100 дръвчета изкоренени от парк в Сеславци

Почти 100 новопосадени дръвчета туя бяха изкоренени и откраднати само за една нощ на 1 април, съобщи Нова тв.

Обратно в новината

Коментари - 100 дръвчета изкоренени от парк в Сеславци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички дървета трябва да бъдат изкоренени! Да стане като в Либия :D

Жалко за старанието и усилията на децата. Странно е, но станалото ще има силен възпитателен ефект. Досега на децата е казвано, че живеят сред много боклуци - чичовци и лелки, батковци и каки. Но едно е казване, друго е да изпиташ резултат от дейността на въпросните боклуци на собствен гръб. Второто се помни цял живот. В този смисъл станалото е полезно за малките и те ще бъдат по-малко наивни и по-резервирани към околните. Пазете се, деца!

Децата ги пази Господ. Сами не могат да се опазят от лошите чичковци и лелки, по същия начин, по който ние като народ не можем да се опазим от корумпирани и крадливи политици.

" Ако ще бензина да стане, една стотинка, пак ще краднем, дори и да съм сам на опашката, пак ще се блъскам"!!!

Ами живущите в района да огледат къде ще се появят много туи, после да отидат при въпросния индивид, да го разпитат както си му е реда, накрая да викнат полицията. Кметът да го даде под съд и да иска наказание - обществено-полезен труд. За всяка открадната туя - да изкопае 20 дупки и да насади нови, за негова сметка.

крадците не са цигани, а селяни, със селски души, прости.

Да - селяни от шопски произход.

Не - българи са, с български души!

Гузен, негонен бяга. Който се чувства селянин се засяга и почва да напада, който не се чувства такъв, не се засяга, всеки сам си знае. Не е важно къде си роден, а какво има в главата ти, това те определя.

Сеславци е квартал в който хората живеят в къщи с двор...Защо име да крадат дървета след като си имат?Когато тръгваш от Сеславци към Кремиковци има блокове населени с цигани...няма нужда от коментар.

Върнете дръвчетата, кретени!

Ще им изсъхнат крадливите ръце, спокойно, всичко се връща на този свят... Все пак ме е срам като българка да чета подобни новини.

Каква странна смес от толкова благородни и толкова долни хора е милата ни Татковина.. И да кажеш, че са ги откраднали циганите - ок, ще е успокоително, ако е така. Ама аз циганин, дето държи лопата не съм виждала. Противоречи им на религиозните убеждения. Дано хората ги засадят отново!

Много лесно могат да ги хванат ако искат..една туя върви 7 лева...ще ги продадат за 3 и ще има за ракия...лошото е че има хора които ще ги купят за вилата си и ще си траят .

А може и да не ги продадат,а да си направят ограда с толкова много туи на вилата или на хотела.

Как е възможно в тая малка България да има толкова много лоши хора!Необяснимо!Явно генетично увреден народ!

така е селектиран - по времето на робството и кумунизма само мижитурките са оцелявали *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълно с идиоти в горката ни България.

"...Не можем на всяко храстче да сложим по един човек да охранява...." Няма нужда! Просто сложете по една граната РГ42 най-отдолу, в корените на новите дръвчета, а хълката - за стеблото. Ако искате, може и предупредителна табела: "Не КРАДИ! Опасно за живота..." или нещо подобно... . Сигурен съм, ще има гръмовен ефект. :)

Не "хълка", а "хАлка"... Аман от неграмотници, иначе даващи акъл...

Първо да се откраднат фиданки и то засадени от деца си е направо кощунство. Второ, адмирации за кметицата, че е предприела такова залесяване, защото да посадиш дърво означава да поставиш начало на една малка вечност, има възпитателен характер за децата, а освен всичко друго дърветата прочистват и въздуха. Задавам въпроса, кога и пловдиския кмет ще предприме залесяване, например с иглолистни видове, които имат доказани бактерицидни свойства в града с най-мръсния въздух. п.с. Големите празни пространства в район Тракия и Източен бихи били чудесни борови горички.

