Деца звънят за бомби, за да не ходят на училище

Родителите на петима ученици може да бъдат глобени между 10 000 и 20 000 лева заради подадените фалшиви сигнали за бомби в столични училища.

Обратно в новината

Коментари - Деца звънят за бомби, за да не ходят на училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, така е, следващата стъпка от страна на родителите трябва да е тази, да го лишат от многото му дадени привилегии. Но първото е, той да си получи наказанието от училището по най-строг начин и тогава ще се замисли дали да прави глупости в бъдеще. В азиатските държави съм чувал, че не наказват родителите, наказват само провинилия се ученик и то много строго. И смятам, че това е правилното.

И кретенчетата да ходят там да бачкат и учат. Драстично ли ви се вижда, а? Тогава си пазете гаражите, апартаментите, дъщерите и т.н. Сега хак им е на маметата и татетата, дето хептен са ги зарязали и тотално са абдикирали от задълженията си, нека плащат, да им дойде акълът! Този път номерът с "виновната класна" не минава-а-а!! Видя се за сетен път, че всичко започва и свършва от вкъщи и никой няма право да прехвърля топката там, където не трябва. Като си отраснал в разхайтено, развинтено и разбито семейство, горе-долу и такова поколение ще създадеш. Тоест, некадърниците и мързеливците се мултиплицират във времето. Идете да ги погледнете на родителска среща /ако дойдат/ - че те по-.......неумни от децата си ! Но все едни такива претенциозни, разбиращи, нафукани и изискващи, дори заплашващи - тези същите некадърници и -чки. Това е положението и затова - майната им, майната му, майната й и дим да ни няма.....

И кретенчетата да ходят там да бачкат и учат. Драстично ли ви се вижда, а? Тогава си пазете гаражите, апартаментите, дъщерите и т.н. Сега хак им е на маметата и татетата, дето хептен са ги зарязали и тотално са абдикирали от задълженията си, нека плащат, да им дойде акълът! Този път номерът с "виновната класна" не минава-а-а!! Видя се за сетен път, че всичко започва и свършва от вкъщи и никой няма право да прехвърля топката там, където не трябва. Като си отраснал в разхайтено, развинтено и разбито семейство, горе-долу и такова поколение ще създадеш. Тоест, некадърниците и мързеливците се мултиплицират във времето. Идете да ги погледнете на родителска среща /ако дойдат/ - че те по-.......неумни от децата си ! Но все едни такива претенциозни, разбиращи, нафукани и изискващи, дори заплашващи - тези същите некадърници и -чки. Това е положението и затова - майната им, майната му, майната й и дим да ни няма.....

Колко са глупави: 1. Да вземат от една заложна къща телефон безименен. 2. От телефон дори без СИМ можеш да се обадиш на 112. 3. Да изпозлват записан предварително глас със съобщението от компютърен генератор или от свободно използвани програми за промяна на глас или от думи от гласовете на различни хора като го сглобят. 4. Да се обадят от физически далечно място до обекта на заплахата. 5. Да се отърват от телефона на друго далечно място и да не го ползват повече. След това, да дойде онази дърта крава голям следовател и сестра на Курейшио Кейн.

Абе хора, явно, че проблема е в училището. Щом децата нямат интерес, което съвсем не е ново, значи определено има пропуски и проблеми в училищата. Тъпото е, че родители ще трябва да плащат заради некъдарноста на персонала в училищата !!! Ха някой да ми каже, защо сина ми ходи с желание на училище и не иска да пропусне нищо, та дори и да е болен ? А защо са така и другите деца ? Отговора ли ? - Да не живея в България и колкото и странно да звучи, тук учителите провокират интереса на децата защото са наистина педагози, а не като нашите стачкуващи за некъдарноста си за която би трябвало те да плащат за да работят някъде !!!. Да , разбира се има и наистина добри учители, което личи от интереса и посещаемоста на часовете им, но колко са !? А как са стимулирани за това ?

Да бе, ти си изтърви детето, пък чакай учителите да ти свършат работата. Егати тарикатската логика...

Изобщо не разбирам и не одобрявам решението родителите да плащат за магариите на децата си. Вярно, може да са виновни донякъде за невъзпитанието на децата си и за незнанието как да ги направят отговорни граждани, но това наказание ще засегне само родителите, не и децата . Правилно в случая е да се накажат децата и това може да стане по много начини. 50-100 часа доброволен труд в училище, в градинките, почистване на безобразните драсканици, така наречените графити навсякъде по сградите, подлезите и къде ли не още. Помагане на малките деца в училище да си подготвят уроците, може и за възрастните хора да се измисли нещо. Изобщо варианти има всякакви и ще бъдат много по-назидателни, отколкото да се глобяват само родителите им. Ако бяха в някоя азиатска страна щяха да им ударят и по 50-100 пръчки на голо....ама хайде, ние тук не сме чак толкова строги...

