разломни области, движението на тектонични плочи и кухини в земните недра нямат ама нищо общо със земетресенията!?! Разбира се, щом ще се кланяме на кокали в кутия понеже са свети мощи и ни пазят, едни подскачащи с маски са трън в очите.

ай на журито у заднио двор ...

Иначе се получава женска пидерастия. Същото е мустакати третокласници ...да лазаруват.

Явно си жена,значи посрещай го у предния двор.

Кукерландията в Ямбол е станала върха на имитацшята, Кукери чакат на опашка да минат пред жури от измислени професори да им дадат точки. Стига бе! Що не дойдат в Стралджа да се правят на жури? Щото там още има оригинални кукери и ще ги направят на мати маскара с кожите и калта за здраве. И никое жури няма начин да разбере мъж ли е или жена под маската, дето го е олеперил с гегата пред краката.

буенек.

ти си от Стралджа.....колкото аз съм московчанин.

Ми той самозвания " професор" е от Стралджа. Ама там не може да лъже, че е пофесор.

Нямам мнемие по въпроса Иска ми се да хвана някой кукер и както налагам със сопата да му дрънчат хлпките

Динко те чака.

шти изпъна лопките...

не казвайте на ямболии.

Тоя измислен професор е фалшификат. Поне от 50г по ямболско жени се правят на кукери и са участвали. Имам поне две лели, които бяха известни с това. Маскирани, с хлопките и предашеха с гегите кой сварят. После се ожениха и сега са с деца и внуци. И хич не са джендърки или изпратени Професор Николай е някъв фалшив льольо. И жени и деца участват в кукерите. И изобщо когато кукер излиза да играе, си слага маската в къщи и си я сваля като се прибере. Как ще го разбереш жена ли е или мъж?

жендатизъм. Както ний от полза.

Аз гласувам за мъжки лазерки, както предложи някой по долу. Щом може женски кукери, може и мъжки лазерки. Иначе е дискриминация. И мъжете също искат да си правят " кефа ".

Стига с това делене на полове. Ей примерно Иво Димчев и Евгени Минчев такива готини лазарки могат да станат, апък на Цецка Цачева не и трябва кукерска маска. Ако я изкарат на мегдана на всички зли сили ще им се такова таковата и ще избягат.

Прав е професора,истински българин!Женорята да си гледат тенджурите и чаветата и да не си врат гагата в мъжките работи ,че да не заиграе пак сопата за откачени феминистки,парясници и домашен курвалък!

Професорът не е казал това. Казва, че тъй като по традиция кукерите са мъже, следва и за напред кукерите да са мъже, ако продължаваме традицията. Аз съм жена, не съм домакиня и съм на мнението на професора. Кой ще готви и чисти вкъщи не се определя от професор, а от динамиката на хората в семейството или които живеят заедно.

ти си педер

Анка картечарка!?

Ти си луд бе, като дойдем с женското ми кане Корсо ще видим за кого ще играе сопата.

Ние , от Перник решихме - Жените ще Участват на Сурва - това е празник . Традициите ги правим ДНЕС - за да останат за Поколенията .

Бати глупостите, и да ги убиваме с камъни ли бе професоре?

Кукери без мъже е като гей порно между хетеросексуални мъже и жени

Разбираемо е жените да се бутат навсякъде, но все пак нека поне не развалят традиции, в които мъжете служат като по скоро като атракция.

Трябва да се отчете включването в кукерското движение и продуктите на Еврогейската цивилизация - джендъри, травестити, педераси, оръфляци и др. пасмина...

А ти за азиатец ли се имаш бе мушмул?

Аз съм горд тунгус от Бурятия.

Професора е изфирясал скрит гей.

Ми това е малко като мъже лазарки.

да пазят традициите и обичайте ... ще го правят тези които знаят как . Иначе едни нови празници като хало хахо лин ще дойдат и на свети валенти "мъжете " шЪ си разменят китки

по добре и жени кукери отколкото само халоуин

ДЕТО СИ ДЪРЖИ 145 ГОДИНИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ, ПАМЕТНИК НА ЧУЖДЕНЕЦ ! ТАЯ БОКЛУЧАВА , КОЛОНИАЛНА КОЧИНА - НЕМА АБСОЛЮТНО НИКВО БЪДЕЩЕ, АКО ЩЕ ДА СЕ НАСЕРЕ В ХИБРИДНИТЕ СИ ОПИТИ "ДА СЪЖИВИ" НЕКВИ ЕЗИЧЕСКИ КУ-КЛУКС-КЛАН ТРАДИЦИИ!

Като синтолкова отворен ходи се изпикай на паметника на американските летци бомбардирали София бе миндил недоебан

и в порното е така, много жени има! Даже сега се чудя дали има кукерско порно...BRB

Кукерите са древни езически култове, не може с маски на зло да се гони зло. Не всичко древно е полезно. Затова в Перник има толкова земетресения и бедствия, ама кой да направи връзката...Истинските българи през робството са давали всичко, което имат да построят църква и Богу да се молят а не за кукерски сборища. Срам за Росина и народ, който се кланя на езичество и на евро"ценности", не ни чака добро, но ние сме си виновни.

Значи по-скоро традицията е сбъркана

Нееееее

Ма то и милициюнри кукери имало.

Аве слаботоков мозък, ти виждал ли си що е Сурва ве... Хлопки ти има само в главата... Ела ти вържем 50 кила звонци, да се оклекавиш... ===)))

Защо квичиш ,индианецо?Кой те кара да мъкнеш 20 кг дрънкулки?

Туземски особености на племето .В 21 век,вече събират екипажи за полети до Марс, а някакво диво балканско племе гони духовете с овчи хлопки.Българи-юнаци.

Тогава защо други държави, много по-развити технологично от нашата, си пазят и традициите? Какво общо има едното с другото? Народ без традиции какво точно е?

Ма то едното нема нища общо с другото. Духове за гонене си има навсекъде, а най-вече у главите на ората, та лошо нема да се гонат чат-пат. :))

На таз годишният международен фестивал Сурва Перник, второто място за воевода на фестивала е избрана жена водач от село Елов дол Пернишко... Така, че те вече ходят и водачи впеводки на Сурва... Тоя да си скине дипломата... ===)))