Лавров: Борисов да се срамува за енергийните проекти

Българският премиер трябва да се срамува от изявлението, че България се е отказала от енергийните проекти с Русия в интерес на САЩ, заяви Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров: Борисов да се срамува за енергийните проекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми че той/Бойко/ се срамува човекот! Не видите ли каков е червендалест на телевизоро!

Добре де, нали ББ беше спрял да се изказва по едно време. Какво му става? Този Лавров го ценят навсякъде и има защо.

Чисто и просто, мен ме е срам от Борисов за това, че второ правителство ръководи и не е отишъл да спазари по-ниска цена на газа освен, че провали проектите. Поне да договори цена на газа, но това е свръх възможностите му. Знае само да плямпа празни приказки, но иначе бил голямата работа. Избирайте го още, после не говорете що не става нищо от държавата ни. Както казва един колега, добре, че е построеното от бате Тоше, че още се крепим на него.

А Русия не де ли срамува ,че иска да замърси красивото ни Черноморско крайбрежие!А за най_скъпия газ в целия Европейски съюз?А за двойно поскъпналата атомна централа?А за газопровода ,който отказва да строи по Европейски закони и правила?

Така както сте я подкарали споменете и най-скъпите лекарства не само в ЕС , а и в останалите държави,В същия дух и най-скъпия ток, най-скъпите редица други стоки ,а отнесени към доходите определено най-най-скъпите.Но в замяна на това може да се похвалим , че са най-некачествените такива в сравнени с подобни в останалите държави.Нещо и тока от "американските централи" в "мариците" не се отличава с низка цена , но в замяна на това му е гарантирано безпроблемно изкупуване независимо дали ни необходим или не

Просто класата на двамата е несравнима , даже достатъчно е физически човек да ги погледне .Единия изискан ,възпитан личи порода , а другия недодялан ,костюма му седи не елегантно .Единия израснал и учил в елитни университети , другия в провинциално училище.Просто смях.Лавров говори 4 езика , а другия даже сложно съставно изречение на български не може да формира с ясна информационна структура.Просто както казват турците в една поговорка"Глупавия човек и за слуга не става".Прави на американците мечешка услуга и показва пълната безпринципност и тотална сервилност на българската политика, лошото е ,че и мен се опитва да ме постави в това положение.Не съм оторизиран да говоря от името на народа , така любима поза на "любимите народни избранници".Тук всеки отговаря сам за своята позиция

За голямо съжаление г-н Лавров е ПРАВ и то мн, прав ,,,,,,,,,,,,,,,,уви

лавров= самогавров. тръби само това което му заповяда "големят"началник.

Прост човек срама няма!

И още: какво пречи да имаме ясна националноотговорна стратегия по такива важни въпроси като енергетика и отбрана, а не днес така, утре, като ни звъннат от някое посолство, да се въртим като ветропоказател?

Като не искаме да сме нечия губерния, да не се навеждаме на никого. Турците и унгарците например навеждат ли се? Какво пречи да сме като тях?

Не знам кой какво интерпретира и какво е искал да каже г-н Борисов, но посланието беше повече от ясно. Направил нещо за някого и.... "Няма нищо по-унизително да бъдеш роб на роба..." (цитирам по памет, по-грамотните да се сетят кой го е казал и дали не сме роби на роб...

това прасе не знае какво е срам и какво е насищане! Няма да спре да плюска и да се излага!

Да не забравяме ,че България на два пъти е давала молба да бъде присъединена към бившето СССР,а и градовете, улиците доскоро също носеха съветски и комунистически имена , а и ХОРАТА сме си същите!

всичко това с факта, че се отказахме от 400 милиона евро транзитни такси?!

а са начин Русия да стъпи пак и завинаги на българска земя. Газта е оръжие на Русия, това те си го казват. Не им харесва техни сателити да се преориентират към други държави. Не им харесва, че загубиха задунайската си губерния, а българските комунисти загубиха един живот в охолство срещу никакъв труд. Ето затова е големият вой по руските вестници и в ДИРа.

Българските русофили (патриоти),които бяха привилегировани и верни на комунистическата диктаторска апаратура,и са свикнали да бъдат ухажвани и с предимства спрямо обикновенните простосмъртни български граждани,са източника и причината за изостаналостта на България,те са неспособни,комплексирани от по развитите и културни народи. Понеже не могат да произвеждат продавеми и конкурентни стоки от САЩ,Китай,Европейския съюз,са враждебни спрямо другите,а когато не произвеждаш не продаваш нямаш печалби -няма ПАРИ!!!Ето- това е битката,трудно се печелят пари по честен начин!

