Коментари - Шамар за Шолц в Пекин и "четири принципа" за разрешаване на конфликта в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бивш клоун, но зелен-ски пан зиг полската, слабоумна хунта на поляшката вера в собственото си недоучено без - хаберие на бжежински, стана номер едно, като грабител на Данъкоплатски пъри, за чието разпиляване "демократите" на юдео-масонската педофил- психопатчтина на юдео- нацистите на настоящата диктатура на сбърканяците, които ограбиха малоумния си "верващ" на ,едиите им, цензурирани.... та драги ми Данъкоплатци, пита ли ви некоя от тия моше-ници, за това къде да вложи парите, с които вие плащате и кътните им зъби- на юдео-масонските подчовеци. голем сакатлък за тайните служби, "пак" не спа? юдео-нацистите от светвният, хазарски, вечен лузариат. поляците, вас само хитлер ще ви оправи, а не ненормалникът-електричар, който не знае какво е фазомер. а се бараше за синдиката на.... вие вервате, че валенса е борец срещу "комунизЪма" е, не е! валенса е поредния измекяр, който слугуваше, като роб на "богатите", които с нацитата чупеха златните коронки по концлагерите, за да са днес с променените имена на юдеите, както бе и госпожата - чехкиня - мадама бъттерфлай, която забогатя от алъш-вериша на юдеите с детски органи. или си миислите, че всички деца в палестина са наистина умрели от варварското отношение на представителя на нацистите - педофил- педерасти - натеняху... но. все тая вече! изтървахте всичко, "системните" .... ------- Бог с нас

обиденият лебервурщски далавераджия с баниес-циганионарес и неговото 369 градусово правителство по фаренхайт е присмех и за селските кокошки в село миндя, ню-йоркска околия. но да не се усещаш че си насран до над ушите е също един вид, как да го кажем по-лежерно... ааа, да! си е също един вид юдео-масонска "религия" на сатанистите, за които светът е зарче -играчка у кунките на психопатите, които ще бъдат изгонени Завеки-Веков от Земята. кой със сменения си пети, полов орган, кой с изрязаната си простата... и всички не за Афганистан, а за Сатурн, кой с еднопосочен билет за Марс... за всекиму ще намерим место! дори за дришлярите от "давос", сорос,-нациста, сме приготвили специални Планети изван Слънчевата Система! все пак още стив искаше да ви прати нанатам. демек - ето! ще изпълним мечтата на стив! шолц е най-долното ниво на утайката на човечеството, но не на хомио сапиенс, а на хомо -педофолопсихопатес.съспенс.... ----- Бог с нас

Е БАСФ, Мерцедес, Бмв и прочие са пратили Шолц в Китай да се уреди работата да няма контра мерки на очертаващите се европейски такива, от своя страна Китай разчита на Германия за да се спрат възприетите и от ЕС Вашингтонски политики за война с Китай. Общо взето и двете неща са се провалили, нито Китай ще си затваря очите, нито Германия има право на избор.....

Докато са пионки на Байдън европейските лидери няма да получат уважение от останалите страни. Шолц е приет повече като посланик или държавен секретар на САЩ, отколкото лидер на Германия при визитата си в Китай. Той самият се държи като такъв след като е отишъл на бизнес посещение а говори основно за Украйна.

И къде е "шамарът", не разбрах ? Или просто така, уж да сме интересни ?

Уж си русофилистик, а не си разбрал. Ами не е важно съдържанието на статията - важно заглавието да е бомбастично. Повечето тролове почват да тролят в полза на пРоссия само като "захапят" конкретна дума от заглавието. Не е нужно да се чете съдържанието в материала. Идеята на това клозетно заглавие е - ЕС, САЩ, Запада, затъват, а Иран, пРоссия, Китай, Северна Корея - цъфтят и вържат ...

Другаря Си подкрепя швейцарската конференция за мир в Украйна! Тук не прочетох за това!?

И в Китай ли. Не му върви на "колективният запад" напоследък. Или по-точно - върви му на шамари.

