Северна Корея не смята да има контакти със САЩ

Програмата за ядрено оръжие на Пхенян е проблем за Вашингтон от години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Създаде ядрена промишленост и технологии. Ние каруци не произвеждаме,благодарение на скапаната демокрация Всичко което пишат защо.медии за С Корея е лъжа

Това е единственият начин да се говори с кравешки тор.Браво на корееца.

колко да е браво?

Нашите лайнари ближат гъза на америка, но само тези лайнари могат да ни вкарат във война с някой.

Ким не преговаря с терористи !

америка е най лощото нещо , което се случи на Света.

Изглежда САЩ ще преустановят практиката ,на всеки 6 месеца да возат хуманитарна помощ ориз за корейския народ.

САЩ откриват кредитни линии на Ким, за да може Ким да си купува техника с двойно предназначение... предимно от САЩ;)

Така е. Обикновено на около 6 месеца Ким "напада" САЩ с ядрено оръжие. Това е с цел извиване ръцете на "гадните американци", по времето по което се договаря следващата доставка американски ориз.

Информацията в Уикипедия е стара, но показателна От 1996 г. САЩ също започнаха да доставят хранителна помощ до Северна Корея чрез ООН Световна хранителна програма (WFP) за борба с глада. Доставката достигна своя връх през 1999 г. на близо 600 000 тона, което прави САЩ най-големият донор на чуждестранна помощ за страната по това време. Под Администрация на Буш, помощта намаля драстично година след година от 320 000 тона през 2001 г. на 28 000 тона през 2005 г.[61] Администрацията на Буш беше критикувана за използването на "храна като оръжие" по време на разговори по програмата за ядрени оръжия на Север, но настоя Американска агенция за международно развитие (USAID) критериите са еднакви за всички страни и ситуацията в Северна Корея се е подобрила значително след нейния колапс в средата на 90-те години. Южна Корея (преди Лий Мън Бак правителство) и Китай останаха най-големите дарители на хранителна помощ за Северна Корея. САЩ се противопоставят на този начин на даряване на храна поради отказа на севернокорейската държава да позволи на представители на донори да контролират разпределението на помощта им в Северна Корея.[62] Подобен надзор би гарантирал, че помощта няма да бъде иззета и продавана от добре свързани елити или отклонена за изхранване на големите севернокорейски военни. През 2005 г. Южна Корея и Китай предоставиха заедно почти 1 милион тона хранителна помощ, като всяка от тях допринесе половината.[63] Хуманитарната помощ от съседите на Северна Корея е прекъсвана на моменти, за да провокира Северна Корея да възобнови бойкотираните преговори. Например Южна Корея реши да „отложи разглеждането“ на 500 000 тона ориз за Север през 2006 г., но идеята за осигуряване на храна като ясен стимул (за разлика от възобновяването на „общата хуманитарна помощ“) е избегната.[64] Има и прекъсвания на помощта поради широко разпространена кражба на железопътни вагони използва се от континентален Китай за предоставяне на хранителни помощи.[65]

В Укипедия всеки може да си напише каквото му харесва... не случайно по един и същи въпрос можеш да прочетеш коренно различни неща в същата тази Укипедия. Исторически факт е че САЩ само веднъж са изпратили 20 хиляди тона пшеница, защото ЦРУ е "прогнозирало" недостига имено на пшеница, и Ким ги е продал още преди да стигнат до СК. Всички останали помощи от САЩ са във вид на пари за "закупуване" на нефт и храни... които СК харчи за оръжейните си програми, поне това твърдят докладите които публикува сенатската комисия нарочена да разглежда отношенията между САЩ и СК, а тези доклади са общодостъпни на сайта на Библиотеката на конгреса на САЩ. А когато трябва да избирам между анонимен автор и 20-на щатски сенатора нали се сещаш на кого имам повeче вяра;)

Троловете говорят само истината. Цялата истина.

И правилно, много добре смята С. Корея, колкото по-малко контакти с ФАЩ, толкова по-добре.

Всичко бага от Краварите затова те вият на умряло вече !!!

