Коментари - САЩ се подготвят за военни действия във Венецуела, Лавров предупреди Помпейо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нефт гази - гладен ходи! Що е то?! Индианец - комунист

Навсякаде в света където има Нефт-Сащ са там с военни интервенции ! Що е то?

Праваи впечатление, че навсякъде по света - от Южна Америка през Африка, Европа и Азия на комунистите винаги ама винаги някой друг им е виновен - евреи, американци, марсианци, абе все някой друг е виновен само не и те! Навсякъде където има комунизъм има глад и смърт обаче те никога не са виновни!

При коминистическия диктатор Мадуро, Венецуела се превръща в руска военна база, само преди месец там кацнаха 2 руски самальота с 200 военни, Русия прилапа богатата на петрол Сирия, сега иска да прилапа и богатата на пдтрол Венецуела, а Америка иска да изгони тези руски паршивци от задния си двор, затова ще събори Мадуро, ако трябва и със сила.

драскат глупости тук разни путиноиди. кой ви брои за хора и вас и вашия путин. а, русия е треторазрядна, бавно развиваща се изостанала държава, на която никой не обръща особено внимание. бензоколонка.

*Понеже сме в НАТО заедно и ако САЩ поиска подкрепа на основание чл. 5, ние трябва да им помогнем във война, не е ли редно САЩ да ни питат нас преди да ходят да са бият с лошите? Обратно - ако не трябва, ние защо не обявим война на китай примерно и не викнем сащ да ни защитават по чл. 5. Въобще каква е тази тотална глупост наречена НАТО??&

Мръсни лешояди сте вие САЩ. Където усетите нещо във вътрешните проблеми на някаква държава, вие незабавно подклаждате огъня и се набутвате там където не ви е мястото.

да вземе пример от Мадуро!Тия които точат лиги да го снемат от власт да бъдат смачкани от силите на властта!С други думи да действа по комунистически и да зарадва подръжниците на Мадуро у нас ! А кои са те - тия у леву и Фърчилков!

ПОМПАЙО! СЕДНЕТЕ СИ НА ЧЕТИРИТЕ БУКВИ,ЧЕ ДОДЕЯХТЕ АДСКИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ! ПО-НАГЛИ КОПЕ.ЛЕТА НАДАЛИ СА ЖИВЕЛИ ПО ЗЕМЯТА ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НАСАМ! ДОБРАТА НОВИНА Е,ЧЕ И НА ГОСПОД МУ ПИСНА ОТ ВАС И СКОРО МИСЛИ ДА ВИ ПОСЕТИ! ПОД ФОРМАТА НА АПОКАЛИПСИС!

относно решението на Господ - по факс, имейл, или телефонно обаждане от Него? Или Кире патриархчето е получил информацията директно и ти я сведе до знание на Савушкина 55?

на този кратун пишещ простотии с големи букви

Значи според Помпейо ако в Киев има бунт срещу властта , Русия има пълното право да се намеси с войски.

Справка - Крим и Източна Украйна.

Ми тя Русия се намеси в Украйна. Завзе Крим и източна Украйна.Американците са гадини но поне не завземат територии.

Империята на злото - САЩ,отново искат да заграбят нефта на Венецуела! Готови са на всдичко, дори и да нападнат суверенната държава! Докато САЩ съществува, мир на Земята няма да има!

А империята на доброто - Русия, е във Венецуела с единствена цел благоденствието на венецуелския народ. И дума не може да става за петрола ѝ или за военни бази. И ето - благотворното руско присъствие дава плодове - минималната работна заплата във Венецуела се увеличи двойно - от 4 долара на цели 8 долара месечно!

РАЗБИРА СЕ-ТЕ СА ТАМ ПО ПОКАНА НА ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО! КАКТО БЕШЕ И В СИРИЯ! А КРАВАРИТЕ СА НАТРАПНИЦИ И ПРЕВРАТАДЖИИ!

Кажи нещо за договора с Роснефт и военните бази.

Лавров е предупредил, че ако САЩ правят каквото си искат във Венецуела, Русия ще запорира всички банкови сметки на американци в СберБанк и ще забрани на американците да си пращат децата да учат в Московския държавен университет. Американците били шокирани.

Се е готвил да бяга в Куба Армията го е напуснала Ама нито дума за това в тоз парцсл

поинтересуваите се за партията на опозиционния лидер във венецуела

Хората ще страдат и ше се избиват. Накрая империите ще се разберат. Венецуяла за нас, а Крим, Домбас и Луганск за вас. И така докато има империи, армии, нефт, газ, стомана, алуминисй, мощни оръжия... Знаем кой доставя мощни оръжия, кой подклажда войни, и кой печели от всичко това?