Така е, само на Русия и върви. Рублата е с много изгоден курс, живота на хората в Русия се подобри значително. Да не говорим за отношението към руснаците навсякъде по света, даже и в Африка. Русия се развива и процъфтява и лидера на РФ не спира да пътува по дипломатически мисии. Всички искат да живеят в Русия, ама не могат да догонят високия стандарт и затова ходят по други държави.

Виждам, че руските добитъци отново са загрижени за "колективният запад", вероятно и за Индианците в Америка, а защо не и за Негрите, но не са загрижени за липсата не кенефи в пРоссия, или употребата на Бояршник .... Това не са проблеми за "великата" кочина ....

Аз никъде не видях "шамар" , просто нормален политически разговор. В смисъл до колкото може да е нормален разговор между една развита демокрация и един тоталитарен комунистически режим. Аман от подвеждащи заглавия целящи да разбудят ниските страсти от червено-четинните шопари, които и без това стоят ниско долу в стълбицата на човешкия интелект. Естественно че другаря Си ще опява за протекционизма. Прищипаха им пръсчетата с нефелните фотоволтаични системки които са много евтини ама не работят и с други работи. Та мучи комунето, иска си пазар за стоките и да си храни 2та милиарда мравки под червен ботуш с разрешение да живеят за да се трудят и умират за червената върхушка на си.

а това, че го посрещна един кмет на летището и това ли е нормално за посещението на другаря Шолц.

някой ден слепците да прогледнат, че аман от “интелигентни демократи“ в нашата държава! Та ние за това сме си и на тоя хал!

междувременно пали джапанките и отивай да ставаш пушечно месо в кочината или заменим човешки отпадък на който е разрешено да работи до смърт за шепа ориз във великата китайска комунистическа република...нали там е много яко, какво правиш още тук? ВАЗИРАЙ ЧЕРВЕНА ГНИДО!

Китай е търговски партньор на Русия, а не политически. Си казва на Шолц, че докато има санкции срещу Русия в ЕС, Китай ще се възползва да купува и продава. Русия ще задълбочава изолацията си и ще задълбочава зависимостта си, което не е лошо.

ПИПО

И как стигна до тази сакрална мисъл? Защото фактите говорят съвсем различно.

Добре ги шамаросва другаря Си !!! Браво на него !!! Със западните помияри само такъв начин трябва да се действа за да си осъзнаят и намерят мястото !!! И Блинкин и Урсула и Шолц.....браво !!!

1 принцип - ИЗТЕГЛЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ ОТ КИТАЙ. 2 принцип - ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА НА КИТАЙ 3 принцип - АМА ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ, САМО ВНИМАВАЙТЕ СЪС САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ 4 принцип - А, ДОБРЕ, ЩОМ СЕ МОЛИТЕ ЗА ТЪРГОВИЯ - ДЕМОКРАТИЗИРАЙТЕ СИ КОЧИНАТА

Усраина в състава на РФ :)

5 рф вече няма - още не сте го разбрали, поради разликата във времето :)

И какво като вземат Украйна? Русия е държава, от която може само да си тръгнеш. Ти защо не се преместиш в Русия, нали е много хубаво? Аз предлагам веднага да тръгваш към Русия, където се живее чудесно.

SirBob

Аха, в нечии сънища. Както се казва, ако можеха - щяха. Ма не могат. И не само не могат, а както се вижда, немците им идват на крака да се молят. Неолибералният колониализъм в Азия свърши, ако не сте разбрали случайно.

но не е така - идва краят на лесната печалба за китай. Оттам идва и краят на комунистическия интернационал - китай, русия, корея, иран - на задна, газ към средновековието! ЗАПАДЪТ СЕ Е РАЗВИЛ БЕЗ КИТАЙ, РУСИЯ И РАЗНИ МИНДИЛИ КАТО ТЯХ :)

SirBob

Какви "лесни печалби" бе, миндил? Всичко е постигнато с крупно производство и къртовски труд в заводите. За разлика от едни други, които само печатат пари и палят войни. Оправи си опорките, идиот.