Бага, бага, колко да бАга. Като гледам при краварите е пълно с велики руснаци, а във великата ви руспия нема никто американцев ха ха...

Точна так е, все руснацей руских шпионав

И какво става сега? Америчко подви опашка, хайде всичкото трол на барикадата Да защитим Америка, демокрацията, ценностите!

Никакви контакти със САЩ----- Това да обмислят всички държави . Така светът ще е без войни и безредици . Няма да се дават пари за оръжие .

Колко са глупави американците? Не се ли чукват по "умните" кратуни, че чрез КНДР, Китай им го туря отзад. Нищо не могат, нищо няма да няпрявят на КНДР, защото посегнат ли ще им счупят ръцете, това не са Либия, Сирия, Афганистан, Ирак. Зад КНДР е Китай и това е достатъчно американците да си подвият опашката. Светът се променя и американците с голяма мъка ще го проумеят.

Добре, че е умен Ганьо балканьо да им каже на американците. Ееех тез велики Ганьовци на ТРИ морета и Петнайсет реки. Най великите от най великите в света.

Обективната истина няма нищо общо с коментара.

_stankow

Руснаците също биха подкрепили КНДР при всяка ситуация. Врагът на моят враг е мой приятел. Няма да пропуснат да се изкефят на някоя поредна криза САЩ-С.Корея. Също граничат със С.Корея, имат ЖП връзка, също няма да я оставят да бъде блокирана.

Алооо, в С.Корея няма комунистическа партия, не лъжете, а пишете истината.

наименованието й е Корейска трудова партия, ама нашите джурналя така и не са разбрали!

Направо им повярвах... Една от приетите санкции срещу Северна Корея задължаваше американците още през 2011 година да демонтират построените с американска помощ 2 ядрени реактора с мощност от по 1000 мегавата и произвеждащи по 6 килограма оръжеен плутоний на година … За по-любопитните в Северна Корея има 5 ядрени реактора, един неработещ изследователски IRT-2000, доставен през 1963 от руснаците, еднотипен с този който имаме в София, един 5 мегаватов Магнокс построен по разсекретени (каквото и да значи това) планове на английски реактор, чиято експлоатация е спряна през 1994, след договорка между Северна Корея и САЩ, един недовършен 50 мегаватов Магнокс, а на 13,Юни, 1995 Северна Корея и САЩ подписват споразумение, вследствие на което САЩ става търговски агент на севернокорейците за строежа на два 1000 мегаватови ядрени реактора, които са завършени през 2003 година и през същата година Северна Корея излиза от договора за неразпространение на ядреното оръжие. Във връзка с това е хубаво да си спомним че през 1996 година американския конгрес, освен доставките на нефт, одобрява и финансова помощ за севернокорейците с оправданието че по прогнози на ЦРУ през 1997 година в Северна Корея ще има гладни бунтове, пари с които севернокорейците си купуват от Рейтеон центрофуги за обогатяване на урана необходим за гориво на бъдещата им атомна електроцентрала, за по-сигурно през 2002 година Северна Корея си купува още центрофуги от Пакистан, или както твърди ЦРУ ги взема на бартер срещу балистични ракети и така започнатата през 1958 година ядрена програма придобива завършен вид... А колкото до прогнозите на ЦРУ -те така и не се сбъдват но пък Ким се сдибива с ядрени бойни глави;)

_stankow

С тъжната добавка, че имахме, изследователски реактор в София. Затвориха го, как така ще ни оставят да произвеждаме медицински изотопи и да правим наука ! Техният, западният идеал за България е бантустанът !

Я сега разкажи колко е хубаво да сме губерния

Мравката не смята да има контакти със слона. Слона се притесни от решението на мравчицата, но все още не може да я забележи.

Притесни се зер ,през ден се заканва тоя слон на мравката как щял да я унищожи ,ама не смее ,че мравката мравка ама може да му извади очите а и мравуняка ѝ до леговището на дракона и бърлогата на мечката

Кога си чувал път ти САЩ да се заканва на някой, бе руский? Това го правят диктатори като путкин, Ким, Лукашенко, Си, Мадуро или вече покойните им братя - Кадафи и Садам.