Спартак, Исидор... Само плиткоумници с промити мозъци могат да си кръстят отрочетата на герои от наивни сериалчета. Малките идиоти са достойни наследници на родителското безмозъчно тяло. Сбъркан ген...

Тая чува ли се какви простотии дрънка.

За повечето неща са виновни родителите,или липсата на такива,поради егоизма който е обхванал народа ни.Аз имам синче на 14,и когато го забелязах че го удря пубертера,и започва да кръшка,просто 4 дни работи на бетоновия възел на вуйчо си,да види какво е да ти минат пред ръцете по 20-30 тона бетон на ден(в неговия случай бяха по 5)....и какво го чака ако не се образова...не може ли ?Може и още как,просто трябва контрол,контрол

Експлоатирал си детски труд, значи... Не че отричам ползата, но с тези нови закони и организации за защита на детето не можеш и един качествен шамар да му отвъртиш на хлапето. А едно време "Дървен Господ" беше дясната ръка на родителите и учителите, а реда в училище се осигуряваше от един "Байчо", който винаги си имаше пръчка - тънка и дълга. Нямаше нужда от охранители и от никакви такива. Най-много даскала по физическо да му помогне ако нещата станат напечени.

За 20 години преход учитела беше наврян в миша дупка законово , финансово всякак.не след дълго и наплашените женички без авторитет ще са кът

"Пейтриът".

Всичко си има граници.

БОЙ, БОЙ и ПАК БОЙ!!!

Не трябва да се учудваме на ставащото с децата. Просто те улавят първи (първосигнално, както животните), че светът се променя и че онова, което се върши днес от възрастните, утре няма да има значение - то вече няма значение дори в момента на правенето...Затова са всички тези палячовски медийни (тв) програми, с които се цели да им се отвлече вниманието и да ги ангажират с нещо (за съжаление по неправилния начин. Но...тук голяма вина имат родителите, които са неадекватни по отношение на ставащото и затова не знаят какво да правят (как да възпитават) децата си. Достатъчно е да видиш как се носят ученичките - облекло и поведение - и да ти настръхне косата . Но най-вече за проблемите с подрастващите е виновно обществото като цяло (а някой умишлено и много фино действа така, че нещата да са тъкмо такива...).

Тези глоби са по-големи от тези по присъдите на много престъпници. Налагенето им ще накаже родителите и едва ли ще има някакъв положителен ефект върху децата. Много по-възпитателно ще бъде децата да си изработят по 50 часа например обществено полезен труд - да мият и чистят в училище, по градинки и т.н. Да бъдат задължени да присъстват на поне двойно повече часове отколкото са "скатали" с обаждането (например 10), на които да им се чете "конско" и да им се обяснят някои основни неща за обществото, училището и т.н. Тогава ще има много повече ефект, отколкото тези безсмислени и безумни глоби!

КАТО НЕ ИМ СЕ УЧИ, ДА РАБОТЯТ ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗЕН ТРУД! ДА, ДА ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ТВУ ЗА ТАКИВА! ТВУ - ТРУДОВО-ВЪЗПИТАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ!

ма тя се едно че от МВР-Бухенвалд са ни я пратили, да затегне "малко" наште лигаве теней-джеремета ?! РАДОЙКА. П.С.: Дато не са а видели некои от мойте ХЕПИ-кокошки, че ша спрат да носат !?

Тихо, тихо.... Техниката оставя следа. Уважаемата госпожа да не се тутка, ами да обиколи всички училища и да обясни на децата последствията от такива действия:)

Пич, много си тъп, честно.. В главата нямаш нито гънки, нито бабунки.. Опитваш се да "говориш" на тийнейджърски, но с много правописни грешки бе... Неграмотността ти личи от самолет..

Не се опитва, той само толкова си може.

Слабо познавате системата и действителното състояние на нещата. Съвсем не съм се "наковала", защото внимателно премислям какво говоря. В класовете учат и деца със СОП ("специални образователни потребности"), и това е документирано именно с медицински документи. За техните знания трябва ли за бъдат обвинявани учителите? Моля, изказвайте се само ако сте подготвен!

Кен 1111 е прав , учителя и майката не съвсем .Но нещата ще стават все по зле и за това учителите носят по-малката вина.Ето елементарния проблем с телефоните , ако има наказани /но глоби, не последни предупреждения / обажданията ще престанат и понеже това няма да стане ,проблема остава . А другите проблеми в учшлшще са много по-сложни и стари .....

