САЩ затвориха небето на Сирия за турски бомбардировачи

Пентагонът отстранил Турция от въздушна мисия над кюрдска територия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДИР прави акция да трие мнения просто защото не му харесва нещо или по-точно има заповед от ГОРЕ! Ако публикувате два или три пъти вашето мнение ви забраняват ИП адреса и ви правят безгласни. ДИР.бг е стартирала супер цензора. Ако четете внимателно по-стари коментари в която и да е статия те изчезват. За Фандъкова статиите са със забранен коментар. ДИР е цензор и ще придвижи България да е над 111 място по свобода на словото. Даже да ми забраните този ИП адрес има още хиляди. Ще пиша непрекъснато това съобщение за да е ясно, че цензорирате хората и така изкривявате коментарите и усещането към статиите! Виждам гнусни и обидни коментари които стоят. Виждам как изчезват интересни и не стандартни мнения, независимо дали ми харесват. Моля хора обяснявайте на ДИРа, че са цензори. Забележете колко по-малко коментари има под всяка една статия...

САЩ нямат съюзници те имат ИНТЕРЕСИ!!!

Тръмп се майтапи с журналистите. Кокло мъдър беше?

Хахахаха с ко ги затвориха с прашката Пейтриът ли?

Я да науча нещо от разбирачите у форума

Някой трябва да защити мюсолманите в Сирия, Ирак и Авганистан

От Кадыров ага. Кюрдистан ще го бъде въпреки Турция, Русия и Иран. Кюрдистан от Арарат до Кувейт.

Турската армия ще спре чак на границата с Русия и Китай

мдаааааа. винаги може да разчитш на САЩ да си спазват обещанията. това да не са пияните руснаци дето само лъжат. това е америка, това е САЩ. сащ никога не лъже и не подвежда партньорите си. да живеят САЩ. най великите и честни хора на света

Брато, спести си сарказма, сипи си една водка и им гледай сеира. Жалкото ще е след още няколко бази и ПВО станции на ФАЩ на тази територия ще и трябва само 4 отговора.

оти бре че спестиавам саркастичното, па ние гледаме твойо филм вече 75 лазарника... се че дойде и че стане великата убавината за народите ни ... аме се не и идва и нече да и стане..... Па теа хамериканците се още не са преритали ... а ужком бе ме ги утепали сас сопите, още през 80-те години...

Това са празни приказки .... Затворили били!!! Глупости на търкалета! Турците не зависят от желанията на НАТО и САЩ по отношение на кюрдите...и това са го доказвали винаги ! И ще си летят техните самолети в тази зона без да им пука ! Небето се затваря със силно ПВО , а не с изречение от прес секретаря на нам кое си министерство та било и то в САЩ !

Емчи да пробват, кой им пречи

Турция да бъде изключена от ООН, СТО и навсякъде - яко визи и мита. Да ръбат лук и семки, ще се научат. Аха са пуснали бежанци насам, по южната граница ще тракат АК-47/74. Гърция и Италия да не се правят, да пращат и те да помагат насам. САЩ и ЮК да блокират Босфора и обсада на Инсанбул - за 24 часа сами ще го свалят Реджепа.

Приказки от 1001 нощ.. То бази боже ако пуснат имигрантите към България, пък тук за броени часове ще се превърне в Мангалия.

Ха ти луд ли си, най-много да изпотъпчат всичко по пътя си на Запад. Кой нормален ще стои тук (па и не толкова нормален). Едно време имаше огради, не можеха да избягат хората. Сега................

Е па, сега да не би да не сме Мангалия?! Просто ще разнообразим мангалИята и ще се наложи да карат езикови курсове, за да се разбират помежду си - бай Манго с аллах-акбар мангала. А за наш'то политик - добре дошло! Повече електорат!

Типично американско отношение към съюзниците и "партньорите". Днес си им нужен, утре ти бият шута и те пускат на вълците да те разкъсат. Ето защо нормална държава не бива да се обвързва със САЩ. България прави огромна грешка. Същият опит има и Украйна. Разграбиха ги, сега ги употребяват за вътрешнополитически игри.

Официално изявление от Турското министрество на отбраната - Въздушен удар е нанесен по конвой, при подготовката му да премине от Ирак в Сирия. Удара е нанесен преди преминаването на конвоя в Сирийска територия!

