Коментари - Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция, с което тя ще бъде наложена на всички страни членки срещу заплахата от санкции и наказания. Без значение кой народ я е отхвърлил, или на чии конституции противоречи. Така стават нещата в демократичния, свободен свят, а ако не ви харесва - сте фашист. Каква е разликата между демократичния и недомократичния свят ще попитате? В недемократичния свят хората за пореден път си избират да ги управлява диктатора Ердоган! В демократичния свят ни управлява Урсула фон дер Лайен, която никой не е избирал. Но пък сега този неизбран от никого комисар ще ни наложи нещо, което като държава изрично сме отхвърлили. Наслаждавайте се на свободата и демокрацията, вашето мнение е от значение за нас!

Ама евала. Направо страхотно. Пак под масата

Запениха са да я приемат за денят на детето,браво.Бъдеще за нашите деца, може да се чувстваш както си искаш,може да си смениш пола ,уважавай педофилите защото и те имат "чувства",може да се тъпчеш с хормони и да се променяш постоянно,няма нужда да мислиш изкуственият интелект го прави вместо теб,няма майка няма баща те са само номера,нямаш бъдеще защото нямаш корен,имаш телефон!

И сега бум на педали!

Че ЕС ще се разпадне е ясно, но колкото по-бързо стане това, толкова по-добре. Защото щетите, които тия гейчета ще нанесат, могат да се окажат ирреверзибелни за някои общества

Сиреч в ЕС вече няма такъв пол жена)))))))))) Умно)))))))))

Ще си ги раждат сами!

От трите - най-дългото !

ИК приета с КВАЛИФИЦИРАНО мнозинство. ЕС е ДИКТАТОРСКИ съюз. ПРОМЕНЯ правилата в ДВИЖЕНИЕ. БЪЛГАРСКАТА Конституция в девета глуха. ... БулЕКЗИТ!

Тия от ЕС са чисти комунисти но не червени а сини!

Само излизане от ЕС. Нищо друго!

И за тези, които не са чели конвенцията - GREVIO е новото СС на ЕС!

Това е целта на "съдебната рИформа" за България. Да живеят децата на дъгата, приказно свободни. Дали Господ няма да пусне нов избирателен вирус, като SARS-CoV-2 ?!

Сега някой обратни ще почнат да съдят държавата. Имаме си закони те ако се спазват стигат.

Конвенцията е първото международно средство, насочено към премахване на насилието срещу жени. А също срещу всеки, който се припознае за жена. Същият този ще може да бъдат настанен в убежище заедно с биологичните жени. А честито!

Страната трябва да отделя поне 120 евро. милиона на година.

Народе, време е да излезем от еврогейския съюз и да си пасим държавата! не ни стигат тези от народното събрание, ами и цяла Европа ще се надупи! Ужас, който трябва да бъде спрян!

Това са методите на евро-атлантическа измет за изнудване и контрол, насилстевно налагане на педофилия и разврат. Чудесни ценности.

"Призовават НЕЗАБАВНО да се ратифицира". Хем призовават , хем незабавно... Що не си....гледат работата! Това е груба намеса във вътрешните работи и закони на суверенни държави.

Нацистите ряпа да пасат!

Това е реализираната мечта на Хитлер! "Европейски щати" управлявани от германци!

едва ли е искал тези германци да са под американски ботуш! :-)

Най-готиното е - Турция се оттегля от "Инстанбулската конвенция"! :-) Ама Европа я налага! :-)

Майната му на ЕС и майната им на Истанбулската им конвенция !!!

_stankow

>>>Майната му на ЕС Това са думи на незабравимата Виктория Нюланд, защо ѝ крадете думите !? :D :D

Ами щото останахме без думи, брат. Отъпяхме, освирепяхме, що да не краднем това, което е доказало стойността си?

Вече ми светва защо си говорят да направят Конституционно мнозинство! Искат по заповед от ЕС да променят конституцията и да внедрят джендъризма! Защото изброените в статият са само "положителните" точки от конвенцията. Останалото е див джендъризъм! И създаване на върховен комитет (над закони и конситуции на държавите приели конвенцията) за прилагане на разпоредбите им!

Изродиии, закони срещу насилието и сега си има. Зорлем искат да ни пробутат изродите джендъри.

Какво те е страх от джендърите, да не би тайно да ги харесваш ???

Намери си приятелка.

Болшевизъм в действие!

България да покаже голям среден пръст на тези педофили и онези които не си знаят пола. Следва референдум за напускане на ЕССР.

Съвета на Европа да се ебът в гъза с моята пишка.

Глобалистите може да го вкарват на запада, тук сме другата реалност и никога по тези територии Няма да им минат перверзните номера.

Само почакай......

Присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождава държавите от Общността от задължението да я ратифицират сами. Мнозинството в ЕП призова България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията НЕЗАБАВНО. Така действаха и от СССР

И България ще я ратифицира. Никой никога не се е интересувал от мнението на българското простолюдие. Не ми се вярва сега да започнат.

Сега предстои да разберем , дали мъжете ще могат да раждат.

PEYTSCH

Приемете си я за ваше ползване като хомодружинка-ЛГБТ. Ние не я искаме колкото и да ни натискате !!!

Да се приеме незабавно.Това е заповед от русофобите.Казвам русофоби.Щото докато чакахме 35 години да се оправиме с помоща на Европа бехме комунисти и антикомунисти.Сега нови 35 години виновниците ще бъдеме русофилите,а ОПРАВАЧИТЕ Русофоби.

Съветът на ЕС може да реши каквото си иска . Нашият Конституционен съд обаче реши, че Истанбулската конвенция няма почва у нас ///////// Май не си чувал за Върховенството на властите в Евро съюза! :) Записано е в Лисабонският договор! Няма значение какво решава вашият съд, защото той е по-ниско ниво!

Няма такова нещо. Това че като всеки либераст си неграмотен и дори не си и чувал за разделението на властите си е твой проблем. Никой не може да разпореди каквото и да било на Конституционния съд на Република България. Ако Кирчо, Кокорчо, Ицко и Атанас, заедно с Тиквата успеят да съберат конституционно мнозинство и променят Конституцията, тогава нещата ще се променят. Без такава промяна, те дори не магота да ратифицират Истанбулската конвенция, защото тя е анти-Конституционна. А българските евродепутати, които за гласулави в ЕП за приемането й, реално са гласували срещу Конституцията на РБ и следва да бъдат отзовани и дадени на съд за антиконституционна дейност.

Точно с мене не спори! Затова сега ЕС започва наказателни процедури срещу Унгария! :) Защото техният съд си бил решил нещо!

Елитният! Наказателните процедури срещу Унгария и Полша са защото там на практика са въведени, буквално коминтерновски закони. " Зони свободни от ЛГБТ", и др. подобни. В България такива неща няма. Ако от Брюксел продължават със същото темпо ЕС ще се разпадне. И това ти го пише човек който е за ЕС, а не против.

Сега педерастията задължителна ли става?

За вас от Възраждане и досега си беше ...

Задължителна бе Сократе... Вече няма защо да се криеш.

Излиза, че ЕС е одобрил въвеждането на една антиконституционна за България конвенция. При това, не с консенсус, а с мнозинство, което доказва, че ЕС не е съюз на равноправни държави, а форма на диктатура, на авторитаризъм. Референдум и вън страната ни от този псевдосъюз!

Съветът на ЕС може да реши каквото си иска . Нашият Конституционен съд обаче реши, че Истанбулската конвенция няма почва у нас ! Точка !

Затова ще променят конституцията! Нали все повече си говорят "европедалите" за конституционно мнозинство в парламента! Какво мислиш ше променят в конституцията?

ще трябва да нахлуваме... Не само в българския!

СУПЕР! Ако тази конвенция накара руските свинье в БЪлгария да емигрират в любимата си Русия и да спрат да ни съсипват държавата съм ЗА

Педал, хващай самолета и айде при другите педераси. Там ти е мястото.

Ако сватбата Боко_киро се случи, ще се промени и конституция и всичко. Ще си ходим в цветовете на дъгата ката ден.

Те дори не са цветовете на дъгата, защото на дъгата са 7, а на ЛГБТ+ са 6, което напомня на числото на звяра 666.

Целта на т.нар. конвенция е противопоставяне на половете. Жените да манипулират и злоупотребяват,а мъжете да ги наразват. Ще страда семейството и деца , но нали трябва да се намалява населението на Земята.

Освен това синът на сорос е джендър, а той работи в отворено общество и му е наследник, тоест сорос иска да направи всички джендъри, за да може синът му да е нормален. Освен това той дава няколко милиона за да купи еврогейските депутати, а ще получи милиарди от нас самите за нпо-тата си, да налагат джендърската извратенология прокарвана под фалшив предлог рез истанбулската конвенция (по-долу има описано в коментар какво пише в нея ГРЕВИО). Тоест ние ще му плащаме, за да извращава и промива мозъците на децата ни.

"Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция, ще трябва да прилагаме елементи от нея" Още веднъж: "ще трябва да прилагаме елементи от нея" Съветът на ЕС одобри ПАРЧЕТАТА от ИК, определени и от СЕС като допустими! И ДИР и БНР са манипулатори в това отношение. Дори БТА "сдъфка" точната информация по темата.

