Северна Корея зареди ракетите с гориво

КНДР е приключила зареждането с гориво на балистична ракета със среден обсег "Мусудан" и е готова да я изстреля всеки момент, съобщават японските медии, цитирани от ИТАР-ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея зареди ракетите с гориво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е въпроса какво е оръжието , а ой го държи. Мога да се ловя на бас че с моята рота с тази руска техника щяхме да направим бая щети на краварите. Нищо че техниката е стара. Ама това си има и предимства, които няма да обяснявам. Защото сме коментирали по-големите сражения по американски източници и само мога да кажа, че ако не е била абсолютната иракска некадърност резултатът от войната щеше да е друг. Защото явно иракчаните са си мислели, че ще е като с Иран - стрелба във въздуха от 8 до 17:00 и след това ура. Да ама не.

Тези са супер тъпи!Не може ли по-друг начин да си решат проблемите?Заради тях много хора ще страдат само,защото е задължително всичко да се реши в война!Ким Чен Ун е много тъп-въобще не може да управлява една държава!

Както сочи в интервюто си академик Феродов, при възникналият през 60-те години спор, какво да бъде горивото на съветските ракети-твърдо или течно, конструкторът им академик Корольов е бил категоричен: Да използваме гептила означава да изтровим цялата страна. " При горенето му се разпада на вещества, които са по-опасни от самият гептил. Сметни простия Кореец какво си самопричинява и каква вреда нанася на целия район като изпълнява комунистически команди от Пхенян...

E какво толкова има в хидразина.Не се използва за първи път и почти всички руски ракети извеждащи разни обекти на орбита карат с него.И американските "титан" и "ариана" са на такова гориво.Ние си го "ядем" отдавна без да знаем,но не знам на някой да му пука от това.Около нас е пълно с замърсители,но дори не се досещаме,че дори и храните които консумираме ежедневно са пълни с тях.Преди всичко печалбата.Хората - кучета ги яли.....

този наш гептил кой го е дал на руснаците? Отиде ни надеждата за освобождение.

Кьорфишеци пускат севернокорейците и си играят с огъня.Само от много напъване пред света да не напълнят накрая гащите...Съжалявам единствено обикновенните хора там който са заложници на тази уродлива и утопична система !

отиди и се убеди със собствените очи. После друго ще разправяш.

антифриз и спирачна течност сипахте ли на ракетите ?

пожарогасител дали им сложиха като паднат у некоя нива селяните с какво ще гасят

тя корея си беше една преди сащ да се намесят агресията не беше на севера, а стана катио въввиетнам защо така се дупите?

Ракетите са заредени с течното гориво ГЕПТИЛ което е силно токсичено и би поразило не само противника , но и целия район от който се изстрелва ракетата !! Като химическо съединение ГЕПТИЛА е много нестабилен и това налага незабавното изстрелване на заредената ракета. НЕЩАТА НАИСТИНА СА СЕРИОЗНИ И ИЗКАЗВАНЕТО НА АМЕРИКАНЦИТЕ , ЧЕ "не препоръчва свалянето на ракета, която не представлява заплаха ПОКАЗВА ТЯХНАТА НЕСИГУРНОСТ И НЕУВЕРЕНОСТ, ЧЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ. !!!!

Това показва, че едно поразяване на такава ракета може да доведе до заразяване на района около нея с радиация, което е точно това, което трябва да се избегне. Само в крайна нужда ще се действа. Все пак нали това е целта да се предпази околността и хората от унищожение. Ако изстрелят ракетите си цялата Земя ще пострада. Жалко!!! До тук ни доведе комунизма и социализма.

