Трагедията със сина на Московски от неравност на терена

Най-вероятната причина за инцидента, в резултат на който загина 4-годишното дете на министър Московски, е неравност по трасето.

Обратно в новината

Коментари - Трагедията със сина на Московски от неравност на терена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прибрах се от работа и прочетох какво се е случило. Гледах НОВА ТВ на запис, след това тук. Но слугинажа на нашите медии не е основния проблем. Реагирах импулсивно и за това насочих вниманието си към лакеите от четвъртата власт. Бог да прости детето, но сега следват и логичните въпроси. Сещате ли се за низвергнатия Максим Ставийски с рекламата "Не карай пил?". Ето този бай Ганювски манталитет, навсякъде и повсеместно трябва да се изкорени. Имаме министър-председател, който сяда в бронираната "жибка" да я покара а никой от НСО не може копче да му каже, въпреки, че е в нарушение на куп разпоредби. Имаме министър на транспорта, който нарушава куп закони, за което съм убеден, но всичко ще се замете, защото за този човек наистина това е трагедия, а и защото може. Но ... тази жилка, тази черта, толкова добре описана от Алеко Константинов ... това, че всеки може да мине метър, че за съседа се отнася, но за мен не, че "то какво толкова може да стане?", властта на малкия и на големия човек, които си мислят, че държат всичко и всички в ръцете си и в един миг забравят, че и те са в ръцете на Господ и физиката, чиито закони непрекъснато нарушават. И дърпайки дявола за опашката накрая става непоправимото. Сега е редно този човек да остане министър на транспорта, и не за друго, ами защото той ще знае каква е болката след ... като се е случило непоправимото. Със сигурност ще държи за драконови мерки, защото за него е късно, но за други - не!

"Задкормилното устройство", баща, министър, отговорен за хора, ресурси, включително финансови, задължен да контролира, да предвижда, съобразява, ръководи - и своите действия също ... Неравност на пистата ... Тя била виновна. А "неравностите" на характера? Как ще обясни на майката за неравностите? Возиш нейното дете, доверено ... Не го виждам занапред никъде. Никъде!

Този надмина Илко Ескенази. Илко беше яхнал джет, без спасителна жилетка в работното време на НС.

Бог да прости детенцето. Няма смисъл да бъде хулен който и да било. За съжаление Ивайло Московски получи най-тежката присъда за невнимание, безразсъдност и може би самонадеяност. Въпреки всичко трябва да има следствие и най-малкото законодателни промени, които да регламентират употребата на моторни шейни и изобщо всякакви моторни средства, независимо дали се използват по регламентирани пътища или извън тях. Който има книжка за мотоциклет много добре знае, че не може да качи отзад на мотора дете на 4 годинки. В някои държави не само каските са задължителни за мотористите, но и специални ръкавици и дори обувки. Дано законодателите да предприемат нужните стъпки, за да може поне да намалеят нелепите инциденти с деца в държавата.

никои ,,смъртен,, не е станал ,,бог,, на земята...!!! защо такава ,,безотговорност,, и мания за величие и беззаконие е налегнала ,,земята,, ни...??? гледам ги ,,сложени,, на предната седалка, сложени пред водача и държи волана, седнали отпред на мотора, или отзад държи водача с малките си ръчички...!!! какви ,,родители,, може да са това...??? каква тъпотия и безотговорност...!!! смърта си е смърт но всички сме равни пред нея а би трябвало и пред закона...!!!

lu4ka

*Коментарът е скрит, защото се повтаря " Коментарът не се повтаря, но имам въпрос. Това някаква форма на цензура ли е?

От това по лошо няма!Тъжно!

Карал е с несъобразена с терена скорост.

Московски, ако наистина си бил зад кормилото брат, за тебе има само един изход -сам да сложиш край на живата си. Иначе трябва да си и бахти и изрода за да се гледаш всяка сутрин в огледалото.

Когато бях млада акушерка, една пациентка запита при визитата с главният лекар защо тя трябва да преживее такова нещастие. Главният лекар седна на леглото до нея, хвана я за ръцете и и каза- Всеки на тази Земя носи своя кръст. Помня тези думи до днес и когато ми се случи да имам проблеми си мисля- сега е моят ред да нося моя кръст- с или без сълзи. Съболезнования към семейството и молитва за упокоение за детето от мен.

Бог да прости детенцето....... А този не мога и да го мисля - това да качиш дете на 4 год. на моторна шейна, нищо, че си с него, лично според мен граничи с тотално малоумие или някакво изродено чувство за неприкосновеност и болна парвенющина.......... То с обикновени шейнички сума деца се контузват всяка година, та с моторна?! И това Транспортният министър, ма хайде, че е министър, нали му е баща?! Абе вече няма да е същия човек никога, но безкрайно жалко за детенцето.......голям грях е това.

Така е то- на Желев дъщеря му си отиде по време на президенството, на предишния президент и той май син загуби.

Преди 10 дена в Боровец нямаше нито една шейна по трасето която да разнася повредени скиори. Не видях и такива паркирани някъде. Беше ми странно защото в Банско разнасят поне 10-тина ранени на ден. Карането на ски е травмиращ и високо рисков спорт. Да няма мотошейни на терена е безумие. Ето къде били властта ги ползвала на закрито.

Второ послание за ГЕРЪБ. Не работете срещу Рода си, оцелял през хилядолетията с божията помощ. Откажете чантите с парите от Белата колиба. Спасете рода си.

Глупаво заглавие или министър, който е забравил 7-мия смъртен грях (горделивостта). Да не би да е сбъркал пистата за шейни с паважа пред министерския съвет?

