Коментари - Северна Корея тества нов тип крилати ракети с голям обсег | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре, те бързи кат томахоук! Баси пичовете. Интересно с какви сателити ги насочват... китайски?

'Съединените щати подчертават, че са твърдо решени да защитават Южна Корея и Япония.' Ми вие през 1945 г. така добре защитихте Япония, че още им държи влага, като през същата година територията на Корея бива разделена по 38-ия паралел на две зони – северна и южна, заети съответно от съветски и американски войски, А защо от американски войски, след като японската армия бе изтласкана от Корейския полуостров САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ РУСНАЦИТЕ ????

Браво на Северно корейците!! Много по напред са от България! Те поне имат армия, и военно отбранителна програма. Създават военна техника. А ние какво имаме? Нямаме и нормална армия, само шепа дебели пундеци в униформа които не знаят от коя страна се държи автомата. Никаква военна техника не създаваме, имаме само дърта морално остаряла руска техника, и купуваме дърта морално остаряла техника от Запада. Жалка картинка сме в сравнение с Северна Корея в това отношение.

Малко бавничко за ракета, ако ми е верен калкулатора :))

бавна , бавна, колко да е бавна - 712км/ч

Тука въпросът е принципен - Те го могат и прявят, а ние НЕ ГО МОЖЕМ и коментираме. Това е малката разлика. Не че не сме го могли, но са ни ..... ЗАБРАНИЛИ.

Преди 44-та и самолети сме произвеждали. Ама едва ли го знаеш.

Тоталитарна Северна Корея, население: 1990 - 20 милиона, 2020 - 25 милиона Демократична България, население: 1990 - 9 милиона, 2020 - 6 милиона Ентусиастите да продължават да дрънкат как гладували и колко страшно било. Някой балък може и да повярва.

Абе смешник и ние да затворим държавата както при комунизма и както е в Корея и при нас ръста на населението ще се вдигне веднага. Ама да ти се чуди човек защо не си отишъл нататък да живееш в прекрасната Корея, да си с държавно одобрена прическа и държавно одобрени дрехи. И между другото там не само че няма да пишеш коментари Ами няма да имаш и на какво да ги пишеш.

За да направят тест е добре да пробват колко човека ще дадат фира при попадение в едно средно голямо краварско сити! Щото краварите го правиха този тест!

а южна корея произведе 3 660 000 автомобила!

И само да посоча, че голодомора в Северна Корея не е заради Ким, а заради санкциите на САЩ. Както и бежанските вълни заливащи Европа, не са заради Ким, а заради американската политика на контролиран хаос по целия свят, за запазване на сащкото превъзходство.

Те и затова носят еднакви дрехи и еднакви прически. Заради американските санкции.

Сингапур и там диктатура власта от баща на син :) а няма амрикански санкции странно уж диктаттура а нямат ватенки и глад даже напротив наи високия стандарт ! А Венецуела наи богатата страна на петрол а глад та се не трае а Кувеит горкия просперира ?! Странно ...... дали пук не е комунизма причината ? и дали общото межди всички комунистически страни е че стрелят като се опитваш да излезеш от там ? и защо стрелят ?? И в НРБ беше така а в Гърция не странно .

Да ти отговоря за Сингапур - те успяха да се въоръжат доста добре, поддържат една армия малко по-голяма от нашата през късния соц, при това имат голям мобилизационен резерв. Затова не напират да ги демократизират. А пари имат понеже събират такса от всички кораби минаващи от Тихия в Индийския океан. При това е ясно, че ако си натоварил нещо в Сингапур, то е точно това, за което си платил, ако разтовариш нещо в Сингапур, то няма да ти изчезне. Просто всички предпочитат Сингапур, защото там е сигурно, че закона се спазва. Спазва го и диктатора им.

Бе я да питам като е толкова велика Корея защо и пречат американските санкции? Нито Русия нито Китай се съобразяват с тия санкции. Защо не процъфтяват?

Вие си ме знаете де - каквото е американско го обичам най-силно на света ! Ето - готов съм в бой с талибаните да вляза за братята американци - с гъза напред и добре намазана дупка !

То които иска в америка отива , които иска на запад отива на запад лошото е че такива червени пъпеши като тебе не ходят в Русия а стоят и осират България от 100 години бранеики руски интереси продаваики държавата и бъдещето на децата си не знам какво ви радва България да стане като беларус !!

"....такива ракети могат да изминат 1000 и повече километра със скорост около 800 км/ч. Типичният представител на тази категория тежи 1500 кг и носи конвенционална или ядрена бойна глава. Ранните варианти на тези ракети са с инерционна навигационна система, а съвременните – с навигационна система по карта, което значително подобрява точността на попадение. Най-модерните модели биват навигирани от високоточни военни навигационни сателити."

Първият германски реактивен самолет от втората световна война развива по-висока скорост. Ако се разровя ще се окаже сигурно че и ракетите фау-1 и фау 2 се развивали по-висока скорост. Тази ваша велика ракета може да бъде прихваната без абсолютно никакъв проблем дори и от изтребител и да бъде свалена със стрелба.

Първият реактивен самолет Ме 262 наистина развива по-голяма максимална скорост, но за далечина се използва крайцерска скорост и неговата крйцерска е около тази на ракетата - 750км/ч. Фау-1 има по-малка скорост, сравнението е коректно, тъй като ракетите са близки по тип. Но Фау-1 е ограничено правляема и лети по-високо (рядък въздух, по-лесно постигане на по-висока скорост). Фау-2 няма нищо общо с ракетите от статията, тя е съвсем друг тип и клас ракета. Поздрави.

