Драги: Гледаме позитивно на желанието на България за ERM II

Гледаме позитивно на желанието на България за присъединяване към ERM II, заяви шефът на ЕЦБ Марио Драги на среща със Сергей Станишев, лидер на ПЕС.

Обратно в новината

Коментари - Драги: Гледаме позитивно на желанието на България за ERM II | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия зорлем натискат да се влиза в еврозоната , нормалните и мислещите държавни управници отказват, което ме кара да си мисля, че нашите ще приемат!

Факт е, че до края на юни тази година България официално ще подаде молба за членство в еврозоната. И ЕС още от сега мисли какво да отговори. Ако на България бъде разрешено да се присъедини към еврозоната, това може да засили тревогите в ядрото на ЕС, но пък отхвърлянето на молбата й за членство носи риск от задълбочаване на 2 от основните разделителни линии. Първата е кризата на доверие, произтичаща от схващането, че ЕС е станал толкова политизиран, че правилата вече не се прилагат последователно. Втората е нарастващо разделение Изток-Запад, което отразява опасенията, че страните от Централна и Източна Европа се третират като членове втора ръка. Така че за ЕС ще е по-лошо ако ни кажат НЕ. Ако кажат ДА, след 2 максимум 3 години в чакалнята и ще сме с евро. Няма да има забавяне по-дълго от 3 години. Т.е. 2021 някъде най-късно.

И само да спомена, че твърдението че малките държави от еврозоната били "изяждани" от големи държави, не е вярно. Ето една Словакия например. Три пъти по малка по територия от БГ и с население само 5 милиона души. Пак по малко от нас. Та преди да влязат в еврозоната през 2009г. словаците ходеха да работят и пазаруват в съседна Унгария където живота беше по добре. След 2009 година обаче като въведоха еврото, после стана обратното. Унгарците сега ходят да работят в Словакия и да пазаруват от там тъй като стандарта на живот и заплатите в Словакия станаха по високи. Четох специално такива интервюта със словаци и унгарци. Нещата се обърнаха и Словакия спечели. Така че ползата да си в клуба на богатите т.нар. ядро на ЕС-Еврозоната е много голяма. Въпреки минусите за вноски за закъсали държави и прочие.

пропускаш да забележиш и къде се намира словашката територия и със кои държави граничи,а това е от от значение,ето ние сме заобиколени от бандитски народи-румънци,сърби,,македонци,гърци,турци,на изток украина и руснаци.така,че може да звучи неприятно истината но ние сме в стрдата на балканите където въпреки тези климатични и природни дадености заради българската плотикоикономическа мафия и трева не никне,тоест и ние сме крадци,лъжци и бандити(да ме прощават нормалните и честно заработвашите българи)

ами защо не срaвняваш чeхите и словаците?да не би чехите да за по зле от словаците?чехия е със чешка крона,граничи със германия и още не е поддала към еврото!

До подръжниците на ЛЕВА. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да минава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е под 3%??? Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките.

И какво му е лошото на лева, че искаме да се нахендрим на еврото?

Обяснявам за такива като тебе. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем.

Четяши и мислещи българи,в ЕК работят 33,000 чиновника,в ЕП работят 7,500 чиновника,в СЕ 3,500 чиновника.Това са хора,които получават около 13,450 Евро месеяно,Спане,храна ,превоз и обслужване е безплатно за тях.В тоба число не са вклячени шофьори и обслужваю персонал.Те се пенсионират с пенсия,достойна за владетел да малко царство. Средствата за всичко това е измъкнато от нашият джоб.Докато ние се чудим как да изкараме месеца а майките и бащите ни,работили цял живот са с пенсии,стигащ да си платят само тока и водата,паразитите в ЕС живеят охолен живот. Народе,събуди се!!!

Народа отдавна се е превърнал в стадо.

Абсоютно лицемерие цари в ЕС! Що за съюз е това, като цената на труда в различните страни се различава с пъти не с %. Има "конвенция за защита от домашно насилие" на няма такава нито за цената на труда, нито против офшортките.

А, ние не бързаме чак толкова....оти може да го няма еврото след некоя друга година...тъй че да не се наложи да се присъединиме пак към марката....

Серйожа, какво евро бе брат с тия пенсии и минимална заплата? Но така е като не живееш в Българската реалност и си откъснат от проблемите на обикновените хора.

не се тревожете за еврото! доналд тръмп ще свърши работата и ще принуди евробюрократите да се научат да работят честно и почтенно!

Марш на гейпарада в Брюксел!!!

Задавам си въпрос- Кога им остава време да работят за да постигнат добри резултати за хората СЛЕД КАТО ПО ЦЕЛИ ДНИ САМО СЕ СНИМАТ?

Ами работят се, снимат се, работят се, снимат се,работят се, снимат се,работят се, снимат се,работят се, снимат се,работят се, снимат се!!!

Тоя като какъв плямпа от името на България? По националност не е българин, не е лидер на партия, не е популярен в страната, а неговата европартия е проводник на джендъризъм. Хайде чиба в Украйна!