Несигурността на американската армия се подкрепя от току-що излъчената по CNN брекинг нувина, че две подводници клас Sea Wolf са изплували с развети бели знамена на перископите и са се предали на Севернокорейски патрулен катер, отчитайки невъзможността да се справят с превъзхождащия ги числено и технологично противник. 10 минути по- късно екипажите на подводниците се заели задълбочено с изучаването идеите Чухче, а плавателните съдове се отправили на буксир от катера към най- близкото пристанище. Позитано 20 приветства мирното разрешаване на кризата, а ББ, ЦЦ и Искра фидосова се разграничават категорично от действията, уточнявайки, че това е кадрови проблем, който ГЕРБ е преборил.Волен Сидеров, който бе потърсен за коментар и не бе намерен, заяви, че с изграждането на Втора, Трета и Четвърта атомна централа мирът в Азиатско-тихоокеанския регион ще бъде факт, отчитайки липсата на туркофили, обикновени фили и само фили в същите прогресивни идеи Чухче. Венсеремос, би се провикнал Че, ако не бе умрял:)

а севернокорейските лидери могат ли да се справят с борбата за власт? На тях им стига и един Джеки Чан. ......................... вие като пишете тук ..виждали ли сте празни улици без коли? Мислите ли че някои хора там нямат интернет. по добре пребройте българите в посолството, да не стане крива сметката. може пък китай и рус да пожелаят северна корея. някой против? или за?..е, големите ще се разберат, като се спазарят за друг. не и за Българшя, толкова сме далече. но малко поука ..ще е длъжна.

Заредените с течно гориво ракети не могат да стоят дълго време в готовност за изстрелване, така че скоро ще гледаме сеир. Или ще трябва да ги снемат от установките и да ги върнат за технически преглед или да ги изстрелят. Въпреки че са фанатици, жалко за севернокорейците. Ако опитат удар (което не го вярвам) ще ги изпържат. Китай и Русия няма да се намесят.

Промелькнуло сообщение, что Вашингтон готовится напасть на КНДР уже в ночь с 10 на 11 апреля. Скорее всего, американцы подвергнут бомбардировке ядерные и ракетные объекты, а также важнейшие правительственные учреждения Северной Кореи.

Преведи моля, че от тая шльокавица ми се изкривиха очите:)

Извините, у Сибиром от где йест Интернетам? - Долна паплач!

Добре съгласен съм с теб.Ама можеш ли да ми обясниш с какво северна корея блести, та тези 5-10 да имат много блага. Представена е на международните финансови пазари, притежава тъговски марки, произвежда блага консумирани в останалата част на света ил инещо друго, което на мен може бо ми убягва? Може би евентуално някакъв стокооборт с китай или южна корея? Нека някой запозант да разясни защото излиза или че пропагандата е ого яка и тези не ядат доматите с колците или северно корейците са някакво уникално чудо.

КНДР може да бие САЩ само на едно- на тенис на маса...с ракетките няма да могат да ги бият..само една американска атомна подводница има по-голяма ударна сила от цялата севернокорейска армия,така че...цъкайте си тенисче и не се дървете на Чичо САМ че и той си има търпение,справка Садам Хюсеин и Ирак..

А 2 атомни бомбички в Californiayaaa дали няма да променят мирогледа на агресорите ?!

АКО СТИГНАТ ДО ТАМ ...

Да, те ядрените оръжия ей така се използват. Да се чуди човек, що се мъчиха толкоз в Югославия, Ирак и Афганистан, след като имали подводници с такъв арсенал.

Сигурен съм, че ракетите летящи към заводите Смсунг и КИА и Хюндай, нама да бъдат свалени!

За какъв чеп държим посолство при тези питекантропи?

Внучето на Ким ще го напляскам по пухкавия задник за назидание на приятеля му СерГей.

Дупе да им е яко на акулите в Тихия океан!

нека им пожелаем успешен старт , точни попадения и пълно унищожение на целите им

Някои може ли да ми обясни, защо по дяволите имаме посолство в тази държава ?

Питай Станиша той е по връзката с комунягите...

Обади се в посолството и ги попитай.

След като и Куба предаде фронта, само Сев. Корея остана да се бори с американските империалисти. Тя е пример за братските компартии, включително и БСП на комарад Станишев.

