Станишев призова за опазване на войнишките паметници

Сергей Станишев поднесе цветя на паметника на Альоша в Пловдив. Той обяви инициатива за почистване и подреждане на войнишките паметници в страната.

Обратно в новината

Коментари - Станишев призова за опазване на войнишките паметници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските паметници да си ги чисти Русия. А най-добре да си ги вземат у тях.

Болшевика серГЕЙ ще лъска завоелвателските кичове на С.А. недоносче.

Кои паметници?Юдеохазарските ли?Та те не са воювали за България,а винаги против нея.

Всичко Мара втасала, та паметниците сега да лъска. Но само съветските паметници. А къде са паметниците на онези българи, които НАИСТИНА са лели кръвта си, за да имаме независима държава? Неудобен въпрос за Серьогата. Колко прозрачна тактика точно сега да се подлага на руснаците.

ИНИЦИАТИВА- ОБЩ ПАМЕТНИК За да се прекратят споровете, защо в България има паметници само на Съветската Армия "Освободителка", овободила Европа от фашизма (а България от Българите) и защо няма паметници на останалите борци против фашизма, БИ БИЛО НАЙ-ДОБРЕ в България ДА СЕ НАПРАВИ ЕДИН ОБЩ ПАМЕТНИК НА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА, изнесли войната против Хитлер на гърба си- от СССР, САЩ, Британия, Канада, Франция, България, Полша и т.н... освободили Европа от фашизма!

Станишев: "Затова обявявам инициатива за почистване и подреждане на паметниците, посветени на българското воинство и на победата над фашизма". Много ми е чудно, защо в България има паметник единствено на бореца проив фашизма, комуниста "Альоша" (СССР), а няма паметници на другите борци против фашизма, дали също хиляди жертви: Джони (САЩ), Томи (Британия), Жан-Мишел (Канада, Франция), открили на 6 юни 1944 втори фронт против Хитлер при Нормандия? ОЩЕ повече ми е чудно, дали комуниста Сергей Дмитриевич ще поднесе цветя пред паметниците на борците против фашизма Джони (САЩ), Томи (Британия), Жан-Мишел (Канада, Франция)

На 06 А ГЕНОЦИДА СЕГА НЕ Е ЛИ ФИНО УБИИСТВО,А ? ПАМЕТНИЦИТЕ СА ПАМЕТТА НА НАЦИЯТА,ИСТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА. БЕЗ ИСТОРИЯ ТЯ ИЗЧЕЗВА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА. ЗАТВОР ТРЯБВА ЗА БОЯДЖИИТЕ И РУШИТЕЛИТЕ. НЕОБХОДИМО Е НЕЗАБАВНО ЗАКОН.

Коя държава си е направила паметници на поробителя освен в България.

В периода 1952-1954 в София е направен "Паметник на съветския войн - костница на загиналите в Отечествената война" в градинката, разполовяваща бул. Черни връх. Негови автори са архитект Васил Беязов и скулпторът проф. Любен Димитров. Ето какво открих в Уикипедия. Аз не съм чул за убит съветски войник в България, освен умрял от препиване или пиянско сбиване, но ако има паметник-костница, това може да се нарече войнишки паметник. Станишев би трябвало на него да полага цветя, а не на измислени герои (като Мики Маус) или на живи участници във войната.

Сергей Станишев се е разкрачил между Запада и Изтока, ама направо шпагат е направил! Хем не приема анексирането на Крим от Русия, хем поднася цветя на паметника на измисления Альоша. Има някаква легенда за руски войник за който се смята че бил първообраз и т.н. тинтири-минтири. Еми ако това е конкретен човек, защо не му посочат името? Защо с това измислено име "Альоша"? Прототипът на пловдивския Альоша се казва Алексей Иванович Скурлатов, жител на Република Алтай и до миналата година е бил жив???!!!??? Това не е войнишки паметник! Все едно аз да имам паметник и да ми поставят цветя и да го наричат "войнишки". Да не говорим за онова чудовище в центъра на София на което дори не си заслужава да му се споменава името! А руски паметници в България има над 400 броя. И те са наистина войнишки, защото са на загинали руски войници. По-добре Станишев на тях да полага цветя.

Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на Съветската армия, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция. Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа. Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за: 1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация 2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи 3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд" 4. моралния и икономическия упадък на държавата 5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха 6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост 7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи 8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението 9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия 10. безогледното унищожаване на природата

Сергей Станишев- 09 Септември 2013 НДК "...9-ти септември 1944 г. e една от най-ярките и забележителни дати на съвременната ни история... За нас, българските социалисти 9-ти септември остава една светла дата, символ на идеали, които са непреходни. Нуждаем от заряда на 9 септември 1944 г., от вярата, че дори задачи, които изглеждат трудни и непостижими, са постижими. Станишев направи изявлението пред съпартийци и симпатизанти на наследницата на комунистическата партия по време на честването на 9-ти септември днес в зала 3 на НДК, организирано от градската и областната организация на БСП. За него 9-ти септември винаги ще бъде и празник с много емоционална натовареност, защото се самоопредели като син на български антифашист, с което винаги се гордеел и се гордее.

Поредния призив на "българина" Станишев! А какво ще каже и направи за десетките ХИЛЯДИ българи избити без съд и присъда от неговата "лева партоя" БКП(бсп)?! А за стотиците хиляди "минали" през Белене и другите КОНЦЕНТРАЦИОННИ лагери?! През Урановите мини? През специалните затвори за ПОЛИТИЧЕСКИ затворници?!

На войнишките, да , но на комунистическите, не! Комунистите са чумата на Вселената и трябва да бъдат изтребени до крак!

Защо не ходи на памртника на убитите от комунизма? Нали вече са "социалисти" гадовете.

Ще носят цветя и ще се кланят и още как. Благодарение на товарищите единият от снимката е министър-председател, без да е работил нищо в живота си, а другият от партиен секретар и свинар се издигна до крупен "бизнесмен"

Ко? Къде? Аз виждам само много полиция и жандармерия, плъзнала в София по заповед на оная шушумига Йовчев да пази сегашните продажници

сфанихев пребтел *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Къде е паметникът на загиналите над 38,000 българи по полетата на II-та световна война? За какво е този тъп паметник на Съветската армия - освободителка от фашизма и капитализма?

Станишев освен да ходи на Альоша или на Съветската армия в София. Кога е ходил на паметници на загинали през Балканската или Междусъюзническата или дори Първата Световна. Нееее. Дай му само паметници с автомат Шпаген и петолъчки.....

СТАНИШЕВ за пореден път демонстрира че един ПРЕДАТЕЛ, мъзпитан от майка си да мрази БЪЛГАРИЯ и българите!

8901

''...Становището включва и противопоставяне на оскверняването на паметници, на което периодично ставаме свидетели. Особено на паметници на антифашисти и на Съветската армия.....'' Защо ли става така др.Съсел?Да не би да е от силна любов към комунизъма?

Едно време си мислех - "тия дърти гадове (комунистите) ще измрат и народа ще заживее по-добре". А то какво стана - народа измря, гадовете си живеят баш добре.

Тя една патка също си мислила нещо докато не и дялнали главата:)))

Не може да поставяш, пък било то и кръстове, върху заразени с кафявата чума трупове! Този щам чума е много заразен и не бива да позволим отново да изпълзи на земята! Ако вече си я прихванал иди при легионерите! Те са като прокажените.

На територията на България не е загинал нито един съветски войн! Какъв Альоша, каква Съветска армия? Никъде не се издигат паметници на армия-окупаторка. Още влачим хомота на комунистическата инвазия и сме най-бедната държава в Европа! Дано потънете в ада, с вашите комунистически идеи заедно!

