Пхенян е направил неуспешен опит с ракета

Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех,

Обратно в новината

Коментари - Пхенян е направил неуспешен опит с ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е: Дали някой не помогна на ракетата да се взриви при излитането за да покаже на корейците, че ракетите им може въобще да не могат да излетят и да се детонират на тяхна територия? Защото досега по-голямата част от опитите им поне във фаза изстрелване бяха успешни.

И вълците сити, и бутафорното северно агне цяло и доволно. Цирка е от не най-добрите, но тази точно постановка явно обслужва интересите на пряко замесените, без да засяга имиджа им. Ким-овци изстреляха ракетата по график, ама тя не пожела да излети. Обаче пазара на елементи от системи за ПРО ще живне - кеф ти руски, кеф ти американски, има и китайски на дъмпингови цени. За всеки вкус и за всеки джоб. Само ние гледаме и преглъщаме.

Американците какво чакат? Ето вижда се,че ракетите на корейците за нищо не стават. Съвсем безопасни са. Като детски играчки. Да ги подкарат с крилати ракети и готово. Защо се бавят? Май нещата не ще да са точно така. Такъв шут могат да получат и те и съседите на Северна Корея,че свят да им се завие. Става дума за ядрен шут,а не просто така. Затова американците много внимават в картинката. Това не им е Ирак,Либия или Сирия. Биеш и не получаваш дори драскотина. Този път няма да е така и те го знаят.

всъщност е умишлено действие от страна на севернокорейското държавно и военно ръководство с което се цели постигането намаляване на напрежението и избягване откритият военен, а може би и ядрен, сблъсък със САЩ! Всички ракетни специалисти отлично знаят за възможностите на системите за управление на съвременните бойни ракети да взривяват самата ракета при отклонението й от зададените й полетни параметри. Дори незначителни на пръв поглед неща в предстартовата подготовка и самият пуск на ракетата могат със стопроцентова сигурност да доведат да неуспешен пуск или до задействане на аварийната система за самовзривяване. Въпрос на опит, знания и умения на стрелящите, а не само на технически и експлоатационни възможности на ракетите.

Ти луд ли си или лъжеш умишлено? Корейците не могат да произведат никаква електроника. За да произведат електроника, трябва да имат нормални инженери с достъп но последните постижения в електрониката, т.е. да имат връзка с външния свят. С.Корея е затвор. Дори интернет нямат. Имат ток от време на време. Това е държава-концлагер. Половината им население са концлагеристи, а другата половина са надзиратели. Но всичките са гладни. Надзирателите са една идея по-малко гладни. Буквално, а не преносно гладни.

при тази своя "изостаналост" имат ядрена програма и правят ракети, против съществуването на които са не само американци, но и руснаци, японци и китайци, защото ги считат като потенциална заплаха за себе си?! С написаното показваш че нищо не знаеш за ракетостроенето и бойното използване на ракетното въоръжение. За това не пиши за неща които са "мътна индия" за умствените ти възможности!

Да правят каквото си искат, в собствената си държава са, не са отишли на никого да се мешат и да пречат!

Интересно защо МИД на Россия на няколко пъти показва сателитни снимки и схеми как Турция купува петрола на Идил, а руската авиация 2 месеца бомби хиляди цистерни на път за Турция и изведнъж всички млъкнаха по този въпрос. А ще правим пак Турски Паток! В същото време Ердоган се дуеше как ей ся пуска бежанците. Кои бежанци? Тези на които им плаща, да заминават към Европа ли? С парите от същия този кървав петрол.

