17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново насраният султан Ердоган преди месец беше да напада Гърция сега се меси с Армения непрекъснато проблеми с него .някой го излъга че имат силна войска и той се перчи навсякъде.но ще яде боят.

Кол с Ум Бия И като ги свържа имам геометрията му

да вземе да погледне в западна Европа, че същото назрява и там!

Армения е 3 милиона и без лесни пари от газ и петрол. Азерите са 10 милиона и печелят бесни пари от продажбата на газ и петрол. Конфликта обаче беше спечелен от Армения и спорният регион е под техен контрол. Не знам дали този път ще бъде по различно - убеден съм Азерите се надяват резултата този път да е по различен от преди - но неуспехите им според мен се дължат на липса на мотивация. А липсата на мотивация, идва от факта че повечето Азери нещат да мрат за земя в която има само арменци. Обектвоно погледнато, и двата народа са едни и същи, разделени най вече от религия. Но Азербайджан не е типичната мюсилманска държава и са много отворени към света от други мюсилмански държави. Според мен Мустакатият Манаф от Анадола се нядава конфликта да стане толкова голям, че Русия да трябва да избира между Армения и Азербайджан, надявайки се че ще избере Армения. Тогава Мустакатият че каже на иначе близкото до Москва правителство в Баку "Видяхте ли. Стана както аз ви казах. Руснаците ви оставиха в труден момент, но ние турците...вашите братя, сме винаги с вас". Това разделечава Баку от Москва и Мустакатия Манаф после се цели в Туркменистан през морето, с идеята за някакъв пан-тюрски съюз между тюркие, Азербайджан и Туркменистан. Проблем е руското влияние в последните 2, което Мустакатият Манаф иска някак си да намали и направо да елеминира. Ама не може да се изправи директно срещу Русия, и за това подклажда такива конфликти.

Или гледаш много фантастични филми или идея си нямаш за степента на идиотизъм на ердоган. Ако можеше да мисли толкова задълбочено той мислиш ли че турция щеше да е на това положение сега?

Не съм съгласен с това, че 2-та народа са едни и същи. Между арменски и азербайджански език няма нищо общо + религията , müsülman и християн :)

Първо правят всичко възможно за да предизвикат конфликт, после се правят на борци за мир.

SirBob

Е, това винаги е била играта на англосаксите. Да добавим, че помиряването в такива случаи обичайно е гарнирано със стабилни заеми, които са крайната цел на банкстърите.

Толкова е объркан и прост и разединен и профажен българинът. Геополитическо чудо е, че още има собстврна държава.

Така е. Само не си прав че има собствена държава. НЯМА! Има територия която на практика не е негова държава...просто не е оформено юридечески още. Иначе нищо което се случва в България не дава причина да си мислиш че това е държава...още повече суверенна държава.

разбирам защо е този плач?

Не разбирам нищо от политика,Но не съм забравил изкривените мутри на началниците когато президента на украина каза не на евросъюза.Видяхме какво се случи със украина,Това ги чака и тези и всички които не играят по свирката на началниците.

Време е САЩ да изпрати войски да спре войната. Това разбира се ако махнат Тръмп, защото той не е войнолюбец и със сигурност няма да го направи

И къде се установил мир и демокрация след намеса на великите американци. Не е целта да се спре войната, а да се засили - ще се продава повече оръжие и муниции. Кагато по-приключи ще трябват тлъсти заробващи кредити за възтановяване.

Южна Корея....

Ако не бяхме в НАТО и ЕС това ни чакаше. В Казвказ може да си представите кои сили имат надмощие и дали същите нямаше да провокират нещо от което да изкарат пари. Нищо, че умират хора. същите биха се радвали да се сбием и да ни продават "средства за защита". Просто си умират от яд. А един летец не стига.

Споко и нашия ред ще дойде! Ердоган ще постави ребром въпроса на колегите си от НАТО, искате ли Босфора в НАТО? Тогава ми дайте Кърджали, иначе отивам с Русия! И какво ще реши НАТО то? Майната му на Кърджали!

Царство Арцах е люлка на християнската цивилизация. Стига сте наричали арменците сепаратисти. Азербайджан е изкуствено измислен ексклав на Турция, в който са поробени и загубили идентичност редица народи , като талиши и лезгини. За какво си мислите, че азерите взимат наемници от ИДИЛ, ами защото няма особен брой желаещи да защитават измислена държава с диктатор начело.