ЧЕРВЕНОГЪЗ ПОМИЯР - МЪЛЧИ, ЧЕ ВИЖДАМЕ ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ СВЕТА С ВАШИТЕ ТЪПИ ЧЕРВЕНИ ТИКВИ!

SirBob

Изнервени сме нещо, а, тролче? Свиквай, с "лесните печалби" вече се приключи :))))))

ОТ ЧЕРВЕНИ ТЪПАЦИ, КОИТО НЕ МОГАТ НИЩО ДРУГО ОСВЕН КРАЖБИ! Но ще ми засладите от курот - споко! Петимата от Лондон ви повеждат вече!!! Но и децата и родата - както вие искате, по комунистически...

SirBob

Разбрах, разбрах - не се изнервяй, спокойно - ти явно си шестият от Лондон нали така? :))))))) Пий си хапченцата и всичко ще е наред :)))))

Да свикват! Тепърва ще започнат да получават още много звучни шамари от "нецивилизования" свят!

Насърчават ли нападенията над суверенни държави ? Тоталитаристи от всички страни съединявайте се. Колко страни? Преди бяха Гитлер, Франко, Дуче и Япония. Кои ли са сега? А?

още го сънувате, нали? Ма мноо сте ми сладки с тоя говорен дефект гимикал, губав, гарашо :) унтерменше

Безгласната ционистка марионетка е била напъдена от Китай без да и платят.

Братовчед на мой приятел е работил известно време в Китай. Но изпратен от канадска фирма (в която е бил служител), на въпросите за шепата ориз и строеж на язовири с кошници. Само се усмихна и отговори, че разликата между България и Китай е по-малка от разстоянието между Земята и Луната.

а каза ли ти разликата между Канада и Китай? И защо не е останал "на луната", ами е работил там усмихнат само известно време? Аз също мога да ти разправям за посещения в бенджинг - МРЪСЕН ВЪЗДУХ, АМА СТРАШНО МРЪСЕН ВЪЗДУХ. Икономически развита държава :) СМЕХ - ЩЕ СЕ ЗАДУШАТ ОТ РАЗВИТИЕ :)

Сорос нарина доста пари на европейски продажно лидери, но истината е , че ги избира все тъпи и корумпирани. Обновената наденица Шопци се взе насериозно.

SirBob

"Шолц, придружаван от бизнес делегация, съставена от висши германски мениджъри, които желаят да запазят своите изгодни бизнес възможности в Китай, съсредоточи встъпителните си думи не върху търговията, а върху Украйна. Той призова Си да "допринесе повече за справедливия мир в Украйна". "Руската агресивна война срещу Украйна и превъоръжаването на Русия оказаха много значително отрицателно въздействие върху сигурността в Европа. Те пряко засягат нашите основни интереси", каза той на Си." Идиотът вместо да се опита да оправи затъващата си икономика и да спре галопиращите темпове на деиндустриализация в собствената си държава, тръгнал на среща със Си с пропагандни лозунги за Украйна. Какви са обективните факти - рецесия от края на 2022 г., увеличаваща се безработица, маса съкращения в гиганти като Байер, БАСФ и Фолскваген и изнасяне на последните в Китай. Познат онзи ден, който работи за БАСФ в София, потвърди че фирмата вече буквално нарязва заводите си в Германия за скрап. Ама иначе Шолц се загрижил за Украйна. Много умилително, но на китаеця не можеш да му излезеш с подобни болшевишки глупости.

Идиотът си ти. Свършва се с тоталитарните режими и поддръжниците ще бъдат СЪДЕНИ!!!

SirBob

Изпи ли си хапчетата, троле?

SirBob

Не се нервирай, тролче и си пий хапченцата :)))))

браво Бобак, само така давай - ще има премия, нъл знаеш?

Поне помощ за Украйна не е ли успял да договори, мммм в рамките на шегата?