"ПАРЧЕТАТА"...

да бяха запазли само парчетата за насилието над жените, което постоянно ни рекламират! Останалото да го ИЗРЕЖАТ! ДА ГО НЯМА!

Добре дошли в новият СССР. Червеното знаме е заменено с пъстро, но, другите неща са си почти същите, както ги помним. Цензура, създаване на враг от който да ни "пазят", подмяна на ценности, фалшива история, репресии срещу несъгласните с решенията на шепа бюрократи. А, всичко, което искат хората от тази общност е да се придвижват и работят свободно.

да допълня, че европейският съюз трябва да е предимно икономически, а то се превърна в централа с колонии

"Факта, че насилието не е намаляло в нито една държава, ратифицирала Истанбулската конвенция? Защо мислите, че това ще се промени в бъдеще?", попита колегата й от Партията на европейските консерватори и реформисти. "Никъде по никакъв начин в държавите, в които е въведена тази Истанбулска конвенция няма ефектът, който тя цели, а именно намаляването на престъпленията, свързани с домашно насилие, насилието над жени. Това, което се случва обаче е под маската на една легитимна кауза - да бъдат прекарвани идеологии, които са срещу нашите разбирания за общество и семейство. По тази причина гласувах против!", посочи евродепутатът от България Ангел Джамбазки от Партията на европейските консерватори и реформисти. "За тези хора - наши и ваши, няма Конституция на България и решение на Конситуционния съд! Няма значение мнението на 80 процента от българските граждани, на православната църква, на всички други вероизповедания! За тези българи няма национален суверенитет, няма равноправие на държавите-членки в ЕС! За тях всичко това се свежда до чуждопоклонничество!" "Въпреки, че актът за присъединяването на ЕП предвижда частично обвързване на ЕС с тази Конвенция, считаме, че той нарушава именно конституционната идентичност на страните-членки. Истанбулската конвенция като цялостен и неделим правен регулатор не отговаря на българските културни, духовни и законодателни особености и традиции", каза адвокат Владимир Шейтанов от Инициативния комитет за провеждане на референдум за забрана на джендър идеологията в училищата у нас, който излезе и със становище по повод решението на Европарламента през май.

След като искат равенство между половете,защо в любимата им Украйна се мобилизират само мъжете , а жените са на почивка в България?

Отглеждат бъдещите войници. Ако забелязваш, случайно се раждат основно момчета и те са, като правени на матрица или излезли от стари кадри с Хитлер юнген. Десетките американски лаборатории добре са се справили с производството на бъдещи войници.

ти май не сгравяш... равенство значи равенство.. какво ми отглеждат те са равни на мъжете да заминават там.. а мъжете да почнат да раждат...

Обрязването (сюнетът) на момчетата забранен ли е, щото това е НАСИЛИЕ?

Много бързо замитате новината. Това е лош стил в "журналистиката"!

'Бах ти огромната софра! И всички на нея от лапач нагоре, пък ние им плащаме масрафа.

Бре много педали и бездетни в този ЕС вижте семействата на управниците им. Цяла конвенция си прокараха в тяхна полза, нищо че не са ходили мъжете в казарма защото там гейове не приемат.

Демокрацията е , койт има долари решава. Бутаха, а и банани.

А ако жената ме удари с тигана по главата, аз трябва ли да доказвам, че съм от женски пол, за да получа закрила по тази конвенция ? Всякакво физическо насилие над човека, независимо от неговия пол по българските закони е престъпление, така че за кой дявол ни е тази конвенция ?

По тази конвенция, можеш да си сменяш пола, или състоянието по всяко време. Та като те удари жена ти, можеш и да мяукаш и да се обадиш за медицинско до ветеринарния, а то да уведоми “защита на животните“.

Да си смениш пола знаех , че в днешния свят е възможно ! Но да си смениш човешкото с животинското не бях чувал ! Но щом закрилата на котките е по-голяма от тази на мъжете, ще почна да мяукам ! Мяуууу….

Бих искал да помоля някой от "интелектуалците", дето пишат тук, да ми каже какво е общото между ИК и ЛГБТ?! Вие чели ли сте я (от коментарите се вижда, че не), щото аз съм я - вътре няма грам думичка за трети, четвърти и други полове. Става въпрос единствено за защитата на жените от насилие.

понятието джендър-лице с неустановен пол...защита имат и лицата, МИСЛЕЩИ СЕ ЗА ЖЕНИ, същите лица се ползват с квалифицирана защита както и бременните....На границата ако дойде имигрант и заяви, че е малтретиран в родината си поради сексуалнати се ориентацияа, се допуска БЕЗ да представи доказателства за твърденията си... Прочети и ПРИЛОЖЕНИЕТО -неделима част от конвенцията...там е заровено кучето...А то се казва ГРЕВИО... жална ни майка....