В българската жунгла за маймуните е съвсем нормално да си късат цветя от паркове, да вадят новозасадени дървета, да си взимат плочки, да чупят пейки и т.н.....

тази сутрин гледах по телевизията, как една жена спокойно отскубваше борчета, или кипариси / не видях добре/ и ги слагаше в черен чувал. заснета от камери - а сега я намерете и я покажете на цяла България, а после - ГОЛЯМА ГЛОБА!

Оправданото чувство за безнаказаност поражда беззаконието в държавата ни. Жената, за която говорите, също най-вероятно няма да понесе никаква наказателна отговорност.

Абе те да са ги откраднали и все пак да са ги засадили отново пак добре - макар и изобщо да не е редно да ги крадат. Далеч по-голям проблем е ако просто ги потрошат, както става в повечето случаи.

Това е работа на бай мангал. И преди се е случвало.

Бай Мангал би рязал големи дървета - за огрев или за продажба на дървесината,би обирал плодни дръвчета. Но да изкорени току-що посадени дървета, от което нищо да не спечели - просто не би си губил времето с това. Според мен са си били чисти българи. Има ги в доста голям процент такива екземпляри - всичко ново и добре направено ги дразни и се стремят да го разрушат.

Баси гадното и долно племе! Да крадат дръвчета не можех да си го представя, но явно малка ми е била фантазията...

Как да се оправи тази хубава държава, след като ако някой направи нещо хубаво все ще се намери някой "баш тарикат" да го развали ??? "Тарикатите" явно не осъзнават факта,че направенто хубаво е хубаво и за тях...няма нужда да го съсипват за да се облагодетелстват само те.

Чааветата гладни ма.

Едно време се е издавал вестник "тарикат" Мотото му е било "Убийте баламите, и ние тарикатите сами ще измрем" Май че е време за преиздаване... . :)

Ами, значи сигурно някой, някъде трябва да се замисли как да се контролира продажбата на дръвчета. Зачестиха кражбите и явното им препродаване. Всеки който продава дръвчета, сигурно месатта за това са известни, следва да има документ от къде ги е взел, купил, отгледал. Лесно е и ако няма такъв документ - на дръвче по 1000 лв. глоба. Бързо ще спрат да ги крадат. Просто трябва воля да има за това, но както за всичко в нашата страна, воля няма, само се констатират факти и ни се изнасят, като сензация. А ние от своя страна, леем крокодилски сълзи, псуваме, мразим, бием се помежду си в омразата и до там. А нейде по висините на властта, някои доволно потриват ръчички, защото разделението на нацията е подсигурено, мургавите гласоподаватели са в кърпа вързани, парички се точат от държавата постоянно, народа нехае, а се дърля помежду си за глупости, т.е. всичко е под контрол.

Тоя, който е плюл в душичките на децата, заслужава да му делнат ръцете! Гледах репортажа и децата и ми стана адски гадно! Какви хора има по тоя свят, не че им трябват дръвчетата, ама ей-така, от проклетия!

Не се накрадоха мръсните българи. Така се научиха от комунизма - всичко 'дето не е мое, е общо..

...циганите за комунисти ли ги броиш или за българи ?

Все комунизма ви е виновен.Това ,което помня добре е ,че тогава извършителите даже на такива кражби бързо ги залавяха.Па след това е едно превъзпитание в районното. След падането на България под американско ,сума ти крадци станаха активисти и жертви на системата.

както винаги дело на паразити в момента или всеки момент тези дръвчета ще се продават на пазара от предприемчиви бъдещи българи нищо ново от вредителите гниди

то булгаристан

Забележка към редакторите! Сеславци е квартал на София от 30 години.

НЕЩАСТНИЦИИИИИИ ДА ВИ ИЗСЪХНАТ РЪЦЕТЕ ДАНО!!!!!!!!!

никой нищо не споменава да се издири кой е извършил това и да му се търси отговорност....

Пуицията е регистрирауа престъпуението. В прошнурована папка е суожено.