Това май е за друга статия :)

Спрете с конфронтацията. Налейте пари в съвместни енергийни и инфраструктурни проекти и обекти водещи до скокообразно изменение в посока доближаване до стандартите на живот на най-развитите държави в условията на живот и свободите на северно корейските граждани. Признайте независимост и свобода във вземането на решения от севернокорейското държавно ръководство. Работете за развитие на парламентаризма и постепенно игнориране от самите хора на тоталитаризма в живота и управлението на държавата. Осигурете свободно пътуване и безпроблемен достъп до държавите си от страна на северно китайските граждани и им дайте възможност сами да видят разликите в начина на живот в собствената им и в другите държави. В резултат на всичко това обезмислете поддържането на огромната северно корейска армия и същствувнето на ядрената им програма и развитието на ядреният им оръжеен потенциал.

те ги крадат

Докладва ли са на Тръмп,че Ким-а блъфира и няма бомби. Сега ще видят Прабабата на всички бомби и индиански брадви на куп!

Стана тя! Северна Корея с атомна програма и бомби,а Япония и Южна Корея -не!

Точно Япония е пример за величие постигнато с труд и добросъвестност, а не с оръжие.

Японците не седят да чакат руснаците, да дойдат за да ги оправят. Затова.

Доста време Северна Корея минава в сенките на джихадистите и това че вниманието на международната общественост е насочено точно към ИДИЛ и затова те до момента, спокойно си правят ядрени опити и балистични ракети. Преди да започнете да ги подкрепяте обърнете внимание на Китай който видимо не искат да пострада протежето им и същверемено са достатъчно притеснени, че ако Ким се сдобие с ядрено оръжие е достатъчно нестабилен за да го използва на практика.

абе ти ходеше да ближеш виртуални пу т ки във феисбук , и сега са праиш на стратег

На кривата ракета Космосът и пречи.

ластика, ластика. А може и ПРО-то да е :)))

Или един трилион долъра подарък за Северна Корея за да спре програмата си за развитие на ядрено оръжие или 1 трилион долара разходи на сащ за война плюс 100 хиляди американеца избити и още 400 хиляди южно корееца! Изберете практичното!

Ко стана е? Дан'са самовзривят твоите любимци хахаха

Смяташ като изпаднал руснак

Смяташ като изпаднал руснак

путинофилче... хич не познаваш числата :))) Па ако са разходи на САЩ това значи заплати на много хора и семейства свързани с това, докато ако се дадат на Кимчо - той ша се чуди какво да прави с толкова пари бе...

Издглежда по икономично ще бъде да си "утиизират" старите боеприпаси на север от Южна Корея.

големата влага и морския бриз.

ластици с произход Китай, вместо руски или японски такива. В интернет се разпространяват слухове, че китайците нарочно са им продали некачествена стока, за да не се нагнетява напрежението.

Относно енджините на северно корейските тенекета. През 1965 година корейците създават катедра ракетна техника в Хамхунгската военна академия. Първите изучавани модели са били съветцките ракетни комплекси Луна -М. В началото на 70-те години китайците им доставят първата си ракета Земя -Въздух. През 1971 година се подписва споразумението с Китай за съвместен проект за създаване на балистична ракета DF 61 с обсег 600/1000 километра. През 1978 година обаче програмата е спряна едностранно от Китай заради вътрешно-политически противоречия. Паралелно севернокорейците се опитват да доставят съветски балистични ракети и технологията за производството им. Известно е ,че успяват да получат съветската едностепенна ракета Р-17. През 1984 година те успяват да я копират и под името Хвасон-5 извършват първите тестови опити. Успехът бил невероятен. Успели с 20 километра да увеличат обсега и. През 1985 Северна Корея продава на Иран 90-100 ракети за цена от 500 милиона долара. Иранците я кръщават Шахаб-1. Следващите ракети конструирани от северно-корейските инженери са Хвасон-6, Нодон-1, Тепходон-1, Тепходон-2 и Мусудан.

През 1998 година Северна Корея извършва запуск на балистичната двустепена ракета Пектусан-1. Ракетата преминава над Япония и пада в Тихия океан. Опита се счита за успешен. След този опит американците се договарят с правителството на Северна Корея за замразяване на програмата им за производство и изпитване на балистични ракети срещу помощи. Американците нарушават договора,и последствията са ,че Северна Корея може би в скоро време ще се сдобие с балистична ракета с голям обсег готова да достигне територията на САЩ.

