Какво представлява споразумението ЕС-Канада – СЕТА

Европейският парламент одобри всеобхватното търговско и икономическо споразумение между ЕС и Канада (СЕТА), съобщи сайта на ЕП.

Обратно в новината

Коментари - Какво представлява споразумението ЕС-Канада – СЕТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баьо Либене, дочувам , ти оная лудетина Ботьова съе решили да докарате миризливият казашки ботуш в Българско. Ако туй е тъй , то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. Р Льотчика да си спомни , тези думи на рождения ден на Апостола.

Гаро тъпо копеле си ! Тази СЕТА прави богатите по-богати , бедните по- бедни ! Кои сме ние , разбира се по-бедните ! И Льотчика както го наричаш ти презрително , се грижи за бедния Българин ,а не такива изроди на хранилка при Сорос и Прокопиев !

Генералчето(партенката) не му харесва СЕТА защото не е с Рсия. Краката му миришат от първия ден в президентството но тепърва ще си показва червения задник като започнат повече да му дърпат конците.

КОЕ В сета тревожи хората?

Не ни трябва подобно споразумение. От Канада, ще влизат американски ГМО полуфабрикати. Те печелят пазари а ние нови безработни. Протекция практикуват дори развитите страни. Унгария затова се оправи. А една Германия и Франция го правят, префинено но безкомпромисно. Ако си произвеждаш, няма как да повишаваш ефективността си

Ако нашите производители произвеждат по-евтини стоки от канадските, последните няма да се купуват. Очевидно канадските стоки ще са по-евтини от нашите и тук е заровено кучето! Нашите хитреци да се научат да произвеждат и продават по-евтино и тогава да плачат, че ще се разорят... А иначи, казвам го като специалист, канадското хранително законодателство е многократно по-стриктно от нашето! Там например отдавна на храните се изписва съдържанието на транс-мазнини и други вредни вещества с предупреждение за опасността от тях. У нас се предлагат и в училищата... Не пишете глупости, за които нямате автентична и професионална информация...

А инаЧИИ,като Специалист,правилно си сложил запетайките!!!!

Какво е СЕТА? Плащаш за стока /ПРЕДВАРИТЕЛНО/ , която не си виждал , пълна е с ГМО /за хранителните продукти / , А ПОСЛЕ ''АКО'' ИСКАШ СИ Я ВЗЕМАШ /стоката/ , АКО НЕ ИСКАШ НЕ СИ Я ВЗЕМАШ , ...........НАЛИ Е ПЛАТЕНА .... Ето защо се натискат от САЩ /уж Канада/ , за да прекарат ЕС за пореден път ,..........ЧРЕЗ ПОДКУПЕНИ ЕВРИДЕПУТАТИ , КАТО НАШИЯТ ДУДУК /Барека/ , И ПОДОБНИ.

ЗАЩО , ЗАЩО , ЗАЩО ? Защо не се стимулира ПРОИЗВОДСТВО в ЕС , с което да се откриват работни места , вместо да стимулираме производителите на САЩ / уж Канада /???? В България имаме капацитет за производство , на плодове и зеленчуци, лека промишленост , селски , морски , и какъв ли не туризъм ...??? Кога България ще бъде , НАЗАВИСИМА държава?

Ами всъщност се стимулира. Ще отпаднат канадските вносни мита и ще можем да изнасяме КАЧЕСТВЕНА продукция на КОНКУРЕНТНИ цени в Канада. Защо все гледате обратната страна. Крайно време е нашите 'производители' да се научат да произвеждат качествено, а не да ги пазим за вътрешния пазар с измислени ограничения, та да се продават. Крайно време е да разберат българските производители, че чуждият пазар е ОГРОМЕН стига стоката ти да е качествена вместо само да пискат, че никой не им иска неузрялото и блъскано с добавки сирене, което всяка седмица е с различен вкус, цвят и твърдост!

Споразумението СЕТА представлява подобно като NAFTA или между Канада, САЩ и Мексико. Накратко - бедните стават по-бедни, а богатите по- богати. Останалото е прах в очите на мат'риала.

