Сгрешените винетки са невалидни, купува се нова

Няма такава опция, затова трябва да сме много внимателни като попълваме данните, обясниха от националното ТОЛ управление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излагацията на ГРОБ и назначените от тях полуграмотни люде рефлектира все повече с отрицателен знак върху джоба на не-бокопомазания юзер. Така е със всичко което пипнат, кражби и замазване на очите докато могат. Стига сме се залъгвали , че нещата в България ще тръгнат со кротце, со благо.... Вън на цялата шайка измамници служещи на всичко друго но не и на родината.

Кольо е изпаднал в потрес. За уволнение е инженерът, който получава незаслужена заплата, и то е за уволнение само заради "няма такава опция". Плюс Кольо трябва да се разправя с бензиностанцията, което няма да стане. Значи трябва му помощ от обществена организация, уж има такава - за защита на потребителите, омбудсман и т.н. Бой с тояги за управляващите, това само е ефективно, изгонване и недопускане на простаци до властта в бъдеще. Докато народът, като тук, се кефи, че на власт са простаци, бандити, крадци и роднини ще измира.

Това е ''държава'' да знаете взема и нмикога не връща грешно взетите мангизи:(((((( Та има цял закон за потребителите дето ако нещо е нередно се вземат мерки ама що влезе в държавата няма да да се върне....

Излиза, че всеки шофьор трябва да е по-умен от доцент и от който и да е управляващ, защото трябва да бъде безгрешен. Властта бълва простотия след простотия всеки ден и води държавата към закриване, но един шофьор няма право на грешка.

Не е вярно, че сгрешените винетки са невалидни. Валидни са за въведения номер!

Ами като няма такъв валиден номер за кого са ''валидни''???или ако се случи с две винетки ли се кара една кола????

"Няма такава опция" . НЕ, няма такава държава. Ако искате да сте добре, станете европейци - оплаквайте се от всичко, но и водете дела за всичко. За да се промени системата.

ЗЗД какво казва по въпроса, трябва ли да плащаш услуга която не си ползвал. Как се оправдава документално в бюджета тези пари. Парите плащани чрез данъци и такси са срещу определени услуги, каква точно е в случая? Няма ли кой да ги съди?

Както по долу един е казал БИЙ МАГАРЕ ПО-МАГАРЕ! ТАКА ВИ СЕ ПАДА ЩОТО СИ ИЗБИРАТЕ ТАКИВА КАТО БОЙКО! И КАК САМО ВИ НАКАРАХА ДА СИ ПОВЯРВАТЕ ЧЕ ТОВА Е ЕЛЕКТРОННА ВИНЕТКА!!!! ХАХАХХАХАХАХА КАКТО С ИЗМАМАТА НАРЕЧЕНА ОТ ГЕРБ САНИРАНЕ НА ЖИЛИЩА, ХАХАХХАХАХА! НИТО ВИНЕТКАТА ВИ Е ЕЛЕКТРОННА, НИТО ЖИЛАЩАТА ВИ СА САНИРАНИ! САМО КАТО СМЕТНЕТЕ КАКВИ ПАРИ СЕ ОКРАДАХО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2 -3 ГОДИНИ ПРОСТО НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО НАРОДА БЯГА! ТАКА И СЕГА С ЕЛЕКТРОННАТА ВИНЕТКА, НАПРАВИЛИ ЕДИН САЙТА В КОЙТ ОМОЖЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩО И ДАЛИ ВЪЗМОЖНОСТ НА РАЗНИ ФИРМИ СЪЩО ДА ПРОДАВАТ ВИНЕТКИ И КАКВО МУ Е ЕЛЕКТРОННОТО ?? ЕЛЕКТРОННО ЩЕ Е КОГАТО НА ВСЯКА ППС Е СЛОЖЕНО ЕЛ. УСТРОЙСТВО ЧРЕЗ КОЕТО КАТО МИНЕТЕ ПРЕЗ КОНТРОЛЕН ПОСТ ПО ПЪТИЩАТА ДА ПОКАЗВА НА СИСТЕМАТА ЧЕ СЕ ДВИЖИТЕ БЕЗ ИЛИ СЪС ПЛАТЕНИ ТАКСИ! ПРАВИЛНО КАЗА ИВО ХРИСТОВ ЗА 80%! И СЕГА ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОЙКО И ПАК ХОДЕТЕ ЗА ГЪБИ! НЕЩАСТНИЦИ!