Така е, ама нали Паси провъзгласи, майната му на православието! Майната му на християнството! Да живее педарастията и братята мисюлмани!

Честно да ти кажа, либералоидите объркаха до такава степен света, че ме боли онази работа, за това какво бил казал Паси. Не стига че нищо не правим, срещу войнствения ислям, ама и да наричаме хората, които се изправят срещу него сепаратисти, вече е малко прекалено.

Християнските държавици по периферията на Турция могат само да оцелеят или в състава на Русия или ако са в много тесен съюз с нея! Това е историческата реалност с която рано или късно ще се сблъскаме и вече явно се сблъскваме!

Три милиона арменци срещу 10 милиона азери и 80 милиона турци. Да не говорим за петродоларите. Никаква защита от християнските народи.

А 145 милионната Русия и милионите арменска диаспора по цял свят?

какво?

Турция тоя път прекали. Едно е да се подиграват на руснаците и да им гърмят ПВО-то и да им свалят самолетите в Сирия и Либия. Армения е друга работа...задният двор на Русия.

Арменците трябва да поискат помощ от съседните на Турция страни. Турция традиционно е в изолация.

Има много Турци, живущи на Българска, Християнска земя, които празнуват войната срещу братята Арменци, със същото желание, ще празнвуат и всяка агресия срещу България, въпреки, че живеят на Българска земя. Тази сган, трябва да бъде възпитана от обществото.

Нямаш идея колко си прав. Всъщност всички го виждаме. Пълно е с турски мекерета, които неистово мразят страната, която им е дала и образование и на чиято територия живеят. Те само да им падне, ще ни посегнат. И това е време да го видят и всички политици. Но те пък и майка си биха продали на Доган и Ердоган.

Тъпанар още преди 100 години Алеко Константинов е писал за Бай Ганьо ама е имал надежди, че след 40-50 години това ще остане в историята като сатира. Уви след 110 и колко години вие тъпчовците сте позор за България, полуграмотни ама не ви пречи да давате акъл нали? Не случайно Петко Славейков е казал - НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША...

Какви братя са ти арменците, толкоз колкото гърците румънците и сърбите от между - съюзническата война всичките забиха нож в гърба на прадядоти. Те и толкоз са ти и братя арменците ама дано да ти светне след 10-20 години

Съдейки по коментара ти, липсва ти основно образование...а и Буквар не си видял през живота си. Да ти припомня ли Арменската Чета, която с Карекин Нжде и Андраник Озанян воюват за Българската свобода срещу Турците? Карекин Нжде а Национален герой както на Армения, така и на България за подвизите си. Да ти изпратия ли линкове, за огромният принос на Арменците за Българското общество, спорт и Култура? С какъв акъл тръгна да сравняваш Арменците с недобронамерени съседи ?

Как може да изтърсиш подобна простотия. Или си абсолютен тъпак и неграмотник, или си турчин-провокатор. България и Армения имат общи национални герои бре идиотино, които са се били точно срещу турската поганска паплач.

Единствените турци в България са разградските КРИМСКИ ТАТАРИ, преселени от турчина Котузов през 1830г. Всички други, освен мангасарите, подлежат на ОПРЕСНИТЕЛНО ВЪЗРОДЯВАНЕ.

Не са турци, чисти българи празнуват войната срещу арменците, както празнуваха войната срещу Сърбите! Да не забравим че българин прати Левски на бесилото и като награда го избраха да пише Търновската конституция! Това българите сме гадно и продажно племе ..

Забелязал съм, че в този регион, периодически имат нужда да си пострелят в гъзовете. Когато това станв се успокояват за известно време. Та, оставете ги на мира да си поиграят! Тук няма място за преговори.

Абе тоя Пашинян нали игра учения с НАТО? Май натовците се покриха в нужния момент? Следващия път да знае с кого да си играе.

Заигра се с НАТО. И Путин накара азерите да го нападнат.

Ко ша прай Путкин сега? Ще спасява ли арменците че нали е най-големия християнин или азерите че да папка петрола. Изобщо пъзела е интересен и не му е по силите на “високичкия”. А и много рязани има по Московията и може да му спретнат някой (той си знае какво).

