Дадоха питбула, убил Тошко, на сдружение в София

Питбулът, който уби 3-годишния Тошко в пазарджишкото село Мокрище, е предаден за отговорно пазане на софийска неправителствена организация.

Обратно в новината

Коментари - Дадоха питбула, убил Тошко, на сдружение в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идиоти, песа трябва се отстреля дано умъртви некой пезевенг още!

Изумява ме това, че съдът не намери вина у собственика на кучето и не му наложи присъда. Видеоматериалите можеха да послужат за това, защото се виждаше, че гладно, малтретирано и доведено до лудост. За убийството на детето е виновен собственика и трябва да бъде съден като убиец, който умишлено е довел животното до състояние, в което да убие човек. Надявам се организацията, която се е погрижила за кучето, да внесе иск в прокуратурата срещу собственика, за да не приключва по този нелеп начин случая, защото утре ще има още такива.

После да дадат това куче да пази децата от лелките в някоя детска градина....

Това куче вече е убило човек.Било гладно,детето го дразнело-какво ще чакаме да видим като е сито дали няма да прегризе гърлото на някой друг ли?Кучкарите,полудяхте.Евтаназия.

Напълно подкрепям написаното от Хаберий ( нерегистриран ) 13.02.2018 11:21 ч. Кучето не трябва да бъде убивано. Точно както не трбява да бъде убиван и бика, пойто преди 5 дни уби пастир.

Стига хвалби, че се разтреперях. Като ти гледам данните, когато аз съм стрелял от упор ти си бил в нечии тестиси.

Браво на хората, които се опитват да спасят невинното животно. А за онези другите - подчовеците, само бой и затвор! Какво е виновно животинчето, че е било мъчено и почти умряло от глад?! Що за хора са тези, които мъчат така животните? Било убило човек!Какъв човек, за какво говорим?!

Говорим за едно 3 годишно дете.Но за вас питбула явно е смисъла на живота ви.Само да не пострадате следващия път вие или ваш близък от някой питбул.

дете е трябвало да му се каже да не взема храната на кучето.

Твоята логика още ли не може да различи, че все пак кучето не е човек и няма как да те разбере, ако му четеш присъдата по чл. 116 от НК! Ще те гледа , ще ти се чуди и ще върти главата - аджеба тоя ще ми дава ли да ям нещо, или само си въобразявам, та въртя опашката неопределено. Не разрешавам магарета да ми четат конско!

Съд за собственика и приспиване на кучето-убиец.Хаберий,не съм сигурна ако утре твоето дете пострада от някое куче,дали ще бъдеш толкова безхаберен колкото и днес .

По твоята логика - съд, смъртна присъда и приспиване на хората -убийци. Много повече и по-често се случват хора убийци. Всеки ден някой убива някого, особено пък джигитите с коли! Кой е по-безхаберен, кучетата или хората?

Кучетата са добри и дружелюбни, когато са гледани от нормални хора в нормална среда, и тогава се казват, че те са домашни любимци. Кучетата са другар на човека. Те са по-умни от мнозина двукраки изроди, които изпразват тук мозъчното си съдържание като цедката в гащите си, или като аналните си отпадъци. Такива - без уважение! Хайванът не е обгрижван, затова в един момент е озверял. Ако ви вържат и вас дебили с два синджира, гладни, жадни, под открито небе на слънце, дъжд, сняг и вятър и вие ще подивеете и озвереете от съдбата и състоянието си, ще си го върнете на първия срещнат дивак, даже ще му гризнете гръцмуля. Кучето не е виновно за трагедията, а изчадието, което си е въобразило, че може да бъде негово! За хайваните трябва да се полагат грижи, а като бъдат изоставени безпризорни и на улицата, те може да си променят нрава, от домашен любимец да станат помияри. То е като при някои хора, от човек до един момент, станал клошар в друг нещастен... Късмет за хайвана, нека си поживее по-добре.

Ето това е!!! Един изключително умен човек, едно аргументирано изказване ! Браво!!!

кучетата не са по-умни от никой човек те са по-лоялни от повечето хора но не и по-умни това са болни фантазии а тук става въпрос за куче което вече е убило човек!!!! а иначе и хората и кучетата могат да бъдат възпитани добре но и за човек - убиец може да кажеш че е станал убиец защото животът му не е бил добър но за кучето те е жал а за човека не?? мразиш хората защото някой не ти е угодил?? сами си правим живота зле

Поне моите са и по-умни и по-човечни от доста "човеци!" Всъщност и човеците са животни! Ама голямата разлика между теб и кучето ти е, че то те разбира, а ти него не!

куче което е убило дете не е умъртвено???

А стопанина на кучето убиец на почивка на карибите. Браво.

Не знаех, че кучетата преяждат, особено възрастните

Явно това не е единственото нещо което не знаеш.

храни ли го били от съчувствие. що за морал !!! във всяка нормална държава досега да са го евтанизирали

Не подкрепям насилието срещу животни, но след като има убито дете, кучето трябва да бъде евтаназирано. Да се създадат закони за превенция, за предотвратяване на следващи инциденти на кучета нападнали деца. Природозащитниците да не се умиляват при вида на недохраненото куче, а да следят за други такива и да бъдат иземвани от стопани неспособни на адекватни грижи към подобен породи.

Това е циганче,което е било кучето с пръчка.По Нова тв.свидетели цигани го казаха това. Аз мисля,че кучето не е за. отстрел.

Донякъде си прав. Така е - тези породи са по-особени, обаче ако ги възпиташ правилно, няма проблеми. Лошото е че този човечец няма никакво понятие от отглеждане на животни / може би само крави, овце.../

Питбулите са като BMW-тата уж добри пък все не не случват на стопанин. Ама нас останалите какво ни интересува. Просто да ги няма и толкоз.