Ударите на САЩ в Сирия станаха точно при посещението на китайският президент,което е знак,че великите и могъщи световни сили са САЩ и Китай,които определят,правото и реда в света и няма да допуснат,някой да им се мотае м/у краката и не ги слуша,та бил той Путин или Ким!

Баф корейците му и тия пасат трева като рашките , ракети че ми правят

Радостните оди на путлираската пропаганда възхваляваща робският режим в Северна Корея са отвратителен пример за мисленето на руската върхушка!Мислене което е равно на въпиюща глупост! Хубаво е,че сме в ИС и NATO и въпреки ограбването и саботажите от страна на Русия все повече се отдалечаваме от задушаващата и хватка!

Язък за барута , бан бадевъ за парите

Китайците съм и дали фалшиви/некачествени/ чаркове::)))

Това което правят северно корейците, може да се сравни единствено с подвига на българите през първата Балканска война. Тогава 6 милионна България, смачква 26 милионна Турция, като дори превзема Одринската, непревзимаема крепост!

Тогава България създава 366 хил. армия от ЗАПАСНЯЦИ /Бойния дух на Българина,няма равен/ а в Сев.Корея служат в армията 2/3 от населението.

Новата им ракета не полетя, а новите руски и американски ракети - полетяха... Явно се възстанови световната справедливост. А ким сигурно си мисли че китайци са му направили саботаж, тъй като са обещали

Парадите на Путин и Ким са като две капки вода-обезумяло дрънкане,на вече остаряли оръжейни системи,гълтащи всичките жизнени ресурси на руснаци и севернокорейци,заради капризите на глупавите си величия,жадни за хегемония!Ненапразно ,иначе,богатите им на ресурси страни са с унизителен жизнен стандарт!

Виза дават ли ти за САЩ?

Не са като гей парадите. Оръжейните им системи са стари. Дано след 20-30 години и ние имаме такива. Жизненият стандарт се определя от ППС - Паритет на покупателната способност - РРР - Purchasing Power Parity - Потърси информация преди да пишеш глупости.

Това по същество са пак гей паради, но гейовете там са по-различни - импотентни са.

На времето си мислих че тъпата пропаганда е патент на комунистите,но се оказа че те са се учили от...

Какво се оказа, че комунистите са казвали истината за капитализма, ама кой да слуша! Гледахме само лъскавата опаковка. Бунаци

експлоатира човека, при социализЪма е обратното.

..от Гьобелс

След неуспешния опит за изстрелване на ракета от Северна Корея, очакваме реципрочни мерки от страна на САЩ. Едни неуспешни изстрелвания на томахавки биха били добър знак !!!

Северна Корея е достойна за възхищение страна!Ако към България се насочваше самолетоносач с ракети с агресивни намерения,щяхме да се н....ем от страх и да се изпокрием в миши дупки.Корейците са горди хора и не не се плашат от такъв род заплахи!Паднала им ракета,нормално!На руснаци и американци малко ракети ли им паднаха и продължават да падат???малко ли хора им загинаха ???Така е!Успехитне се съпътстват с неуспехи,но важното е ,да се продължава напред!Сигурен съм,че рано или по-късно,Северна Корея ще стане голяма космическа сила!

Колко изпадна напоследък руската пропаганда, щом развързаха от усмирителната риза и пуснаха от мазето индивида Горд Европеец. Тоя е еманация на днешна Русия, а после се сърдят, че се гаврим с тях и им се подиграваме.

Съжалявам ги всичките отрочета на българо-съветската дружба. Като дърво без корен са. Никой не го иска. И те не знаят какви са.

Сус бе Моше ,я ми обясни защо носите петолъчки като руснаците. Къде са ви кръстовете.Какво символизира 5-те лъча.Зацикли и разбира се знам защо -това е тайна .