Ми ако е така, що БСП са против СЕТА! Нали и техните идеи са същите, бедните да стават още по-бедни, а богатите още по-богати!

Той за това Тъмп е против НАФТАта, щото иска обратното, Мексико да стане най-богатата, а Америка да стане най бедната! Егати логиката! Мухахахахахахаха!

Не мога да разбера защо всички се плашат от вноса от Канада, а не се се радват за износа. Ако сме кадърни, ако имаме качествена продукция, ние ще можем да изнасяме повече от колкото внасяме. От друга страна ако продукцията от Канада е евтина и качествена, защо да не я купуваме? От/с Канада имаме внос в рамките на 30 милиона на година и положително салдо 15 милиона и голям вой настана. От Русия имаме внос за 3500 милиона и отрицателно салдо в размер на 3000 милиона и всичко е наред. Даже искаме да махнем ембаргото, за да стигнем рекордните минус 6100 милиона салдо с Русия от преди няколко години.

Точно в това ни е проблема - не можем да направим нищо свястно за износ, нито да произведем нещо евтино за собствения си пазар. И щом СЕТА не предвижда Канада на ни дава пари, значи сме против.

Относно ГМО-тата: Най ГМО компаниите в следствие на глобализацията Монсанто и Бунге отдавна са на българска територия. Ама отдавна. Продукти на Монсанто може да си купиш от ВСЕКИ агро магазин. Бунге дори си купиха Калиакра за по-сигурно. И да, любимото ви олио се прави от Бунге!!! Относно месото - извинете ме, но говорим за телешко месо, каквото в България НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА. Нашите телета (крави) са млекодайни породи. Ако искаш телешко за стек - купуваш си вносно месо (най-често английско, белгийско, американско, аржентинско), което по нищо не се различава от канадското. Крехък и вкусен стек от българско телешко НЕ СТАВА!!! И ако имахме ефффтино, крехко и вкусно българско телешко, то аз и семейството ми никога нямаше да ядем свинското (което пък е 50% внос от Германия и 40% внос от друг страни на ЕС)

Не щеме ний богатства не щеме ний пари най искаме свобода народни правдини Заради тази свобода само търпим да сме най-бедните в Европа. Сега тя си отива окончателно. Стига загуба на независимост, не на колонизацията. Не на СЕТА - каквото ще да става. Дори от ЕС да ни изхвърлят, аз еврокелипир не усвоявам. Дреме ми.

Това е модерна демократична колонизация. Допълнителна загуба на суверинитет. 80 процента от канадските фирми са американски. Сега Тръмп ще сложи Европа в джоба си без нищо насреща. Проверете колко са големи най-големите корпорации. Една такава софтуерен монополист беше по-голяма от икономиката на Испания. А ония с шампоаните пъти и гъто са още по-големи. Как ще ги спрете. Освен с ядрено оръжие взето назаем от Русия например. Майтапя се, за последното ама компаниите им са гиганти. Само няколко стигат за да сринат източната еуропа. ККОЛОНИЗАЦИЯ в модерна форма.

Как точно малкият и средният бизнес извличат ПОЛЗИ от това споразумение?

пръждоса ако вече не го е сторил. Ама къде. Тя ясно източната Европа е в киреча с това споразумение. Къде да бяга малкия и среден бизнес?

Между тези 140 регистрирани географски района има ли и български и кои са?

Дире, не се прайте на лунатици ами дайте поименно как нашите еврудупетати са гласували.Значи Канада влиза през задният вход в ЕС да смени Великобритания и покрай нея и САЩ тъй като бизнеса и фирмите им са навързани както свински черва.Всичко за сметка на малките и нови д-ви в ЕС да не говорим че канадските инвестиции в Б-я са почти О, с изключение на родопското злато на Дънди от които за Б-я остават 2 цента от 1 долар!Визите нямат нищо общо със тази СЕТА,това е тема за баламурниците,който можеше и има причини да посети Канада или да събере точки за емиграция и досега заминаваше там. Дори и нямаме канадско посолство в Канада, от какъв зор. Иначе канадците са по-свестни пичове от американците в САЩ но това няма общо със темата.Значи Брекзита беше само патаклама и интрига от страна на англичаните в съюз със САЩ и останалите от техните доминиони.