На 100-тина метра от къщата ми има войнишки паметник на загиналите за свободата на България.....90% са мюсюлмански имена.Хайде да не ровим костите на загиналите за България,каквито и да са.

Паметник на реално загинали съветски войници в България има само на гарата в гр.Айтос.Историята е следната:Когато нахлули у нас на гарата е имало цистерни с метилов алкохол. И познайте какво се е случило ?Там да ходят да се кланят!

Всъщност е погрешно мнението,че по време на Втората световна война в България идват пак руснаците,за съжаление идват украинците,войските на ген.Толбухин са Украински фронт,а и г-н Станишев е с украински произход,сега като им гледаме майданите много неща си идват по местата

Май доста си спал в часовете по история и това което не си научил си измисляш .Имената на фронтовете през Втората световна война не са от етноса на войниците които са участвали в тях а от направлението им на движение и бойни действия.Никой никога не е отделял ентносите в СССР а точно обратното.Делението днес е умишлено създадено за да се отслаби Русия и се противодейства на нейното възраждане като световна сила.

Серго, абе защо само пазите съветските войнишки паметници? А българските? Вашата червена пасмина защо унищожи най-големия и хубав български войнишки паметник в градината пред НДК (бившите казарми на 6ти и 1ви полк)? Като унищожавате българските - един ден всички съветски паметници ще бъдат изметени от България...

Станишев, съсел мръсен...сега ли се сети за опазване на паметниците, гадна твар, виж по-долу изказването на бай Иван. Много е прав човекът.-Безродни червени мафиоти, защо сте се загрижили за паметници на чужда армия? -"Защо бащите ви се изгавриха с преместването и захвърлянето на най-внушителния войнишки паметник - черните мраморни плочи с имената на хиляди Български войници от 1-ви и 6-ти пех. полк от центъра на София?! "

Тия двамата на снимката добре са гушнали букета, само алеята са объркали.

Съсел, а Альоша ще се извини ли на българските турци за Възродителния процес? А ако се извини и тоя гаден комунист до тебе на снимката евала ще ви направим.

Мястото на Паметника на Съветската Армия е в музея на социалистическото изкуство. Там да съберем паметниците и Станишев да си ги чисти всеки ден и да поплаква над тях!

а бе станишко-НАТОвец, нали пренаписахте историята и ден на победата нема, тоз ден бил на Европата и на страдащите костенурки?:)))

Тия дето непрекъснато говорят за врагове на народа и сочат всички, които не ги харесват с пръст като такива, говорят за толерантност и език не на омразата, Съсела само като чуе за Бойко става лицето на омразата и докога ще ги почитат тия глупави паметници строени някога с пропагандна цел, нямащи нищо общо с реалната история на България.

Ако нямаше комунизъм сергей щеше да има мазоли по ръцете и щеше да е минал военната си служба.А сега династия станишеви са едни от най богатите хора без един ден работа.

те станаха богати не заради комунизма, а заради капитализма:)))

Действията на Станишев показват на кой е слуга?!?!

НАТО , ЕС и едър капитал!!!

Само идиоти не си пазят паметниците си и не помнят историята си !

Историята помним, паметниците на българските и руските войници се пазят. Но на съветската армия - окупаторка ?

Абе има една история дето всеки българин трябва да се срамува от нея ,ма за съжаление още е на власт .Само идиот би пазил такава история ,по хубаво да няма и следа от нея .

Съсел пъргав и свинар, с много обич с много жар, драпат смело към Альоша да му цункат пак галоша...

Аааа, Альоша не си го даваме... Че ви трепеме само да сте си го помислили !

Паметникът на съветската армия да иде в комунистическия музей! И там Гея да му се кланя. Та през цялата втора световна е имало съветски посланик в София! Ние война на СССР не сме обявявали. Те ни обявяват война на 5 септември и влизат на 8 септември. 2 години ни окупират и избиват с помощта на продажните рубладжии (комунисти) 50 000 души. Кадърни и заможни хора! Включително издавят в Черно море 2500 души - мъже, жени и деца. Таврийски българи дошли година по рано. Паметник на какво? На дузина пияници и изнасилвачи - звездочели Альошковци, намерили смърта си тук?