Е каква стана тя? Мутрич не помни какво е лъгал вчера и не знае какво приказва днес. Не бяха ли бре, Мутрич, от ЕС спрели енергийните проекти и Южен поток заради някави правила? Не били от ЕС, оказа се, а от Фашингтон. А атентатът в Бургас какво е - постановка на вашите служби и на ЦРУ, за да ни вкарате в конфликт с Близкия Изток и Хисбула или да? А жертвите и осакатените интересуват ли ви? Затова, Тиква, не трябва да лъжеш - всичките си лъжи не можеш да помниш и рано или късно се сгромолясваш. Веднъж народът те прогони с камъни, върнаха те от няколко антибългарски посолства, но е временно и ти го знаеш. Американците, Тиква, се възползват от кучите синове на окупираните народи, но не ги обичат - животът им винаги приключва трагично. А Лавров няма за какво да се чуди, освен ако не познава ситуацията в БГ, което пък говори лошо за руското отношение към Бг. На Лавров трябва да се обясни, че България е окупирана от американците, изборите се фалшифицират и служат единствено за легитимиране на назначените от САЩ колониални чиновници. Все повече българи разбират това и не гласуват - отказват да легитимират назначените отвън крими власти. Отказват да съучастват в погубването на отечеството си. Губернаторите на американците не се срамуват, те са подбирани да не са с български произход.

Ти като не си мутра обясни, защо газта от Русия за РБ е най-високата в ЕС? Или си бетер мутра, без национално достойнство и само с личен интерес.

По съща причина , по която лекарствата са най-скъпи.По съща причина, по която се купува най-скъпата ел.енергия произведена от американските тецове.По съща причина ,по която имаме един от най-скъпия ток в Европа , а може би в и света , а ако го отнесем към доходите определено най-скъпия.

Да игнорираме-мутроДеформаторските служители на козяк.

Те ни цакат със скъпата газ и бензин - ние ги цакаме с проектите.....

се самопрецакваме с проектите:(

Господин Андреев от DW е един пълен помияр! Интересно кой го е наредил там? Сигурно тате от БКП-то.

В първия момент си помислих, че снимката е на Дарт Вейдър със светлинен меч в ръка.

Хунтата Боко-Харем се отчете пред началството: Закрих Бургас -Александруполис, закрих Белене, закрих Южен поток, закрих 164 български села, закрих болници, училища, заводи, закривам авиация, армия, държава... За мен е истинска чест да бъда БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ, ВАША ПОДЛОГА!!! Е, кажете поне едно "Конгречулейшънс, Борисов!"...

Захари Стоянов, един бележит българин, бе казал навремето: Не и ща на Русията ни жилото ни меда! Напълно съм съгласен с него!

Русия да ни си извади жилото заради 80 млн. френски франка платила ги на Турция като обещетение за Българското Съединение. България е направила досега само една вноска.

Няма такова плащане, а това е една от гигантските комунистически лъжи да ни обвържат с Русия.

Най - голямата грешка на Лавров е, че не е застраховал в СИК. Трябва да внимава, че бат боко като извади маркуча, може да стане пожар !

Искам пак да направа сметката с нефтохима.Един барел нефт днес вместо $120 струва $40.В един тон са 6 барела(приблизително).значи тона струва с 6$80=$500 по малко от преди.Нефтохима преработва 6 млн т. $5006млн т = $3млрд. Изрично подчертавам всичко друго е същото-акцизи,печалби,цена на литър бензин на бензиностанциите, каквото се сетите.Ако иван костов не беше ПОДАРИЛ тази печатница за пари на "освободителите",БГ като собственик на нефтохима щеше да плаща с $3млрд по-малко за суровия петрол. И тези пари Щяха да си остават за БГ.И ТОВА е само за година.И това е само от тройното поевтиняване на суровия петрол.А "ваньо" костов взе $250млн еднократно и толкова.Така той подари не нефтохима на русия,а ПОДАРИ един пазар за 15 млрд лв.И не ми казвайте че цената на бензина в бензиностанциите се е намалила...хаха.Както казваше боби юинг в сериала "далас" преди 20г-рафинерията е печатница за пари. Айде оборете ме.

Като казвам "...това е само от тройното поевтиняване на суровия ..." имам предвид че и при цена на барела $120 нефтохима е бил с печалба.Каква не ме интресува,но не е била малка.Айде сега я добавете към тези $3млрд и ше се доближите до реалния "принос" на костов за БГ бедност.Забавното в случая-ако може да има нещо забавно-е че господарите на костов накараха него,а не посмяха да накарат официалните си представители-бсп...хаха.Това е да си конспиратор...