И как Куба се предаде - що не ни разясниш, че нещо не сме чули и разбрали?!

Олеее, кви са смотани, даже нямат и бензинче в ракетките си. Нищо няма да направят. Само се пенят, но най-накрая ще има инвазия в изгнилата им държавичка.

САЩ не желае тази война, там хората са идиоти, неграмотни за което е виновен комунизма! В С. Кореа няма ресурси, евентуално нападение от страна на Америка ще е лошо за самата нея, защото ще изгуби много пари и няма с какво да ги компенсира! А комунягите така и така няма какво да губят...

Абе м/у Северна Корея и Македония да няма някаква пряка роднинска връзка нещо останало от Ал.Македонски?!?! И за Макетата и за С.К. Всичко е тяхно и те са най. П.с. В прочем нещо вчера се говореше за Макетата издигали паметници за да сме чествали и почитали общата ни история. Каква обща история какви 5лв.

Разликата е че Северна Корея има мощна армия и ядрено оръжие а Македонската армия има 6 пушки, 10 пистолета ИЖ и 14 ножа ама остри и от двете страни :)

А 2-та танка? Ти подценяваш мощта на македонската армия.

Македонците, като всички българи притежават несломим дух и героизъм, с който са побеждавани не само по многочислени противници, но и продажни правители. Вие първо си бройте топките, па после танковете комундета-робски.

Ех приятелю Дарвин...

Северна Корея ще са големи идиоти да направят нещо. В момента, в който изстрелят ракета, ще бъдат изравнени със Земята. Това е! Обаче ще загинат стотици хиляди невинни хора. Защо бе? Защо е тая лудост!

А ако си поразмърдаш малкото мозък, който имаш - кой ще им позволи на американците да нанесат удар по Корея?! И не се правете на ощипани бе - агресията не идва от Корея, анадънму!

Няма такива ненормалници! Хората са им зомбирани, нещастни, мизерия тотална, изолация от света във всички сфери на обещството - за справка официалния канал на КНДР в Ютюб! И понеже положението им е критично, дай да предизвикаме конфликт! Това е огромна трагедия, един народ разделен на две!

Ти си промит мозък, ей! Защо не прочетеш и ли не гледаш нещо различно от АФП и CNN? Препоръчвам ти да потърсиш английски (не руски) източници в интернет и да се осведомиш за реалната ситуация с американската и английска (за френската и немска няма въобще да говорим) военна техника по време на войната в Ирак. Само един ярък пример - американски и английски войници са ползвали за военна комуникация ИРАКСКАТА GSM МРЕЖА! Прочети за прехвалените хеликоптери безпомощни в прашните облаци и за прегрелите двигатели на прехвалените Ейбръмс. Много има да четеш НА АНГЛИЙСКИ, повярвай ми!

Нещо не мога да разбера, тези ужким хапват трева от глад, пък ядрени опити правят, ракети имат... Дори и да е бедно населението, откъде пари за такива начинания от държава, която е изключително затворена. А че няма да има война, няма да има.Все пак едните колко ракети имат и другите колко имат.Освен ако няма тайна подкрепа от братушките или китай.Ама това са политически игри, които ние сме много малки за да разберем......

Щедър дар от другаря Путин. Изсмуква силите и паричките на бедните мужици, за да буни света и шепа негови приближени да живеят като Крезове.

виж историята на южна корея. колко десетилетия са спестявали. като нас. просто управляващите не изнесоха спестеното а го умножиха. едната причина беше ..северна корея. и в германия беше така. с разрешение и стокообмен с потребителски държави. с конкуренция, риск и труд.

Долу конкурентите за износ на спестявания! Нека всеки изнесен долар да е в наша банка!