Втората световна война отдавна отмина и втора Ялта не се предвижда. Много ви се ще на вас, руснаците, пак да поробите половин Европа, обаче няма да я бъде.

Значи един човек, Густаво Гонсалес Лопес, който и да е той, застава "начело", но "местонахождението му е неизвестно". Ако беше "начело", не е ли нормално да го търсим в челото на колоната и на трибуните на митингите !? :D :D

Хайде Краварите и вВтенките започвайте патакламата, че ни омръзна да ви гледаме сеира.

Ами нали краварите са ги задействали размириците как няма да са готови като баламите им свършат работата да нахлуят и да заграбят каквото искат както правят навсякъде където си налагат непоисканата ''демокрация''...

Помпи, който не слуша Лавров, ще слуша Шойгу!

Леле, че се уплаших! Ау, колко сте страшни!

Stan Stan

Руснаците не са страшни. Но са сериозни ! :)

Означава, че руските скотове ще бъдат изхвърлени от Венецуела и до 10 години страната отново ще е богата и просперираща, както става с всички, освободени от САЩ - Западна Европа, Южна Корея, Япония след Втората световна война. За разлика от „освободените“ от Русия държави, където хората са поробени и тънат в мизерия - Куба, Северна Корея, Венецуела в момента. Както беше и България, докато се гърчеше под руския ботуш. Това е положението.

буахахаха особено богатите и тънеши в демокрация Либия Ирак Афганистна където краварските оскотели мафиози затънаха в лайната до гуша.А друите държави дето си цитирал не искат нищо общо в корумпинаият режим в САЩ.

Батенце запознай се с Историята на Венецуала, никой нищо не освобождава, просто сащианците искат да си върнат това, което Чавес им отне. Уго Чавес идва на власт буквално заради гладни бунтове, национализира петролната индустрия, която беше в ръцета на американците и започва социални програми за образование, здравеопазване и т.н. Разбира се още тогава ЦРУ пробва преврат, но тогава буквално народа на Венецуела излезе на улицата да защити президента си, който беше забележи отвлечен и подготвен за екзекуция, обаче го върнаха, понеже нямаше как да удържат масите.

Не до 10, а до 2 години, защото страната има много петрол.

И с компетентно управление на икономиката може много бързо да излезе от батака.

Пък аз си спомням една друга страна - Китай. Дето не се нави да и правят майданчета, нарита едно хубаво протестърите на Тянанмън и сега задминава САЩ. Спомням си и други страни, дето бяха като Венецуела - Русия, Украйна, България и САЩ така хубаво ги "оправиха", че още не могат да се оправят.

Майк ли се е обадил на Сергей или Сергей се е обадил на Майк?

Помпео на Лавров се обадил. Искал разрешение за интервенция, но не получил.

Гответе се за служба, като треторазряден турски аскер, по заповед на САЩ..., щото ние ресурси нямаме и за САЩ сме НУЛА!

по време на социализъма толкова хора не бягат от България, колкото сега - по време на демокрацията ! Факт !

По времето на социализъма и обгатихте с три реда подлива тел и се стреляше без предупреждение!

Няма по голямо робство от Демокрацията.Сега имаш право да се гръмнеш сам,когато са ти свалили гащите.Демокрация...

Всяка една страна рижеща си за своята неприкосновеност го прави това ама такива като вас май не са чули че имаше много законови начини да излезнеш като искаш от България и хора които го искаха го направиха, защото екскурзиите ги имаше и никой не ви пречеше ама защо да не плямпате глупостите си.

Напълно верен факт. Като този , че хората , отиващи на работа сутрин с метрото , са по-вече от бягствата от затвора. Върпроса е , кое е по-добре - да бягаш през минно поле пред откосите на картечницата , или като гражданин на Европейския съюз като не ти харесва тук , да можеш да отидеш навсякъде по-света.

Ма, моля ви - не така ! това е фалшива новина ! кога САщ са нападали когото и да било !?!? американците са мирен и разбран народ, не се мешат никъде по света !! какви са тия измислици, ааа, ма ха !!!

Къв САЩ, направо НАТО да пратят. После като дойде време за чл. 5 се очаква всички да се подредим с гърди мъжки да ги пазим. Нещастна фашистка държава е САЩ.

