САЩ смятат, че Русия разработва нов сателит, който носи ядрено оръжие

Москва наложи вето на резолюция на ООН срещу надпреварата във въоръжаването в космоса

Обратно в новината

Коментари - САЩ смятат, че Русия разработва нов сателит, който носи ядрено оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие какво правихте по програмата “Звездни войни”. Същото. Щом могат и имат потенциал - ще разработват. А такива като нас, които вече нямат нито индустрия, нито човешки потенциал да пуснат поточна линия даже за кибритени клечки просто ще си траят. Ами дано руснаците да успеят да смажат по скоро тази фашизирана държава, наречена Украйна. Защото вие ще продължавате да помпате надрусания клоун Зеленски с оръжия до последния украинец.

САЩ трябва да сменят калкулаторите и извикат кръчмаря за да им излязат сметките иначе всичките им сметки са фалшиви

руската кочина една прахосмукачка не може да направи..ха.ха Това ще стане когато руснак стъпи на Луната..ха.хфа

Ама много ясно, сега и САЩ ще трябва да направят такъв...

по времето на Рейгън една от идеите, разработвана от програмата "Звездни войни", беше използването на атомни бомби в космоса, като източник на енергия за супер лазери които да изпепелят руските спътници... Е, друг е въпросът че СССР разположи в космоса ниско технологични спътници-сенки които с най-обикновени шрапнели трябваше да повредят противниковите спътници, а някои съветски спътници си имаха огнестрелно оръжие за да отразяват подобни атаки.

Тогава превъзходството на Русия в космоса беше тотално.

Спомням си, че по времето на Р. Рейгън съществуваше ссср, не русия. Надпреварата във въоръжаването, подета от този президент, фалира икономиката на СИВ, ссср се разпадна. Толкова за превъзходството.

хангар 18 , не разбрах, това дето си написал, какво общо има с моя коментар. Освен, че тогава наистина беше СССР, а не Русия. Това по инерция. Все пак чети какво пиша. Говоря за превъзходство в космоса, а е надпревара във въоръжаване и фалити. От 1986 СССР има орбирална станция Сюз (а си провери сам да не обяснявам какво е това) и я има 20 години. Съветските космонавти стояха там по над година. А американците си спомням, че не ми се проверява, някъде1997г или там някъде, с тиха гордост обявиха как са счупили рекорда си от 2 седмици престой на орбита. А руската станция имаше включително и минизаводчета за някои производства, ако може така да се каже. А това ако не е превъзходство, то не знам какво е. То и сега руските ракети се скачват с международната станция за 2-3 часа. Ако си тръгнал от София, няма да си стигнал до Бургас, а те са излетели от земята и са на станцията. На американските по-лъскави неща им трябва 1-2 дни. И то че ползват руска система за скачване. Поне до скоро. Сега не знам. Сега САЩ превъзхожда значително по брой спътници. Но не и по качество. За инфо, скоро излезе новина, че вече разполагат с плазмен двигател. Ако си в час, ще знаеш какво значи това. Да видим дали е истина, но ако е, това ще е наистина невероятно постижение. А що се отнася до фалита на СССР, виждам, че си фен на попверсията за великата надпревара и как СССР не издържа и фалира. А то си беше чисто финансова измама, която СССР бодро проспа. Това е съвсем друго. Ако искаш все пак те интересува, може да почнеш от Бретънуудското споразумение и минеш през 1970, когато Кейнсианството фалира, а заедно с него фалира и САЩ. Повече от 10 години преди СССР да фалира. Търси, ще се ориентираш.

Не надпреварта във въоръжаването, нито Роналд Рейгън събориха комунистическата система и СССР бре мушморок. Това което я събори бяха хората, които не желаеха да продължават да живеят в тотално сбъркана икономически идеология. От тогава няма и помен от бленуваната капиталистическа система която съществуваше в САЩ и тогавашното ЕС - капиталистическа система на средния човек и средния бизнес като основна движеща сила на икономиката и потреблението. Днес имаш нищо повече от извратеняци капиталистически глобалисти съществуващи с парите на другите - нищо повече от паразити. При разпада на соц-комунистическата система и СССР държавите от Запада, държавите на Капитализма имаха дългове от порядъка 10-20% от БВП. Днес Г-7 сумарно имат повече от 100% дълг към БВП, само САЩ е с 130% дълг към БВП, да не споменавам колко имат Япония, Италия, Франция, Великобритания и колко бързо Германия трупа днес дълг.