Хубаво казано, но неточно (изкривено). Виж член 60 от конвенцията какво казва (източник: https://rm.coe.int/168046246f): 1. Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки, за да гарантират, че насилието над жени, основано на пола, може да бъде признато като форма на преследване по смисъла на член 1, А, параграф 2 от Конвенцията за статута на бежанците от 1951 г. и като форма на сериозна вреда, която дава право на допълнителна/добавъчна закрила. 2. Страните осигуряват тълкуване, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията на Конвенцията, а когато бъде установено, че преследването, от което се опасява лицето, е на едно или повече от тези основания, кандидатите следва да получават статут на бежанец съгласно съответните приложими инструменти. 3 .Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за разработване на отчитащи особеностите на пола процедури за приемане и служби за подкрепа на лицата, търсещи убежище, както и на насоки, свързани с пола, и процедури за убежище, отчитащи особеностите на пола, включително определяне на статут на бежанец и заявление за международна закрила. В приложението (член 66) също няма абсолютно никакъв проблем в написаното. След като твърдиш, че такъв е наличен - напиши точния проблем. Иначе са общи приказки и изкривяване на текстовете на конвенцията.

Стана ли ти ясно ,"Чичо"? Ако в детската градина и в училище започнат да пълнят главите на поколението ти с джендър идеология пак се прави на неразбрал.

Прокарването на истанбулска конвенция на всяка цена маскирана под благовидната прицича защита на жените има една скрита тъмна цел, това е подмолно да вкара джендър идеологията и да промие мозъците на децата с нея. Все пак всяка страна има закони срещу насилието, които са еднакви за всички, нали? Законите трябва да са равни за всички, иначе има дискриминация, нали? България обяви за неконституционна тази конвенция, но те пак искат, да я наложат, против основния закон на държавата. Първоначално скриха обяснителния доклад към конвенцията и ни казваха: Абе, вървете я прочетете. Направих си труда да прочета обяснителния доклад. Това е един огромен документ – 71 страници дребен шрифт. Той е 2 пъти и половина по-голям от самата конвенция. Разбира се, между многото неща там е скрито и това, което наистина е важно. Там се говори за недопускане на дискриминация по полова, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола или джендъра, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, сега внимавайте – статут на мигрант или на бежанец, или друг статут. Освен това, изброяват се като подлежащи на защита гейове, лесбийки, бисексуални трансексуални лица, трансвестити, травестити и други групи хора. Ние трябва да научаваме в последствие, че всъщност става въпрос за, повтарям – гейове, лесбийки, бисексуални, трансексуални и т.н.. Освен това, скриха за един репресивен орган, репресиращо-контролиращ, наречен GREVIO. Това е един специален орган от 10 до 15 души в момента има в състава си 10 жени или не знам как да ги нарека, който орган, забележете, е отказал резервите в Полша. Гл. 1 ч. 4 ал. 3 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете. Член 4, параграф 3 включва и отправя искане към държавите-страни по конвенцията да прилагат всички мерки в Конвенцията без дискриминация, основана на сексуална ориентация или полова идентичност. Обяснителният доклад пояснява, че по отношение на половата идентичност „транссексуални или транссексуални лица, кръстосвачи, травестити и други групи лица, които не отговарят на това, което обществото е установило като принадлежащо към“ мъжки „или“ женски „категории“ разпоредбата за недискриминация. Член 66 - Експертна група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие Експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие (наричана по-нататък „GREVIO“) следи за изпълнението на настоящата Конвенция. GREVIO се състои от най-малко 10 и най-много 15 членове, като се отчитат равновесието между половете и географското равновесие, както и мултидисциплинарният опит. Членовете ѝ се избират от Комитета на страните измежду номинирани от страните кандидати с четиригодишен мандат, възобновяем еднократно, и са граждани на страните. Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните, при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции: имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество; освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си. По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия. Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните. За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им за изпълнение на тези задачи. Привилегиите и имунитетите се предоставят на лицата, посочени в параграф 1 от настоящото приложение, за защита на независимото изпълнение на функциите им в интересите на GREVIO, а не за тяхно лично облагодетелстване. Отнемането на имунитетите на посочените в параграф 1 от настоящото приложение лица се извършва от Генералния секретар на Съвета на Европа във всички случаи, когато по негово мнение имунитетът би възпрепятствал хода на правосъдието и когато той може да бъде оттеглен, без да се засегнат интересите на GREVIO.

Все едни до сега е имало зякон някъде в Европа , който е толерирал насилиети. Това което нямаше до сега е трети пол. Разпада е неминуем.