Драги: Гледаме позитивно на желанието на България за ERM II А Бокича сложил ръка над очите си и пита: "Иде ли?" ... България няма да види Еврозоната по ред причини - кретаща икономика; ниски доходи, нисък жизнен стндарт и макроикономически дисбаланси. Еврозоната не се нуждае от таралеж в гащите...

А да ти река, че и на мен еврото не ми е по душа, лева си обичам повече !!

Винаги ме е удивлявало как политиците не виждат че те самите живеят в една различна и друга държава от масовата част от населението. Може ли някой от жадните за Еврозоната за обясни при 2,5 млн пенсионери ( 90% живеещи с пари под прага на бедност , 5-600 хиляди работещи бедни , не се знае колко безработни и трайно безработни нерегистрирани в бюрата по труда т.е ги няма в статистиката + още една камара проблеми ние ще влизаме там където са най-богатите и разивити икономики в Европа ? Зарибявката каква е лъжат хората че щяло да имало ниски лихви по кредитите ...кви ниски лихви и кви кредити при тая масова бедност бе Социалисти от ГРОБ и БСП ? Направете така че да стигнем средното Евро ниво на жизнен стандарт масово сред народа а тогава искайте да влизаме в Еврозоната. Тия така явно се гаврят вече с народа че това започна да граничи с наглост. Затова ще чуваме...а бе нямало кадри тука , нямало там..ми нема да има братя социалисти от БСП и ГРОБ. Системата е следната...гърбиш народа , правиш условията за живот трудни тогава народа вместо да протестира просто събира куфарите и напуска страната.

ГЕРБ са Дълбоко : -Корумпирани -Зависими от Западните си Кукловоди ! Затова убиват България вече 9 години !

US професор: България плаща €9 млрд. от дълга на Гърция, ако приеме Еврото... България ще трябва да поеме гаранции, т.е. фактически да плати около 9 милиарда евро от гръцкия дълг, ако влезе Еврозоната. Това обяви американският професор Стивън Хънинг в анализ на неясното бъдеще на единната валута. Това е така, защото вече за влизане се изисква да се включиш задължително във фондовете за спасяване на закъсали държави. При това, големите държави така нагласиха процентите, че тежестта да падне повече върху по-малките. Делът на България във фондовете ще е около 3%, което е напълно несъразмерно на нашия БВП, който е 0,25% от този на ЕС. Но богатите страни въведоха критерии като население и територия, а не само БВП, именно за да прекарат бедните. Въпросните фондове фактически поемат гръцкия дълг, както и дълга на други страни. Гърция от 10 години уж изплаща някакви заеми, а дългът и все си стои на 300 милиарда евро. Т.е. спасителните фондове превъртат едни пари, така че с новия заем да покрият стария на Гърция. Т.е. тя нищо не плаща. Дължимото не намалява. В един момент това няма да е възможно вече. И тогава Гърция просто няма да плати, а другите от Евро-зоната ще изпълнят поетите гаранции.

........... В момента влизането в Еврозоната е като да се включиш в пирамида в края и. Само поемаш загубите. От Еврозоната спечелиха тия, дето влязоха първи. Те се нагрухаха със заеми и сега оставят другите да им ги плащат. В момента дори се търсят нови кандидати - като при всяка пирамида. Само привидно изглежда, че ние се натискаме. Това отново е подкупен елитът ни, точно като при влизането в НАТО и ЕС - уж ние се натискаме, та да ни поставят условия. Ако към гръцкия дълг добавим и този на Италия и Испания, то тежестта върху България ще нарасне няколко пъти по тези 9 милиарда евро... Тези 2 страни също са във фактически банкрут, обясни професорът...

Браво Петър ! Супер полезна информация !! ЕРМ2=Еврозоната е Убийствен Капан за България !

Там дето е Станишев - беш да ни няма.Само че налитаме на Бойко.Пак беш да ни няма, че от глупостта му съвсем ще загинем. Е, къде да отидем тогава?

На дневен ред е да загубим и мааааалкото ни останала финансова автономия.

Бойко не може да преживее 47-те милиарда спестявания на гражданите по банките и затова прави всичко възможно да ги изкара от там. Било чрез ниски лихви за да се налеят в софийския строителен балон. Било "ограбване" чрез ЕРМ2 с курс на лева 3 към едно за евро. Било. Отделен въпрос, че изкарването на този ресусрс от банките води до инфлация, което ще доведе пак до обезценяване. Абе въпроса е и тия пари да се "усвоят"

Може и друго да е-нашите не им е толкова за еврозаната колкото да сложат ръка и на резерва които е в милиарди евро да могат и него да усвоят по "проекти" да се сещаме ли още от сега какви ?!!!

Магистрали и саниране !

га направят минимална заплата за всички страни от ЕС задължителна /пък колкото те си решат/ тогава може и да повярвам че наистина ЕС мисли но за всички европейци а не само да доят по бедните страни а да угояват и без това угоените западни това е !

Ако ни хванат в Капана ЕРМ2 излизането ще е мнооого трудно ! Ние знаем че Референдум за Булекзит от ЕС/НАТО няма да получим по мирен път ,но все пак .. ... Германия,САЩ ...Никога няма да ни изпуснат ....до Последният Българин !! За което сме и в ЕС/НАТО ! Веече сме близо до половината население от Соца !