Абе както и да го извъртате, предателството си е предателство. САЩ за пореден път предадоха съюзник. Иначе интересна статия, ама защо не напишете, че дори и най-яростните защитници на Тръмп в Конгреса и РП наричат хода му предателство? Даже телевизията Фокс го определика то истинско бедствие, предателство... Бившата представителка на САЩ в ООН - Ники Хейли писа в Туитър, че "не пазим гърба на съюзниците си които са се били с нас, как после да искаме те да пазят нашия гръб"... Ходът на Тръмп реално в крайна сметка е в услуга на Асад, Русия и Иран - така твърдят много аналитици и са прави. Кюрдите вече официално (има го в Туитър) поискаха преговори с Асад. Изобщо - мръсна история. Но дано ние си извлечем някакви поуки. Вярно - с Борисов начело надали, ама...

САЩ нямат особен избор! Източна Сирия не е Израел или Южна Кореа. Изход от там няма. На практика там няма нищо, което да изплаща разходите по контрол,а в същото време се рискува загуба на стартегически съюзници със значителни възможности (Ирак и Турция). Кюрдистан на територията на Сирия е невъзможен.. .той няма как да оцелее, насреща си има Дамаск, Иран, Турция и Ирак, а от около 40 мил кюрди живеещи в тези държави, по-малко от 2 мил живеят в Сирия. Налагането на пълна икономическа блокада на тази територия не би представлявало никакъв проблем за съседите и.... Не случайно пурвото решение на Тръмп за изтелгяне на американските войски съвпадна със затягането на отношенията между Багдат и Кюрдите.... Тръмпи се опита да замести американските войски с дриги... с Немски, с Френски, с Датски, с арабски.. ама не му се получи... изтеглянето беше просто въпрос на време. Да, може да останат там, да хвърлят едни пари на вятъра, да обтягат допълнително отношенията с Турция и Ирак, да дразни Иран и това е.... насреща няма да получи нищо - просто нищо немогат да му дадат. Сега е поел моротворческата песен -"Аз помогнах на кюрдите да се избавят от ИДИЛ, сега е ред на международната общност да поеме своята отговроност за кюрдите!"

Действията на САЩ са поредното доказателство за верността на думите на Чърчил - няма вечни приятели, има вечни интереси. Кюрдите бяха съюзници на САЩ до момента до който бяха пушечното месо в Сирия. След като Асад с помоща на Русия възстанови власта си на повече от 85 % от територията на Сирия, кюрдите престанаха да бъдат ценен съюзник. Нещо повече, те се превърхаха във воденичен камък за САЩ в отношенията им с Турция.САЩ не за пръв път изоставят свои съюзници, след като те вече не играят ролята на пушечно месо. Това трябва да бъде предупреждение за всички източно европейски държави, на които САЩ отреждат ролята на пушечно месо при евентоален конфликт с Русия.

85% ? Посмали малко. https://syria.liveuamap.com/

"Цялата си оромна иненадмината мъдрост..." Жал да ти стане за америкнците и всички останали хора по света.

Мисля че е самоирония или лош превод. Но американците и "всички останали" в западния свят наистина сме за съжаление. И то още не знаем какво са ни нагласили за накрая.

Абе,руски търгаши Турция била платила с пари за сваления самолет а смъртта на пилота, който беше предаден от путин кой ще плати и не е и подло и гнусно да ползваш воиниците си като разменна монета за защита на мъгляви имперски интереси днес сме врагове с някой и пращаме хората да мрат утре ставаме приятели от страх и веднага забравяме смъртта на невинните жертви ама това е то българо-руския трол, страха и безчестието са основните му черти не си за хапчета ти, нещастнико, а за руски лагер да те бият там с пръчка на гол задник, та да си платиш за нахалството

Schilo

Сам не знаеш, каква цена са платили. Не е задължително да е в пари. Я виж, Ердоган стана верен пудел на Путин.

изкупува смъртта на нещастния пилот така ли?

бе, трол, ние като сме безплатни верни пудели на САЩ, по-добре ли сме?

