САЩ прекъсват санкциите срещу Сирия, за да позволят изпращането на помощ след труса

Американското министерство на финансите реши разрешението да е само за шест месеца

Обратно в новината

Коментари - САЩ прекъсват санкциите срещу Сирия, за да позволят изпращането на помощ след труса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко са мили в кравария

Световния джандарм, империята на злото, 4тия райх , прибра палката

Ако някой постоянно ви хули, прави ви кални номера, съюзява се с други които ви мразят но когато изпадне в беда тича при вас а не при съюзниците си вие как бихте постъпили?. Въпроса е към онези мрънкалници дето дрънкат за лицемерие, за двойни стандарти. Вие уважаеми, точно вие ще се присмеете и пръсти си няма да мръднете.

Няма угодия за чебурашките

Погледни си плюсччето и ще дойдем и за теб, един фашист няма да оставим този път

а дали ще спрат кражбата на петрол? или май не

"Добри" хора! Сега остана да спрат с износа на "демокрация"!

Какво им дава право на тия да налагат санкции на суверенна държава?!

Интересно що за ''човеци'' са и тези които изпълняват някакви санкции наложени от сащ на Сирия сякша и сащ тях ги командва.. САЩ да си налага собствените санкции, но се питам другите акъл нямат ли та да ги отсвирят най накрая..

Нали разбираш, че другите сме и ние?

по точно другите к.у.р.ви на повикване сме ние

Ама, чакайте малко! Нали вчера некъв тук ни обясняваше, че санкциите не пречели на хуманитарните помощи? Тоя същият (рътахръта от преди няколко години) какво ще ни обясни сега?

САЩ въвеждат санкции само когато техния финансов интерес е накърнен!Всичко друго което разказват са лакърдии за идиоти! Самият факт, че десетилетия купуваха петрол от Саудитска Арабия и доскоро те бяха най-близкия им съюзник в Близкия изток, говори достатъчно. А в Саудитска Арабия все още се търкулват глави и други чаркове по паважа, а за права на жените, за които САЩ твърде много напъват към други страни, саудитските власти не се притеснпват въобще! Типично наглосакско двуличие! И продажните български политически мърши се слагат на тези двуличници и вкараха България да бъде ''съюзник'' т.е. роб на империята САЩ!

Добре, че са краварите за да няма гладни и да има мир по света.

Няма да ви разберът сърказма и иронията за сащ....

САЩ И ПОМОЩ - две взаимоизключващите се понятия.

Ясно САЩ няма да помогнат, но си правят ПР по новините.

Вече е късно....Решаващи са първите дни. Това е лицемерие, сред като сащ-исаните владеят частите от Сирия , където е нефта и житото....най-богатите..

А колко хора са умряли там междувременно заради тези санкции? И за какво санкции? Американската армия окупирала 1/3 от страната и крадяща петрола ѝ, не е ли достатъчна "санкция"?

Полицая каза.

Не се разбра педерашките изпратиха ли помощ та Сирия плаче на ЕО И УСА

Тъпанар, руските военни от първите часове работят и вадят хора. Потапяй се в нужника, плужек!

Руските екипи първи са оказали помощ и на Сирия и Турция...

И какво ще дадат краварите? Те са толкова стиснати и са свикнали само да вземат, никога нищо на никого не са давали даром - или ще е някоя подигравка, както мухлясалата царевица дето ни "дадоха", или ще е някой, подобен на "оранжевия подарък" за виетнамците, двата подаръка за Япония с посвещение и мн. др. подобни!

Питай в Германия , Япония и Южна Корея кво са давали . И после погледни оня дупка Русламия

Сега разбрахте ли защо кравария трябва да бъде заличена от планетата ??!!!!!!

Каза, че още 25 години ще доминират в света. Ама нада ли. Това е оптимистична та прогноза. Ако през това време е унищожат света.

Закъсняло решение, но пак е по-добре от никога. Животите са важни, политиките на големите държави - САЩ, Русия, Китай ме умориха вече.

Дет то америка .Спаси дете

след една седмица, когато вече не могат да се намерят под отломките живи хора, какво излиза, че нашето правителство е нарушило санкциите на ЕС в името на човечността

А САЩ ще прекъснат ли и своята окупация на около 30% от територията на Сирия, която окупират в продължение на 5-6 г, като добиват и крадат сирийски нефт от тези територии?!

Щом е за нефт, тия не ги интересува нищо друго. Само 6 месеца след като започнаха войната срещу Ирак, беше вече готов временния нефтопровод от най-богатото иракско находище до терминал на залива и не спряха да цокат

И ко ши изпратят Фъ16 ръждавейката да ги бомбят

Мизерници американски, то вече няма смисъл, тези които бяха живи под развалините вече не са!!!! Дано да ви се върне в ДЕСЕТОРЕН РАЗМЕР!!!!!!