Не виждам нищо лошо в това споразумение падат митата кото значи по ниски цени, а и има текст че все пак държавите могат да налагат регулации по вътрешното си право. Добре е. В кеайна сметка по бедни и м7зерни от сега няма как да станем нали...

"Тази цифра се очаква да се увеличи с повече от 20 процента" Абе тия журналисти не правят ли разлика м/у "цифра" и "число".Цифрата не може нито да се увеличава, нито да се намалява

Разбира се че въпроса -какво представлява СЕТА е важен.Но има и друг въпрос-Какво представлява и чий символ е сградата на снимката на ЕС в Брюксел ? Та въпроса ми е към либерасти толерасти демократи соросоиди и там каквото се сетите ?

Да опитаме, ПЪК АКО НЕ НИ ХАРЕСА, ЩЕ ГО ПРЕКРАТИМ. КАКВО ТОЛКОВА

Против ГЛОБАЛИЗМА съм И ПРОТИВ СЕТА!!! НЕ на поредното ЗАГРОБЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ!!!...

Абе дреме ми за канадските стоки, които щели да удавят българските производители. Кво - ще залеят пазара с ГМО кисело мляко? Ами отлично - май предпочитам пред данонското нишесте със растителни мазнини напомпано с реклама. Доматите са турски, яйцата са полски. Производители изобщо няма вече в бг защото не им е изгодно да произвеждат каквото и да било за "пазара". Ако не може да стане по-лошо може пък да стане по-добре, а? Повече се притеснявам за торентите. Ще могат ли канадските защитници на авторски права да задължават провайдерите да снасят данни и да ни изнудват. И ще трябва ли да ни съдят в европейски съд или ще може направо в канадското квартално арбитражно съдче да става работата...

Ал

"Ако не може да стане по-лошо може пък да стане по-добре, а?" Що реши, че не може по-лошо?

"Що реши, че не може по-лошо?" Сигурно щот' съм оптимист.

ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА НЕГАТИВИТЕ ОТ ТОЗИ ДОГОВОР!!!

И какво ще стане до края на годината , че не ми е ясно ? Това русофилите , освен да бълвате простотии и лъжи , друго знаете ли ? Нинова , ти ли си ма ? ГМО то идва ли ? Дадоха ли ти вече списъка с предателите ? На народен съд ли ще ги даваме , или ново ДС ще правим ?

Със едно неграмотно МВР , разполагащо с база данни за адресни регистрация от време на преди освободителна война , канадците нас ни да поканват да им дойдем на гости ? каква там да направим , седнем , хапнем , после обир , или какво ?

Пссст ! Да чужна , да шепна за най новото ли ? Даже в местоното МВР , пълно с неграмотните ! Да се явяват на тест правописа . Нищо против Бай Магаре , но поне да прочете , а не само да удушва графични стикъри от вида "Хари Компотър и моят Аз" . Свучи дълбоко компрометиращо , но не е чак така . Защато компреците се раздават , както свучи поговорката " след оперативка , аперативна " във следобедния час , а не преди . Така че , мили Нас обслужващи магаренцата от MVR , седнете на масите си , упражнявате азбучния ред , порядък , после да си поговорим . поздрав както и подпис FBI (США)

абе останаха ли нормални хора в тази държава...чета идиотски коментари как "щели сме да плащаме " на знайни и незнайни корпорации , частни съдии ще съдят държавата.... ЗНАМ САМО ЧЕ ПЛАТИХМЕ 600МЛН ЕВРО на руснаците и тези предатели които са подписвали продажния договор живеят на свобода и харчат от милионите комисионни- кои бяха те?

това си е държава на свободна практика , МВР ги ръководи , камуфлират се като или ненаещи , или не нямащи , или не на службата си , или не упражняващи за в момента професия си . нормално , или ти да те занимават с служебни ти задължения в обедната менюпауза (почивка) ? така че , не се тревожи , с служител в РБ трябва просто да си избереш кога . Абе , както се вижда , и при амриканците вече има тоз нов модел на потребителската общност . така че , нали знаеш , един плик и поздрав за Мама в Куба .

