Създават държавен ВиК холдинг с 1 млрд. лева капитал (видео)

Досега много градове умишлено не желаеха да правят водни проекти, заяви премиерът

Обратно в новината

Коментари - Създават държавен ВиК холдинг с 1 млрд. лева капитал (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОКО СЕ ГЛАСИ ДА ОТКРАДНЕ ОЩЕ 1 МИЛИАРД БРАВО!!!!

Ние си мрънкаме те си гепят и им пука на тръбопровода. Кой ги избра? Колко хора са на площада? Май не са останали хора. Само блеещо стадо. Срам за наследниците на Ботев и Левски!

Когато се "оакаш" и не знаеш как да се справиш започни преструктуриране. Полека-лека ще започнем да одържавяваме (доброто старо време!), да харчим нови пари и да увеличаваме държавния апарат (нови гласове за управляващите). Когато приватизираха се оправдаваха, че държавата е лош стопанин !? Няма как да не се сетя за вица - Защо са погребали бай Тошо по лице !

Не спират да измислят нови начини да се краде.

Стани! Мирно! Боко Тиквата влиза.

Странна работа. Правителството като отпусне един милион и в България се появява нов милионер. Мистерия...

Идолът на простите се изтъпанчил като резан турчин.

Още една паразитна и излишна мега структура! Осигуряват се още места за видни пенсионирани милиционери и пожарникари! ОТВРАТ !

След като оправиха водата на регеонално ниво ще опровят проблема на национално . Запасяваите се с туби

Гешев не търси пари и не търси виновни ,нарочвайки ,,макето"Димов и с метла в ръка замита акото с водата под килима.32 милиона ,Лилето Павлова и след нея министрите от регионалното развитие .Какво става Гешев? Май те приспаха като гл.прокурор. Силен си пред слабите и уязвимите с активните си клип мероприятия ,а се гърчиш пред силните на деня ,като снежен човек подложен на мартенско слънце. С Димов няма да защитиш хората от некадърното ,безконтролно и неадекватно управление на Борисов 3 ,по разработка Буда.

Нали бюджета беше най-точния и балансиран.От къде има други милиарди?

хайде на лапаницата!

Абе нали държавата беше лош собственик? Нали за това е капитализъм, а? А сега си правим холдинг за централизиране на корупционните потоци... Здравей неокомунизъм!

Няма лоша собственост има лоши стопани !! Вие сте си избрали стопаните на държавната собственост сега им сърбайте попарата !!

сега вече пак на ново ние хората с нашите данци ще направим тръбите эа НА ВИК в държавата и после ще ги дадем на наши хора да ги управляват да събират парите от иэраэходваната вода в личните си сметки,колко е печеливша топлофикация софия общинска ,същото ще е и холдига вик

Името на холдинга е 'БЪЛГАРИЯ БЕЗ ВОДА'! Безплатен съвет към холдинга ( за да си смени името след време)-почнете кампания за ограничаване на потреблението на питейна вода , защото както е тръгнало и консултативния съвет по национала сигурност , който реши преблемите на България породени от взаимотношенията на САЩ срещу ИРАН, няма да помогне. И тогава ще се разбере наистина какво е да бъде застрашена националанта сигурност.

Леле, този човек и правителството му от ден на ден, стават все по- нагли, все по- безпардонни и алчни. Те, понеже всичко държавно добре го стопанисват- язовири, училища, болници, БДЖ. Цъфнали, та вързали. За заплати няма, за ремонт на държавните болници няма, но има 1 милярд подарък за наши хора

Досега мислех, че Борисов назначава само бездарни калинки, защото са жалки подмазвачи, които му вдигат болезненото его, но вече мисля, че това е добре обмислено хитруване как да се краде. Новатор си е нашият хитрец.

да са тези, които гласуват за помилвания от папата по главата еднокнижник!!!

Поредната изумителна глупост на Тиквоча. Напълно безсмислен холдинг с нова камара никому ненужна администрация. Защо ни наказа с тези тъпаци, Боже??!!

Първо да видим в съда десетината виновни от всички Ви К дружества в страната - ТОВА Е НАЙ- ВАЖНОТО СЕГА! След това да се наливат народни пари и та за наистина добрата идея - трябва ЦЕНТЪР!