да кажем за сваления нощен ястреб над Югославия, който го гледам по Евронюз с характерното черно крило със знака на ВВС на САЩ - те ми обясняват че нямало такова нещо..., да продължа - в операцията в Югославия участваха над 1500 самолета... загубите са 4 МиГ-29 и няколко танка - понеже имаше много макети на горните... е с 1500 самолета от най-ново поколение, 4 ауакса, 6-и флот... срещу малка балканска държава... много смел трябва си..., а и да добавя - някои от съседките на малката балканска страна си продадоха г...за за да може да им се нанесе удар и откъм гърба...

Американците дават отбой, не всяка ракета ще свалят! Те нека се опитат да провокират по-сериозно и да предизвикат удар от страна на Северна Корея - пък ще видим кон боб яде ли! Браво на Ким - държи се достойно и защитава държавата си, а не като нашите плъхове!

абе, не че нещо, ама ако не се лъжа "защитните" ракети са в Япония и в Южна Корея... :)))

По последна информация Обединеното командване на Армията на САЩ в момента провежда заседание с една единствена точка- Да се предадем на КНДР сега или веднага! Дебатите са сериозни, генералите си късат пагоните, а по последни данни цялата ескадрила бомбардировачи В2 базирана в Гуам е дезертирала и се очаква всеки момент да се дислоцира в Пхенян.

А сериозно - коя война спечелиха американците, че да не загубят и тази с Корея?! Пък вие си се присмивайте...

Б2 няма в Гуам, има Б52. Тя разликата е малка де, само една петица в името...

хамериканците няма как ще дадат отбой, но китайците ще им пратят Джеки Чан за да не пречат на културния обмен..

Глупости, С Корея няма никакъв шанс срещу САЩ. Т'ва си е петоразрядна държава. Даже нямат и полза от изстрелване на ракетите, к'во ще постигнат? Е могат да треснат предишния си окупатор Япония, но к'во от т'ва? Всичко е въпрос докъде стига "наглостта или смелостта" на щатите и колко са готови да отпуснат хватката около Северна Корея. Щото не е хубаво да пипаш китайските неща, още повече и когато и Русия ти намеква, че не е добре така.

Гледам държавите от ЕС, които имат посолства и някак ми минава през главата въпросът: Какъв ни е стокооборота със Северна Корея и заслужава ли си издръжката на посолство? Иначе за "големия потенциал" приказките ги знаем

Е нужно, за да може да се грижи за нуждите на многобройните български имигранти там, огишли да се запишат във великата армия като доброволци и да громят капиталистите от южна корея.

Въпрос отговор? Разчитат на това, че някой ден Северна Корея ще се превърне в България, тоест ще и спретнат един план Ран-ът, ще я приватизират, ще назначат послушни политици и това е. Всички, които не желаят да играят по свирката ще бъдат демократизирани по един или друг начин. Защо мислите толкова мразят Путин и му организират разни голи протести? Защото искат да назначат на негово място някой Горбачов, който ще изпълнява всички западни нареждания.

малко страшно става :)

Тия верно ще направят някоя глупост/

Ще заличат Щатите, което е най- доброто нещо което някой може да направи евър !

Сега ли ставаш, мама? Вземи си хапчетата в 10:00ч. както каза чичко доктор, маме!

Сине, майка ти ми каза, че си станал! Ох .... разбрах, че си взел хапчетата за психичното разтроиство, но не забравяй да пиеш и тези в 10:30ч за разстройство... Издрискай се да ти олекне!

Де тоя късмет.

Поредна новина за братския севевнокорейски народ и неговия любим вожд ким еди кой си. Ако няма новни от там е скука. Сега цял ден червените другари ще разтягат лакардии за величието на комунизма и как ще смажат целия свят. Как имат най голямата армия обаче тъпаците от сащ ги провокират. Севенокорейците може да ходят с цървули и да орат земята с волове, обаче са горди и некои хорица тук направо получават оргазъм за най новите изяви не малкия им вожд с закръглени бузки. Когато на човек му доскучае достатъчно е да попречете коментарите тук за да се посмее.

