Сервизите искат по-кратък срок за регистрация на газова уредба на автомобил

Предлагат времето да е само един месец, през който шофьорът да носи документите, доказващи, че бутилката е монтирана скоро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За дизел и бензин, различни накрайници без да гърми и убива, а за нещо, което гърми и убива..... едни и същи....

Ех, каква уста са отворили тези "лицензирани сервизи" да ни сервизират...

Трябва да има ред някакъв,не може Сульо и Пульо да пипа дето не му е работата,Преди две години в Търговище имаше същия случай пак със смъртен случай,двама пък пишман майстори в Хасково заплатиха некадърността си с живота си.Господин всезнайко,ако искаш да се трепеш начини много,но не повличай и невинни жертви.

Тоз пък тарикат илиев зам председател бил?Той преди години събра членския внос и се измъкна като пръдня от гъз,ся не си е плащал кой знае от кога членския внос,ма зап председател бил смешника???

Накрайниците са различни,ама пишман майстора сменил бутилките и горивото,но оставил два накрайника,та клетата женица сестра му от де да знае и айде на метана щот по на далавера и бум,мам я няма вече,благодарение на пишман майстора.

"...собственичката на автомобила е зареждала метан в бутилка за пропан-бутан.". Това е невъзможно! Тези, от не знам- каква- си- асоциация, не могат ли да излязат с опровержение? Грешката е на бензиностанцията като ЮЛ! Няма ли Асоциация, която да насърчава финансово карането с екологично чисто гориво? И престанете с профанските коментари за " бомба в колата!"- статистиката сочи, че гръмналите бойлери са по- вече от гръмналите АГУ като съотношение. А на всяка техника- своевременната подръжка предотвратява инцидентите!

Там, в Търговището, на една командировка наех такси, на което след 200- 300м. падна предно дясно колело с амортисьора.... Сигурно и газаджиите са им като автомонтьорите!

даа, някой някъде е сгрешил но не и бензиностанцията (както пише един коментираш по-горе), защото те не гледат вътре бутилката. Нали изискването в наредбата е "пълначката" да е извън купето!

На човека-идиот все техниката му крива. Дайте изобщо да забраним колите, щото виждате ли те "убиват" към 700 и отгоре човека годишно! Проблема е и ще си остане в задкормилните устройства.

те и асансьорите падат понякога, ама не сме спрели да ги ползваме...нито самолетите.

Карам дизел,но преди това карах две коли на газ.Газовата бутилка е най-здравата част в колата!Не знам какъв шампион търябва да си,че да предизвикаш идиотщина.

Има два метода на управление: 1. На тоягата . 2. На кокала. На тоягата, т.е. на глобите се прилага прекомерно и ефекта е слаб. Ако се приложи метода на кокала, т.е да се намали данъка за колите с монтирана законно газова уредба, всички коли веднага ще се регистрират.

Какви глупости пишете, като че ли документите ще решат проблема. Сякаш проверяващите при техническия преглед няма как да забележат че автомобила има газова уредба и да я проверят.

Schilo

Правилно! И здрав, ефективен контрол по време на прегледите. Все пак се касае за конструктивно изменение на превозното средство! Както и монтираже само в лицензирани сервизи.

Абе тия неща трябва да ги регистрира служба КОС на МВР, те искат намаляване на сроковете...

Аха... И колко хора казваш са убили повечето гръмнали бойлери? Там проблема е същия като монтираните в автомобилите бомби тип АГУ - монтират се от който и както дойде.

Някъде през 1995г. гледах как гореше (и го гасиха) павилион за вестници. Представяте си как горят вестниците вътре! Когато го изгасиха, пожарникар влезе вътре и изнесе на ръце битова газова бутилка за пропан-бутан. Започнаха да я обливат с вода за да я охладят. Та даже при тази температура газовата бутилка не гръмна!

Да забранят колите ...всеки ден има катастрофи....Да забранят бензина и нафтата...Всеки ден някое МъПъСъ се запалва. Изпълзаха плъховете от дупките и използвайки чуждото нещастие пищят за малко подхвърла мърша, вместо ежедневно да си вършат съвестно работата.

Затова утре доматите по 10 лв. Всички се юрнали да печелят като използват държавата за гарант на монополните им печалби.

Всичко се прави на парче. Гръмне бутилка, погнат сервизи и газаджии. Зверска катастрофа-почнат ремонти в закона. Разпарчетосана територия (държава )

Бутилката за пропан-бутан може да издържи 10% от налягането на метан и ще се разруши при опит за зареждане. Метанът е с налягане 200 - 250 атмосфери. Друг въпрос е защо накрайниците са съвместими. Би трябвало такова зареждане да е невъзможно предвид сериозността на последствията при грешка.

Добре де, аз си сложих метанова уредба наскоро и никой не ми казва какво да правя след това. Нито тези които я слагаха, нито на техническия сега като минах.. нямам никаква идея какво трябва да направя