Германия се превърна в едно икономическо джудже, а военно джудже венаги е била. И за това не са им виновни нито Китай нито Русия. Когато бяха с Русия, германската икономика вървеше нагоре, сега пада надолу и не се вижда спиране.

SirBob

Факт.

Германия сега има проблеми ЗАЩОТО БЕШЕ РАЗВИЛА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ!!! ГЕРМАНИЯ ЩЕ ИМА ПРОБЛЕМ, АКО РАЗВИЕ ЗАВИСИМОСТ ОТ КИТАЙ! ПЕРФЕКТЕН ХОД Е ДА СЕ ТОРПИЛИРА НА ПОЛИТИЧЕСКО НИВО, ЕВЕНТУАЛНО КЪСОГЛЕДО ИЗНАСЯНЕ НА КАПИТАЛИ ОТ ЧАСТНИ СУБЕКТИ КЪМ КИТАЙ. затова червената смрад СЕ РАЗСМЕРДЕ толкова много май, а?

Gugnelid

Шмайзерът се е усмихнал толкова криво, колкото Урсула се усмихваше, когато в Турция не й дадоха стол, за да седне преди 3-4 години. Не са били шамари, плюнки са били по мутрата му шолцовска!

Рева на чайника е че запада реши да обърне обратно глобализацията. Нама инвестиции нама ноу-хау и нама Пазарджик. От тук до землянката и купичката ориз на ден е една крачка.

само дето швабата е на крака при жълтия, не обратно.. Мелцедес има намеление да се махне като централа от Германия. Сума ти немски индустрии се преместиха в Китай.. не китайски в Германия.. А точно на пукалите в ЕС им бе в главата тия зелени енергии, панелки и смартфони на колела. Да, ама Китай е.лидера по мащаби на произвоство на панелите , а също държат огромен процент от мините за материали ползвани в произвоство на батерии. Китайски е най-големият производител на такива. Не Германия. Да оставим на страна че жълтите платиха на луната луноход и имат вече изграждаща се космическа станция докато Европейската ариана стана толпла бира.. И разликата е, че ако се разходиш в западна европа все повече китайски студенти са там да учат, а също вече едни от водещите университети в света са пак в Китай. С тия брадати инженери дето се напълни швабенланд, и с "лидери" като Шолц и Бербок няма да се учудя ако скоро други са тия с купичката ориз..

Ако Шолц е "лидер" - тежко ни и горко...

Фашизоидна кукла на конци тръгнала да дава акъл на 5000 години цивилизация.

Китайците копират всичко от запада, но без демокрацията. Строят утопия невиждана до сега, социалени точки, наблюдения с камери и тн. Поредната сатрапия.

А Сноудън за какво говори и от къде избяга ве пиле шарено? Виждал ли си скоро в туитър видеата как хора на фбр звънят по вратите да питат какви публикации в социалните медии са пускани и какви са им възгледите на проверяваните.. Защо така полицията демократично, първо бие и стреля и после пита? Що не е пробваш да разкажеш виц за евреи в немски офис да видиш какво става... Айде да видим как се управлява ържава от милиард тарикати.. Ето например Индия няма социален рейтинг, всички са хепи и няма грам проблеми.. О! И икономиката им процъфтява.. Ясно е че в Китай е див колониализъм, но на много места в европа вече няма и помен от свободна медия или пък "чист" бизнес..

В същата Германия, чийто "лидер" е от главните персонажи на статията, ако едно дете каже "майка" или "татко" най-вероятно ще го скастрят, че "правилното" е "единия ми родител"... Е - може да се разбере докъде сме се докарали Европейците.

При кацането си в Китай, Шолц е бил посрещнат от заместник кмета на град Чунцин и посланика в Германия! Наистина, населението на града е колкото половин Германия, ама все пак заместника! ....

Шило

Дано заредят самолета на Шолци, че да се върне с него, а не с регулярна авиолиния, като Урсула!

Жълт уй за римокатолическите педофоли :)

Сакън недей, че ще вземе да им хареса.