Няма да я стартират, чакат сигнал за преговори. Ако няма такива, сами ще бият отбой. Това е трик на лидера а в Северна Корея ще празнуват ,, победата,,. Така ще закрепи властта си за десетилетия.

По-принцип т'ва е разумното поведение, боздугана служи само да напомни на тия отсреща, че не е хубаво да се сборичквате. Дано постановката е политическа. Да видим, кой ще отстъпи и колко.

глупости ... Никой няма да допусне такава незначителна страна да започне ядрена война. Да не са луди да се самоубиват корейците. Всичко е опит за отвличане на вниманието от това което става в Близкия изток, където наистина тлее значим конфликт на цивилизации от 2000 години насам.

Никой не полудява, даже напротив. Да си чул САЩ да нападнат някой, който няма петрол или нещо друго за присвояване? Хич не са луди те, просто са силни и си знаят интереса и не им пука от никого и за нищо.

виетнам защо го нападаха, нефт ли имаше?

УСА-то тоя път ще яде дървото !

КНДР ще бие САЩ? Имаш чувство за хумор :)

САЩ са решили да водят поредната война. Дано не се набутаме и ние като в Ирак. Севернокорейците ще са следващите роби на САЩ, както са Ирак, Афганистан, България и т.н. Бедния трябва да загуби и достойнството си за да стане роб и да служи на САЩ. Това е.Не подкрепям малоумщините на младия им лидер, но знам какво ще стане с народа му.

Еййй това никога не съм можел да го разбера! КНДР подготвя ракети и прави опити - САЩ са виновни, КНДР е агресивна и заплаша - САЩ искали война! Вие нормални ли сте?

кажа - като почнат да ти летят Б-52, стелтове и други измишльотини на 10-20 км от границата и да правят учебни бомбомятания, неволно започваш да се притесняваш - т.е. нормалните се притесняват - демократските и американски подлоги - мед им капе на сърцето..

Всички българи трябва да подкрепим братския корейски народ и да се преклоним пред стоическите усилия, с които борят световния империализъм. Нека младият им вожд нареди достойно името си до тези на Сталин,Димитров и Мао.

Надявам се, че това го говориш на шега. Не искам да повярвам, че наистина може да има такива утайки като тебе

Аз го говоря на шега,но за съжаление наистина има хора, които си го мислят .

На тоя помияр Ким, отдавна трябваше да са му спретнали сценария "Садам"..

Садам струваше на БГ милиарди от дълга дето няма да го вигим , че е опростен и още милиарди военна помощ от наша страна. Защото сме много богати. Милиарди отидоха за контингента ни там, отделно убитите. Не благодаря.

На младия вожд на севернокорейския народ ООН да му издаде документ,че е заплашил с война едновременно САЩ, Япония и Южна Корея, те са "отстъпли" и всички ще са предоволни. А върховният вожд ще си присвои титлата "Всепобедният вожд"!

Така е, аман от комплексари!

абе вие работа нямате ли бе...., та сте седнали тук да разпъвате локуми....

По руски источници на 10 срещу 11 април американците искат да нападнат Северна Корея ,а не Северна Корея да напада някой.Затова са подготовките.

А мойте агенти ми докладват, че САЩ се канят да нападнат Северна Корея на 13 срещу 12 април. Тази информация разбира се е строго секретна. След прочитане да се унищожи.

те СКЪД само за рязане и скрап стават...

имам един спомен от пустинната буря през 91-а.... от 9 скъда изстреляни от Ирак, прехваленият Пейтриът свали 1 (един)....

ДА, защото другите ракети падаха в пустинята без да се доближат дори до целта.Това е ефективността на СКЪД- 10%:)

На голият задник и студена лимонада. Това е Севернокорейския лидер - пикльото трета издънка

Да ама цял свят се съобразява с него

Този диктатор има ядрено оръжие и е наистина опасен тип. Пикльо е някой балкански мухльо-политик като ББ, ама то нали лузъри като теб ги избират и преизбират все такива. Щото разбирате от всичко, освен от политика и футбол.