На Ким-човците...

През далечната 1994 година президентът на Сащ Клинтън заедно с министъра на отбраната Уйлям Пери е обсъждал плановете за започване на война с Северна Корея. Началник щаба на въоръжените сили тогава Джон Шаликашвили предоставя плановете с цената на една война в Северна Корея на Клинтън. Загубите на жива сила там се е очаквало да бъдат над 400 хиляди южнокорейци и над 100 хиляди американци. Цената на войната би била един трилион долара! Клинтън се отказва от плана за война и отива на преговори с ръководството на Северна Корея за ядрената им програма.

Комай са попрекалили с агнешкото и космите в него?!? Вмирисаха дирника....

И колко можем да вярваме на южни корейци по отношение на северните корейци ? Американците много ги улесниха севернокорейците. Има хиляди начини да правиш нещо и един единствен начин нищо да не правиш. Сега никой не може да докаже дали са се уплашили от самолетоносача да не правят ядрен или ракетен опит, или просто не са имали готов заряд, за да го изпитат. Но във всеки случай нищо не направиха, не са толкова глупави. Отидоха на манифестация и си махаха със знаменца. Американците ще постоят, ще постоят в Японско море, па ще тръгнат да се прибират на Хаваите, моряците и те деца имат и от месеци не са ги виждали. И какво ще кажат севернокорейците ? Ще им се присмеят, че си тръгват с празни ръце. И ще махат след тях със знаменца.

ти май си бая тъп, а? Това да не е времето на Колумб, корабът да замине и евентуално да чакат половината моряци да се върнат отнякъде след 5 години. Моряците карат 3 месеца служба, после си отиват, идва новата смяна със самолет.

И къде каца новата смяна, като не всички кораби имат писти бе крети? :)))

Тия е време да ги праснем преди те да ни праснат нас.

КНДР трябва да бъде обявена за част от световното и историческо наследство. Ако изчезне няма да можем да обясним на децата и внуците какво животно е това култ към личноста, еднолична власт, мавзолей, ТКЗС, колхоз, концлагер, граничен кльон, пионерска организация, комсомол, партиен секретар, ленински съботник, статуи и портрети на вожда навсякъде, москвич, нова панелка, опашки за салам и банани, дефицитна стока, вестници в тоалетната и още много други глезотии.

За някои от нещата да не бързаме да ги вкарваме в музея. Имаме си ги и сега, в България: еднолична власт, гранична ограда, младежка организация на ГЕРБ, стари коли, реновирани панелки и още повече нереновирани. 91.5% от хората днес живеят в жилища, построени при лошия комунизъм.

Не май, ти наистина си си тъп. Какво и е едноличното на властта? Радев - президент, Герджиков - премиер, кой беше там - прокурор. Къде е едното лице? Къде е тази гранична ограда? До преди седмица ти ревеше, че нямало ограда, сега ревеш, че имало. Кола можеш да си купиш точно за 1 час, не е нужно да чакаш вноска 10 години.

Да де, построени през комунизЪма, затова и се налага да ги ремонтират...Щото не могат да изкарат и 50 години..Вече започнаха да падат..Соц. качество...Подобно на севернокорейските ракети

правилно, да станат паметник на ЮНеско и да пратим още сега Ирина Бокова там

Общо взето,какво има налице в Северна Корея за производство на ядрено оръжие. Специална лаборатория в Пхенянският университет КимИрСен, за опити в областта на ядрената физика. Завод за производство на горивни пръти и хранилище за тях в Атомния Научно Изследователски център в гр.Ненбен. 5 Мегаватов ядрен изследователски реактор в Ненбен с двойно предназначение-добив на плутоний! 50 Мегаватовв ядрен реактор в строеж в Ненбен за производство на плутоний. Радиохимическа лаборатория в Ненбен. Строящ се Газо-Графитен 200 мегаватов реактор в Таечхон за производство на плутоний от гориво- природен уран. Уранови мини за добив на уран в Пачгхон и Пенгасан. Два завода за обогатяване на уран.