Шамарът е, че немците си мислеха, че Китай е пълен с йесмени (като управляващите в България примерно) и Шолц (и меринджеите с него), като кажат - скачайте и китйците ще питат - колко високо? Да ама не (както казваше един журналист Петко Бочаров, Бог да го прости), китайците първо пратиха някакъв зам-кмет да посрещне делегацията, а после Си ясно е заявил на немците, че не са в позиция да изискват каквото и да било и по отношение на икономиката, и по отношение на конфликта в Украйна!

Фашистта позорно натирен:))))

Ще има шамари и за Китай освен за Русия и Иран

ако китайците се изпразнят по един път върху германия и че я потопат заедно с западна европа

"Си представи и четири принципа за избягване на ескалацията на конфликта. Те са формулирани доста неясно, пише "Зюддойче Цайтунг"." Е колко по-ясно да ви го формулира човека, изглежда искат да им го сдъфче и смеле и да им го поднесе готово за поглъщане.

Всичко ще си дойде на мястото като се поспре с икономическата глобализация. Китайците сами се изиграха с тяхната политика на иде ми, дойде ми. Като им избягат всички западни пазари и се върнат да бъхтат по полето за шепа ориз, друга песен ще започнат да пеят.

Той затова Шолци се е вдигнал чак до Китай да се моли на Си, нали :))

точно, и го посреща брадчеда на чистачката на кмета :Д хахахааааааааааа

И какъв точно е шамарът, от статията не разбрах. Някой може ли да ми обясни точно къде е този шамар. Шамар ще получи Шолц от германците на следващите избори, това аз ви го гарантирам.

Шамарът е, че немците си мислеха, че Китай е пълен с йесмени (като управляващите в България примерно) и Шолц (и меринджеите с него), като кажат - скачайте и китйците ще питат - колко високо? Да ама не (както казваше един журналист Петко Бочаров, Бог да го прости), китайците първо пратиха някакъв зам-кмет да посрещне делегацията, а после Си ясно е заявил на немците, че не са в позиция да изискват каквото и да било и по отношение на икономиката, и по отношение на конфликта в Украйна!

Тъпунгери под мен в главата освен Путин нещо друго има ли?И тази статия я обърнаха на укро пропаганда.

Кои са аркадашите не Володката Путкин : жълтите оризояди , крейзи северокорейци и всички мюслита : кеф ти ирански тюрбани , кеф ти анадолски догани , кеф ти сирийски талибани и африкански мюсли канибали !

Жал ми е за Путкин , постоянно кисне в бункера , никъде не пътува от шубе , никой не го посещава и си говори по телефона само с мюслита : турски , ирански , сирийски , африкански !

Германският канцлер Олаф Шолц получи шамар от китайския лидер Си Цзинпин заради завоя на Европа към търговски протекционизъм - и малко нови ангажименти от страна на Пекин по отношение на Украйна, пише "Политико". :))

Ами то е горе ддолу половината свят

Това, че описваш с обидни думи дадени народи, означава само, че надутата ти самооценка не показва интелект. Пример - преди 50 години коренните сингапурци са живели в наколни жилища, а арабите около Персийския залив са били рибари и камилари...

Си представи и четири принципа за избягване на ескалацията на конфликта. Те са формулирани доста неясно, пише "Зюддойче Цайтунг". Аз ги прочетох и за мен всеки що годе грамотен човек, тези принципи са кристално ясни. Казват с две думи,, престанете западни идиоти да работите за американския интерес, а си гледайте вашия,, А тия подкупни журналисти, тъпи ли са?

2024-04-16 17:40:15 123 (нерегистриран) овчи я си провери мъдете изсъхнали ли са вече? защото и твоя телефон е маде ин чайна ;) ---------- ама друг път ! никога няма да си вземе телефон от жълта марка ! това къде е сглобен - няма значение ...като са роби на запада - да сглобяват ! технологията е на янките!

Но Ю Корея и Япония са жълтури също.

Викаш няма значение ..... БМВ или Мерцедес сглобка Русия как ти звучи ?