Хората си живуркаха, на повечето дори им харесваше. Просто деньгите свършиха и развития социализъм свърши. После нямаше какво да се яде.

Щом "честните" кравари го казват, значи те вече са го направили.

Дано е вярно!

То щото не може някоя ракетка да думне в космоса! Каква е разликата със спътник?

Има разлика. САЩ разполагат с ПРО, единствената страна са, която има ПРО на кораби, т.е. може да се намира навсякъде по земното кълбо и да спре безаналогова ракета, идваща от Южния полюс. От което следва, че има вероятност ракетата да бъде свалена. А сателитът в Космоса си лети на геостационарна орбита, близо до целта и за секунда може да бъде задействан. Това са общо взето разликите.

хипер ракети, което прави това ПРО и цялата им плаваща флотилия безполезна и лесно потопима. Ама ти тай си вярвай още че американците имат най великата армия....

Сателит на Геостационарна Орбита не лети бре. Т.е. не лети около Земята а е позициониран Стационарно спрямо земното кълбо. Друг е въпроса, че сателита лети заедно със Земята в Слънчевата Система /по еклиптика/, лети и в Галактиката ни заедно със Слънчевата Система, лети и във Вселената заедно с Галактиката ни.

След като е над повърхността на Земята, какъв глагол е най-лесно да се използва?

тече тих опит за преврат, който има за цел да предотврати и/или отмени предстоящите избори. Разглежда се различни варианти, като единият от тях е да дадат на изкуфелия дъртак в Белият дом извънредни права подобни на онези с КОВИД лъжата, която разиграха. Другият вариант., който се обсъжда е да вкарат Тръмп в затвора.

горният пост. Извънредните права ще бъдат по повод КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ. В момента правят опити да ни прожектират следващата НАЙ-ГОЛЯМА ЛЪЖА (след КОВИД, 11 Септември) - климатичните промени и зелен преход!

САЩ смятаха и че Ирак имат оръжие за масово поразяване... както и че Сирия разработва химическо оръжие... Толкова за смятането на САЩ А и само да напомня, че основната доктрина на САЩ твърди, че Русия е държава пред разпад с корумпирани, пияни "началници"

Е кое не е така? Доктрината им е напълно вярна, единствено са пропуснали, че освен пияни началници и подопечените орки са алкохолета....

ами, всичко НЕ е така, ама карай... То, с гледане само на БТВ и НОВА, няма от къде да знаеш, как е. Но явно това те устройва, предвид умственият и капацитет или по-точно явната му липса!

Краварите и евро-пуделите им такава истерия ги тресе, че не знаят къде се намират... Не е за пръв път, същото е било през 50-те и 60-те години на миналия век. Сегашното положение обаче само показва, колко са уплашени, но в крайна сметка, този пореден кръстоносен поход срещу Русия, те го инициираха и сега ще си сърбат попарата...

SirBob

"През февруари няколко големи американски медии съобщиха за констатации относно опитите на Русия да разработи противоспътниково ядрено оръжие, базирано в космоса, което би могло да представлява заплаха за националната и международната сигурност. Резолюцията също така потвърждава задължението на всички държави, които са страни по нея, да спазват изцяло Договора за космическото пространство, "включително да не извеждат в орбита около Земята обекти, носещи ядрени оръжия или други видове оръжия за масово унищожение, да не инсталират такива оръжия на небесни тела и да не разполагат такива оръжия в космическото пространство по какъвто и да е друг начин". Хехе, много интересно. Значи може янките охотно да карат Мъск да предоставя сателитни данни на ВСУ, но не може руснаците да разполагат военни сателити в Космоса. Това е поредният пример за англосаксонско лицемерие и позоваване на международните правила, само когато тези правила са в "наша" полза.

Опитват се да обяснят на ватниците да не качват ядрени бомби в космоса, щото с техните "технологии" не се знае знае ли се

Воя май не звучи баш така .... ама ай квото кажеш :)

SirBob

Казано от "капацитет" като теб, направо си е комплимент :)))))))

И тебе ли като мене та ибът Алабамските негри ?

Ти си МНОГО простият, което е направо очеВАДНО!

Какво точно ще се случи, ако се детонира ядрено оръжие в космоса, където няма как да има ударна вълна?