Всичко е така, ако БГ и Лукойл са в една затворена система. До тук си абсолютно прав. Но защо услужливо пропускаш външните играчи, като Шел, ОМВ и т.н.? Та вместо ценител, с полуистини, май на нещо друго ще си...

Крупните финасови измами ,би трябвало най настоятелно и усилено да се обсъждат и решават от нашите 240 (народни слуги),независимо от влиянието и техния авторитет,защото реалната международна пазарна икономика на прощава.-лош и съмнителен имидж и инвеститорите те отбягват като от чума!

САЩ да управлява Борисв - не вярвам. Знам отлично какви мизерници са, какъв натиск оказват навсякъде по света. Не отричам, че ме е гнус от пресата им, на която Борисов едва издържа, както и цяла Европа. Но ИЗОБЩО не допускам едно пияндурско руско леке да ми дава тон в живота! Между ЕС и Русия добрият избор на България е ЕС, защото иначе ще сме под Русия. И понеже Русия е много долу, под нея е ужасно кофти. Погнусяващо зле е в тази държава, за да си мописля дори да се хванем на простотиите й. Дори БСП осъзнават това!!! Дори те! А са известни, че осъзнават нещата с няколк одесетилетия закъснение. Но Русия е със столетое назад, така че и комунистите даже включиха, че Русия ни дере кожа след кожа. Е, лекето Сидеров заработва някоя рубла, но лекета има във всяка държава. Просто не навсякъде биват избирани за лидери.

Много си Точен! Не мога да го кажа по-добре.

не можеш да го кажеш, защото си по-тъпо ме ке ре и от него

На практика БСП спря проекта Южен поток. А Белене бе спрян заради ограбващия договор с Русия. И изнсянето на предишен реактор срещу жълти стотинки за Русия... Русия е копелдашка държава. Келепирът й е за сметка на другите държави, а не партньорски. А с България НИКОГА не е била в братски отношения и ВИНАГИ е вземала много повече, отколкото е давала. Освобождението за нас е с голяма стойност, а за царя тогава е било със стойност на поредната война, в която местните да подкрепят руската войска, че да мине по-лесно и с по-малко разходи. От войната платените руски войници са си взели тяхното (да, наемни войски са се ползвали тогава), а сме го платили ние и Турция. Всяко българско семейство е платило над 400 грама злато на Русия!!! 32 тона при 2 милиона население е сметката. Турция е отстъпила територии (просто мечта на руската империя) и си е дала тежкото въоръжение (също мечтан момент). Няма какво да ни говорят русите, че сме им роби, понеже и при турците даже не сме били точно роби. Благодарим за Освобождението, платихме се, целунахме ръка, радваме ви се, когато сте добре, мили руснаци и ви съчувстваме, когато сте зле под управлението на идиоти като Путин и Лавров. Понеже ви обичаме, иначе за какво да ни пука?! Съжаляваме, че обедняхте двойно без да сте били особено богати и ви пожелаваме да си махнете уродите от управлението, за да заживеете по-добре.

Защо всички русофоби сте толкова прости и неграмотни! Боже,прибери си версиите.

Политически примат срам няма.Той винаги се счита за велик.

Не вярвам Борисов да се радва за спирането на тези проекти. И това, че честно казва защо го е направил, не е лошо. Също е вид достойнство в политиката. Щото можеше, както много други, да се хвали, колко хубаво е направил, колко е хубаво за България. Но Борисов не го казва. Тактично спестява своята оценка. Спряхме ги - заради САЩ. Това е честно и всичко, което може да каже в момента. Но не е малко.

Което ще рече - държавна измяна! В какво се кле тоя примат като стана за втори път премиер? Да служи за благоденствието на краварите ли? ПАК СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ НЕЩАСТНИЦИ!

Българският премиер е опериран от срам и е един от най-циничните хора в политиката. Как да бъде иначе ако до един момент си си изкарвал прехраната от рекет и контрабанда и в един момент решиш рязко да смениш професионалната си кариера и даже да се изявяваш като морален съдник на "мат'ряла", който те е избирал?!

Момче,боко нищо не е сменял.Защото това не е във възможностите му.Просто господарите му са му сменили амплоато.Ролята отредена му от тях първоначално е била рекета и контрабандата.След това са го повишили...