Какво значи мирно предаване на властта? Този Гуайдо от кого е избран? Че той на избори даже в собственият си регион бил на второ място. Ааа разбрах, избран е от САЩ. И това било "демокрация" (народно управление).

Гуайдо е шеф на народното им събрания и е избран за ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕН до провеждането на легитимни избори! ПОНЯЛ?

АБЕ тоя Гайда или Гуйайди е самопровъзгласен за предизенд не от народа, а от корумпираният мафиотски режим в дървеното гето ФАЩ.Така че законната власт във Венецуела има пълното право да го обеси публично в центъра на столицата показно.

Че кой го избра за временен президент? А за шеф на събранието им си го избраха депутатите. И там като и при нас това не е изборна длъжност. Назначават го. Така, че никой за нищо не го е избирал. Тъй, че да, за идиот те мисля.

НАРОДНОТО ИМ СЪБРАНИЕ ГО Е ИЗБРАЛО! КАКТО Е ПО ТЯХНАТА КОНСТИТУЦИЯ.

1. Парламентът им е с изтекъл срок и отказва да прекрати правомощията си. 2. Парламентът не е избрал Гуаидо, а той се самообяви за такъв. 3. По конституцията им, той трябваше до 50 дни след като се самообяви да проведе избори за президент. Но той дори и не намеква за това, а срокът отдавна изтече.

ако решим да се откажем от НАТО и решим да водим самостоятелна политика ще ядем дървото от САЩ! НА БАТКО ДЕМОКРАЦИЯТА!!! ЩОМ НЕ СИ ПОДЧИНЕН НА САЩ И НЕ МУ ДАРЯВАШ РЕСУРСИТЕ СИ ЗНАЧИ СИ ЛОШ И НЕДЕМОКРАТИЧЕН! А АКО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАШ МОЩЕ ДА ТИ ИЗСИПЯТ Я НАПАЛМ, Я ОБЕДНЕН УРАН И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ!

Ти сега ли разбра? Но както се казва-късно е пиле за китка... Вече си нарязахме ракетите, сташните някога Миг-23, пилотите им се разбягаха, танковете си раздадохме... Армията планомерно се унищожи, оная де, която вършеше работа. Се га първото условие е да знаят английски! Що за идиотщина? Самостоятелната външна политика означава силна икономика, собствени автомобили, автобуси, авиокомпании! Кой ще ти го позволи? Нали затова спряха Белене! По тая територия да няма евтини енергоресурси-сакън да не развие нещо! Тая територия според натовските мекерета трябва да е форпост срещу Русия и тука да се водят военни действия! Негласно това го виждат и младежите, които продължават да бягат както преди 30 години, въпреки "Успялата демокрация"! Та обезбългаряването на тези земи си върви планомерно...

Лавров е нагъл. Венецуелците сами да решели проблемите си, ама там има руслямски и кубински войски.

Що сте се закъхарили за държава оттатък океана??? Ти да видиш, от България никой не бяга...хахахах.. само дето намаляваме убийствено. Но няма проблеми, ще вкарат рязцани умници като теб, само Чичи Сам ка каже....

остане съвсем сам начело на властта, е може би само с жена си.Всички го напускат и най-приближените му.Следващият му ход са кубинците или "вагнер", но и това няма да му помогне.

Аз пък съм за да влязат във Венецуела и да поступат руснаци, кубинци и там квото са другите. Какво могат да им сторят другите, санкции ли ще наложат. Та робите едвам свързват двата края ...

След САЩ и двата края няма да свързват. Справка: Египет, Сирия, Ирак, Украина...

АБЕ ТЪПАКО, имаш ли идея колко струва бензина във Венецуела????

ще ступат те. като във виетнам...

Хайдеее, САЩ са напълнили бомбите с демокрация и са готови да ги посеят над Венецуела.

драскачът, сътворил тази ужасяваща боза, пиян ли е бил или да? Че нещо не намирам потвърждение на "новината" нито в западната, нито в руската преса?

Тръмп трябва да нареди и военен десант в България и да ни освободи от слугите на червената мафия бойко мутрата,курнели приватизаторката на костов и терориста ахмет доган ...казах

САЩ е терорист.

По твоята логика и народа на Венецуела е терорист защото иска да живее добре.

ТОВА Е ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА........ Разликата е САМО в детайлите : И така не САЩ а ОПОЗИЦИЯТА в страната се подготвят за военни действия....... Лавров не е предупреждавал никой, а Помпео е разговарял с Лавров за МИРНО УРЕЖДАНЕ НА КРИЗАТА..... Лавров категорично е отказал......