Всички спътници ще дадат фира. А САЩ и НАТО се крепят на спътниците. Всичките им високоточни оръжия са със спътниково управление. Няма ли ги, връщат се мноооого назад. За това са воплите. Русия разполага с такова оръжие. НО дали се изстрелва или се разполага в космоса, не се знае. Ингилизите не случайно постоянно го играят миротворците и са за забрана на ядрените оръжия. Причината е, че те имат огромно превъзходство над Русия в конвенционалните оръжия. Тях ги възпира само страха от руски ядрен отговор. За това постоянно са загрижени за човечеството. Идеята им е, да се ликвидират ядрените оръжия в света, след което Русия да стане плячка. Другият номер дето въртят е, да напаляват с Русия паритетно ядрените заряди. Ама да не се отчитат тези на Великобритания и Франция. Това вече е висш Ум.

Всички високоточни западни оръжия имат комбинирано насочване - джи пи ес и инерциална(класическа) навигационна система. Опорката пада.

Ами красивата истина, странно малко се получава. Може би има някакъв съвсем нов клас оръжия които да са само инерционни. Или май ще се разработят някога. Практически всичко използваемо в момента включва използване на джипиес,. Дори само в началният момент, за да се позиционира.. Да, може в друг момент по трасето да се движи самостоятелно без външни корекции. Ама като го няма първия момент, няма да го има и втория момент. Сега разчетите са, че ракетата си лети по всички екстри. Но започват да я заглушават и се включва автономно. Така върви сценария. Не се разчита в точката на изстрелване да се заглушава. Ако е така, то фронта е близо и други оръжия се ползват. Ако има измислени някакви напълно автономни системи, може да ни открехнеш и ние да научим нещо от теб. Освен глупостите ти дето генерира злощастното ти Его. Знаеш ли, несъразмерното Егото без покритие, че и с покритие е голямо проклятие.

Да провериш дали все пак не е правено ?

Електроника наоколо ще се изпържи.

Ядреното оръжие създава и ... ЕЛЕКТРОМАГНИТЕН ИМПУЛС ... и паф няма сателити ... ватниците са добре техните са аналогови и ще пребъдат :)

ще бъде унищоажването на спътниците, което ще направи прехвалените амерриканска и говНАТОвски армии напълно слепи! Това което кара американците да се насиарт е, че ако пуснеш от космоса ядрена бомба, напрактика нямат средство с което тя да бъде прехванато.

"Гравитация" ? Ей това ще стане !

По-голяма тъпотия рядко може да се чуе !

за такова унищожаване на спътници не е необходимо да се станционира оръжие в космоса. Но пищенето е яростно, защо ли. Защото не им е минал номера ли, нали има подписано такова споразумение.

путю става само за терорист

SS-Nebel

Затова аре да ги избомбим първи! ФАЩ са измет!

Фейк ... ватите москвич не могат да сглобят, камо ли тва !

коли не могат да правят, но за сметка на това за майстори на оръжията.Ясно се видя през последните 2,5 години, кое конвенционално въоръжение е по надежно. А относно балестичните, американците седят тихичко в ъгъла и плачат.

Не може да бъде. Тези нямат чипове и са с външни тоалетни. Как ще разработят технология, която е по добра от великите САЩ?

Всички разузнавателни сателити висят над Украйна. Вова даже много ги търпя !

България разрабтовяа нов вид щайги за вносни краставици, алармират в съвета за сигурност.

Е и?Те зпадните маймуни какво си мислят че някой ще ги търпи вечно?

да го направят този взрив,че да починат децата от този интернет,пък и да свършва тази война

Ама 99% от интернет трафика минава по наземни и подводни кабели.

и кабелите тогава да се изпокъсат

Колумб откри Америка през 1492 година, а Путин ще я закрие.

направен с чипове от перални

САЩвойна и я получиха. Внушаваха на целия свят, че руснаците са бедни, без тоалетни и перални и не могат нищо, когато обратното Русия е богата високотехнологична държава и разказва играта на НАТО.

напрегната ситуация, всякакви договори и договорчета от миналия век ще бъдат неглижирани. светът е пред нов ред и ново преразпределение. Това че САЩ и съюзниците не искат да пуснат кокала е обяснимо но ще се наложи. Всеки се стреми към надмощие. Не само Русия. САЩ също имат сериозни разработки не отговарящи на договорите

принудена... Ония помияри са я наобиколили като гладни чакали отвсякъде. И си мислят, че като са много и като джафкат силно - следователно са силни... Санкции, манкции и накрая дедовия за тях!