Липсатана срам забелязваме единствено при Станишев, Манолова, Миков и прочее психопати, които лужат и мамят безобразно патологично и срутват държавата. Борисов не само има срам, ами и постига икономически ръст. Който не може да чете данни от баланса, да си затъне устата с нещо голямо и плътно, за да мълчи. А който няма памет, че всяко управление на БСП, продължило над 2 години носи икономически крах, да си затънле още по-добре устата. От 3 такива управления 3 завършиха с дълбока криза: Луканов, Виденов, Станишев. Ами вие нямате един успех, бе! И говорите за срам при Борисов, който в невиждана криза постигна иконмически ръст след спада на Станишев от пролетта на 2008!!! Уха, че голяма разлика!!! Ами той Станишев е психопат, какво може да очаква човек от такова?!

А,бе мунчо! Колкото и да си тъп ще се опитам да ти вкарам малко факти в тиквата.При Станишев-ръст на БВП-6%.При Боко 0%.При Станишев -пенсии повишени за 4год.с 60%,при Боко-хич.Пас Станишев остави в резерва за Тиквьо-8мрдд.лв.+в Здравната каса 2млрд.лева.Боко-1-во управление от всичко това остави 3.5млрд.в резерва .Къде отидоха парите от касата и досега неизвестно.Сега взема 16млрд.Е заем.И пак пари няма.Метрото се строи още от бай Тошово време сега с Европари.Автомагистрала Тракия -Боко построи 40-50км а тя е дълга 400км.Ей,прости тикварии ,скрийте се ,че само една тиква ако слушате -доникъде .

Сидеров-премиерТашеваПрезидент

Всеки който злослови без факти срещу държавата и правителство- то е подлост и автора Подлец, а за Министър Председателя е Предател на род и родина, слуга на тъмни... Б.Б. ясно каза: Точни, ясни, данни за бизнес, както за европейска страна и тогава ще подпише меорандум с Американски ф-ми, а не срамни договори с марица- изт 1 и 3 с цена ТРОЙНА от Ив.Костов и заробващи с газпром подписани от БКП.БСП.ДС довели до 4,3милр дългове в енергетиката, а сега вият побеснели. Отворете очи, уши, ум и знайте Бог бави, но не...

лигави месото пелтек, ако имаше бог да те е изпепелил веднагически за наглите ти лъжи и манипулации. а тлъстата противна тиква ще си я държи да я гледа и да и се смеем че по гротеско създание няма на света

Долу мутро-фашиските деформатори

Е каква стана тя? Мутрич не помни какво е лъгал вчера и не знае какво приказва днес. Не бяха ли бре, Мутрич, от ЕС спрели енергийните проекти и Южен поток заради някави правила? Не били от ЕС, оказа се, а от Фашингтон. А атентатът в Бургас какво е - постановка на вашите служби и на ЦРУ, за да ни вкарате в конфликт с Близкия Изток и Хисбула или да? А жертвите и осакатените интересуват ли ви? Затова, Тиква, не трябва да лъжеш - всичките си лъжи не можеш да помниш и рано или късно се сгромолясваш. Веднъж народът те прогони с камъни, върнаха те от няколко антибългарски посолства, но е временно и ти го знаеш. Американците, Тиква, се възползват от кучите синове на окупираните народи, но не ги обичат - животът им винаги приключва трагично. А Лавров няма за какво да се чуди, освен ако не познава ситуацията в БГ, което пък говори лошо за руското отношение към Бг. На Лавров трябва да се обясни, че България е окупирана от американците, изборите се фалшифицират и служат единствено за легитимиране на назначените от САЩ колониални чиновници. Все повече българи разбират това и не гласуват - отказват да легитимират назначените отвън крими власти. Отказват да съучастват в погубването на отечеството си. Губернаторите на американците не се срамуват, те са подбирани да не са с български произход.

Право в десятката... Как пък един от тези платените не забеляза фразата... "България се е отказала от енергийните проекти с Русия в интерес на САЩ"? Даже се радват, че сме навредили на Русия ( колко, спрямо тяхната икономика ), като сме съсипали нашата...

ХОРА ОТ ГЕРБАДЖИЙСКАТА КРАДЛИВА , МАФИОТСКА , ПРОДАЖНА , ПРЕСТЪПНА И МНОГО АЛЧНА ЗА ЕВРЕЙСКО - АМЕРИКАНСКИ ПАРИ ДЕМОРАЛИЗИРАНА ШАЙКА --- СА " ИМУНИЗИРАНИ " ПРОТИВ СРАМ , ПАТРИОТИЗЪМ , РОДОЛЮБИЕ , МОРАЛ , СЪВЕСТ И СКРУПОЛИ , ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ НАРОДА И ПР.

Че Борисов е подлога на САЩ е ясно,но пък чак толкова.Обидно за българин и то Премиер, но както беше казал Батето, най-краткият съвременен виц е:Бойко Борисов-Премиер.