Русия загуби един самолет... и спечели войната с НАТО;)

За загиналия пилот ли. Вече не помня датата, но беше февруари 2016-та. На един светофар в Анкакра мотоциклетист уби 28 турски военни пилоти. Дали това не е било разплащането заради двамата руски пилоти, мм? Турция бързо си замълча за случая.

Schilo

Купувайте пуканки. Ще гледаме шоу!

да, ще клатят майце ти. ще гледаме и ще лъскаме

Нищо не са затворили американците. Турците нямат нужда от координация с тях защото денонощно следят Сирия с собствени безпилотници и сателити. Просто с тези изявления се мъчат да прикрият че се изтеглят като посрани

Това, което краварят /ФАЩ/ насе ре, с нищо не мож се изпере.

Не съм голям фен на Турция, даже леко ги мразя (по ясни за всеки българин причини), но е видно, че Щатите подвиха опашки и се изнасят на подскоци и припълзявания. Щатите имат силици да бият слабаци като Либия, Сърбия, Ирак. Но с големи държави като Турция или Иран не смеят да се закачат. За Русия и Китай не говорим. Там е спорно дали ще оцелеят като държава, а не дали ще победят или загубят.

Не е това.... Повече от ясно беше, че ако американски знамена насреща, турската армия няма да открие огън... Щяха да си стоят и да настояват и да вдигат патаклама, но няма да посмеят да стрелят, също както и няма да посмеят да стрелят срещу руското знаме (още им държи влага...) На практика САЩ нямат икономически причини да остават в Сирия.... Дори богатите на петрол находища под техен контрол, са капка в морето. Самите находища (в сравнение с тези в Ирак например) са бедни, с разрушена инфраструктура и на всичкото отгоре се намират прекалено далече от мястото, където кюрдите имат силни позиции (там където са находищата, живеят основно араби, над 97% от местното население са араби). Кюрдите бяха средство, с което САЩ се опитаха по влияят на процесите в Сирия.. Да но Русия, Иран и Турция просто не им позволиха.... Много, много интересни неща стават в момента там... новините валят като лавина, но за съжаление много малко от новините стигат до българските медии... Ето ти една ...разтърсваща новина - Иран е предложил подкрепа на кюрдите срещу Турска инвазия. От 48 часа през 3 коридора (един специално отворен за целта) в източна Сирия през Ефрат навлизат бронирани машини с неясна идентификация. Сирийски и Руски сили са готвят да поемат контрола над Манбидж, а Мазлум Абди (командира на СДС), кани Дамаск да поеме контрола на границата с Турция...

Добре виждаме от новината колко точно струва американското приятелство. Когато се водеше войната срещу ИДИЛ, кюрдите бяха приятели, защото бяха на фронтовата линия и понасяха жертви. Сега когато войната приключи, вече не са необходими и можем да ги оставим на Турция да се разправя с тях. "Приятелство", "съюзничество", "демокрация" - ала-бала-портокала. Интересите и парите са важни, нищо друго. Затова и можехме да изтъргуваме падането на визите за САЩ срещу тия милиарди, които дадохме за самолети авансово, ама за тази цел трябваше да имаме и стабилни водачи. Вместо това имаме безгръбначни подмазвачи, дето ходят на закусчици за да демонстрират безпределната си лоялност. И това не значи, че подкрепям руснаците. Онези са същите безскрупулно-арогантни ...., които ако имат изгода от теб се сещат, че сте "братя по вяра и кръв", ама иначе ти врътват кранчето на ресурсите и ти бият шута отзад без да им мигне окото.

Точно под новината, където е описано, че САЩ на практика забранява на турската авиация да навлиза в Сирия, освен това изтеглянето на САЩ е само за 50 войника. Всички са си на позиции. Помниш, как само един американски дрон, един ф22 и един ауакс изпепелиха 314 руснаци за два часа точно при кюрдите.

САЩ нищо не забранява. В новината се казва, че САЩ престава да осъществява логистична подкрепа за турската авиация, т.е. вече няма да им казва къде и какво се намира на земята в Сирия. Турците това и сами могат да го правят, в случай че започнат мащабна военна акция срещу кюрдите, което вече няма как да бъде предотвратена, предвид че кюрдите нямат защитник - нито американците, нито руснаците, нито дори сирийската армия, която се опитва да изгони турците, но е ограничено боеспособна и Ердоган много добре знае, че не може да му се противопостави.