Високичкия въоръжава и двете страни и хич не му пука за популацията.

ВЕМЕ Е МРЬСНИТЕ АРМЕНЦИ ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ОТ АЗЕРСКИТЕ ЗЕМИ.БРАВО АЗЕРБЕДЖАН.

Поне да беше научил как се пише правилно името на страната, на която си такъв привърженик.....

ООН ще даде зелена карта на Азербайджан да освободи земите си от арменските сепаратисти . Май турските дронове показват как се печели локалната война в кавказкият регион.

ООН отправя призиви. Като следваща стъпка се предвижда тропане с крак и свъсване на вежди.

Жалко за хората там. Крайно време е да се осъзнае, че войната нищо няма да реши. Тя е едно от най-лошите неща за човечеството.

Докато съществува турската кочина която бърка лайната в тая област, мир няма да има. Турция трябва да изчезне от картата на света

Ердо и Вова ще се разберат, както винаги в тъмната стаичка. Вова е мъничък, но голям го поема.

Ма ти ко прайш се помежду тях.,бе?

Аз съм русофил и помагам с проникването

Xaxaxaxaxa :)))))))))))))

Глей,глей как наскачаха троловете,ама слаб петрол, слаба реакция

Турците веднъж клаха арменците, ама тоя път щв ядат хурката. Русия ще им набие обръчите.

Те си знаят хавите. Трети се е напъхал там !!

Ба , тия да палят огън под гъза на Русия?! ...Няма да тръби , но ще им свие перките.

Турция не трябва да се меси. Путин е достатъчно силен да се справи и с тоя проблем. Много е смел Путин. Медведев като пръдне в спалнята и Владимир се отказва да си сложи вазелина.

Ей,,,-къде си се подвизавал и ти..?...по спалните ?!

Ама пък и вазелин си е носил.

Турция не трябва да се меси. Путин е достатъчно силен да се справи и с тоя проблем.

МРЬСНИТЕ АРМЕНЦИ СКОРО ЩЕ ИЗЯДАТ ПОПАРАТА ТУРСКИТЕ БЕЗПИЛОТНИ БАЙРАКТАР ТВ2 СА В НЕБЕТО НА НАГОРНИ КАРАБАХ.АРМЕНСКИТЕ ЦИГАНИ СКОРО ЩЕ БЬДАТ ИЗЧИСТЕНИ ОТ АЗЕРСКИТЕ ЗЕМИ.