Ти човек ли наричаш стопанина на кучето? !!!!!

В случая най-виновни са родителите на детето, които не си го гледат и контролират и стопаните на кучето, и най-накрая е кучето - то не е съзнателно същество

И сега с какво ще го хранят? С малки деца ли?

Ще го хранят с тъпунгери като теб, защото и без това са безполезни...

Голяма трагедия. Човеците като не знаят какво да правят животните им виновни. Аз чакам един ден като извънземните ни вържат, някое тяхно дете ни шиба с пръчка ние го згрискаме леко, то пукяса и после да ни осъдят на смърт. Ама цялата планета.

Има само един вид изроди, които са по-големи боклуци от НПО - тези тук, които защитават помиярите !

Какви пумияри, бе? Стопани които си взимат питбули масово ги насъскват да нападат пумияри. Пумиярите са безобидни кучета без порода, нещо като бездомниците, които ровят по кофите.

ги яли прав беше онзи от БСП за 80% дебили от народеца изпростял в почти всички държави такива песове убийци се ефтанизират

кучето си е супер аз бих го взел да го гледам ко прави цигането в чуждия двор и го е дразнешо кучето едва ли е имало намерение да го убива просто го е захапало и не е питбул не подвеждайте хората кокто да държат вързан и гладен ще озверее

Кво ни занимавате с глупости бе ненормалници издухани?

Пуснете го при децата ви изроди долни!

Има някои хора, които не могат да се поставят на чуждото място и докато нещо не се случи на тях, изобщо не реагират адекватно. Защо не се поставите на мястото на убитото дете, кучезащитници? Ако се докаже, че това куче е убило детето, независимо, че е животно и не може да има вина, КОЙ ще носи отговорност за него по-нататък? Ама наистина отговорност? Защото ето, вече пише, как вие, кучезащитници, сте го прехранили това куче и с това сте застрашили живота му...утре ще го пуснете да се разхожда без намордник, ще стане пак беля някоя...

Абсолютно съгласна!!!

Единственото отговорно действие в този случай би бил да се разстреля това животно, когато бях войник и за далеч по-малки провинения ги разтрелвахме..

Надявам се, че ти е ясно, че за това се лежи в затвор, според сега действащия ни закон...ако някой изобщо си правеше труда да го спазва. Но си психопат, това е очевидно.

А тези които убиват прасета и телета, и те ли ще лежат в затвора? А тези които ги ядат не са ли още повече за затвора?

а защо не застрлват и хората,които убиват хора??!!

Едно време ги разстрелваха, обаче Европа каза че не бива!!!

Горкото животно. Лесно е да отнемеш живот, ние "човеците" сме най-добрите в това отношение. По-трудно е да спасиш! Браво на хората, поели грижата за него! Успех и на кучето в намирането на добри и правилни грижи за отглеждането му!

ако това жално кученце ти беше нагризало детето или майката ти дали същата песен щеше да пееш?

Ако Тошко го беше бутнала кола, когато пресича улицата, сега някой друг - съвсем невинен човек щеше да лежи зад решетките - Същото е! Просто някой го е родил това хфлапе и го е захвърлил на улицата! После кучето, държавата... всички са виновни... Дай да убием кучето с камъни, А!?

Стиганахме дъното с болните психопати от НПО .ами ако пепелянка ,клъвне и убие дете и нея ли ще я пазят и къде ще си я заврат?

Аз имам куче, обичам много тези животинки, но не бих взел точно това за отглеждане. То е убило човек! НО ... Някъде прочетох... ако стрелят по вас, пушката ли ще съдите или човека държал пушката ? Хората отнесли се безотговорно към това животно са тези, които са създали този убиец. Да видим каква присъда ще им дадат.

Нека не забравяме, че както пушките, така и кучетата, сме ги направили ние хората. Точно такъв вид кучета в природата няма...Така че е ясно чия е отоворността. Въпросът е дали пушките трябва да съществуват изобщо? Както и кучетата, които са убили?

Добре че прибраха кучето. Щеше да си умре от глад, вързано на двата синджира. Дори не можеше да се наведе да пие вода. Как да се чувства ? Инстинкт за живот.....

Това с този помияр ми идва малко порно. Какви са тези грижи, милостини и т.н. Та то уби човек, макар и цигане?! В нормална държава, без разпасали се НПО-та и псевдоблагородници, псето отдавна да е евтанизирано.

Мониии, много си зле. Кучето си е куче. Къде е бабата дето не му обръща внимание? Какво е правило това малко дете около кучето? Кучето не е хранено, не е възпитавано, стои вързано на два синджира, не е социализирано... Хората са виновни за това какви са кучетата...

Като се удави дете в морето какво ще правим, ще го пресушим ли? Кучето е било вързано. Бабата е за бой, че не е гледала детето. Такова куче и на "игра" да захапе дете - ще го убие. Въпросът е "кой допусна детето да влезе в обсега на вързаното животно?". Защото - дали ще е куче - да го ухапе, или крава - да го смачка, кон - да го ритне, когато няма надзор на зрял човек - бедата ще стане.

Не на организация, а лично на човек посочен от тази организация. За да има отговорност, ако пак се случи злополука. Сега шефа на тази организация носи ли отговорност?

Горкото куче... Не е виновно, колко гладно изглеждаше на снимките, ребрата му се броят. Такива хора като този човек - илитерат, не може да гледат такава порода куче. Добре че са го взели...

Айде и тая кучка ... вярно обществото ни е болно!

Дано спасят животинчето и то и намери дом при НОРМАЛНИ хора!

Ти си болен, както и всички участвали от тази НПО. Лекувайте се!

То стана ясно, кой трябва да се лекува - чичото и ти! Да мразиш животно е признак на идиотщина!