Помня как американците изтрепаха охраната на няколко нефтени сонди... а после взеха да вадят нефт от тях-)

Да ти припомня ли как 2016-та година Русия ПРУНИДИ САЩ да се координират с Руснаците над Сирия???? Лесно беше 3 ТУ-22М унищожиха изцяло (заедно с над 150 американски инструктори и повече от 500 джихадисти) военна база на ЦРУ в Сирия... за малко да си заминат и 30-сетина британци... ама и на британците не им се размина след това в източна Гута.

Малко дадохме.. не стига за сваляне на визите. За сваляне на визите трябват поне 12-15 милиарда... Няма да стане с 8 самолета... трябват поне 35-40 самолета и няколко дивизиона ПВО, а да и най-важното... ти да ги платиш, ама американците да оперират с тях...

Няма приятел, когото Тръмп не е предал, няма неприятел, пред когото не не е въртял опашка. И ще направи Америка велика - велика отшелница, гледана с омраза от враговете си и с подозрение от съюзниците си. При това с пълно право.

Абе турчаляк. ко си се затролил в БЪЛГАРСКИ сайт. Нямате ли си турски

Пич, чукни в гугъл кой точно е Йоджалан. Може и още нещо да провериш - що е то невежество.

не сме забравили как турците свалиха руския самолент, а след това за награда путин и ердоган се прегърнаха. Това беше наградата за пилота, загинал в защита на руските имперски интереси вярно е, че русия изпитва неистов страх от нато, но по този начин тя подло предава собствените си войници и после се чуди, защо цял свят я мрази, включително собствените и републики, които още не са се спасили от робството, наречено руска федерация

Пийте си хапчетата бе хора.. моля Ви! Разбирам, че в българското здравеопазване има недостиг на средства, но щом имате пари за интернет, отделете малко пари и за аптеката! Турция си плати сваления щурмовак и то не един или два пъти. Свалянето на руския самолет коства на Турция между 11 и 20 милиарда долара преки загуби от развалени търговски отношения с Русия и още 4-6 милиарда преки инвестиции от страна на Турция в Руската икономика (под формата на инфраструктурни проекти, покрити от Турция и закупка на руско оръжие от страна на Турция).. Лично Ердоган ходи до Москва да се извинява и да коленичи на килимчето!!

В момента Конгресът на САЩ заплашва Турция че ще я изключи от... НАТО, руснаците губят един самолет а НАТО цяла Турция, излиза че Путин пак e смятал по-бързо от всички остнали)

а смъртта на пилота, който беше предаден от путин кой ще плати и не е и подло и гнусно да ползваш воиниците си като разменна монета за защита на мъгляви имперски интереси днес сме врагове с някой и пращаме хората да мрат утре ставаме приятели от страх и веднага забравяме смъртта на невинните жертви ама това е то българо-руския трол, страха и безчестието са основните му черти не си за хапчета ти, нещастнико, а за руски лагер да те бият там с пръчка на гол задник, та да си платиш за нахалството

stankow

Американските военни казват: "Технически не означава точно това", но българските журналисти знаят повече - затворено били небето. Като си харесат едно клише - край, няма спиране. Клишето е хубаво нещо - 3-4, че и повече думи пълнят матриалчето, без да има нужда да мислиш.

той и каПутин затвори небето, но това не им пречи на дъртите израелски Ф16 да правят криви иранците около столицата на Сирия

Ами като им изпопадаха "невидимите" 35 - тки, ще се мъчат с дърти 16 - сетки. Направо ще изкривят иранците - от смях.

Тръмп ще направи втори опит да се изтегли от САР. Или поне от североизточната й територия. Сега, след отстраняването на Болтън, би трябвало да му е по-лесно и да не среща силна съпротива от страна на противниците на изтеглянето. Преди основните противници бяха Болтън и отделни висши военни от Пентагона. Най-важната точка за САЩ от територията на САР е Ат-Танф, ако американците започнат да се изтеглят оттам, то със сигурност ще напълно ще се изтеглят от САР.

stankow

Защо "опит" ? Каза си го в прав текст - изтегляме се. Други да му мислят. Само харчим пари. И е прав !