Над 70% от руснаците получават под €308 на месец (нерегистриран) Cрeдният мeceчeн дoхoд нa пoвeчe oт 70% oт руcнaцитe нe нaдвишaвa 25 хиляди рубли (oкoлo 308 eврo), дoкaтo 45% oт грaждaнитe имaт дoхoд oт 15 хиляди рубли, coчи cъвмecтнo прoучвaнe, прoвeдeнo oт зacтрaхoвaтeлнoтo дружecтвo "Рocгoccтрaх Живoт" и нaучнo-тeхнoлoгичния цeнтър "Пeрcпeктивa" прeз юни. Ocвeн тoвa, в cрaвнeниe c пoдoбнo прoучвaнe, прoвeдeнo прeди нaчaлoтo нa пaндeмиятa прeз фeвруaри, дeлът нa грaждaнитe c дoхoд дo 5 хиляди рубли нa мeceц нaрacтвa oт 6,9% прeз фeвруaри дo 8,1% прeз юни, c дoхoд 5-15 хиляди. рубли - oт 31,2% нa 36,5%, a дeлът нa грaждaнитe c дoхoди в грaницитe oт 15-25 хиляди рубли ce увeличи oт 25,6% нa 28,2%. Пoвeчeтo житeли c дoхoд oт 15-25 хиляди рубли ca в рaйoнa нa Хaбaрoвcк (50%), Мocквa (43,8%) и Бeлгoрoд (41,7%). В cъщoтo врeмe дeлът нa рecпoндeнтитe c дoхoд oт 25-35 хиляди рубли e нaмaлял (oт 15,3% дo 13%), кaктo и c дoхoди oт 35-50 хиляди рубли (oт 11,5% нa 8,5%) и oт 50 дo 100 хиляди рубли (oт 7,6% нa 3,5%). Cпoрeд прoучвaнeтo, вceки пeти руcнaк зaявявa зa "знaчитeлнo" нaмaлeниe нa дoхoдитe пo врeмe нa пaндeмиятa, a вceки дeceти нaпълнo зaгубил прихoдитe cи. "В прoучвaнeтo прeз юни пoлoвинaтa oт aнкeтирaнитe (50,3%) cъoбщaвaт, чe дoхoдитe и дoхoдитe нa члeнoвeтe нa ceмeйcтвoтo им нe ca ce прoмeнили cлeд пaндeмиятa и въвeждaнeтo нa рeжимa нa caмoизoлaция. В cъщoтo врeмe при 19,7% oт aнкeтирaнитe cрeдният мeceчeн дoхoд oт мaрт "знaчитeлнo e„нaмaлял“. Други 16,5% oт aнкeтирaнитe oтчитaт „знaчитeлнo“ пoнижeниe нa нивoтo нa дoхoдитe нa eдин или пoвeчe члeнoвe нa ceмeйcтвoтo им. Eдин нa вceки дeceт e зaгубил дoхoдитe cи изцялo“, oтбeлязвa прoучвaнeтo. В Русия: По-бедни сме от българите, а искаме С-400 (нерегистриран) Минималната заплата в Русия е по-ниска от българската Ocoбeнocтитe нa руcкaтa нaциoнaлнa пoлитикa oтдaвнa ca cтaнaли eжeднeвиe в Руcия и нe учудвaт никoгo. Тoвa пишe в aнaлиз шeфът нa руcкия Инcтитут зa нaциoнaлнa cтрaтeгия Михaил Рeмизoв. Тoй пocoчвa „крaйнo oбидни зa Крeмъл“ фaкти. „Eврocтaт“ публикувa дaнни зa cтaндaртa нa живoт в cтрaнитe члeнки нa Eврoпeйcкия cъюз. Нaй-бeднaтa cтрaнa e Бългaрия, кaтo минимaлнaтa зaплaтa в тaзи cтрaнa e 261 eврo мeceчнo. Aкo прeхвърлим тaзи cумa в рубли, тo Бългaрия, кoятo в Руcия нaричaт „бeднa cтрaнa“, имa минимaлнa зaплaтa oт 18 000 рубли. Дoкaтo в Руcия минимaлнaтa зaплaтa e 11 000 рубли. Cъc 100 eврo пo-ниcкa oт бeднaтa Бългaрия, пишe „Eпицeнтър“. И c 520 eврo пo-ниcкa oт рaздирaнaтa oт финaнcoви прoблeми Гърция. Литoвцитe имaт 400 eврo минимaлнa зaплaтa, лaтвийцитe - 430 eврo. В рубли - 27 500 и 30 000. Кaк тaкa? Ниe cтрoим Иcкaндeри и C-400, имaмe изтрeбитeл пeтo пoкoлeниe Cу-57, прoдaвaмe пeтрoл и прирoдeн гaз и cнaбдявaмe c eнeргия пoчти цялa Eврoпa. A живeeм пo-лoшo oт брaтятa бългaри и гърцитe, кoитo някoлкo гoдини ca cпacявaни oт EC. В Руcия имa 20 милиoнa бeдни. Тoвa e пoчти кoлкoтo нaceлeниeтo нa Швeция, Дaния и Aвcтрия, взeти зaeднo. Мoжeтe ли дa cи прeдcтaвитe тeзи нaрoди дa живeят c 10 000 рубли нa мeceц?

Айде безмозъчните тролове налазиха..Копират си едни и същи глупости ни в клин, ни в ръкав! Въпрос на време беше! Явно еФтино се дават за да са толкова активни! Дир-ниците да кажат, какво общо има тази повръщня по-горе със статията и защо такива фекални излияния се оставят в коментарите!

Чукча -не читател, чукча - само писател

Най-бедната в ЕС по-богата от всички в Евразия! Средна нетна месечна заплата в евро: Полша - 880 евро България - 538 евро Русия - 512 евро Сърбия - 508 евро Северна Македония - 436 евро Казахстан - 351 евро Турция - 345 евро Молдова - 302 евро Азербайджан - 295 евро Украйна - 288 евро Беларус - 277 евро Армения - 249 евро Източник: List of European countries by average wage https://tinyurl.com/qbn8guk

Дивата и мизерна евразия! Любимия кенеф на родните рублофили! Украйна вече избяга ужасена, сега наред е Беларус! А сега и война между Армения и Азербеджан! Кво стана с евразийската мечта е, русороби! ХАХАХАХАХАХА

Ти знаеш добре !?