от горе пише , заглавие , било "Темите днес " и " Векат на мегасделки" . а , че при нас всеки вторник и петък викат за мегасделка , май , това са пропуснали тез "редактори" . но , ако това си е "би" било изцяла , малко ми да се е , да си е . Темите днес ! Оха . Съдебният дошъл да ме направи опис . Ето , това е "Темата Днес" . А аз му сервирах амортизарано , отдавно отписано , след погубения спор пред търговско камера . Станало въпрос за моито порнографски снимки , аз с кмета , данъчният с мене в поза , имам и онез от тая секта как се поразхождат (да не си спестим критиката , щото съседна разведка плаща добре за такъв вид компресиращ комбромат) . Така че , да не ми впишат да тема днес , от който не биха могли да знаят , освен ако хонорар си е имал .

какво ни е това споразумението ? ще ни изкупят сега продукция тютютн , или не , на меродавна цена , или не ? второ , не искаме техните пчели , насят зараза , при тях мрат ни по кошър , ни по семейство , а по цял район . трето , обратни да си ги държат , имаме педали при нас за износ . четвърто , да не се забрави , щом ползват чубрица , българска , да не премълчава : на опакова да се впише българско произведение . друго за в момента няма като оплаквания на листчето си . така , да вървиш и да не загубиш и забравиш да предадеш листчето на ония в Квебек . Post Scriptuum ; направи ксеро копи от онова и предай строго секретно на бивш съветника Michael T. Flynn . Доналдо Тромпеца да си прочете каквото писах на Канадиеца . И той да знае , щото важи и за него , там в кулата , златната си . Нали има една от нашите като жена , има и дете , наше потекло . Баба Меца , Родопите

ола , ола ! на селяните сега има иде на ума да им пишат , що какво да е това , онова шпоразумението ! браво , пресата в РБ , личната собственост на Медия Нюз Корпорешейн , Руперт Мурдох от Австралия , се е сетила , че и на абориджините , индианци , може ида ползвам забраненат дума цигани , какво има като преимущество , каква полза от шроразумението за всеки един от тях ! предполагам сега в следващия сериал , следваща седмица , да ни бомбардират с една об- и изяснителна кампания , от която даже Баба Меца в Родопите да се събужда с въпрос , кота щяла да се ожени на ново на 50 годишен канадеца , който след 40 години хомо си е развил , се есетил за комплекс на майчината погрижа ....

Путлерастите пак са се развихрили да лъжат безогледно. Каквото и да пишете боклуци. Фактите обаче са: разпоредбите на СЕТА се прилагат БЕЗ да се засяга правото на държавите да регулират въпросите, обект на споразумението, според своето вътрешно право.

В договора пише значително по-различно от теб. На договора ли да вярваме или на теб. На който плащат да ни лъжеш?

След като Тръмп даде ясно да се знае, че Канада ще плаща такси, защото подбива няколко сериозни бизнеса, Трюдо тръгна да търси ЕС, защото скоро може да си тръгне. Разбира се Канада може да продава много неща на ЕС. Основно дървесина и дървообработващи произведения, селско стопански произведения също, защото няколко отрасли получават сериозни дотации от правителството. Едно от тях е свиневъдството. България не трябва да се надява на нещо голямо когато големите си мерят ... Според мен Бг ще е много по добре ако е извън ЕС. Защото сега в Канада ядат сирене произведено в Бг и и изнесено от гръцка фирма която държи квотата. Не виждам къде ще може да се вкара български продукти...

Ами като не можеш да погледнеш оттатък носа си, как да видиш! Да си затворим пазара, че гръцкита фирми да изнасят българско сирене? Мъдро!

А ти като гледаш по-далеч от носа си, видя ли някъде в Европа или ... страна в която български фирми да изнасят гръцко сирене? Голям нос имаш.

Честито на всички производители. Открива се нова възможност. Канада е далеч и без данъчни облекчения този пазар досега беше трудно достъпен за нас. Трябва от време на време да се сещат и за бизнеса, а не само за социално слабите!