Да имаш по добри предложения за гласуване от ББ ? По скоро ще сменя държавата отколкото да гласувам за боклуци като БСП Или ДПС може би ? Кои ? Дай алтернативи

Много минуси си инкасирал,но и аз твърдя същото!Няма за кого да гласуваш....НЯМАААА!Явно с избори нещата у нас няма да се оправят! Тотална промяна,дори и с най-радикални средства трябва,за да се рестартира държавата ...България!!!

Така е ще касирам минуси щото няма алтернатива

Съд до дупка, ще върнат парите като попове. Ще изгори поредния началник в АПИ-то.

колко народ са изгоряли вече, някой да е завел дело?

Ако е останал още някой ахмак да оповярва на боковия съд може и да се бръкне допълнително попне за две винетки отгоре та да му държи влага за следващото ''вярване'' в съда..

Тц, разходите по делото ще са многократно повече от стойността на винетката. Та по тази причина ням и дела.

Мога да кажа само че тия от АПИ са смешници. Ако искат да се пробват да ме съдят за обида но честно казано не се сещам за обида която адекватно да покрие падението им, некадърността, безхаберието и откровено казано глупостта им.

Kьорав на карти не играе - народна мъдрост!

Да ти отговоря с една народна мъдрост - Вълка козината си мени но не и нрава! Казано и по друг начин - Бий магаре по-магаре! Така ще е народе докато си избирате такива като Боку и Цоку!

да, версията на ТАРИКАТА, но да се управлява тарикатски държава - ПОЗОР...

Това не ти е игра на карти бе, отворко...

Бойко бутна ли ви го пак а? :) Защо мислите,че са тия виметки? Да си купим по 2, по 3..... а пътищата са като лайна. Няма паркинги.... църволандия от всякъде...

е как да не може бе, умници мамини???? Ако купя стока от магазина как имам право да я върна дори без основателна причина, а за миризливата винетка дето има само една буква да се смени не можело........тая винетка да не е 2 лева, че да я прежали човек толкова лесно

ако бе частна фирма - щяха да я смажат...но като са АПИ-край! А комисията за "Защита" на потребителите - съда къде е или остана само Мая Манолова в тази тарикатска измамна държава..

Битият - бит и т.н., знаете нататък.

Ало, КЗК - къде сте? Нещо бяхте много активни, ако някой си купи парцал и след като го носи една седмица реши да го върне. А тук какво е различното - допуснал грешка човека, (няма значение кой) - моментално трябва да се сторнира покупката и направи нова. Какво се правите на ударени и че законите за Вас не важат! Върнете парите на човека, че иначе Ви чака Страсбург!

КЗП*

ПРИ НАС В АМЕРИКА , ... КОГАТО НЯКОЙ МИ ПЛАТИ С ЧЕК НАЕМА САМО ГО СНИМАМ С МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА МОЙТА БАНКА И ЧЕКА ДИРЕКТНО СИ СЕ ВНАСЯ ПО МОЙТА СМЕТКА .... СЪЩОТО Е И ФАКТУРИТЕ И КАСОВИТЕ МИ БЕЛЕЖКИ ОТ ГОДИНИ !!! ... СКАНИРАМ ГИ С ГУГЪЛ ДРАЙВ SYS TELEFONA (OPEN GOOGLE DRIVE , ADD NEW DOCUMENT - SCANNED DOCUMENT ) , И ГИ СЪБИРАМ - ДАНЪЧНИТЕ ГИ ПОИСКАХА - ВСИЧКО ТОЧНО .... А ПРИ ВАС ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ САМО ПАПАТ ПАРИ И ВИ ЧУКАТ У ГЪЗО ... ЕЙ ЕС ЗАТЪПЯВАТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ... НАЙ ИМ Е СМЕШНО НА НАШТЕ ФЕРМЕРИ КАТО ЧУЯТ ЗА ЩАСТЛИВИТЕ ВИ ПАТКИ И КОКОШКИ :))

още ли с чекове бе баце... тук по топлите страни младите служителки в банките не знаят какво е :)

НА ЧЕКА БАНКИТЕ НЕ МУ ВЗИМАТ ТАКСА НИТО НА КВАРТИРАНТА , НИТО НА МЕН

Абе Детройт, така като те слушам май събираш касови бележки от кенефите дето чистиш у Хамерика, по Хамерикански баце - вход кенеф и касова бележка. Дейба и милиционерите му мръсни... аз ще ги питам тях защо не дават касови бележки ;) А по темата: това с фалшивите винетки е проблем защото представи си Пешо купува винетка и оставя касовата бележка на масата. Идва Гошо взима касовата бележка и казва абе тука сте ми объркали номера... и ако му го поправят Пешо остава без винетка.

Къф чек, ние спряхме да ги използваме вече...

Някои тук си получават заплатите в криптовалута ти ни занимаваш с някакви хартишки.