Ами като не са САЩ, а опозицията, Помпео защо се намесва?

отрепки,дано Йелоустоун се отвори,пък го санкционирате!

Айде чакаме да видим..какви ще са Ви военните действия....без да водите война не можете....долна нация.

Такива са си руснаците без война не могат. Вече пратиха там ерористи и убийци и ето какъв е ефекта. Почнаха, като на Майдана, да избиват хората по площадите

нещо тотално си се объркАл. какво пушиш?

Хммм. все съм си мислел че Третата Световн война пак ще пламне в Европа...а то било в Южна Америка.

Май отдавна спряхме да си задаваме най-логичният въпрос: В качеството си на какви САЩ предприемат военна операция във Венецуела...Преди беше Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Виетнам, Сърбия, Северен Кипър, Косово...то списъкът е дълъг, има го в нета...над 100 държави са разсипали. Нали всяка държава е суверенна ? Ако някой така реши да им оправя щатите, дали ще може да нахлуе и той там, с благородната цел ? Защо "демократичният" свят търпи подобна варварщина ? Къде е ООН-то, тая световна мафия, за която наскоро се потресох какви ги върши из Косово и из света, а уж "обединява" нациите ? Изобщо що се спекулира с понятия като "демокрация" и нейното насилствено "внасяне", "изнасяне" ? Кой е критерият, че т.нар. американска "демокрация" е най-най-най-голямата демокрация в света ? Що не пробват да я внесат в приятелска САрабия, където има отчаяна нужда от цивилизация и третирането на жената не като мебел...? Кой ли ще знае отговорите на всичките тези въпроси без отговор ?

След 2та св война сащ стават много силни защото европа гори , преди войната сащ има дългове към европа 4 млрд долара което за онова време е колосална сума, след войната европа дължи на сащ приблизително такава сума , войната свършва де-факто с приемането на Бретън-удската система с което правят долара доминираща световна валута , от тогава до днес с помоща на долара и "бухалката" рекетират държави и налагат своята воля. И това е държава на 250г , като преди нея е имало империи по големи и по мощни доминиращи векове, примерно Испания.

и сега има. Китай. А и Русия още мърда.

путкин знае, че падне ли мадурко неговите дни са преброени и няма да оцелее до 2020.

Те и на коча мадурите се клатят ама не падат.

Не ставаш, налъмите ти са по умни от червивата ти глава!

като гледам новините ...маи в Париж народа яде повече бои отколкото във Венецуела :))) Само че там е ДЕМОКРАТИЧНО

В ПАриж полицията бие демократично..... хем те бие хем пее Марсилезата.

Жалки фалирали американци - искат да крадат петрол за да оцелеят!!!

те си имат петрол. има други причини.

злато, уран

РАзбрал си ти...венецуелския петрол е най-евтин....т.е. печалбата е най-голяма...

За сега се справят...военна сделка с най-голямата "демокрация" в Близкия ИЗток САрабия за 300млрд....сега ще докопат евтиния петрол от Венецуела...

Aaa i da ne zabravish da si vzemesh kuponite.

и петрола са проклятието на планетата ни .

И тук мръсните американски империалисти ще ги бият както в Афганистан и Сирия. Народа на Венецуела ще се бори да остане свободен а не окупиран от краварите.

Обясни ми тогава, защо улиците на всички градове са пълни с хора искащи да свалят Мадуро? Това е народа на Венецуела, а не комундетата, окопали се във властта!

Това па от къде го измисли?

гледал е анимациите на CNN

Истината изисква да упоменем някои факти , за да стане ясно все пак какйво точно се случва : Международният Банков картел ( със седалище САЩ ) , буквално ОГРАБИ Венецуела с повече от 7 милиарда долара ! На фона на този грабеж , подаянието под формата на така наречената " хуманитарна помощ" си е чист ЦИНИЗЪМ !!! Независимо от грабежа , към днешна дата , покупателната способност на редовия Венецуелски гражданин , е чувствително ПО-висока в сравнение с покупателната способност на населението в Укарайна ! Само за протокола ще напомним , че от 5 години в Украйна има чист Хамерикански Демократизъм , какъвто сега янките се опитват да наложат и в Латиноамериканската Държава ...

Ми,нормално. Където мине американският ботуш, трева не никне и е лунен пейзаж с хора-призраци.