Като сглобяват БМВ в руската клоака какво викаш - БМВ става руска ли бе, опикан рус0роб?

Звучи ми като Лексус зглобен в Германия.

Кирооооо чети "няма значение къде е сглобката" е казал преди мене ..... е има ли значение или няма последно .... посран кавал ?

Е, сега не е вече в Русия, а в Унгария. Ако не "верваш"- иди го провери, не е много далече. Аз съм го видял с очите. БееМВе е в Дебрецен, Мерцедес в Кечкемет, Ауди в Гьор..."Мейд ин Джърмъни"...ха,ха,ха....

Откакто се помня каманягите все громят този прогнил запад...., заключенията оставям на вас, руските роби.

"Седем държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест имат две поредни тримесечия със спад на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо предходното тримесечие, показват последните данни на Евростат. Това са Дания, Естония, Ирландия, Люксембург, Нидерландия, Австрия и Швеция." :))

Фалити. На корпорации. На банки. И едни богопомазани купуват ли купуват на безценица. Няма да притежавате нищо и ще се хепи, мърши. Никога не сте имали значение. Имахте шанс да се събудите и да отстоявате поне някакви права на барикадите. Ма няма как безполови, объркани, разделени на отборчета говеда да са заплаха за овчарите.

Родили сте се идиоти и това ще ви е до гроб. Е, да 200 милиарда долара. Но над 50% от нея не е платена в долари, а в рубли и юани. А картите - не дума бе?! Ти българска карта на Турция виждал ли си? Да не мислиш, че е на турски език? Щото всичко на нея е на български. Логично е. Ако пък имаш предвид населените места ... Ами да - за нас е Одрин, Лозенград ... За турците (на турските карти) е Едирне, Къркларелли, Филибе, Ески Заара и т.н. Може още да се опитвам да ти обяснявам, но няма смисъл - умствените ти ограничения няма да ти позволят да разбереш.

Отрязаха Китай от 5 Ж мрежите. Укропитеците пък им попречиха да купят завод, след спечелен търг. Сега се молят да си продават колите в Китай. При този стагниран пазар, да загубиш Китай си е направо характеристики

Руският трол четирихилядник- пипата волгина- кандидат за еврокомисар, представяте ли се в омразният загниващ капиталистически Брюксел, а не в" проспериращата "говняшка ,какво предателство и шок за всичката руска тролска педерастка гмеж!

Германия е икономическо джудже сравнена с Китай. Миналата 2023 година Русия вече настигна Германия по БВП покупателна способност, а през 2024 я задминава със 150 милиарда долара. Това според Световната банка. .... ЕС не се възприема като едно цяло заради очакваният му разпад. Китай е най-голямата икономика на земята от две години. Русия е пета и настига Япония. Светът вече е променен и Запада запада безвъзвратно!

...разбирам, китайците плетат кошници пред германската научна и техническа мисъл допринесла най-големия дял от развитието на човечеството... руски трол пидиростчик..

Е, то целият свят очаква разпадането на Русия, ама я водят отделна и цяла страна по статистика. Та, очакваното разпадане на Европа ще бъде след това на Русия. Ти пишеш глупости, но с важен вид, постарал си се, браво! А очаква ли се скоро Тунгуски метеорит?

Руската тролска педерастка гмеж газ пикае ,стокооборота на китай с говняшка няма и 200 милиарда долара(измерва се в долари, а не в рубляци)докато с Европа Щатите, Канада и Австралия надхвърля два трилиона, китайските автомобили в говняшка струват три пъти по-скъпо отколкото в Китай. А ,и на новите китайски карти сибирските населени места са на китайски език,аре честито!

А на американските карти българските градове на какъв език са? А на турските? Отделно това за стокооборота какво толкова те вдъхновява- че вече не можем без китайските стоки ли? Че ако не са те не можем да си купим елементарни неща, включително маски за уста. Все Русия ви е в очите. Виж нашата кочина! Вече ни подготвят за вдигане на данъците за да плащаме чуждата война. Да ви и троловете загубени.