Кои са тия, че налагат санкции бе техната м@м@

На Турция 80000000. На Сирия след дъжд качулка.

Това е много трогателно ! Ще плача !

На това му викам лицемерие. Защото вече няма да спасят никого, това трябваше да стане веднага след земетресението.

Разгеле!

Ръкопляскайте на тоя идиот като вчера ръкопляскахте на наркомана е ЕК , русия е изпратила 50 спасители и военни работят там. Ура за пампераса. Ваща мама нациска.

Още един неразбран,че нацистите са в Кремъл.

Тоа па, нацистите били в кремъл... заблуден соросо-селянин... А на нашите партньори от америка - да ви ева м@йката да ви ева, зли фашизоидни копеленца.

Ако са наистина само 50 , са жалки! Малка Чехия е изпратила повече хора.

Повече са. Мисля че само вчера бяха съобщили за още 100 спасители, отделно медицински екипи, хуманитарна помощ, лекарства, техника, която е нужна за разчистване на отломките.

Сърдечно благодаря на правителството на САЩ,че вдига наложените санкции на Сирия,за да може да се помогне на пострадалите от земетресението хора в тази страна. Пред гнева на боговете трябва всички да сме единни и да си помагаме. Разобличителя

То вече няма кого да спасяват! А ти си им благодари сърдечно :-((

САЩ са май- гадната терористична държава на планетата!

Създадена преди 200 години от утайките на Европа бягащи от правосъдието! Ето какъв е резултата днес!

Скоро тия пиндостански боклуци ще имат нужда от хуманитарна помощ, но ще мрат в говна.

Че кои са краварите да си играят с живота и оцеляването на милиони, живеещи на другия край на Земята?

Е то има време

Е, мко късно го заиграха хуманисти, но дано има полза

Играят го добри, играят го спасители типично в техен стил.

Санкциите пречат само на пуделите и страхливците, на зависимите от Сащ държави, на суверенните държави не им пречи, те и досега си доставяха помощи на Сирия въпреки санкциите.

Много късно ! Досега изпод развалините можеше да бъдат спасени много хора !

И каква е връзката със санкциите? Сирийците са си виновни. Чак няколко дни след земетресението подадоха официално, че искат помощ. Кой им е виновен?

... и ти да го духаш, заблудено либерастче...

Кажи честно! Не може да си толкова смотан!

САЩ ли трябваше да чакаме, за да бъдем човеци?!!!!!

Ние за Сирия още нищо не сме решили .

няма такова нещо като "санкции срещу Сирия". Санкции може да налага само ООН. Няма такова решение. Има "едностранна мерки/ограничения от страна на САЩ". десетина държави ги подкрепят, ама няма световни санкции. Много страни си търгуват със Сирия - това са Русия, Китай и т.н.

Не е точно така. През 2019 САЩ одобриха т.н. "Законът на Цезар", според който на санкции подлежи всяко чуждестранно лице, което има взаимодействие с правителството в Дамаск, всички държавни или частни организации, които сътрудничат с правителството на Асад. както и санкции срещу основни сектори на сирийската икономика, централната банка на Сирия, висши нейни чиновници. Идеята е законът да се използва и, за да се ударят основните поддръжници на сирийското правителство и по-специално Русия, Иран, които помагат на правителството в Дамаск да се бори с опозицията, подкрепяна от американците.

Колко благородни и състрадателни...гадни лицемери!

Важно, само за 6 месеца, след това отново забрана за всякаква помощ

Нима? Оказа се, че сте изключили Сирия от световната банкова система без дори да ни кажете? Сирийски граждани дори не можели да си открият сметка в никоя банка? Затова и нямаше обявена банкова сметка за помощи към Сирия. А след като някои неправителствени организации в Германия се опитали да съберат такива - парите им били блокирани.

От днес нашите гъзоблизци ще почнат да говорят и за Сирия,ще изпращаме съболезнования,ще говорим за хум.помощт,защото еничарите от Козяк разрешиха.Важно е кой ще е пръв.Мръсни боклуци.

Откъде накъде Сащ решават какви да са отношенията между трети страни, а те да са окупирали богатствата на Сирия и да крадат от тях. Затова всички ги мразят американците по целия свят. Докато действат така, мир на земята няма да има.

Краварите ще ни заключат водните ресурси и житниците и ще ни държат окупирани, докато ни точката къде кво видят - в Сирия точат всички петролни кладенци....тука ще ни ползват като банка за органи....

Гнусни фаширизани говеда от фащ! Като видяха, че страните почнаха да изпращат помощ, защото все пак са човеци а не тъпи американски безмозъчни идиоти и веднага - вдигаме санкциите... ха-ха... Ма кой го е.е за вашите "санкции" бе американски фашисти долни!? Жалкарите се опитват да минимизират репутационните щети... ха-ха...