СССР "изнесе" революция в Куба и от тогава военната база "Гуантанамо" е единствената американска база на острова. У̀го Рафаел Ча̀вес Фрѝас разкара от Венецуела американските петролни тръстове и затова ... умря от "рак". Сега Помпео ще се опита да повтори като фарс операцията проведена от ЦРУ в "Залива на прасетата" в Куба. Като бивш шеф на ЦРУ, милият не е разбрал какви са поуките за САЩ, а само ДЖОРДЖ ФИТЦДЖЕДРАЛД КЕНЕДИ стана изкупителна жертва. /Кубинската национална телевизия разпространи прощалното писмо на Фидел Кастро към всички хора по света. В него той призовава хората да се включат в борбата срещу монополизирането на световното богатство от малка група хора./, намиращо се в интернет.

За да не се чудите, защо опозицията на Мадуро не иска избори, ще ви напомня, кое е най-голямото постижение на Чавизма. Той даде самочувствие на преобладаващото мнозинство от хората във Венецуела. Чавес с гордост казваше "Аз съм местизо! И се гордея с това!" Местизо, както презрително наричат белите метисите, хората със смесена кръв, ще подкрепят Мадуро на изборите. Това е ясно на всички. Сега погледнете снимките на Гуаидо и привържениците му - да виждате някой метис? Няма и да видите. Ако погледнете привържениците на Мадуро в Парламента - има само 2-3 бели. Апартейдът във Венецуела е тема табу за "демократичните" медии. Но това разделение все още го има. За това и снимките и видеозаписите на протестиращите срещу Мадуро са само от кварталите на по-богатите бели в Каракас.

Значи пак двойните стандарти на западната демокрация. Нали вече да си бял е лошо, расистко и не знам си още какво. Навсякъде вече по реклами, грифове все черни и арабели, все едно това е коренното население на Европа. Не смееш вече да си бял, по дефолт си расист. А, в случая друго излиза, че е правилно... Ама, когато им отърва презират метиси и хората със смесена кръв и разчитат на бялата раса, която иначе ненавиждат по либерастки . Аман от тия сбъркани либерастки кратуни, само за лудницата са !

Добре че са американците, за да спират отвратителните руснаци. Нас ни освободиха от руско робство, но чета коментари, макар и малко, на хора които подкрепят тези руски кърлежи. Да си на страната на поробителя си е странно и неприятно.

Два монаха вървели и стигнали една река. На реката стояла една жена, но водите били буйни и нямало как да прекоси. Единия монах, без да продума я взел на ръце и преминал с нея на отсрещния бряг. Другия ги последвал. По пътя втория монах станал затворен в себе си и спрял да говори. По едно време питал първия - ти, защо?!? Ние имаме обет да не мислим и желаем жена, а ти ... ти я пренесе на ръце бе, човече?!? Другия му отговорил - виж какво, аз я докоснах само когато я взех и я пренесох на отсрещния бряг. Това е едно добро дело, което ние сме научени да правим. А ти ... тебе те е докоснала за цял живот! Та и с вас така - Уважаеми/а е оборотное. Руснаците са били в подем, съградили са СССР, подема е свършил и са си заминали! Но вие ... ВИЕ си оставате роб/робиня! Просто ви трябва нов господар, и докато не го намерите, плюете по стария. Не се притеснявайте, не сте само вие! Много хора мислят така! Хайде със здраве!

Чудя се, защо се опитваш да го убеждаваш в нещо, което няма как да разбере. Не му е дадено. Такива като него през март 1941 г. са посрещали немските войски с цветя, хляб и сол, а през септември 1944 г. пак с цветя, хляб и сол възторжено са векали Ура при влизането на Съветската армия.

100 +

Ако пионката Гуайдо и неговите бели националисти заграбят властта, това ще е 68-мото американско сваляне на законно избрано правителство, по-голямата част от които демократични. Ще последва бърза приватизация на комуналните услуги и минералните богатства на Венецуела, и заграбване на нейния петрол, както подметна Джон Болтън.

Цяла Южна Америка е в тежко финансово състояние с изключение на Чили и Уругвай. Мизерията е повсеместна, нарковойни, убийства. Мексико е на същия хал. Африка е в мизерна ситуация, там китайците се опитват да се наместят, но им е бая трудно! Изобщо двата що-годе нормални континента за нормален живот остават Европа и Северна Америка. Азия е пренаселена като цяло с убийствена конкуренция във всяко едно отношение. Австралия е хубава държава, но по-голямата площ на континента е неизползваема заради климата.

и са бесни, че е спрян интернетът, в който киснат основно опозиционерите.