И Северна Корея ще разследва атаката срещу ”Сони пикчърс”

Северна Корея предложи съвместно разследване със САЩ на компютърната атака срещу компанията "Сони пикчърс". Пхенян отрече да стои зад хакерския удар.

Обратно в новината

Коментари - И Северна Корея ще разследва атаката срещу ”Сони пикчърс” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото знам в Северна Корея, достъп до интернет няма цялото население. Под 1% от населението има интернет, от тях 1% знае малко английски. Със съвети от интернет да хакнеш световна компания!? Ако е от правителството на Корейците, защо не е използвано и преди.

Ооооооо, нищо не можеш да уредиш в тази посока на никого! Там ?врагове на идеите чучхе и конгун" не се допускат!

щом корейците се натискат да разседват значи имат участие

Неотдавна у нас имаше шумотевица около един писател и филмов сценарист, който уж бил пребит, а после далаверата замириса на рекламен трик. Ако държи на реномето си, Сони пикчърс" следва да дадат некой килодолар и на нашенеца за идеята.

Те... Карма. Не ми признаха гаранцията на двуседмичния телевизор от Сониту, ето сега на тях не им признават застраховката. Заслужават си загубите.

Каквото повикало, такова се обадило!

Е, те кацнаха на слънцето, колко му е да отричат хакерската операция.То и без това не я провеждат от тяхна територия, а плащат на хакери в другите азиатски държави.

"Сони пикчърс" стана послушна като Европейските лидери !Американците подслушват лидерите и не смо тях в Европейския съюз и така ги направиха зависими от това което кажат САЩ това да става . За мащабното подслушване в Снудън и беше награден "заради разкритията, довели до най-големя шпионски скандал на всички времена ! Държат на повод КУЧЕНЦЕТО НАРЕЧЕНО Е.С и то поскача тогава когато му кажат така искаха да направят и с "РУСКАТА МЕЧКА" , но на кученцето наречено Е.С му изтръгнаха ноктите и му избиха зъбите и му резнаха гласните струни . А сега американците ореваха света и защо заради манипулативен филм - ГЕЙ ли е онзи във филма или зам.посланника на САЩ в България , да си осмиват Посланника в България . Филм може да се направи и за Обама - планетата на Маймуните може да има продължение но ТРЯБВА ЛИ ?

Даже аз залагам, че тия хакери са или китайска група или американска!

аиде бе !северна корея не била.ако не е северна корея кои е?те са основния засегнат.

точно така, те са потърпевш. но, както каза Паоло Коелю, това въобще не е първият филм, в който севернокорейците са сатанизирани (с право или не да не спорим!). топката е някъде между Сони, ЦРУ и тези, на които пиратбея им беше трън в очите )и дупка в мазните дебели портфейли.

Северна Корея не трябва да се сатанизират, а трайно да се изтрият от лицето на земята.

защото една такава атака предполага доста високо ниво на ИТ специалистите ,а това не отговаря на пропагандата ,че там живеят неандерталци и като цяло живота е десетилетия зад нас. Пък видиш ли хакнали водеща компания от смятания за лидер в свети на високите технологи САЩ !!! Или трябва да признаят ,че там СК има високо квалифицирани кадри и съвсем не толова зле както ги обвиняват или ,че това си е вътрешно дело / конкурентна борба/ в самата киноиндустрия. ПС: Джоли е наистина бездарна , но добре изглеждаща бивша наркоманка , която е здраво налагана в медийното пространство именно от такива компании с цел приходи !!

Оооо, не е така съвсем! Я прочетете повече в интернет за СК въобще. Обучението на студенти в техните висши учебни заведения е на изключително високо ниво, особено в информационните технологии! Всяка хакерска атака особено по южнокорейските сайтове идва от тях именно! Далеч в тази област не са назад и не трябва да бъдат подценявани никак! Само чакат заповед от великия върховен ръководител и ще разбият без проблеми всеки един сайт по света, който не е угоден за тамошния режим! Със столетия назад живеят обикновените хора в КНДР, тяхното ръководство е отлично осведомено как се живее в останалия свят и именно от това те изпадат в ужас - да не разберат техните хора за живота в другите страни, защото ако разберат, с режима на дядо, татко и внуче ще бъде свършено! Защо мислите, че за гледане на южнокорейски сериал или американски сериал разбира се нелегално следва изпращане в лагер или присъда разстрел по бързата процедура!

Станко, северно корейците да са е най елемнатарното и просто обяснение, което е и идеята. Зад такава атака има толкова много потенциално заинтересовани, като например конкурентите на сони, китайски, руски и пр. хакери. Още повече организираните хакерски групи са интернационални и работят за себе си, като получават поръчки от най-различни места, като поръчковите стрелци. Естествено,че този филм за Северна Корея им идва идеален предтекст, освен ако тоя техния лидер Ким Чен Ун (той не умря ли всъщност?) толкова не е обезумял, че е дал на хакерите парите за храна на народа си за следващaта година, само да си начеше разклатеното его, но според мен дори той не е толкова прост.