Ама вие наистина ли мислите, че това хлапе плаши света? Даже света се съобразявал с него?!?. При днешните усъвършенствани отбранителни оръжия, още на десетата секунда ракетите ще бъдат свалени. Само ако са насочени към определени обекти. Това означава, че могът да избухнат и над северна корея. С ядрен заряд?!? Не вярвам, тия около него, да са чак такива малоумници! Иначе, както вече казаха американците, да си стрелят из океана където си искат. Не забравяйте, какво стана в ИРАК, в Афганистан?

на севернокорейския хамстер Ким американците ще му вкарат под леглото някоя от ония умните бомби дето сами си избират целта...

Може ли някой да ми обясни защо корейчето зарежда ракетите? Кого иска да удари и защо? Някой нападнал ли го е? Каква е идеята на цялата работа? Питам сериозно. Иначе цялата работа изглежда абсолютно безумна - отдолу са струпани огромно количество подвоници на САЩ и Япония, самолетоносачи, ракети и т.н. и а е мръднал, а са му е..ли майката. Русия и Китай няма да тръгнат да го спасяват. Какво цели?

Разгеле, има и други! Мислех, че само на мен ми убягва идеята на това мероприятие!

Идеята е това малоумно подстригано изродче Ким, да остави нещо за исторята, че се е опълчил на врага

Не е нужно ракетите на Северна Кореа да достигнат САЩ.Достатъчен е маломощен ядрен взрив в разлома Клипертън.Земетресението което ще с образува ,ще предизвика цунами които ще унищожат западното крайбрежие на Сащ.

Догане, хидроиженерю, нямаш изобщо представа от цунами и как се формира посоката му.

Именно зради струпаното огромно количество военна сила от страна на САЩ и Ю. Корея става дума! те го трупат от началото на годината. Реално не севера провокира юга а обратно.... На няколко пъти и китай и С.Корея призовават САЩ и т.н. да прекратят "ученията", в отговор на това САЩ докарват още сили.. Накрая включиха в ученията Б52 и Б2 (бомбандировачи способни да носят ядрено оръжие) и на С. Корея им писна и преведоха техните ракетни войски (в чието въоръжение има и ядрени бойни глави) и им казаха.... " Правили какво правили , до тук! Сега и ние ще понаправим нещо" Ама нали нашите журналя гледат да се подмажат на ...... и на нас ни се представя версията как видиш ей така от нищото С. Корея решила да показва мускули.. а това как другите бастуни дранкат с него .... то е мироопазващо оръжие с него като те грамнат и то те убива демократично....

Възможно е да си прав - има логика в написаното. Само че какво следва от това? Заредиха ракетата - сега ще я изстрелят ли? Ако да, срещу кого и дават ли си сметка какво ще им се случи после? При това на тяхна територия! това е супер безотговорно...

реално погледнато вместо да дрънкат с оръжия можеше да направят съвместно военно учение с Китай.. ама кой да се сети. :)

Когато народа ти е гладен, гол и бос, най добре е да го сплашиш, че врагът ще ти вземе и живота. И тогава всички си викат: по добре е да сме гладни отколкото да мрем. Тази тактика се прилагаше и у нас, до 1989 г., докато се видя, че никой не те заплашва, че няма загниващ капитализъм, че всичко е блъф на хитреци и военни мегаломани.

преди 89-а някой да е гладувал или да е имало замръзнали бабички в апартаментите си.... тук имаше даже миналата година... ама нали е демокрация....

може би народа се усеща покрай новите технологии за комуникация че е прецакван, беден, лъган и избира едни и същи. върхушката пък изнудва останалия свят с породена от военни действия омраза от севернокорейците от жертви. когато се краде всеки ден не стига време да се изнесе и укрие богатство при криза и при богати. а по простичко , и за момичето да разбере казват ..по добре да дойдат танковете. с кръв сме я взели тази власт, най вече чужда и пак с чужда ще я дадем....ние сме били в чужбина и знаем как се прави и чува демокрация, ние знаем и сме обучили най добрите лидери на опозицията. т.е. има условия за революция, има изнудване за ненамеса във скорошни промени и избягване на участа на други диктатори.