Чукча! Ей това НЕ ГО ОЧАКВАХ от тебе! Как не те е срам , как не те е грях бе! Да кажеш всички цели на противника. Ами, ако ги прочетат тия от ЦРУ?! Врагът не спи бре. Модераторите веднага трябва да изтрият този пост, докато не са го прочели ония от Пентагона.

Да четат и да се учат. През 1990 година СССР доставя на Северна Корея 5 мегаватовия газо графитен реактор ,който произвежда по 7,5 килограма плутоний годишно за ядрени бомби! Всичкият плутоний на Северна Корея е произведен от този реактор!

И всичкото това в ръцете на зомбирани комунисти психопати ,незабавно трябва да им се отнеме възможността да произвеждат ядрено оръжие.

Корейците са високотехнологична нация и могат да произведат почти всичко ,единствено дивия комунизъм на северна Корея ги забавя ,но рано или късно ще постигнат пъклените си цели ,и въпреки че декларират ,че оръжията им са срещу щатите не се знае къде ще паднат и кой ще пострада ,затова малкият психопат трябва да бъде спрян на всяка цена .

Прав си. За разлика от корейските оръжия, оръжията на говедата се знае къде ще паднат - в държави с петрол, НЕПОДЧИНЕНИ на говедата.

Луд умора няма, за тролчетата важи също.

а ти да останеш по назад а чичко

Аз като ви казвам да вземете руски, а не китайски ластици... ма не слушате. Да живее Путин !!!!

Казах му аз на Кимчо да сложи по-малък фитил на фойерверка, той не ми вярва. Вчера се сърди че ги няма, днеска се сърди че бил неуспешен...ееее... ма ша се караме.

Мизерник ама познах , че ше празнуваш тук в ДИРа?!мбухахаха Тъпото животно пак дращи от чуждо име! Дращи дращи говедо, ама нямам време да се занимавам с тебе тъпунгерското моше! Самотен и изкуфял чалгопитек!мбухахаха

При добър късмет, даже няма да се наложи някой да се намесва да ги озаптява тия... при неуспешен опит с ядрено оръжие, кндр ще остане само учебниците по история...

И те не са съвсем у ред, кат' нас. Те правят неуспешни опити с ракети, ний с тикви...

Дали е неуспех,не се знае!Може и да е пропаганда,но едно е истина:Северокорейците са хора с възможности и работят по въпроса!На някой му остава само да им ядат краката!

е как. това е успех. ВСеки неуспех на комунизма е успех от който да се учим. Няма как да не е успех. успех е успех е успех е ... ... 1000 Успех е... ето.. станаха 1000 пъти. видя ли че е успех :)))

Не са ти интересни глупостите. Очаквам повече.

С400 много добре ще работи в тази страна. винаги можем да кажем че сме изпробвали не ракета, а възможностите на С400

може. То и в Сирия така казахте - че не ви е влязъл целия, а само втората част.

noname323@abv.bg

ааа... не така. много късно ни предупредиха американците. Нямахме време да надуем установките. А отгоре на това Лазер не можа да изтрезнее да ги засече. Ама аре пробвайте се пак ден. не ви стиска, нали.

КАТО ПОЗНАВАМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА,ВЕРОЯТНО КОРЕЙЦИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА АМЕРИКАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ,А ПЛАНУВАНЯ ОПИТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ПРОСТО Е БИЛ НЕУСПЕШЕН.

Този опит неуспешен, следващия успешен. Номерът е че са я произвели. Как се прави такова нещо? Колко техника и технологии трябват? Атомната бомба и тя как се прави? Това е ниво за 24 милиона население.

Таз година полупроводници, догони цели проводници!

Носят се слухове ,че след неуспеха Ким е наредил двама корееца с две ядрени бомби под мишници да преплуват океана и да ги думнат на плажа в Калифорния!