Ако след закупуване на винетка, не по твоя вина колата се бракува и закупиш друга, пак трябва да плащаш на АПИ , защото винетката върви с номера. Нормативната уредба е калпава и е правена от некадърници, които хал хабер си нямат от право, та камо ли и от европейско право. Чист грабеж.

При смяна на рег номер, винетката се прехвърля. При бракуване на автомобила - не се!

Снощи по новините точно това даваха, човек си купува кола от не знам си къде, регистрира я на друго място и... познай! Трябва нова винетка, защото не може да се смени номера!

гарнтирано от греб!!!греб!!!греб!!!греб!!!греб!!!...............................................................................................................................................................................

Какви грешки? В Унгария е същото, внимаваш какво въвеждаш. А този дори се е подписал на декларация със сгрешен номер. Е каква верификация искате още? И такива т...ци искат машинно гласуване. Че вие едва билет с номер успявате да изтеглите в учрежденията. И пак има голям % сгрешени номера за други услуги.

всяка закупена стока може да се върне. Това е твое потребителско право. Стига да е в оригиналния търговки вид! без обяснения в рамките на 3 дни! Нaрича се change of mind, coll down, etc... тези пари които държавата е взела без да предостави услуга за какво ги е взела? внимаването е внимаване, за съвсем друго търговски принципи става въпрос! тези 100 лв защо ги взе държавата? каква услуга предостави срещу тях?

Щеше да е вярно, ако винетката беше стока.

А какво се случва, ако въпросният ВР вече има винетка? Той с две винетки ли ще е? А ако забравиш, че си купил (малко вероятно е, но да допуснем за експеримента), и след месец си купуваш пак винетка - то 11 месеца ли ще караш с две винетки? Абе егати елементарната система, която стана егати сложнотията... Иначе се тупаме в косматите гърди, колко напреднала дигитална нация сме... Пълна идиотия...

че лошо няма, ако искаш си купи и 10 винетки, що да те връщат като могат да ти вземат парите... като беше хартиена, пощата да не би да те е ограничавала да си купиш 10 или да ти е напомняла, че преди месец си си купил...

нормално е, когато платиш, да получиш услуга. нирмално е, като вземеш пари да ги заведеш счетоводно като приход са извършена услуга х. във закона ьа защита на потребителя пише, че имаш право да откажеш услугата без обяснения в рамките на три дни. сега... човека е дал пари... а не получил услуга. държавата взела пари, но не предоставила услуга. за какво е взела парите ? това отива право на международен арбитраж хохих и кой ще плати когато осъдят “държавата” ? държавния бюджет естествено хохохо дебилска държава, с дебини началници и дебилни обяснения

#КОЙ "р"егенерат е правил сайта, че няма елементарна верификация за операторски грешки? Даже не питам защо регистрационния номер не се сверява с регистърите на КАТ и Митници и не се блокира издаването на винетка за несъщестуващ автомобил. Но можеше поне да се проверява поне съществува ли изобщо подобен регон ("BP") в страната.

Горното, разбира се, ако колата не е някоя от първите регистрирани. Защото във Враца има в пъти по-малко коли, отколкото в Пловдив.

Колю си е купувал винетка от бенизностанция, поради тази причина дават след като въведеш данните една декларацийка, като касова бележка на която трябва да се разпишеш че си съгласен с данните. Па Колю спал и са разписвал като поп и накрая кур ....

Е нали имаше закон, че до 14 дена може да върнеш стоката ако не ти хареса. Ми връщаме винетката и си купуваме нова. Ако не ми харесва един телевизор няма да си купя втри такъв я!

това важи само за онлайн покупки на стоки ;)

Винетката да не я купуваш офФлайн? Я виж на джиджи биджи тол...

неин служител! Това е основополагащ принцип в правото ни и следва да се спазва без умувания и забавяния! Лицето следва да купи 2 винетки- 1 за себе си и 1 една за набеденият в неграмотност служител. В случай, че последният няма необходимост от такава /например не притежава автомобил/, то виновното лице- гражданин следва да изплати обезщетението в 4-рен размер и в евро, защото скоро ще се сменя валутата. Казах!

Парите постъпват в банкова сметка, какъв им е проблема на тези. Докато не ги осъди някой, няма да се сетят. Всичко измислено от държавните служители, е винаги недомислено!!!

Неграмотна, тъпанарска история.

Друго решение - да си купи кола с номер ВР

При явяване на изпит за документ за правоуправление, в теоретичната част да се въведе "Попълване формуляр за винетка"

Нека да направят модул с верификация .Данните да се въведът три пъти например и ако тогава се сгреши, значи човека трябва да потърси консултация с лекар .