Идеята е, че северно корейциците мразят щатите и ги считат за окупатор. Интересен факт е, че някъде от 50-те до 90-те години щатите са имали ядрени ракети в Южна Кореа с които са заплашвали северно корейците. Целта на щатите е Северна Корея да не съществува в този си вид и т'ва няма как да бъде прието. Идеята на САЩ е да премахнат комунистеческия режим да обединят Кореите и да се разположат плътно до Китай. Затова и естествения съюзник на С. Корея е Китай, понеже никой не желае вражеския империализъм да разполага воъръжени сили по границите му. Няма как ти да заявяваш, че еди кой си е спонсор на терористи, всячески да се опитваш да го свалиш от власт и да присъединиш държавата му към сферата си на влияние и той да си трае.

има вариант на тих преврат. задължение на близки държави без мераци за радиации. мисля че сащ правят отвличащ маньовър. мисля че южна корея, китай , индия, виетнам..искат мирно запллатено разрешение на проблема. нали си представяте радиация в китай..и ние без соя и бързо оборотни стоки. най добрите математици и шахматисти в света много ще се изложат ако нещо гръмне..в северна корея.

като най-сетне падне режима в С. Корея. Сега са бедни, но поне имат достойнство, после ще станат още по-бедни, без достойнство

Що не си вземеш другарите и да отидете да живеете там - с достоинство и в зрял комунизъм.

Кой си ти да казваш, кой къде да живее господин партиен секретар?

ше се оправят за 5 години. имат си южна корея, китай ,индия и спестени пари. Стига да се разберат за подялбата на наследството.

Севернокорейците отдавна шантажират останалия свят по този начин.Останалия свят пък им отпуска няколкостотин милиона и севернокорейците си прибират ракетите.И така до следващия път.Но крайно време е да изпуснат някоя ракета за да може японците и американците да имат повод свалят тази комунистическа власт най-накрая.

Да де, но и Северна корея има достатъч1но възможности да сравни Южна със земята - 1000 балистични ракети от които десетина ядрени, сериозна артилерия - над 12000 оръдия над 120 мм, миниподводници, които се оказаха доста ефективни срещу южнокорейските есминци. А и основният порблем е, че Севернокорейците нямат избор и при една евентуална атака ще изпукат всичките ракети с които ПВО-то няма как да се справи. И тогава веселбата ще е пълна., защот е достатъч1но една ядрена от десетте които имат да уцели нещо, а и да не уцели пак ще направи поразии. Отделно прихванатите ядрени ракети толкова замърсяване ще направят, че Фукушима ще е детска градина пред това.

Дано не се стига до там.

"...възможности да сравни Южна със земята..." Мислиш ли, че това ще помогне на СК да бъдат "по-малко" мъртви?!?

Няма как да са 100% мъртви чисто технически - изисква време и средства. Освен това Северна КОрея може да изпука някоя ядрена ракета, докато САЩ неможе да си позволи това, по ред причини - най важната е че Северна Корея граничи с Китай и Русия. А нито една от тези две държави няма да допусне до тяхна територия да пукат ядрени боеприпаси. Особено Китай. понеже другите са свикнали и това няма да ги впечатли много. А дори и без ядрени боеприпаси, половината балистични ракети да си изстрелят, ще е голяма беля за Южна Корея. Част от тези ракети работят на хептил който е силно токсичен. Так че дори да бъдат прехванати и ударени то това ще е над южнокорейска територия и последствията ще са за тяхна сметка.

Мисля, че Оня отгоре вече е тръгнал да си взема вересиите и не се напиняйте с дълбокомислени разсъждения и особено мутрите с "Ауди ..... А3" което се чете като сричката "аз".