Дедовия е за нас, Китай и Русия са големи държави и се оправят и при санкции.

и камик да засилиш надолу, стига да вземеш мерки да не се разпадне (примерно, малко термо-щит), ще е ег@ти оръжието където падне - атом ти не требе!

Камикът ще си изгори кротко в атмосферата.

камик да /метафора/, но гюле от няква термо устойчива сплав примерно ......

Волфрам. Ако се детонира една "касетъчна бомба" с 500 кила топчета насочена над някой голям град ще сътвори невероятна скотобойна на земята.

Шок, ужас, страхова невроза, паник атака - САЩ са типичен клиничен случай на редуващи де психични отклонения. Не добавям деменцията - тя е индивидуално възрастово изменение, а като „държава“ те са още в детска възраст.

Ту са в мания, че са най-могъщите, ту са в депресия, че сега си ивало мимито...

А бе, има ли още кръв и ,,мръвка,, срещу Русия? Интернационална мангалска Покрайна е 'изправена' срещу мужиците. Кога започват да забират и уйкраинките за фронта?

В качестве источника энергии использовался радионуклидный термоэлектрический генератор РИТЭГ 238-6,5/3 АВР002Р на основе диоксида плутония-238. АЭ ЭБЕТЕ се ф краварчетаТа

Ами орбиталните станции , които разработиха и СССР и САЩ да не би да са къща за гости ?

И Солют, и Скайлаб

Значи краварите легално разполагат военни бази и всякакви оръжия до задника на Русия , а мужиците не могат и не трябва да разполагат ,,ответни въоръжения,, на орбита в Космоса?! Брей..! Ти да видиш како Пенке!

Договор от 67-ма,брей руцки пидор!

Договора от 67-а казва да не се разполага ядрено и термоядрено оръжие в Космоса. Но договора от 67-а не забранява разполагането на ядрен или термоядрен източник на енергия генериращ мощен Електромагнитен Импулс който да изпържи на Янко, Британко и Натованко сателитите които армиите на НАТО ползват ежедневно, ежеминутно, ежесекундно. А, да и САЩ, Великобритания и целокупната Натовска Евро-Атлантическа Военна Кочина на 90% разчита на сателитните комуникации за да води войни, СВО-та, Майдан-Преврати и всякакви други извратении. Нямат ли сателитни комуникации нито Томахоците им могат да уцелят, нито Ф-ките им, особено Ф-35, Ф-22, В-2 ... са нищо повече от летящи щайги. Остават само големите междуконтинентални балистични ракети с Инерциални Навигационни Системи които не могат да уцелят с точност до 10 метра, ама за какъв чеп и е на такава ракета натъпкана с мегатонове ядрен заряд такава точност?

И кака Пенка/баба/ се обади.

Договора беше за 50 години и свърши в 2017.

Руснаците са умни хора и винаги нещо изобретяват ! Бяха първи в Космоса , бяха първи с подводница и така нататък !

Тук не въпрос за Първенство, а за ОЦЕЛЯВАНЕ!

Първи за 100 години на три пъти им спасяваха засраните жопи да не изпукат от глад!

Само че след това в 2014 искаха да им наложат глад, като им вземат валутата, защото не им е изгодно като Северна страна да си произвеждат храна. И стана точно обратното - от вносител се превърнаха в голям износител на храни. Та сега им забраняват чипове и техника... И изглежда нищо не е липсва вече. Изобщо, запада превърна във въпрос на живот и смърт технологията. Но забравиха че руските племена и градове държави са се обединили в една страна именно заради шведската война и войната с Наполеон.

Русия смята,че САЩ на всеки техен спътник имат ядрено оръжие. Криви сметки на геополитическия кръчмар чичо Сам и слаб математик.

А нямат ли?!@?

Алоо Дриснята, що манипулирате бе .... искането на Краварите е да се забрани само ядреното оръжие в космоса, а руснаците искаха забрана на всички оръжия в космоса, с което САЩисаните не се съгласиха ... познайте защо не искат забрана на всички оръжия в космоса ... щото имат вече там.

Е, и? Могат правят. В един ден ще думнат бомбичката, после ще излетят ракетите и от ФАЩ няма да остане дори и спомен.

То и от тебе нищо няма да остане при ядрена война.

САЩ смятаха, че Садам има ОМП…айде стига сте ни занимавали с милитаристичните брътвежи на световния длъжник и крадец.