Трябва да направят образованието да е платено- така родителя ще намери начин да накара отрочето си да седи в училище- безплатния кокал и кучето не го ще

И що пък родителите да бъдат глобявани? Откога родителите "излежават" грешките на малолетните?! От 50 години насам училището е пълна загуба на време за децата. Стимулира се папагалството, тарикатлъка и подмазвачеството. Креативността е абсолютно забранена. Машина за роби.

не коментирай закона

Естествено родителите - те са преди всичко отговорни за възпитанието на децата си! Не е лесно да си родител! Учителите участват във възпитанието, но всички решения за детето си взема родителят! Колко пари на ден да има детето, какъв телефон да носи, ....... Ако родителят няма авторитет и не може да се справи с детето си, НИКОЙ УЧИТЕЛ не може да се справи!!

Kalin

След последната родителска на сина и аз да бях на мястото на децата нямаше да ми се седи в училище за съжаление.Учител реално няма.Това са някакви наплашени женички които нямат никакъв авторитет,не са в състояние да привлекът вниманието на учениците ,нямат самочувствие - изобщо трагична картина.До там докараха нещата с образованието у нас.И причините не са в заплащането ,а в цялостната политика с образованието.Учебниците са смешни и жалки,да определяш знания на хора с тестове с кръстчета и готови отговори е смехотворно,да няма никакви стимули да изкараш добри оценки е безотговорно.Жалка история ,но нашите деца са потърпевшите ,а и ние носим вината за това че ги избираме тия некадърници управленчески.

Да бе.Сякаш учениците са вода ненапита. Мързи ги и чакат всичко да им падне от небето.Еми не става така.Знам го,защото аз самият съм ученик.

и да ги мързи, ако срещу тях има учител с авторитет, няма да отидат неподготвени в час.

И децата ни не са много читави да ти кажа. Всичко е в резултат на прехода.

"От СДВР напомниха, че техниката винаги оставя следи и няма да е много трудно всички подобни случи да бъдат разкрити." - Ами открийте ги, пък да му мислят лапетата. Детска работа...

значи има в закона за тел 112 глоба- между 10 и 20 хил. Закона може евентуално да бъде спазен???? Така ли го разбирате и вие текста от статията?

Ключовата дума е "може", т.е. "а дано, ама надали"

Госпожо "майка", много от учителите в страната са хора с две висши образования, при това - получени не през последните години, когато висшето образование се обезцени като качество. Това, че сред децата има такива, които и след десет пъти повтаряне не запомнят, не четат и не искат да знаят, е проблем семеен, икономически, социален или... медицински.

Сам(а) се наковахте с изказването си "или медицински" .... Учител сте ... не лекар, нали? Срамота ... НЕ, АМИ ПОЗОР!!!

Кое те тревожи в случая? Всеки човек може да има медицински проблеми.

Госпожо "учител", за разлика от вас, все още има учители, които успяват да привлекат вниманието на учениците. Сменете професията!!! Хвала на учители, които успяват да го направят!!! Повярвайте, има и такива, които децата боготворят!!!

Аха, и правя "хвала" не некой дето хем работи добре, хем без пари ;)

Абееее, УВАЖАЕМИ учителю, не смесвайте мед. проблеми с вашата некадърност и неспособност да привлечете вниманието и интереса на децата. Вие не правите разлика м/у учител и преподавател. А вие на 99% сте преподаватели, а не учители. Не може да кажете на децата "Това ще си го прочетете в къщи", или "родителите не учат достатъчно с децата си". Аз като бях ученик, никой учител не допускаше подобни работи. И ако вие конкретно се смятате за много способен, защо стоите за 500 лв. заплата и само мрънкате за увеличение. Вървете в частния сектор, и вашите способносъи биха били оценени, а защо не и да започенете частен бизнес, за да видите какво струват вашите знания и умения.

Подител2- докато мислиш по този начин, нито заплатата на учителя ще се вдигне, нито авторитета му(който до голяма степен е следствие и от твойта оценка за нето)-от там ще последва неграмотността на отрока ти, неговата липса на реализация и - бедността му, която ще го накара да плюе на свой ред системата, политиците, учителите и т.н. - и кръгут се затваря.

Не толерирам подобни деяния НАПРОТИВ, но с такива учители като днешните и на мен не ми би ми се стояло в час. Трябва да се работи в посока повишаване квалификацията на учителите, НЕГРАМОТНОСТ - това е което мога да кажа!

Абсолютно вярно, но със заплата 4-500 лв. толкоз...

Докато смяташ ,че всички учители са неграмотни,е твоето дете е вундеркинд ще има много ядове да береш.Първо в детска педагогическа стая,а после в полицията.

kgb777kgb

По-добре 20 000 и нагоре !!!