Абе все за Русия пишете ,,, бе пишете там за запада бе ... Русия нали няма да я има скоро ... квво сте разписали за нея

Е аз бях в 1991 г. в Мелбърн. Още тогава в Куинсленд табелите на населените места бяха на английски и с йероглифи. Още тогава им казах на някои "месни", че скоро ще изтрият 1 от надписите, и почти сигурно няма да са йероглифите..

Че той какво е очаквал? Още на летището го посрещна някакъв заместник-кмет на град. Ако поне малко беше запознат с азиатските правила и етикет, щеше да се сети, че не е добре дошъл и няма да постигне нищо. Китайците и лично Си може да са всякакви, но не са глупаци. Освен Египет, те са единствената съществуваща държава с история над 4 300 години. Примерът на това, как Западът постъпи с Русия е достатъчен. Ние сами, ЕС и НАТО, колективният Запад натикахме Китай във фактически съюз с Русия. Може да е временно, но те се обединиха срещу общия враг - срещу НАС, Шолци. Теб лично Си със сигурност те разглежда като някой, който няма суверенитет, като слуга на САЩ. И е прав и постъпва съответно - на слугите се бият шамари.

Kalin

Плинципно си прав само за най стари държави не си.Има десетки които са по стари и от Китай и от Египет.Даже и по нашите земи има доста по стара култура.

Да, това с най-стара е изхвърляне. Но е достатъчно стара държава, в сравнение със САЩ, Русия, България. Не че това има значение, но така разговорът става по-безпредметен, а пишещия изглежда по-знаещ, което е невярно. И най-важното е, че във времената на световната търговия, 21 век няма врагове, неприятели сред държавите. Има конкуренция и то не от бакалски тип.

Не става дума за култури, не за страни, а за държави. Коя от тях е съществуваща и днес? Написал съм изрично - съществуваща. Ако има други такива - то съм готов да се извиня.

Е, то е ... най-старата династия е на Япония. Държава, зависи как я броиш. Не съм специалист по Китай, но всеки хвали себе си. И ние така: 1300 г, от тях 700 без държава. Та това броене просто е неуместно, имат древна култура, ти сега казваш, че не броиш културата. Нали най-древните хора били от Африка, та сигурно там са по-старите държави, не знам. Но и култура на 500 г е достатъчна. Без например 30 г да управляват боклуци - край на културата. А в Китай наскоро правиха културна революция, избиваха врабчета, като държавна политика. Та, понеже алтернатива на САЩ сега са само Китай, си спомням циничния избор - ти на чия страна си?

На кой терминал му е полета за Берлин?

Оставаше и Китай да е доволен от политиката на ЕС. Добра новина

На американския пудел ни биха як шут в гъза !

Да - не се притеснявайте - в Китай могат да си плюскат живи мишки до Второто пришествие! Ковид и подобни не ги притесняват! :) :)

Шолци затова ли все се тика там?!

Ами не знам. С тая ценова политика в Европа май ти скоро ще се наложи да ядеш мишки. Китайците не ги мисли - за разлика от тебе всичко си имат !

Я върви първо в Китай, поживей там, пък да видим в какво изобилие ще живееш.

Ха ха, пак ли бе! На Шолци да не би да му харесва - напомня ми на онзи виц с мечока и ловеца, където все му засичала пушката!

Ха ха ха ха Бях ви писал, че един хляб в Германия ще струва 1 милиард марки, и английската кралица, ще си купува сватбена рокля с купони, подарени и от данъкоплатците

И да плюскат курбан от умрял кон!!!

Жал ми е за Путкин , постоянно кисне в бункера , никъде не пътува от шубе , никой не го посещава и си говори по телефона само с мюслита : турски , ирански , сирийски , африкански !

Сигурен ли си? Като те гледам, пикаеш газ и примираш от безсилна злоба, докато Путин напредва в Покрайна, а Шолци пак са го поставили на мястото му, ха ха!

О, нежен, колко си нежен - питам за един приятел