значи ще преведа: гнусния плешив тлъст хомосекс от снимката, каза че освен че са го наевали ама много много грубо и по пенделски - машинално с навряна глава в тоалетната - му е и харесало обаче не са му платили. и си иска да му пуснат нещо да джвака. щото видиш ли руснаците не го наебаха, те казаха: "насила любов не става". Ама пендела си е пендел и иска като го ебат да му платят. Самоче тия дето го ебат не плащат, особенно на такива противни подчовеци без никакво същество в тях.. само нагъзени, бити и подигравани... ще го разведат из вашингтон пак да го покажат: гледайте тоя варварин.. всички му се изредихме за без пари а той още си мисли че е човек и че сме "партньори". Ако беше българин тоя така щеше да ме е срам, колко е тъп....

Другарю Лавров не така!за БОГА слънце само хвалебствия иначе ще се разсърди и може да ви бие шута!!!!!!!!!

Ех, другарю Лавров, преди изказването си изпил цяла бира!

смисъл не е прав? Или е пил и е прав?

Пил е прав, но не бира , а водка.

В качеството на какъв се изказва тоя алцхайнер спрямо ена страна членка на ЕС ? Що не каже нещо подобно за г-жа Меркел ?

Ех бате, бате- всичко правим безплатно, а после чак си искаме, а то така е грозно, не по европейски, ганьовски е някак...

интересен е въпроса колко американци са чували за България и колко руснаци.. за къде точно драпаме да питам аз??

едно време отказвахме американски проекти за съветския интерес,днес обратно,но истината е,че и едно време и сега,става дума за българските интереси,но с различен помагач!!! изказването е по-скоро намек към американците,че е време да направят нещо и за нас,а не че се кълнем в някаква си преданост. никога не е късно да си смениш спонсора,но първо трябва да покажеш на настоящия,че не е много в полза. както Лавров така и русофилите във форума,просто не могат да се примирят с мисълта,че Русия не играе толкова важна роля за бъдещето на България!!! това е проблемът! ...а колкото до русофилите-те обичат повече Русия отколкото България,така,че-млък другари и...сами си го продължете!

Само в едно си прав, че трябва да става въпрос за българските интереси. Че 25 години не ти ли стигнаха да се доказваш и да не получаваш нищо? Че пред кого има нужда да се доказваш, като си показал че си нищо. Никой не уважава лакеите, нито САЩ, нито РФ, НИКОЙ! А другото за русофилите, германофили, франкофони са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.

Срамувам се от нашия министър-председател!!!

САЩ-ФЛАГМАН НА ПРОГРЕСА И МЕЧТА ЗА ВСИЧКИ НАРОДИ.

Кво ми плямпа Лавров ве.Ай стига с тия постановки от селски вечеринки стил КГБ.Да си гледа пияната пасмина че и за чеп за зеле не стават.Нали са много добре къв го дирят тука в България.Идват изори и бат Бойко пак ши им натъпчи вълната на руските партий БСП АБВ АТАКА и ДПС.

На Лавров не му е работа да се бърка на нашите работи, но ти не изпитваш ли срам от раболепието и слугинажа на някои министри и още по-високо от тях? Ако не изпитваш срам, е ще се сбиеш с другите лизачи за падналите трохички от масата на американците.

Бог да я прости, баба ни казваше "У кучето гащи и в него срам" Днес само че, кучетата вече ходят с гащи

Г-да, първо четете, а после коментирайте! Борисов се е отказал от руските енергийни проектни В ИНТЕРЕС НА САЩ - сам си го е казал., а не В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ... Ето тук е разковничето....

Чи кво лошо е казал.Никой ни ги ще рашките.Даже и на кумунягити децата ходят в САЩ а не в Раша

Долу-мутроФашисткитеДеформатори!!!

Приятел поясни. Това ми звучи като "Да живее международното положение"

На чевената боржуазия всичко им пречи русия комунисти дори иобикновените хора те сеналапаха по времето на изкривената демокрация и сега мразят всички който говорят прорив америка и демокрацията която те създадоха от страх да не се върне онова време ида им вземат натрупаните на наш гръб богтсва сабодете се БЪЛГАРИ ние умираме леко и бавно като нация......

Не се пише КОСЙО а Косьо. Не се пише БОРЖУАЗИЯ а буржоазия. Преди да пишеш, завърши училище. 'Па тогава, пиши.

Че то от 25г. няма вече образование, ако не си забелязал, кво да се прави "демокрация", свобода на словото.... Но май ти пречи повече мисълта на косйо( косьо), а?

Към пришълците от Югоизтока не трябва да сме ксенофоби, но към Русия трябва да ни дръсти зверска ксенофобия!