Страшно се е наказал Московски, но това не отменя вината му. Самонадеяността, комбинирана със случайна грешка или непредвидена ситуация, води до Ада. Дано всички, които четат тази новина си направят изводи. Московски вече ще- не ще - ще ги направи.

Беразсъдността на министъра е причинила смъртта на детенцето.Дали е било обезопасенос всички необходими предпазни мерки? Едва ли. Светла му памет !

Шило

Съболезнования на семейството на Московски! Моите съболезнования и към него! Може всичко да е, но този човек е понесъл най-голямото нещастие! Бъдете силен, г-н Московски, макар, че не съм сигурен дали ще успеете в такъв мрачен момент. Такава трагедия.....

Той трябва да отговаря пред закона за убийство но невнимание на дете , как то всеки друг гражданин !

Шило

Докторе, той е понесъл най-голямото наказание. Всичко останало е нещо между другото. Повярвай ми, виждал съм родители, изгубили децата си по тяхна вина. Веднъж го казах-някога бях магистрат.

Страшна човешка трагедия. Ангелче малко, дано да намери покой душичката ти...

Платени драскачи пак ли започнахте да плюете

Не забавен арест на виновника убил детето ! Разследване до дупка за допуснатите нарушения и нехайство на родителя ! Защо ще арестуват циганина който не си гледа детето и кучето го изяде , министъра НЕ ?

стана една ,..сега цацаров трябва да му повдигне обвинение .

Бог да прости детенцето, голяма трагедия, не го пожелавам на никой на този свят. Г-н Московски, трябвало е да кара бавно, да не говорим че е забранено толкова малко дете да се качва изобщо на такава шейна...

Дръж се, човече. И когато един ден можеш да мислиш, се попитай...

Съболезнования, но ... съмненията остават. Репортерът на НОВА съобщи преди няколко часа, че са карали на нерегламентирано трасе. Сега информацията е друга. От тук нататък, има два нормални логични изхода - или НОВА опровергават и поднасят извинения, или Московски ги съди. Ако нито едно от двете не се случи, а това се замете под килима, остават съмненията за почтеността както на Московски така и на НОВА. Ясно е, че никой не е искал да се случи това, но очевидно г-н Московски е бил прекалено самонадеян. Жалко за детето, защото то е единственото, което няма вина. Децата на България са твърде ценни, не можем да си позволим лукса, да ги губим по такъв нелеп начин!

Бог да прости детето.Съболезнования на родителите и роднините.

Съболезнования,г-н Министър . . . !

Голяма трагедия, моите съболезнования! Но се чудя ако министърът на транспорта не знае и не може да осигури безопасния транспорт дори и на детето си на шейна, която той управлява, какво да очакваме за всички останали? Това, че било труднодостъпна честност и до там се стигало само с шейни и придружители и пр. и като че ли се използва за обяснение всъщност само потвърждава думите ми - ами като е така какво прави това 4-годишно дете там в опасната местност, какъв зор го е гонил този да го взима? Не е ли премислил поне за миг дали не е опасно за детето? Колко българи си отидоха нахалост по пътя и в транспортни произшествия!

kirchevo

Бог да го прости детето.Най-голямото наказание за един родител е да погребе детето си.

Въпроса е с каква скорост е карал шейната и дали е в отпуск или е "работил" в Боровец ?

Такъв е животът- едно дава, друго взима.

Има една приказка:"на калпавия ... вълната му пречи". Сега да му мисли този дето не е подравнил пистата за да може министъра да кара безразсъдно.

И в кола дете на тези години се вози с ДЕТСКА СЕДАЛКА!!!!!!Светла му памет на детенце!

под дванадесет години на ,,двуколесни и открит тип возила е забранено...!!! кои ли спазва ,,законите,, в транспорта...???

много жалко за детето ,съболезнования .труден момент за министъра, ама не разбрах той отпуска ли е бил или така си работят в петък .

Така си работят обикновено. Не е ли очевидно от това в какъв порутен коптор живеем.

Когато баща изгуби сина си, по- голямо нещастие няма. Няма неравност, няма никакво оправдание. Няма значение кой и какъв е бащата. Нямам сила да съдя този човек за толкова голяма загуба. Няма и по- голямо наказание за него през този живот. Присъдата му е произнесена. Оставката му няма значение, Животът му е почернен. Как и защо той сам знае. Приканвам ви да не пишем, защото жертва на мъжка рожба на днешния ден стига и думите не поправят нищо.

родителската безотговорност няма ,,политически аспект,,...!!! жалко за детето ...!!!

тъпи, а ако рожбата е "женска" може, нали, идио.тино?!!!

Детето си е дете идиотинко. Понеже нещо недознайваш , да ти кажа. На днешния ден по турско робство са събирали кръвен данък. Женско не са взимали и са ги убивали или са ги оставяли. Кофти е да не знаеш. Изгубиш ли го детето мъката си е мъка, Нищо не може да те накаже така. Аз гледам на това като на тежко житейско изпитание и не го пожелавам на никого, нито имам сила да обвинявам. Който може да губи дете, нека съди. Аз сила нямам. Знам закона и затова повтарям- който има сила да губи дете, той да съди.

Прав(а) си,но ако този министър беше на работното си място,това дали би се случило? Всичко в ресора му е изрядно и той по обяд в работен ден е по пистите с невръстно дете на моторна шейна?!?

Може да е бил в отпуск, не се хващайте само за това, че е станало в работен ден. Но пък оправданието с неравност си е чисто и просто оправдание. Виновно е задкормилното устройство.

Московски е виновен. Не търсете вина на друго място. Убил е детето си. Разбира се - неумишлено, но вината си е негова.