Историческо погледнато, винаги когато в България са русофоби на власт, ядем шамарите и ни откъсват територии! И сега пак така ще свършим..

Армения като са русафили сега що ядат шамарите бе, говедо червено!

вИлИкия уж ппутКин защо не ги разтърве! Нали са му съюзници! Нали са в един съюз! Кажете, копейки смешни!

Нямаш сива мозъчна .. За да разбереш.

"Един от двамата бойци, който е от свързаната със Сирийската национална армия (опозиционна група, подкрепяна от Турция) "Джейш ан Нукба", твърди, че му е съобщено за близо 1000 сирийци, които ще бъдат изпратени в Азербайджан. Други бойци, които също отказват да се споменават имената им, говорят за между 700 и 1000 бойци." Само си мисля, какво пречи на Ердоган да прати 1000 сирийски "мигранти" в Кърджали да започнат да "протестират" срещу българския национализъм в района и помолят Турция да им дойде на помощ? Кво прайм тогава?

Недейте така, русороби! Оставете ги да си направят кримски референдум! Нали уж така било правилно според вас! И кво можем да направим! Просто няма да се водим по простите ви червени тикви и да излезем от НАТО и ЕС!

В доста източници (основно руски) се споменава прехвърляне на бойци, с помоща на Турция, от Идлиб/Сирия към Азербайджан. Обещавани са им по 2500 USD месечно, което било повече от това което получават в момента. Логистиката е от Турция, а разходите/финансирането се поемат изцяло от Азербайджан.

И за какво му е на Турция Кърджали какво има тук освен безработица няма петрол злато газ диаманти??? Какво ще спечели повече ще загуби, иначе жалко за младите които ще загинат във назряващата война между Азербайджан и Армения понеже на някои високопоставени им се е преиграло покер

Първо има цветни метали и второ какво има в Северна Сирия? Нищо, въпрос на имперско мислене!

Крумов град Ивайловград злато

Ей много руски трол се хвърли пак на амбразурата. Ама идва му края, като свърши последната капка енергия складирана в мускулите...бай,бай СССР. Deja vu!

Така като попрочетох тук-там - май нашия голям приятел Ердоган, с идеята му за велика Османска империя е в основата на тази каша! Руснаците, горките, на когото и да помогнат - Армения или Азербайджан - ще имат проблем с другия! А Запада гледа сеир и само чака руска намеса - независимо за кого - и ще ги захапе, та и там също тупат топката! Дано и ние не се озовем в тази ситуация!

Не ги мисли руснаците. Спомни си как завърши конфликта между Китай и Индия. Заслугата за мирното решение бе на РФ. Така ще бъде и сега. Пашинян и Алиев ще бъдат привикани в РФ и проблема е решен.

Няма да стане така както си мислиш. Онова беше в минало свършено време СССР. Времената и света (държавите) се промениха много.

Дивата и мизерна евразия! Любимия кенеф на родните рублофили! Украйна вече избяга ужасена, сега наред е Беларус! А сега и война между Армения и Азербеджан! Кво стана с евразийската мечта е, русороби! ХАХАХАХАХАХА

Приматите си играят на война.

Някак си, последно време имам чувството че Ердо прекалява...и на Пу няма да му издържат нервите...дано не съм прав, за България това няма да е добре

Ердо пак си играе на война и пак ще затъне в лайна,изпокара се със всичките си съседи,скоро съседите му ще потърсят реванш и жална му майка,май ще вземат да се сбъднат пророчествата че турция ще остане малко в анадола без морета.

Какво стана с Арменската армия, първо започнаха офанзивата, сега изгубиха всичките позиции на Нагорни Карабах. Азерите им спукаха поне 30 танкове, артилерий, пво'та с дронове. Дано Азербайджан да си върне обратно земите и орките да бъдат изпъдени!

таратанци!

Мислиш си че Азербайджан ще се съобразява с прозападната маймуна ООН, и е така ще приключи с Кардашиян на полунощ ....просто сънувай

Какви позиции са загубени, каква офанзива са започнали...? Какви танкове броиш? 1 тон глупости си изписал ...