Дано този път наистина го осъществи! Блатото в САЩ е категорично против.

Трябва да признаем че Тръмп поне е честен. Ей на и този път открито, наистина просташки а не дипломатично, заявява че са плащали на кюридте за да ги използват докато са имали нужда от тях, а сега нуждата от Турция е станала по-голяма и коюрдите за пореден път са оставени сами на себе си... и турската армия;)

След затварянето на небето за турските бомбардировачи оставя турците в ръцете на кюрдите. Защо си мислиш, че турците имат предимство в една война по суша!

определено имат. Колкото им е силна сухоземната армия, толкова им е калпава авиацията. Може би имат най-добрата войска на суша дори.

А ти защо приемаш "затварянето на небето" в прекия смисъл ? Този термин се ползва , когато имаш надеждно ПВО и предупреждаваш, че всеки самолет ще бъде атакуван и свален. В случая американците с този термин показват, че са лишили турците от разузнавателна информация за възможни цели за въздушни удари, но в този район не само американците имат такава информация !!! Когато руснаците влязоха в Сирия, едно от първите неща които направиха е да дадат спътникова информация и на сирийските ВВС.

Да съм казвал че турците имат военно предимство?! Само казвам че в момента САЩ започва да ухажва Турция, а защо те си знаят. И пак да повторя за САЩ няма съюзници, те имат наемници, каквито в случая се явяват кюрдите, а Тръмп ги отрязва с приказките "Пито-платено-забравета за нас";)

Тръмп ги предупреди, че оттеглянето на американските войски не е зелена свентлина за удари срещу американски бойци или техни съюзници. Кюрдите са съюзници на американците, те са обучавани от тях, въоръжавани са от тях. Турците бомбардираха позиции на кюрдите. Тръмп нямаше друг ход, беше длъжен да затвори небето за турските бомбардировачи. И двете страни са натовски, но едната не се съобрази със изискванията на другата и затова и затвориха небето!

Е затвори ли го... или коментираме една напълно хипотетична новина, със заглавие, изсмукано от пръстите на някакво фенстващо дежурно редакторче-гейче?

Има едни С400 в Турция, които много пречат.

сериозно ли? колко самолета свалиха до сега по целия свят от 2007ма година насам? аз се сещам за един... Ан.

Може и да не се сещаш за самолет свален от С400 в Сирия и това е логично, защото никой не смее да ги атакува, но ако имаш възможност да получиш информация, колко самолета приземиха С400 след идването си в Сирия, сигурно ще ти стане лошо.

Сещам се, как САЩ изстреляха 59 ракети томахоук по Сирия. От тях до целта достигнаха 23. 59 - 23 = 36 ракети, които не достигнаха до целта. Пиша в търсачката "С400" и отварям първата статия. Пише, че С400 може да следи едновременно 72 цели и да атакува 36. Мамка му и 36! Не знам, С400 дали е стреляла тогава и дали е виновна за загубата на 36 томахоук. Но съм сигурен, че разузнавателните служби на Турция и на Саудитска Арабия знаят. На следващия ден Турция поиска да купи С400. Саудитска Арабия даде заявката си два-три дена по-късно.

да ти кажа че само за тази година Израелците имат над 9 пъти атаки в Сирия и то повечето около столицата им. И то уж с кирливите Ф16. Последната от която беше 17 септември.

Дори ТАСС не посмя да каже такава лъжа защото го бяха проспали това нападение, въпреки че им съобщиха за него 2 часа предварително. Тези мераци ги имате само путлерастите. Ха сега отвори ТАСС или РИА и ми покажи къде С400 е свалило каквото и да е.

Шогуй ти обясняваше как С400 не може да свали томахавки щото се движат ниско, ама ти вече написа романа.

Правилно си написал "с кирливите Ф16", защото след като една допотопна сирийска С-200 удари един Ф-35 с ято птици, Израел спря да използва Ф-35 в такина мисии. От друга страна отношенията между Русия и Израел в Сирия са много особенни и сложни и ние страничните наблюдатели нямаме никаква информация. Не случайно Нетаняху ходи толкова често на срещи с Путин. Даже отиде и на парада на победата, само и само да измоли нещо от Путин. Мисля, че Нетаняху даже участва и в похода на" Безсмъртният полк" Макар и съюзници в Сирия, отношенията между Русия и Иран също са сложни. Не е случайно, че до сега Иран не е поискал от Русия ПВО защита за своите части. Така, че не винаги това което е на повърхността е истината.