Лкара ли да му попълданните ?

Не ,просто да го прегледа дали не страда от някаква деменция :)

А, добре. Щото и през Телк може да мине ако трябва.

Ей програмистите, направете един допълнителен модул 'Корекция'. Толкова ли е трудно или тия от АПИ са го закъсали яко с парите и дерат от всичко що се търкаля на колелета?

Няма да правим никакъв допълнителен модул. За 510лв. толкова!

160 милиона ,а защо до теб са стигнали само 510 ,ще трябва да питаш шефа си :)И стига глупости -няма програмист ,който да се хване да работи за 510 лв...

на може да напише 8 символа верно

Щом педалите от АПИ не заменят сгрешените винетки, то ще заменяме служителите на АПИ... в гробищата!

Тъпите държавни агенции с малоумните си чиновници кога са свършили нещо добросъвестно и законно, в интерес на обществото?

Не може да заплатиш едни пари и да ти обяснят, че си изгорял заради сбъркан номер...егати и тъпанарската електронна система. Какъв е проблема да се прехвърли платената такса на реалният номер - нали сгрешеният номер никога няма да се озове на улицата. Хайде, доцентът да се постарае малко повечко и да не говори небивалици!

Ами то старанието е и за тези дето си купуват винетки. Те всички които направили системата, били тъпи и мързеливи, защото не направили така, щото ти да си спиш, пък после двеста човека да се занимават да ти оправят бакиите.

От къде знаеш, че няма такъв номер ?

Едно време, мнооого отдавна, първите правила които учеше приложният програмист бяха, че програмата трябва да е user friendly и дуракоустойчива. Тоя софтуер за винетките явно не прави никакъв контрол за коректност на данните, не пази клиента от грешки и явно е писан тъпо, или мързеливо, или непрофесионално. Клиентът в такъв случай няма вина, че не е професор по винетки. Виновен е възложителят, който е платил за куц кон.

Точно така!

Така е и със СМСите за синя и зелена зона. Очи гледали, очи плакали.

Те също нарушават закона като не връщат парите за сбъркан номер. Ама там за 1-2 лева хората го преглъщат. Виж за 100 лева си е нагло мамка му.

Аз така веднъж взех самолетен билет и обърках една буква в името. След като разбрах веднага звъннах, но в крайна сметка нищо не стана. Изгорях. Колкото за винетката, не съм купувал още от БГ Тол, но се надявам на екрана да има опция "Потвърди въведената информация". Ако и тогава пак се натисне ОК и се приключи транзакцията, то няма на кого да се сърди човека, който е направил грешката.

За билетите сте прав. Аз също не съм купувал винетка от това което виждам има бутон потвърди, но все пак е възможна грешка. Двойно въвеждане на номера би предпазило и потребителят и АПИ. Все пак два пъти грешка трудно се обосновава.

И двата популярни в България ниско тарифни превозвачи връщат цялата сума ако до48 часа заявиш грешка. Сигурно е било преди 2 и повече години, тогава закона не беше влязъл в сила.

Винаги трябва да има вариант за корекция. Може би не 48 часа но примерно до 6 или 12 часа би следвало да е достатъчно.

В деня преди полета я видях грешката. Беше минало доста повече от 48 часа.

Аз пък обърках дестинацията. Вместо Ямбол пиасах Стамбул. Изгорях. Отговориха ми: Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

Хаха

Стига троли вече. Познаваш се от далече.

Абе ситуацията не е толкова сложна както изглежда на пръв поглед. Просто този който е сгрешил номера на колата, да отиде в Кат и да си смени номера на колата като поиска да му се даде сгрешени номер.

Ае викам направо да продава колата и да минава на мотор или скутер - за тях май не е нужна винетка.

akud

това е една много тъпа БГ бък, черта...........

А като стреляш и не улучиш, връщат ли ти патрона?

Един се записал на курс за парашутни скокове. Инструкторът му обяснявал, първо дърпаш това въже, ако откаже дърпаш резервното. Човекът попитал, а ако и то откаже? Инструкторът казал, тогава ви връщаме парите.

Има закон за електронните продажби. Всеки търговец трябва да върне парите в определен срок. АПИ дори и държавна агенция не е над закона и трябва да му върнат парите. Не се правете на неразбиращи за какво става дума.

Трябва да има опция грешка, иначе и си е машини за гълтане на пари!

Ами добре нека да е нова винетка старата е невалидна ясно. Ами върнете му парите на човека бе да ви таковам в експертите смотани. Значи всеки търговец на стоки в електронен магазин е длъжен по закон в 7 дневен срок да върне парите ако си ги поискаш, ама за АПИ някак си не важи. Ай сектир и мошенници.