Юруш на новата администрация, харчове, офиси, коли, поръчки, консултанти... Докато съвсем се забатачат нещата в целия сектор.

Центранлата власт НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ ПРАВИЛНО ПРИОРИТТЕТИТЕ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ... Сега ще има СУПЕР БАНКЯ с двоен ВОДЕН ЦИКЪЛ и милярди задължения на новото ЦЕНТРАЛНА ВИК ДРУЖЕСТВО... Б.Б. погуби надеждите за местно самоуправления, той ще издава ПРИОРИТЕТИТЕ във ВИК сектора.. - С това решение, местната власт трябва да се закрие. Общините не предлагат никакви важни комунални УСЛУГИ. Енергото е частно, сека и ВиК им го вземат - освен ремонт на пътища и тротоари и буклука друго не остава в обхвата на Общината. Тези дейности може да се поемат също централно с "обществени поръчки" и документацията и издаването на разрешителните на общините да се прехвърли в Държавния "облак" и да се дигитализират централно. Аз не виждам полза от общинската администрация, може спокойно да се закрият и останалите им фукнциите да се прехвърлят към ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ!!!

Задача: Личният състав на парашутната ни бригада е 1300 – 1500 военнослужещи. Колко са парашутистите в държавната администрация?

Ще , налеят милиарди във ВИК , и ще ги прехвърлят на техни частни дружества да обират парсата!

колкото повече холдинзи,агенции ,комисии по разследване и.т.н. създавате , работите още повече се забатачват. В и К -тата трябва да станат 100% общинска собственност и нещата ще си дойдат на мястото. тогава тази бюрокрация от чиновници няма да съществува и всичко ще се решава бързо на местно ниво !

Къв холдинг, вие луди ли сте? - Да. Капитулирате една структура, поради липса на средства (ужким) и правите друга. ИДИОТИ

Още нестъпил в длъжност Ревизоро реши проблема

Тия нормални ли са? НЯКОЙ не си е свършил работата. И вместо да го хванат за ушите и да му потърсят сметка, те ще дадат още 1 млрд за да създадат още една куха структура за наши хора, които също нищо няма да свършат! Е стига вече лапачи де! Писна ни!

Герберските клептомани като видяха как се краде вода за милиони, сега искат да се включат като държавен господар....

яз.Нейковци

С идването на Симеон Сакс.на власт закриха водния сектор.Още далечната 2002 година спряха финансирането на строителството на няколкото язовира и така до ден днешен.Да уточня язовири за питейни водоснабдяване.яз Кюстендил, яз Нейков и за Габрово, яз.Раянци, ако не бъркам за Пернишко или Перник.След демокрацията закриха и унищожиха големите проектантски организации -Водоканалпроект, Водпроект.Прекрасни инженери и специалисти, супер школа на световно ниво.Сега накъде без кадри?Кой ще ги създаде, кой ще ги обучи?Нашето не беше преход, с пълна варварщина и тотално оглупяване.Холдинг без експерти, без специалисти няма да стане, А какво ли е нивото на ВиК дружествата? Слушам, слушам коментари и виждам колко са далече от истината.

А то в коя област останаха специалисти? Затвор за всички разсипници на държавата!

Една подробност. При социализма държавата построи язовирите от който сега пием вода. Без тях щяхме да се къпем епизодично за сметка на почесването.С идването на "демокрацията" първо София остана без вода. Сега Перник, а може би и онези завалии под язовир Тича. За 30 години поне да бяхте ги напълнили тези язовири бе господа демократични толупи. Ако перефразираме известния израз на бившия Първи тя би звучала така - Аз това дето съм го построил вие не можете да го напълните. И ще се окаже прав. Пълни са само джобовете на новобогаташите.

Това вероятно значи, че МРРБ не си върши работата като принципал на ВиК-дружествата. 29 дружество от сектора са към МРРБ. Скрито признане за нещо несвършено ли е? Ама и аз що ли питам. Котка по гръб не пада.

След източването на язовира, започва и източване на едни пари...

Ти пък...1 000 000 000 000 пари ли са...

Само едно ме притеснява- калинките. Тези същества където и да ги пуснеш да пасат не оставят нищо след себе си. Мегаструктурата откъде ще набере кадърни кадри дето да не си въобразяват, че са там за да крадат? Това е проблема, а не структурата. Иначе замисъла има логика - да се накарат местните велможи да си гледат работата. Дано обаче това не е поредния опит да се замете ограбването с години на населението от некадърни администратори.