Е да де ама аз ти говоря за ракети от втората световна война когато тепърва е прохождал ракетостроенето. Пък ти ми говориш колко били хубави ракети с подобни показатели в 21-ви век. Хората вече правят хиперзвукови ракети, с много по-голяма точност от тая ракета пък ти се прехласваш по технология от миналия век.

А сега специален руски комитет разработва по молба на Ким рецепти по които ракетите могат да бъдат сготвени и изядени ... при нужда. Понеже руснаците са специалисти по ядене на ракети ... ако не дойде американска царевица на помощ!

Чакай чичо, ще има да чакаш глад там. Само че си сложи тенекия отзад и гледай да не ти духнат под опашката, както го направиха талибаните. Само Китай ги сдържа, защото ви купува малко по малко с парцалите. Но когато вече не сте интересни за Китай може да стане интересно.

Да ... лошо става за света, когато не е интересен за китай - пуска му се ковид и се чака да измре ... но не измира пустият му свят и това си е!

Руснаците и китайците си имат един луд с картечница и когато фащ вземат много да се отварят го пускат напред. След това чичо Самюел винаги свива перките.

абе историята се повтаря обикновено и лудия с картечницата по някое време може да си намери майстора (разбирай макартъра).

Не губи време отиваи при руснаците остави ни нас българите

Или да лижат знаем чии гъзове и чинно да плащат рекет във вид на ръждива военна техника или да се въоръжават сами,за съжаление струва скъпо и хората страдат. Но поне имат достойнство.

Да разбирам че ти си съгласен да гладуваш, чинно да козируваш на всеки около тебе и да носиш прическа като вожда. И това ще те направи свободен:))))

Къде видя гшадуваш северо корееец? От онази зима преди 25 години с провалена реколта, когато Клинтон искаше политически отстъпки за да им даде храна, но не приеха, мина доста време. Научиха се и сега изнасят доста продукция от запаса, който имат ако годината е лоша. Запаси за две години. И населението им расте, докато тук дето всичко е вързало и цъфнало мрем като мухи. Със гладуващи пенсионери.

И еднаквите дрехи видях и еднаквите прически видях. И за липсата на лекарства знам. Ама да ти се чудя като е толкова хубаво според тебе що не ходиш там а все към Европа и САЩ те тегли???

Палиш към ск и достойно лижеш задника на ким !

Ми пали към ФАЩ и там си лижи колкото искаш

За разлика от теб не лижа а в САЩ ходя само на екскурзии докато ти мишкуваш за дребни копейки !

Павел педераса на всеки кур украса предимно на американски

Пак с баща си който лично те е раждал асоциираш посерко? Е , объркал си се бляд :)

На какво си днеска разийш :)))))))

Не пиши глупости, след като не си бил в Северна Корея. Отчайваща бедност, липса на елементарни стоки, деца, донасящи за родителите си и ояла се партокрация, готова да разстреля всеки недоволен.

Той не иска в Корея. Не иска и в Китай и в Русия. Иска Европа иска Америка, иска да живее и да работи в гнилия капитализъм. Обаче това не му пречи да възхвалява светлия комунизъм:)))))

Част от това не е непознато и за България. По-старите помнят. Затова внимавайте, кого и какво си избирате. Свободата не е даденост.

Който е васал на США няма да може да си позволи такова нещо.

1500 км за два часа? само на мен ли ми се струва бавничко?

За съвременна ракета е слабичко, ама като се има предвид ракетите и самолетите, които ние измислихме и произвеждаме, не мисля, че имаме право да коментираме.

Колкото бавен самолет, около 700+ км/ч. Не е за хвалене, ама от затворена държава без достъп до съвременна електроника толкова. Вкопчили са се във властта като пиявици

Самолет ако лети на 200 м височина като крилата ракета е доста по-бавен. Скоростта за крилата ракета не е голяма, но не е и ненормално малка. Изобщо крилатите ракети не са много бързи.

Това е крилата ракета. 700 км/час е нормална скорост за такава. Те не са свръхзвукови, но се движат ниско по терена и трудно се засичат и свалят.

700 км в час нормално за ракета????? За втората световна война може би. Ама за 21-ви век???

За сравнение томахаук има максимална скорост 880 кмч (. 5М) при пробег 800 км и около 660 кмч при пробег 2000 км. Максимален пробег 2500. Напълно съпоставими ракети. Руските имат 0.8М но само на много късо разстояние (до 500 км).

Ако мога да писна по теб 100 такива, пък и да сложа в 5 от тях ядрена глава, пък ти знаеш че можеш да прихванеш само 95 от тях, дали няма да се чувстваш леко изнервен а?

При 700 км в час няма да излязат от територията на Корея и вече ще са гръмнати. Един съвременен изтребител май не си наясно каква скорост развива. Системите за прихващане май също не си наясно срещу колко бързи ракети са проектирани.

Бързия влак за Варна е по-бърз ... даже и със закъсненията!

Бързия влак за Варна ... е по-бърз, даже и със закъснението!

да е жив и здрав под ембарго са на светлинни години преди нас.

Пред кои "вас" , калхозните крепостни в рашка говняшка ?