Умря баща му, Ким Чен Ир, бившият шеф.

За Джоли съм съгласен с коментара на Сони, даже не виждам, защо да трябва да й се извиняват. Поне обяснява вълната от простотия, свързана с нея, с която непрекъснат ни заливат (била си ударила задника и т.н.). Интересно при следващото хакване какво ще излезе като мейли :-).

не бех виждал самохакерска атака като Пр на филмче. То,горкото, слабичко сигурно. Обаче, такъв шум се дигна, че ше е на пачалба. Ловът ви на гола кука кат шарани.

на без кука, напра'о. и не шарани, а овце. с толкова тролене накрая започват да заприличват на американци - тъпи, но за сметка на това управляеми, угоени овце.

Класикааа! Хакерите на са северно корейци, но са добри!

цамо не вденАх с брадви ли ше атакуват кино салоните, че нещо не не съм чувал да има кино машина за ленти вързана с интернет...

трепач! Очаквам коментар от Цона общата .

Заради тази история прецакаха и залива /thepiratebay/...

ндам, като се замисля, кой е на далавера, май корпорациите сами са си нанесли удара.

Една корпорация е "глътнала /много/ вода"? Каква по-добра новина за начало на деня;-)? Последно, г-да американци- Северна Корея орат оризищата с биволи или са меганапреднала в електронно отношение държава,че се объркАхме кого да слушаме? В името на Свети Джобс, най-великият, дал на човечеството огъня и колелото,това би трябвало да е невъзможно- нали единственото високотехнологично съоръжение на територията на фанатичните комунист е "Плейстейшън"-а втора ръка на Ким Май Мун?

Това са си чисти американски пропагандни ходове да изнудват и обвиняват ,за пари!

Защо нашите средства за осведомяване си противоречат. Северна Корея представяха като стана в средновековието. Единственият мобилен телефон бил на Ким и той ползвал китайски оператор. Многомилионното население се хранело с трева и едва ли не имали демографски срив. Изостаналост на всички равнища. Какво се оказва сега, че освен отлично ракетостроене и отбранителни възможности имат и отлични ИТ специалисти? Несъответствие в пропагандната програма преписвана от нашите медии от САЩ и ЕС.

може ли сдони

дано поне ориз да има в изобилие за тях и кимчи с чили. ама вие българите и торба ориз не сте им дали.

Брей, 500 млн $ загуби... Тия от Сони много са си повярвали. Що не закръглиха на 10 или 100 милиарда загубите?

добре де нали пасяха само по ливадите

е те това е топ новина

"Според експертите обаче подмяната на компютърната система на 'Сони пикчърс' ще погълне няколко десетки милиона долара." Ако бяхте ги платили от самото начало, нямаше да се стигне до тук ! Икономията, както знаем, е майка на сиромашията. Сега е ваш ред да обявите, че някой ви е 'откраднал' филма и го изкарате безплатно в нета. Благодаря предварително :-)

Шило

Съгласен! Здраво са им бръкнали.

Така е... но дори и големите фирми не се бъркат за ИТ сигурност... когато ги пробият тогава се мисли... и 100% до няколко дни филмът ще е по интернет

тази боза, която никой нямаше да си спомня точно един час след като я гледа. ако я гледа. защото, освен с политкоректната простащина, май с друго няма какво да се похвали, а?

Кой сега е 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

"Тревопасните"ви направиха за смях!

то не бяха тревопасни, не бяха първобитни отоманци, не бяха фиркани мужици, не бяха ошалварени националисти... абе не ви омръзна бе говеда балканоидни, прости !??

японският бизнес на американска земя??? някои не забравят пърл-харбър!!!

Путлер се гаври с хамериканците ... голем смях !!! :)

че те в концлагера Северна Корея още не познават кампютера бе - кви хакерски атаки! това са сигурно някои руски бомбардерчета :)

От както подслушват и правят записи на "Сони пикчърс"станаха послушни като Европейските лидери . Та беше се порасърдила Меркел ама нали знае ,че са я записали та мълчи наравно с всички от Е.С . САЩ що се нервите бе нали и вие подсушвате незаконно в .Е С . Обама искал филма "Интервю "да се пусне а как би се почуствал ако направят пикантен филм за него , имаше навремето един много хубав филм " кацнал на едно дърво " подъл си Обама искаш да се присмиваш на другите ама нещо не ти се отдава . Крим през крив макаром ! Та колко намаля пертола от 2009 до сега ноември 2009 60 долара за барел ноември 2014 62 долара за барел - не е намаляла цената а се е увеличила с 2 долара , значи - не е спекула , че е цената намалявала с 1/4 стотинки ама това пропуснахте да го кажете ТА КАЖЕТЕ ГО ДЕ ..Ама ние не сме маймуни .

Това е НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА!!!