Затънал си в проданите световни медии. Отвори си ютуба и гледай ако виждаш :D

Наистина Тъпо Седларов! Турция изпраща Ислямисти да се бият срещу Арменците, както изпратиха ислямисти да се бият срещу Сърбите.. кой е следващия? "Анкара изпраща сирийски бунтовници, за да подкрепят Азербайджан в задълбочаващия се конфликт с Армения. Това съобщават за агенция "Ройтерс" двама сирийски бойци ден и половина след като се възобновиха сраженията в Нагорни Карабах - най-ожесточените между Армения и Азербайджан от години. Цитирани са и други бунтовници, според които изпращаните в момента са стотици..."Не исках да ходя, но нямам никакви пари. Животът е много тежжък," казва един от бойците, сражавали се в Сирия за "Ахрар аш Шам", група, подкрепяна от Турция."

Кога съветът на сигурност при ООН ще се събере за войните,които води САЩ ???

Нагорни Карабах винаги е бил християнски и арменски. Вън мустакатите османски расисти!

Кърджали винаги е бил мюсолмански и турски.

Бил е друг път

Значи трябва да го дадем на Турция. А Варна, понеже е пълна с руснаци, да заминава в Москва.

от кога е това "винаги"?

Това трябва да е конфликта на второ място в класацията на най-малоумните конфликти. На първо място е конфликта между Българи и Макединци за това Гоце Делчев дали е Македонец или Българин.

Неграмотен си Спартак!! Пише се българи и македонци!

Даже би трябвало да е "българи и северо македонци"

Проблема е че знаеш само един език и никога не се объркваш.

Що ти български и цигански ли владееш аххахахахахаах

.. ако знаеше 5 като мен щеше да си по толерантен ;)

Примерно в англиския се пише Bulgarians. Мен ако питаш всичко трябва да е с малка буква ... но чак да е неграмотен някой ако ги обърка и чак да се впрягам да го поправям и да се заяждам за глупости ... разбираш ме

Путин и Ердоган имитират дейност и стабилитет

Нагорни Карабах си е азербайджански, както Крим е украински. Всичко друго е лъжа.

Ама е населен с арменци

и?

Е като кърджалийско е населено с турци....?

Арменци там е имало много преди да се появят азерите, както и в Родопите е имало бълагри преди да се появят османците ,

Азербайджан смаза арменската армия и ще си върне обратно окупираните земи от мършите .

И каква е разликата между азербайджанците и арменците ... ? Не е саркастичен въпрос ... просто невежество.

каква е разликата между албанците и сърбите?

Азерите са турци, арменците не са

Религиозна и етническа

Нагорни Карабах винаги е бил християнски и арменски. Вън мустакатите османски расисти!

Щом е в границите на Азербайджан, значи е Азербайджан. Точка. Кърджали и Хасково са населени с турци. Тях какво ги правим?

Тъпо сравнение , аременците не са появили от някъде другаде а винаги са живели на това място .

Много е забавно как решенията взети от СССР изведнъж станаха приоритетни за западните държави. Карабах е бил част от Армения и е прехвърлен на Азербайджан, докато двете са част от СССР. По същия начин Крим е бил руски винаги, но пак СССР променя и го прехвърля към Украйна.

Има ли някой съсед на РФ с който Москва да е в приятелски и взаимоизгодни отношения?

Има да - Азербайджан, Финландия, Казахстан, Монголия, Китай, Беларус, Латвия и Норвегия. Само Украйна, Грузия и Естония са в обтегнати отношения.

Пак старите познайници от Кремъл са замесени. Не искат азерски газ и петрол да достигат до пазарите. По-малко предлагане, по-високи цени което е жизнено важно за изродите от Кремъл. Не забравяйте всички петролни и газови конфликти които разпалват. Сирия, Венецуела, Либия, че дори и напрежението в Залива е тяхна работа, както и финансирането на ислямистки теористи в Африканските държави производители на петрол или диаманти и злато !!!

Изригванията на Слънцето също са тяхно дело , нали ? ха аха ха

Добре тия не са ли в евроазиатския съюз ... там нямат ли отворени граници, земеделски субсидии ... ще се стрелят с автомати в 21 век.