ТЕ това ще бъде най-голямата кражба на века!!! Не са прости - НАГЛИ са!

'Лично премиера бръкна в джеба си и е извади 1млрд зимбабвийски $,ей тъй за хората,в ползу роду.'

Не разбирам как може някой нещо някога да бил недоумявал. На управление си играе една проста, неграмотна, тъста и нагла мутра. Лицето е прочело една индианска книга до половина, но разбира от всичко, от микробиология до макроикономика и от кардиология до космически изследвания. Рапонът е идол на 80-те %, които обаче не са толкова, а поне 95%. Такава концентрация на глупост като интензитет и проявление не е налице никъде в галактиката, но важното е материалът да избира и преизбира калинките и суджуците. Зер, има още за крадене от и онождане на скотовете-мазохисти, претендиращи да са граждани и гласоподаватели. За много по-малко и в най-бедната страна на планетата, Кралство Лесото, отдавна да са виснали по стълбовете т.нар. елити и отговорни фактори. Тук обаче Бай Ви Ганя се пеняви на парцуца, мята салфетки на Фики, дава мръсна газ на БиНВье 320 на газ и се кефи на тиквата колко е велика. Не очаквайте различен резултат, настъпвайки постоянно еднаи съща мотика. Приятен ден.

Нали уж държавата била калпав собственик ?!

едни чичковци и лелки от провинцията ,постоянно ни говореха как държавата била "лош стопанин",къде са сега тези селяни?

Ще запомня това правителство като " правителството оставило народа без вода"

1 млрд лева за нови гласоподаватели на Герб

Какъв е служебния имейл на ББ? Как служебният имейл на Борис Джонсън е официално оповестен на страницата на английското правителство - boris.johnson.mp@parliament.uk? И телефона му също! Бих написал някои неща на ББ....

Една трета от София/европейска столица/ е без канализация!!! Фандъкова умишлено ли не се включва???

Постоянно в България живеят около 5.5-6милиона БГ граждани.На бюджетна издръжка вкл.армия ,полиция,кметства и 240 депутати без обслужващият персонал трябва да са 550-600 хиляди човека .От статистиката е видимо ,че на бюджетната хранилка са два пъти повече около 1-1.2 милиона.или това са 20% от постоянно живеещото население в страната.Когато искаш да не се върши работа а да си осигуриш власт ,създаваш комисии,мега холдинги и агенции вместо кардинални реформи.Работа на парче без приоритети ,тичане след събитията е стила и метода на работа на всяко авторитарно и тоталитарно управление.Управлението на Борисов и партията му са очевадно доказателство за това.

Ето ги спонсорите на Арда Кържали, вижте предмета на дейност на общата фирма : https://fakti.bg/bulgaria/309341-dogan-i-valka-osnovaha-obshta-firma Нагласени сме от години!

При комунизма България имаше обединение " Язовири и каскади". с абсолютен контрол върху водата в язовирите и регулацията на реките.След тъпата демокрация всичко това се разпърчоса и се отдадоха под аренда на боклуци язовирите. Контрол никакъв. Регулации на реки никаква. Накрая вода никаква. Зам.ген.директор беше големия хидроинженер на България инж. Станилов. Той обърна водата в река Черна Места в язовир Искър, въпреки протестите на гърците. Той построи Павец Чаира и Блмекен -Сестримо. Какво построи скапаната демокрация като язовири, канализации, вкл. ВиК ? Вдигнаха цените 140 пъти на водата. Обирджийски тъп капитализъм кръстен демокрация. Кражби и рушветчийство. Това е демократичния прогрес на България, който ликвидира и държава и население

Пишеш за СОЦИАЛИЗМА, комунизъм никога не е имало.

Така е ! Прав сте колега. От бързане и заради евроатлантическите продажници

В някои демократични страни решенията на правителството могат да се оспорват в съда, особено ако са идиотски

Хващам се на бас за 1000 лв, че първото, което ще направи новия холдинг е да купи нови джипове, да ходят до труднодостъпните язовири...

Е-ех, шуте!

Да сте видяли перничани със кирки и сопи към София?! Нема и да видите Малко им е обгазяването ... пълно оскотяване и опростачване ... АД