Коментари - Съборената сграда на ”Дондуков” не е паметник на културата | dnes.dir.bg
назад

Съборената сграда на ”Дондуков” не е паметник на културата

Сградата на бул. "Княз Ал. Дондуков" не е недвижима културна ценност, показа проверка на Министерството на културата.

Обратно в новината

Коментари - Съборената сграда на ”Дондуков” не е паметник на културата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спряхме разрушаването и дойдохме да приберем рушвета. Новия строеж ще се съгласува с нас, за да приберем пак рушвет, бе будали

Стар, изпитан метод! Оставяш един паметник да се руши. След време казваш, че е опасен за хората (каква грижа само). И накрая го срутваш...

я по-добре да събориме тиквената пасмина, защото тя е проводник на вражески и чужди за страната намерения

старата власт беше полупроводник на ясни чужди намерения та все нещо оставаше и за нас, докато тиквената е свръхпроводник на неясни и мръсни чужди и нищо за нас

"Съборената сграда на Дондуков не е паметник на културата" Никоя съборена сграда не е паметник на културата!

Тая къща къща е толкова здрава не трябваше да се събаря- може да се правят ремонти но не и да се събаря. Толкова къщи заради общината са съборени неправомерно. Тези където са в общината са некадърници . Само съсипват имотите на хората.Общината да си стопанисва нейните имоти ама съвестно-не да ги събаря и после продава имота.

То и Хотелът с кино Сердика една хубава сутрин се оказа че не е паметник на културата. Герберите усещат на къде духа вятъра и бързат да осребрят каквото могат

Така е. Ама в общината, както във всички министерства, начело с министерския съвети НС работят, сбърках крадат и създават малоумни закони хора, които нямат принадлежност към този град! И основателно на табелата на входа на София някой е написал село София! Това е дереджето! Управляват ни селяндури с претенции! Бай Тошо поне ги пускаше на порции да се поочоловечат малко, ама Боко -не. Колкото са по-прости. Толкова по-ценни са за него! Нали трябва тиквата да може да изпъкне на фона на останалите герберасти и патриотари!

живея съвсем наблизо, всеки ден минавам оттам и имам мнение по въпроса. въпросният "паметник на културата" рачопетровци си го реституираха почти веднага след 1989, едни от първите. все още имаше някаква надежда за сградата, да се спаси. но от тогава до сега пръста си не мръднаха за тая сграда, не я ремонтират, не я прехвърлиха или продадоха някому, нищо! през всичките тия години това беше една невероятно грозна, направо зловеща гледка на някога хубава сграда, но днес-пълна руина, която се съсипваше през очите ни, постепенно се превърна в кошмарно място, стигна се до там, че вътре откриха труп на клошар-наркоман. грозно до невъзможност, отделно, че е опасно, че се развъждат плъхове и каквото се сетите около изоставена къща до къщи, в които хората живеят. на три крачки от министерския съвет и президентството!!! добре, че общината я прикри с рекламни пана, гледката беше станала невъзможна! и оня ден го гледам, седнал собственика на едни бял пластмасов стол и се кара със строителите, с полицията, с хората от ул. бенковска, на които им писна!!! българинът си мисли, че да си собственик означава да нямаш грам някакви задължения и някакви отговорности към никой!!! е, не е така!

И сега какво? Аз и ти плащаме да се събори, после собственикът получава чист терен и го продава за милиони за изграждане на поредната безумица? Нещо да ти се вижда малко нередно в картинката?

Още по-нередно щеше да е да не прави нищо а после като претрепе някой ТИ да ревеш, че нищо не е направено.

Общината спокойно може да фактурира направените разходи по събарянето и да изисква плащането им преди разрешение за строеж. Който ще иска да строи нещо там ще плати преди това!

Какъв паметник на културата е една опасна съборетина??? Паметника се поддържа а руините се събарят.

с сини джамове и алумин висооооок поне 10 етажа

По каква причина са се разработили точно по Коледа, когато целият християнски свят, съобразяващ се с григорианския календар, празнува? Съмнително е! Някои хора така и не разбраха, че сградите от стъкло и бетон никого не впечатляват. Колкото повече стари сгради запазваме и възстановяваме, толкова по-интересен ще е градът ни. Общината трябва да откупува старите къщи, да ги реставрира и превръща в музеи на градския живот или галерии. Така хем ще печели, хем ще привлича повече туристи. Така се прави в културния свят, към който, вижда се, ние все още не принадлежим.

Е, какво - на 2.1.2018 да затворят ключов булевард в най-голямата лудница на първия работен ден ли?

P.S. Кога за последно сте влизали в музеи? Музеят на София знаете ли къде се намира? Колко струва входа в него?

Така е. Ама в общината, както във всички министерства, начело с министерския съвети НС работят, сбърках крадат и създават малоумни закони хора, които нямат принадлежност към този град! И основателно на табелата на входа на София някой е написал село София! Това е дереджето! Управляват ни селяндури с претенции! Бай Тошо поне ги пускаше на порции да се поочоловечат малко, ама Боко -не. Колкото са по-прости. Толкова по-ценни са за него! Нали трябва тиквата да може да изпъкне на фона на останалите герберасти и патриотари!

Очаквали са,че точно на Коледа ще се срути и затова общината е реагирала така бързо? Чия собственост е,общинска или частна? Продава ли се? И още въпроси имам.

Имаш, приятелю, но няма кой да ти отговори! Ако получиш отговор, той ще такъв, какъвто е резултатът от направената проверка! Бъди сигурен, че някое ново величие, герберастко, патриотарско или дявол знае чие, е хвърлило око на сградата и ето - не е културна, историческа ценност! На тази територия единствено ценни са Бойковите кратуни! Това е дереджето! Хайде - весели празници и дано тази година е последна за Тиквата и гробаро-патриотарското, предателско, престъпно, мафиотско управление! Амин!

А не ти ли минава през ума, че точно по Коледа улиците около сградата са празни и е далеч по-безопасно да се събаря тогава? Това е висока сграда, монолитна, при събарянето колкото и да се внимава има опасност да хвръкне някоя отломка настрани. И какво значи "общината е реагирала толкова бързо"? Заповедта за събаряне е издадена преди 4 години!!! Ако това е бързо, то ти си по-бавен и от охлюв.

А ако общината я е съборила 4 години след заповедта си,то тя е ....по-бавна от костенурка?-:)))))

Отговори има. Само трябва да се потърси и почете малко. Амаа...... писател а не читател. Частна е къщата. Не се продава. Има заповед към собствениците за ремонтиране, после за събаряне и накрая ОП за събарянето.