Я посочи къде е тази реч на Шойгу? Томахавката не може да лети по-ниско от 60 метра над повърхността, С400 лови цели и на 15 метра. Що се отнася до Панцир, той лови цели и на 0 метра, тоест, може да стреля и по автомобили.

Главите повече им пречат! Ако бяха се вслушали в изискванията на американците, оръжията нямаше да им пречат!

"... при цялата си огромна и ненадмината мъдрост" - да се смееш ли, да плачеш ли

САЩ продължават с емоционалните си детински реакции и е въпрос на часове турците да им обявят, че следва ускорено да напуснат ВВС-базата в Инджирлик.

Ами турция сега ще получава информация от Русия! Окупаторите от сащ вън от чуждата територия!

Путин изрече такива думи ще има вой до небесата в защита на демокрацията...:))

Нали се изтеглиха от там краварите какво пак се бутат да си защитават интересите на чужда територия???

Явно, САЩ направиха грешка и бързо казаха на Турция, марш от тука бе разбойници. Турция ще си подвие опашката, иначе Тръмп им казва направо, ще ви срина икономиката.

Относно сриването на икономиката: През 2014-та САЩ казаха, че ще сринат икономиката на Русия за три месеца. Руската икономика го премести в другия крачол. Лани казаха, че ще сринат икономиката на Китай. В резултат, търговският им дефицит с Поднебесната се увеличи от 60% на 85%. Не, че сега ще се случи нещо по-различно. Апропо, знаеш ли, защо САЩ заплашват с икономически санкции? Защото вече с военна сила не могат! Между другото, ако сега САЩ не сринат икономиката на Турция, догодина и Европа ще се освободи от американското влияние.

Ама как така - и сащ и Турция са в нато? Нали са съюзници? И с какво право сащ ще затваря пространство на друга държава- това демократично ли е?

със същото право с което руснаците затвориха небетп над Сирия...за врабчета :))) Понял ? И преди да почнеш да дърдориш как били "поканени"......ами кюрдите пък поканили американците. А руснаците кой ги покани - сатрапа Асад , като видя че краят му е близо. Да им имам президентите , управляват си царски - старият Асад 40 год. на престола , после завещал президентството на синчето....сигурно щото народа го избрал , нали ? Нищо че накрая не излизаше от двореца в Дамаск , то не че сега е по-различно де.....

При "сатрапа" и баща му Сирия беше светска държава. А баш демократите отвъд океана финансираха и обучаваха онези, които искаха целият Близък изток да е с чалми и фереджета. Ти явно си за тях?

За добро или лошо (не се наемам да бъда съдник, познавам ситуацията само от лъжливите медии) но Турция си бомбардира кюрдите в Сирия. Това уж затваряне, означава само, че Турция няма да получава информация от САЩ, ще си я събира сама.

Какви права има Турция да създава зона за сигурност на чужда територия? Защо не изгради такава зона на своя земя?

В днешния демократичен свят една държава затвяря въздушното пространство на друга държава за трета държава. И държавата която не си ползва въздушното пространство в днешния справедлив свят се води най-недемократичната и с най-малко ценности!

Кога стана турчин, кога ти почерня г...

Интересно Къде е Грета и всички Нобелисти за Мир !? Защо не протестират !? Тази война ще замърси Земята 100 пъти повече ! Защо не се качи на Яхтата и не акостира в Босфора !? Или наградите се раздават само за круиз до Ню Йорк .!!

Циркът е голям в САЩ. Тръмп влиза в процедура за импийчмънт. Той пък обвини Пелоси в държавна измяна. Разследващите се чудят кого да разследват и за какво

"огромна и ненадмината мъдрост" ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА! бе чак пък толкоз да са измрели циганките дето го хвалят Тръмп... хич не са! живи и здрави са си! Много ми е любопитно как ще смаже турската икономика при положение, че китайците му дишат във врата.

