Сенатът на Чехия отказа да ратифицира Истанбулската конвенция

По-малко от половината членове на горната камара на парламента гласуваха в подкрепа на договора

Обратно в новината

Коментари - Сенатът на Чехия отказа да ратифицира Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма нищо общо с правата на жените. има общо с това, че в Англия 2000 малолетни си сменят пола, без даэе родителите да знаят

ИК е безполезно нещо. Не трябва да се стига до там, че жените да търсят закрила. Необходимо е възпитание в семейството и в училище. Строги мерки по НПК, които да се изпълняват. Никаква толерантност от обществото. Но ако в Брюксел въведат ИК със закон, европейското законодателство е над националното.

Най-вече трябват бързи съдебни производства и достъпни адвокатски услуги. В това отношение ситуацията в България е трагична. Възпитанието и морала ще се адаптират ако има строги наказания. Разбира се това ще е проблемно за неолибералния проект - хората трябва да се насъскват едни срещу други с глупости от типа на "джендъри", за да могат да бъдат експолатирани по-лесно и да нямат време да се осъзнаят, че всичко опира до пари, и цената на наемния труд.

Аз съм джедай , още от малък така се определих. Явно Силата ми пречи да разбера защо като си някакъв дори и последния дришльо трябва да викаш и да крякаш, че видиш ли никой не те забелязва.

БРАВО !!!!

По време на капитализма традиционните роли бяха нарушени защото жените трябваше да работят наравно с мъжете а мъжете съответно трябваше да занимават с домакинската работа и децата наравно с жените. Всеки капиталист има интерес предлагането на работна ръка да се увеличи защото пада заплащането. Едно време една мъжка заплата е била достатъчна за цялото семейство. Сега и мъжа и жената трябва да работят за може семейството да имат същите доходи.

Точно така е ! Също така от това пострада И здравото семейство. Факт е че жени които са на ръководни постове страдат психически защото по цял ден трябва да командват а в останало време трябва да са домакини .

Ма верно ли ?

Уникално ориенталско мислене

БРАВО!

Правилно! Тази конвенция е направена за да задължава държавите да плащаъ пари на разни глупави нпо-та, а не за да защитава от насилие. Видяхне колко беше ефективно нпо-то, което уж помагаше на онова момиче, което след тов беше убито от бившето си гадже - Кристина, затрелляна и открита в багажника на автомобил.

ограничаване на насилието над ХОРА, били те жени, мъже и деца е нещо чудесно. Искам да видя статистика какъв е ефекта от въпросната конвенция. Надуха ни главата с нея, а дали е постигнала нещо значимо? Аз лично не съм попадал на подобна информация.

ми статистиката ясно показва, че в Турция насилието над жените се увелчава.

88888

БРАВО- най-накрая и другите източноевропейски държави да прозрат същността на въпросната конвенция. Трябва да се разбере едно нещо- биологичният пол на човека е неизменна константа дори не от раждането му, а от оплождането на яйцеклетката от сперматозоида, до смъртта му. Никакви ''операции за смяна на пола'', ''хормонални терапии'', създаване на несъществуващи преди коремни кухини или присаждане на мъжки полов орган, НЕ МОГАТ да променят биологичният човешки пол. Трябва да се знае и друго- правните системи на всички източноевропейски държави, приемат като правна и медицинска константа именно биологичният пол на човека- т.е. правният субект, защото без да съществува човешко общество от биологични мъже и жени, не може да съществува и т. нар. социопол- т.е. социалният пол. Биологичният пол е базата, а социалния пол е надстройката. Правото е най-консервативната научна интердисциплинарна система с цел осигуряване на предвидимост на обществените отношения и максимална защита на правният интерес на обществото в една държава, затова и то търси и приема за правно значима константната величина, а не бързопроменящата се компонента. Правото не е ИТ, че да се залага на промяната в софтуера и хардуера на всеки 2 месеца. Това е.

Всякакво насилие е престъпление, защо някои смятат, че е нужна специална конвенция? Една хартийка няма да намали случаи на насилие, няма да вразуми насилника, няма да помогне на жените, ако наказанията са неадекватни.

Точно така. Насилието няма пол. И всички са равни пред закона. Или жените са по-равни? А за ЛГБТ++++ какво да кажем?

88888

Айде, стига вече- жените, та жените. Хайде някои глбти да спрат да се крият зад гърбовете и раменете ни, а- в България МАСОВО жените сме хетеро.

„пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете; Браво на чехите!

И сега ,какво ? По цял ден за бити чехкини ще четем

Там не бият чехкините, а чехите. Не бъркай Ганьо и Средна Европа.

Проблемът на тази конвенция е, че определя пола като социална роля, а не като биологична реалност. Демек днеска съм мъж, утре решавам, че съм жена като си сменя социалната роля.

Всъщност, основния капан в Истанбулската Конвенция отново се свежда до пари. Там е записано, че правителствата на държавите се задължават да финансират НПО-та, които пък щели да "защитават" слабия пол и джендър извратеняците... Изобщо, за каквото и да става въпрос, в основата ВИНАГИ са ПАРИТЕ! Останалото е демагогия за пред простия плебс.

Да попитам само лгбтиииииииии активистите - и хората във всички останали страни, неприемащи многополовите полюции на болни мозъци за нормални, са Ганьоци?! Насилието над когото и да било е недопустимо, най-вече насилието на геймалцинствата над останалите хора.

Ще взема накрая да я прочета, да видя за какво е всичкият този шум!

Аз я прочетох още преди две години и познай - пак става въпрос за пари!... Наблегни на въпросите за финансирането. Така че, прочети я и ще видиш целия цинизъм, демагогия и порнография.

Подозирах, че каквото и да ни говорят, става въпрос за пари.