Не ми стана ясно само какви са тези канадски стоки, дето ще ги продават на Европа и от куде ще се вземат европейски стоки за да се продадат на Канада. Те стоките за потребление вече отдавна се произвеждат в Китай. Европейски коли и сега се продават в Америка колкото искаш. Чини ми се, че се отваря европейският пазар за американски въглеводороди, и американското автомобилостроене. А пък с времето и към селско-стопанската продукция ще поумекнат та и фермерите тук ще намажат. Виж Европа какво ще ни продава, това е въпрос с повишена трудност.

това ще не знаеш едва ли оправдава малоумното ти изказване. Ми то България изнася за ЕС продукция за над 25 милиарда Евро и внасяме за 1 милиард повече. Що да не може това да го прави и Канада?

"През 2015 г., вносът на стоки от Канада в ЕС възлиза на 28,3 милиарда евро, а износът е на стойност 35,2 милиарда евро."

На генералния губернатор на Канада-му е през дедовия му за БГ!:) На Елизабет2 от рода на Крадлив Дедо- ....и на нея!:)) ..... А банкянски цървули-що искат СЕТА?:)))

Тройчо, пий си парцуцата и не се напъвай да мислиш, не ти се отдава! На Губернатора му пука, на държавниците от ЕС им пука, защото имат нов шанс!

Какво е сета? за да сме напълно наясно: сета е договор за отнемане на права на хората, които са били извоювани с години и с тежки битки. сета е против Природата. сета е "fuck the eu", но написано на хиляди страници.

Тъпо, тъпо!

с гласуването за сета от обамовските избраници в европарламата се даде зелена вълна за пълното обезгласяване на народната воля. чух един коментар на един, който е гласувал за този съсипващ договор. на въпроса, какво ще каже за възможността големи корпорации да дават под съд държавата, а данъкоплатецът да има честта отново само да заплаща без право на глас, той отвърна, че този договор подкрепял търговията, а по-важно нещо от търговията било нямало. либерастите, чиито медии ежедневно ни заливат с лъжите, боклуците си и засилената си цензура - успяха да прокарат закона на новия им световен безпорядък. честито ново робство, заспали европейци! "избраните" от една безконтролна и напълно излишна институция, за която са гласували много по-малко хора, отколкото за местните ви парламенти ви хързулнаха в името на нещо, от което полза ще имат пак малцината, които и без това отдавна ви водят за носа..

С този правопис явно вече си обезглавен!

този път правилни си си избрала ника, госпожи сибил. цензураторката бухалка на сорос и сие. но пак нищо по същество не каза, неграмотната, която деяни на социалка, която ние ти плащаме за да можеш да ни оплюваш. и си права, де. защото ние сме глупаците, че си плащаме данъците за да ви храним вас - урудите, които ни грабят ежедневно!!!

права си, не всеки може да се изказва екзактно, както един от вождовете ти, сибил. нали така.

Премахването на митата разорява селското стопанство с по-малко субсидии. Т.е. нашето. И като го разови ще стане като тока. Ще си купуваме доматите на супер канадски цени и ще се разоряваме за да можем да не умрем от глад. Тъпа тиква.

Явно ти по цял ден копаш на полето!

Е, че го ручаме и "канадския мамул" Монсанто, бе!...много сладък. Ама имат и добре подсолени -направо от нивата.

Монсанто - собственост на БАСФ. преведено, това означава, че си пълен тъпак

Айде стига си лъгал. Монсанто купи BASF, не обратното. Монсанто е собственост на ротшилдовата мафия. В случая тъпака си ти. Не за друго, а защото си мислиш, че може да ни пързаляш с плоски лъжи и голи приказки. Глупак! Бегай да гониш червените ескадрони и да громиш рашата.

Неоробовладелски строй , пред който предишния такъв е като пикник в парка. Окончателната загуба на суверенитет и суспендиране на Конституцията са само странични " екстри " . Недопустим абсурд !

" Сета въвежда строга регламентация и защита на интелектуалната собственост." Тази защита по начало е правилна, но какво означава тя за бълг. потребител на интернет? Край на теглене на безплатни филми, музика,заплащане на определени страници и т.н. и т.н.Ето,че се изравняваме със западноевропейските,пардон-канадски стандарти....