Да бе, купуваш винетка, ползваш я 7 дена и я връщаш, а АПИ ти врща парите. Бладодаря за идеята.

Парите се връщат до 7 дена, ако стоката или услугата не е ползвана. Не се прави на тъпо парче.

До "Никой не е над закона" Купил съм я но не съм я ползвал. Мога ли да я врна до 7 дена ?

А две винетки на един номер може ли? Щот ако с грешката уцелят друг номер какво правим?

Софтуерът явно изобщо не проверява има ли винетка на номера. Пей сърце.

Който има кола да плаща за всичко двойно, тройно и четворно. Който иска кола ЩЕ ПЛАЩА. Като не му изнася автобуси, влакове, самолети, таксита. Ама Ганьо е голям тарикат и иска да се прави на баровец със сто годишна трошка. Ами ще плаща и петорно дорде му дойде акъла.

по каква логика ще плаща тройно и четворно за едно нещо?... ми ти по три билета ли дупчиш в автобуса?.. и откъде толкова гняв и омраза бе човек?

Абе не разбрахте ли, че умишлено е направено така. В противен случай и Сульо и Пульо ще бъркат в системата и ще коригират нечий номер с платена винетка и ще напишат например твоя номер само за 20 лв.

Или например имаш работа извън населеното място, плащш винетка(нарочно сменяш един знак), свършваш си работата, оплакваш се, че има грешка и си искаш парите обратно.

Сульо и Пульо не могат да бъркат в системата току така! Задава се възможност за корекция само в сградата на АПИ или офис на БГТОЛ, срещу предоставена разписка за извършено плащане и то в рамките на примелно 2 - 3 работни дни!

2-3 дена са малко 2-3 месеца може би имаш предвид ?

Разбира се, че умишлено е направено така, защото е правено от примати. Защото като се прави такава система можеш да се сетиш да дадеш възможност до 30 минути (да речем) след закупуването на винетката да се правят корекции, с лимит до 2. Има милион варианта за хора с IQ над 90 обаче. Да не говорим, че цялата система е с неизяснен статус на вида продажба и ако попада в обсега на Директива 2011/83 имаш нормативно право да си вземеш парите обратно до 14 дни.

По-скоро е от некадърност.

Осем символа не можем да въведем вярно..... Много е лошо положението !!!

Опитай се и ти да закупиш винетки за няколко автомобила и да видим дали ще запомниш на всички номерата, особено ако имаш автомобил с наскоро сменен номер в КАТ

Прави се списък и се внимава!!!

Ти май искаш да минеш с една винетка няколко коли ?

Глупавите помнят. умните си записват!

Казано е и край-Умния записва,а глупавия помни..

Не е в това въпросът. Представете си, че правите регистрация в сайт и трябва да създадете потребителско име и парола, но ви се дава възможност само за еднократно въвеждане. Ако по някаква причина сте въвели грешен символ след това дори и да искате и помните паролата няма да имате достъп. Точно затова е стандарт при създаване на парола да се изисква от потребителя да я въведе два пъти.

Мушморок

Затова има една стъпка, на която всички данни са вече въведени и се визуализират преди завършване на покупката. Там проверяваш за грешки.

Правилно. Трябва да разберем държавата, защото на нея и трябват пари. Софтуера е направен умищлено така. Как така никой не може да направи корекция на неволно допусната грешка ? Едно, че ти взимат пари за винетка, второ камерата автоматично регистрира, че нямаш винетка и глоба 300 лв. Това', че имаш касова бележка на твое име и грешен номер(а грешния номер изобщо не същесвува като регистрация в КАТ) няма значение. Трето ако минеш няколко пъти покрай камерата, то няколко пъти те глобяват.

Явно цялата система е недомислена. Би трябвало да има възможност за корекции на грешки. Но като се има предвид кой ни управлава, не би трябвало да се учудваме.

Абе не разбра ли, че умишлено е направено така. В противен случай Сульо и Пульо ще бъркат в системата и ще коригират нечий номер с платена винетка срещу 20 лв например твоя номер.

търкате бе дирсмотаняци какво лошо казах ... че след като са сбъркали да му дадът кетап на човека , че са сбъркали вместо да купува нова винетка А ? Или дал Колю взел Колю ! И не мислители ЧЕ кадърния народ се изнесе от територията България ,ЧЕ в територията останаха само смотаняци и интриганти ? Със смотаняци и интриганти ДЪРЖАВА не се прави ... ТЯ си остава територия и пак територия .

Да си размахва кетапа пред камерите ли ?