Тъкмо двете дъщери на Пенс,да зарадват американските войници,по няколко пъти!

"Според разузнавателни служби режимът в Пхенян би могъл да разполага с ядрено оръжие и да порази американската територия до по-малко от две години." Сега разбрахте ли защо говедата зад океана се насират от шубе? :))))

СЛЕД 2Г СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ Е САМО СПОМЕН В БАЛНОТО ТИ СЪЗНАНИЕ;)

Абе разузнавателните служби твърдят ДРУГО :))))

съзнание? Не ми се вижда вероятно. Ако ще да е от човекоподобните. А и маймуните не помнят дълго.

какво толкова се интересуваш какво правят някакви си там говеда? Между другото, тази снимка явно е точно отражение на душата която стои зад подобни писания

Айде още един надрусан психоаналитик.

абе Русия и китай са доста по-близо. А такива прогнози за бъдещето ги знаем. Гнилия капитализъм щеше да пада още преди много време.

От писанията ти става ясно, че нито си ГОРД, нито ЕВРОПЕЕЦ! Убеждаваш всеки нормален човек, че си поредният маймун, навел черният си задник в посока Капутин и неговите слуги- С.Корея. Баце- по- скоро смени дилъра. Дал ти е ганджа и резултата е налице- пишеш несвързани тъпотии по форумите.. :-) Кой те знае в коя селска тупка си и пишеш скрит под полата на жена си.. Ако ми беше наблизо- щях да те ИЗЛЕКУВАМ в миг. Ебах та в маймуната проста!

Не се нервирай бе, проамерикански дрисльо.

При абсолютна диктатура и невъзможност от външна намеса,корейците си правят безпрепятствено един пет мегаватов реактор от старите английски/ система -Магнокс! с него си произвеждат по 0.9 грама плутоний на ден. Носят се слухове,че центрофугите им за обогатяване са от Иран. Остава само да си сглобят имлодера за бомбата -той сигурно от китайци или руснаци е придобит. И си бичат ядрени бомби на поразия. Ама с тенекето с реактивните мотори -работата се оказва по сложна. Затова им гърмят тенекетата при старта.

Толкова много идиоти в политиката, а този свят е само един, и може да бъде унищожен само веднъж.

Много си прав ! Мисля да им пратя от майте хапчета , белким се спрат идиотите !

някак си тъжно се замислям за съдбата на виновниците за гафа. дали ще могат да възкръснат...

Много пъти коментирах , че световните лидери не си пият хапчетата и не ходят редовно на профилактични прегледи при лекарите си ! А и тази ракета прилича на дебел перманентен маркер тип - Кохинор ! Как да се изстреля , мамка му !!! Ха !!!

не очакваш ДИР-а да имат снимка на корейска ракета? Снимали са маркер... :Р

Аз на ваше място не бих се радвал чак толкова много на дебелия психопат. Щото гледам, често ракетите му падат къде ли не, губят контрол, взривяват се при изстрелването. А Русия е близо, току-виж някоя ракета, замаяна от учението чучхе, обърка курса и вземе, та се пльосне в Русия, ко ша праите? Или да му се взриви някоя ракета с ядрен заряд при изстрелването, Путята ще спре радиацията на руската граница с голи гърди ли?

ще ги спрем с С300 и С400 :)))) те са лазерни системи. ОТ сега нататак се забранява на Лазар да пие, че се изложи в Сирия :)))

Миналото лято една модерна Трайдънт 2 изстреляна от британска подводница тръгна в обратна посока,та се наложе да я взривяват по спешност,така че по-спокойно с провинциалното спамче.

а аз ГОСПОДИНЕ по скоро бих се притеснил за южна корея и за китай,че северна има повече граници с тях отколкото с рашките,ама нали..........

че китайци и южнокорейци не серат путинска пропаганда в българските сайтове. Понял?

Набираме хасковлии, за трансфер в КНДР. Предимство имат светещите с мека зелена светлина.