Андешко, това ти е най-малкия проблем. Ще започнеш да схващаш когато корпорациите осъдят България за 10-20 милиарда за пропуснати ползи. Ти, децата, и внуците ти ще трябва да ги изплащат чрез данъци.

И най вече тъпанарите като теб

Както ни осъди руската корпорация Атомремонтстрой ли? Че кво общо има това със СЕТА?

В западната пресабе изнесена информацията за вече два възникнали проблема на национално ниво. Единият е в Хърватско, а другият в Румъния. Съжалявам, че не мога повече информация. Изводът, направен в пресата беше, че двете държави ще се бръкнат дълбоко.

Едно нещо не разбирам. Как така СЕТА е над конституцията на държавата. Това е някакъв идиотизъм. Няма нищо по-силно от конституцията, камо ли някакъв си договор.

gonzales

моите парички бият твоята конституция. по всички показатели :-)

Определено твоето е идиотизъм. Просто си идиот от най висша класа. Такова нещо никъде не пише, напротив пише: разпоредбите на СЕТА се прилагат без да се засяга правото на държавите да регулират въпросите, обект на споразумението, според своето вътрешно право.

gonzales

аз съм сигурен , че продукцията , произведена от фирмата на бай Пешо няма да стъпи на канадския пазар. за разлика от същата продукция , но произведена от бай Ханс или баба Меркел, която ще се продава там. за сметка на това канадското ГМО ще бъдем принудени да приемем и продаваме на родна земя.

Накратко: - Корпорациите ще получат правото да съдят цели държави (всички данъкоплатци) - Корпорациите получават правото да подготвят и прокарват нови закони - Всички дебати между корпорациите и политиците ще бъдат гарантирано тайни. Ако информацията достигне до гражданите корпорациите ще имат право да съдят държавите. - Сега съществуващите стандарти за качество на храните ще бъдат занижени. - Голяма част от сегашните права на работниците ще бъдат премахнати или редуцирани - Ще легализира и задължи държавите да приемат Шистовото сондиране и генно-модифицирани храни. - Ще увеличи рязко разликата между бедни и богати (ще доведе до рязко свиване на средната класа) - Приватизациите ще станат неотменими

С изключение на последното - всичко е глупости и измислици на хора, които гледат ТВ Алфа и тем подобни боклуци и са част от статдото, което не мисли а припява.

Сигурно ти е трудно да повярваш че мозъка ти е бил системно промиван. Не е нужно да ми вярваш ако можеш да четеш на английски. Просто цитирах основните точки от официалния сайт на Стоп-ТТИП: потърси в гугъл: what-is-the-problem-ttip-ceta

Който се страхува от вълци, да не ходи в гората. При пазарната икономика има конкуренция и тя движи света напред. Преди години българските производители продаваха с марката краве масло маргариново менте. Конкуренцията на немското масло им показа що е то масло и ги принуди да влезат в час. Конкуренцията на канадските стоки само може да ги стимулира.

Човек явно не разбираш за какво става въпрос. Целта на СЕТА е точно да убие конкуренцията и да предостави всичко в ръцете на няколко свръх корпорации които няма да са длъжни да се съобразяват смесното законодателство и волята на гражданите. П същество това е края на пазарната икономика и демокрацията.

Пич, кой клас си?

може да не се страхува от СЕТА!