Спасе, ако не бяха тези "пияници и изнасилвачи" баща ти, а може би и ти, щяхте да копате с мотиката нивичките на дядо ти от Горно Уйно до сега! Сега, като те извадиха от лайната, си мислиш, че си поел към светлото капиталистическо бъдеще, нали? Още няколко години и отново ще копаш дядовите нивички с мотиката. България без Русия няма бъдеще. Много скоро всички русофоби, ако сте читави, ще се уверите в това! А тези, които сега отиват с Русия имат бъдеще.

Те Швейцарските и Германските фермери много страдат, че Альоша не ги е освободил, не им е национализирал земята и не ги е пратил на майнат си по фабриките да строят светлото бъдеще, докато такива като Станишев и брат му са се търкаляли из Бонсови поляни с внуците на Тодор Живков.

Да бе пък може би ако не са били минали комунистите вече щяха да са едри земевладелци с техника и солидни средства .Вместо 45 години да блъскат с държавната мотика и накрая да ги посрешнат с мизерната пенсия ,ако доживеят .Защо винаги от комунизма са недоволствали само и единственно кадърните можещите и предприемчивите хора .Защото те искат да работят и постигат повече и не желаят да ги слагат под общ знаменател с некадърните и прости но "отговорни другари " които с мисленето и действията си докараха държавата до ТУК !!!

Да обработваш земята на бащите си не е срамна работа, мързеливите и неграмотно опорни точки бивши партийни секретари дето нищо свястно не могат да измислят, та им трябват заповеди от Кремъл, за да съществуват. И на-интересно ми е да ми обясниш според тебе руската олигархия какво ще прави, ще се раздели с милиардите си, за да ги даде на такива като тебе...

Безродни червени мафиоти, защо сте се загрижили за паметници на чужда армия? Защо бащите ви се изгавриха с преместването и захвърлянето на най-внушителния войнишки паметник - черните мраморни плочи с имената на хиляди Български войници от 1-ви и 6-ти пех. полк от центъра на София?!

За мен този паметник има друго сантиментално значение.Някога след разходка в околностите му гаджето взе, че ми пусна за пръв път.Ех ,весело време беше тогава в Пловдив .Жалко ,че накрая стана както се казва -кой от където....

Както паметниците на фашизма са махнати, така и на комунизма трябва да се махнат. В коя свободна държава има паметници на поробителя й???

Утре щеффф-чето ще посети Мамаев курган най вече заради курГана!:))) и ще си го пазииииии!:)))

Наближава изборно време и лидера на най-шизофренично раздвоената партия на олигарсите нагъзени за всеки от който могат да имат печалба ,започва своето шоу за народа наречено -преброяването на глупаците.Ако трябва и на марсианци ще се направят но трябва да се харесат и да вземат гласовете на най-неориентираните.Пред изборно време е -надлъгването и всякакви маймунски номера са в ход само дето глупаците все повече се ориентират към гробищата

Дали Съселът ще открие 250 000,работни места ,за да пазят паметниците ?

по-скоро да ги почистват

ПАМЕТНИЦИТЕ НА ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА ТРЯБВА СЕ ЗАБРАНЯТ. НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА ДИКТАТУРА И МРАКОБЕСИЕ

съсела до Георги Гергов (свинара) - лика прилика са си!!!!

Децата във парка се гонят над Тракия грее дъга (АБЕ ГЕЙСКОТО ЗНАМЕ НАПРАВО) те знаят че тук е Станишев (3) и стига им това за сега!

Никога не съм се ядосвал, уважавам мнението на всеки, но този път ми дойде вповече! Моа ли да го отппора на майка ти за този минус, комунде недоклатено?