как русия избяга като бит.., когато турците свалиха самолета и то не бяха заплахи, не беше чудо и после какво - едно голямо и страхливо руско нищо позьори и страхливци са руснаците и винаги са били нападат само сто срещу един срещу грузия се дървят, ама срещу америка скимтят само

Затова руснаците в момента се оттеглят от Сирия с подвита опашка, изоставяйки поредния си съюзник - кюрдите, а американците получиха огромна важна стратегическа база на Средиземно море - Тартус. :)))

руснаците гащи нямат на гъза си, ама имат тартюф в сирия срещу хилядата американски бази в целия свят една руска хахахаа голямо предимство, няма що и като го изхвърлят асад какво ще стане с тартюфа им същото, което и с глупашки загубените милиарди във венецуела

Много слаба памет имате!!! Да Ви припомня, След като Турция свали Руския щурмовак, единственото място, от което руснаците избягаха бяха турските курорти. Като следствие от това, Турция отчете между 11 и 20 милиарда долара загуба (според различни източници). За да смекчи ситуацията, на Ердоганчо му се наложи да изтегли заем за да построи за смекта на Турция газопровод, който Русия беше готова да плати сама (Турски поток се плаща от Турция, поне едната тръба). Освен това му се наложи да закупи руско оръжие за 1 милиард долара (поне за сега) и да влезе в пряка конфронтация със САЩ, а всичко това започна с унизително извинително писмо към руснаците..... Това само да Ви припомня, защото явно паметта Ви е къса!

Всичко което сте написали е вярно , но според мен не трябва да се изпуска и едно друго обстоятелство- гениалният ход на Путин да предупреди Ердоган за готвеният военен преврат срещу него.

Много помниш, нема що! Аз пък помня как Ердо оди на килимчето да съ звинява, че грешка станала, че онова не било така, че повече няма да правят тъй, че даже май и компенсация плати...Та викаш избягали руснаците, а?

Нищо няма да напиша, защото момиченцата-модераторки ще го изтрият.

Тръмп му се репчи, а Ердоган пак прави каквото си иска. Нещо не го бръснат за слива бай Дончо.

Блядовете нема да ги бъди

Турците ще продължат и тогава какво ще направят САЩ? Ще се направят, че не ги виждат, с което ще се изложат многократно повече, отколкото като избягаха като бит п..рас.

"их там ниеть"

руснаците и до днес са там и всички се съобразяват с това.

нали се сещаш какво стана с Вганерчетата в такава ситуация...

Да вадиш стара партенка за ново събитие е израз на абсолютно пропагандно безсилие.

да не би да говориш за русия, която избяга като бит педерас, когато турците свалиха самолета и то не бяха заплахи, не беше чудо и после какво - едно оголямо и страхливо руско нищо позьори и страхливци са руснаците и винаги са били нападат само сто срещу един

Ти от коя реалност си бе? Русия е там и до момента, а руски самолети бяха свалени и след това, но летците показаха, че са мъже. Нещо не си припомням сащисаните да са показвали героизъм някъде.

Едва ли Турция ще съобрази с Американците.

Свърши ли ти смяната на магистралата? Таман щях да идвам при тебе.

Война на всяка цена !!! Лошото е, че е почти на нашата граница !

кво ми пишеш в български форум бе турче.

Личи си кой е турче и то ромско !

Става нещо странно... Вие сигурни ли сте в новините, които предавате??? Вече час и нещо си проверявам източниците (основно арабските) и никъде няма информация за турски удари в Сирия!!! Има информация за турски въздушни удари по кюрдски позиции в близост до границата на Сирия и Ирак, но се съобщава за удари по иракска територия, а не по сирийската.... Съобщава се за полети на Турска авиация по протежение на границата между Сирия и Турция, но за удари по Сирийска теретория съобщения няма.....

Между другото има официално изявление от страна на Сирийските кюрди "Reports of airstrike near the syrian-turkish border in Dêrik (al-Malikiya) and Tewil hill are false and misleading, no airstrike was reported in the areas mentioned."

Само че Турция разполага със собствени шпионски сателити. А и без това по този начин сухопътните войски ще са по жестоки и по този начин няма да делат никой пред прицела, включително и американчетата :))

НАТО ...

НАТО си е НАТО, американците са си американци...