Продължение: С окончателното приемане на СЕТА, американски компании с регистрирани филиали в Канада получават правото да съдят европейските държави и съответно данъкоплатци. Няма ли това да подкопае съществуването на демокрация? Това е един много сериозен проблем защото така наречените регулационни органи на СЕТА застрашават директно демокрацията. За в бъдеще американско-канадските корпорации ще имат основната дума за всички нови закони дори и преди националните парламенти да бъдат допитвани. Всичко това е едностранна концентрация на власт в ръцете на корпорациите. Нещата са всъщност още по-лоши - националните обществени услуги не са защитени от СЕТА. Комуникации, електроснабдяване, горива, топлоснабдяване, водоснабдяване, национални паркове, социални програми ще бъдат обект на нови приватизации заради очакваното увеличение от 400% за поддръжка. Пример за това е приватизацията на някои дистрибутори на питейна вода в миналото. Заради СЕТА всички тези приватизации няма да могат да бъдат отменявани. Добро ли е наистина това споразумение за икономиката? Да, но единствено за няколко огромни корпорации. Малките и средни бизнеси се чувстват застрашени тъй като добре помнят негативните резултати от предишното подобно споразумение - НАФТА между Щатите, Канада и Мексико което доведе до бърз фалит на сто хиляди малки и средни фирми. Друг важен момент е че премахването на таксите за вносна продукция ще лиши държави и райони от средства за социални програми. Приемането на СЕТА от европейския парламент ще отвори широко вратите и за други подобни споразумения като ТТИП и ТИСА. Какво могат да направят обикновените хора? Хората трябва да се обединят и да разговарят със парламентарните представители на национално и европейско ниво и да се включат в подписката на Европейска Инициатива която вече е събрала 3.5 милиарда подписи.

Американските фирми и сега могат да съдят държави. И българските могат. И научете най-накрая, че на американските фирми отдавна си имат филиали в Европа.

Явно не разбираш - ще могат да съдят държави ако законите и конституциите им ограничават потенциалните печалби на корпорациите. Никога не е имало подобно безумие.

Тази част от статията която липсва: (Превод от Английски) Какво са ТТИП и СЕТА? И защо толкова много хора са против тези нови търговски споразумения? ТТИП и СЕТА са много сходни, целта им е да осигурят нови привилегии за големите корпорации за сметка на средните и малки фирми, работниците, гражданите и местните управленски институции. Отличен пример за това е споразумението между корпоративните инвеститори и независимите държави касаещо съдебните процеси - ИСДС. Смисълът му е, че чуждите частни инвеститори получават специални права да съдят цели държави ако техните закони и конституции биха могли да намалят потенциалните приходи за корпорациите и банките които са свикнали да инвестират при други условия. Това касае и всички разпоредби на регионално и местно ниво. Например - Филип Морис заведе иск за два милиарда! пропуснати печалби заради местен закон защитаващ здравето на непушачите. Енергийната компания Ватенфал започна дело срещу Германия за 4,7 милиарда евро заради немски екологичен закон насърчаващ използването на екологично чиста енергия и намаляващ производството на ядрена.

Ватенфал е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВНА компания. Айде, спри се...

Бъркаш сериозно или са те излъгали. Процесът е известен и добре документиран. Потърси в интернет.

Няма нужда да чета договора СЕТА,ориентирам се от БСП начело с другарката Курнелия.Щом пропищяха ,означава че подписването на СЕТА е правилно.

Мисли за нас бв тъпанар!

За визите също не се безпокойте. Ще паднат разбира се. Та нали при този тласък на производството, който си осигури сега Северна Америка ще има нъжда от много ефтина работна ръка. Така де. Няма само на англичаните да им берете ягодите и да им гледате бабите. Хайде на самолетите и марш през океана.

Абе що си спомням, че докато ББ спря шистовия и нефтопровода "Бургас Александруполис", като уважи народната воля, то БСП-Орешков спря ЮП: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). Даа, гласувайте за БСП, като Ви е толкоз акълът! И за джагалите, разбира се: "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.октомври.2016 / 16:07, Телевизия "Европа".

за този, който е ПРОТИВ ратификацията на СЕТА. И НЕ ме интересува от кой цвят е. Интересува ме здравето на децата,природата на България,и стига вече зависимости-сега пък от наднационалните компании....Президентът Радев в предизборните си речи каза,че е чел текстовете относно БГ, също,че се е съветвал със специалисти и ще постави въпроса за ратифицирането на договора на референдум! /само да не стане както с мажоритарната с-ма и малоумниците пак да ни вкарат в беля/.

ГРОБарите продажници заменят кон за кокошка. Какво ни интересуват някакви си визи за Канада, когато ония гадове ще ни напълнят с ГМО!!! Предатели, продажници, гниди! Родоотстъпници, никога вече ГРОБ на власт, антибългари!!