САЩ обявиха „Вагнер“ за транснационална престъпна група. Байдън в Европа за година от войната

Вашингтон въведе санкции на компании и организации, свързани в частната военна компания

Обратно в новината

Коментари - САЩ обявиха „Вагнер“ за транснационална престъпна група. Байдън в Европа за година от войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както каза Андрю Милбърн шефа на Моцарт, "Ukraine is a corrupt fucked up society." Перфектно казано. Само не мога да разбера какво му е криминалното на Вагнер. Пресъпници служат във всички частни армии, та дори и в държавна като френския легион. Мда, сега Пригожин ще си го премести от единия в другия. Важното е да мачкат.

Обявиха защото Макарон Бабоебец изрева на Бай Дън че руснаците му дръпнаха килимчето в Африка...

Американците нарушиха обещанието си да не разширяват НАТО на изток, което дадоха на руснаците след края на студената война. Приемането на нови членки на НАТО от източна Европа застрашава сигурността на Русия. Привличането на Украйна на страната на НАТО е факт. Цялото това агресивно говорене на украинците срещу Русия и руснаците постави под въпрос сигурността на Русия. Също така е налице реорганизация на Украинската армия по западен образец и това е насочено срещу Русия. Налице е постоянно систематично засилване на антируските настроения от години. Подобни настроения са силно изразени също и в Полша и Балтийските републики. Всичко това застрашава оцеляването на Русия и руснаците. Те са принудени да действат за своето оцеляване. Русия е атакувана от всички страни НАТО, Европейския съюз, Япония. Ако руснаците не съумеят да се противопоставят на тази прокси война ще бъдат победени. Русия ще бъде раздробена парчета а от нея другите държави ще си присвоят територии- говорим за Украйна , Балтийските републики, Япония, Полша също има апетите за територии. От края на студената война Русия губи територии. Руснаците са принудени да водят война за своето оцеляване. Агресивното поведение с цел разпад на Русия е от страна на САЩ и НАТО. Да внимава Китай! Това поведение не е прекъсвано след края на студената война. Ако руснаците искат Русия да я има и те да не просят милост от победителите сред които ще бъдат американците, европейците, японците а също поляците и украинците и др. , ще трябва да победят. Това е въпрос на оцеляване. Онзи от руснаците, който не изпълни тази цел го чака презрение и забвение. Техния дълг е да защитят Русия със всички необходими средства за да я има Русия и да ги има руснаците.

Полша и Литва не граничат с Русия. Кьонинсберг е германски град, сука блядь. В Украйна земята е национализирана чак след Втората Световна война. Горянита са не - само в България, но и в Белоруссия и Украйна. Чак до началото на 60-те години. Прибалтика е подарък от Хитлер за Сталин. Заедно с по-голямата част на Полша. Сталин е е изстрелял нито 1 патрон за тях. Защото от 1939г до 1945г яде дървото в 4 войни от Финландия. Без да успее да я колонизира. Карелия мечтае и ще се върне в Майка Финландия, блядь. Курилите ще ке върнат в Майка Япония Всичко се помни, нищо не е забравено, сукин ты сын! А Русия е последната колониална империя. Страхувай се Чукотка да не проведе референдум и да се обедини с братята си чукчи в Аляска. Всеки жител на Аляска получава ДИВИДЕНТИ от добива на нефт там. Както в Саудитска арабия. Моли се, блядь, да не направят референдум Якутия, Бурятия, Урдмутия. Ти не си ги и чувал, бля. Как се молеше Елцин на татарите, ве? Само и само да не се разпадне Русия през 1990г: Борис Ельцин: "Берите столько суверенитета , сколько сможете проглотить"

Берите столько обосраные еврожопы на помывко , сколько сможете облизать ... ббааахахах евроцености ве гурбетдобитък.. ббааахахах

Нещо сводките за героичната защита на Бахмут от страна на киевските бандеровци замряха. Въпреки демократичната цензура, подочуваме оттук оттам, че са разпердушинени от руската артилерия и от вагнеровците на терен и пробивът се разраства много бързо. май на американците няма да им се наложи да пращат Леопарди ли, Абрамси ли, или каквото беше още там.

Точно обратното, Соледар няма стратегическо значение. В момента ВСУ държи позициите на река Бахмутка и от тези височини изгаря всички пандизчии на Путин посмели да атакуват. Най-ценното нещо на Украйна са и войниците. Затова ВСУ воюва разумно, докато получи всички тежки оръжия за да навре руската мечка обратно в бърлогата и. Ба,дън на 24-ти февруари дори не вярваше че ще я има още Украйна. Дори предложи евакуация на Зеленски и семейството му. Зеленски остана в Украйна а украинците с ловно оръжие спряха мурзилкште тръгнали на Параде в Кийеве. Тогава Байдън се чудеше дали да даде старите си Стингери на украинците....днес се изпращат "Абрамси", "Пейтриъти", хаймарсите вече са част от пейзажа в Украйна и се договарят F-16.

И кои са сащ-исоните , че да обявяват Вагнер за престъпна група. Нашият вход , в нашия квартал обявихме сащ-исаните късопишльовци и жалкарници за престъпна група....

кат ги срещнете, ко ше чините едно в едно. Е ,на, идете се гонете с тях в Сирия, Африка. В украината май не си поплюват, кой оцелее, ще разказва.

Скоро ФАЩ няма да държи световните финанси! И тогава да видим какви санкции ще измислят :)

И баба Меркел им ги каза - готвихме ги ... И Столтенберг им го каза - каквото и да стане няма да се месим, освен с оръжие ... Дори Бий им Дън им каза - давам ви 33 танка и 30 стотинки, и няма да воювам с Русия! А Тръмп си беше най-откровен! И те така :)

30-те стотинки от бидоня най-ще им свършат работа! :)

Създателите на Ислямска държава реват :) И не е за усраина, Вагнер ги сготвиха в Сирия :)

Байдън знае ли Чий го търси американската ЧВК Моцарт в Бахмут

и ще си го намери...

Бе, може и да намери ... две стафидки слепнали се неразделно

Чуждите наемници и ЧВК Моцарт спешно изтеглят силите си от Бахмут. След пробива на руските сили в североизточните покрайнини на Бахмут (а тук в града вече се водят боеве), чуждестранните наемници и частите на ЧВК Моцарт започнаха да изтеглят силите си от града. Рискът по-нататъшният сценарий на битката в Бахмут да доведе до пълно обкръжение на града и тук да започнат пълномащабни битки се увеличи драстично, пишат чуждестранни медии.

Към момента има информация, че всички подразделения на американската ЧВК Моцарт вече са евакуирани от източната и северната част на Бахмут. Някои чуждестранни наемници все още са тук, но поради силния натиск на руските сили ситуацията се промени драматично, освен това повечето от укрепленията на въоръжените сили на Украйна и наемниците бяха унищожени от танкове и артилерия с голям калибър.

Че то цялата американска държава е ПРЕСТЪПНА! Създадена върху незаконно присвоена чужда територия, създаваща военни конфликти по всички краища на земното кълбо, потдържаща най голямата армия и военна индустрия. Да ви прилича на ангелчи....?

Лицемерие до простащина. Добре, аз също не харесвам идеята за частни армии. Но какви са реалностите? Academy, бивша Blackwater, създадена през 1997 г. от бившия морски пехотинец Ерик Принс. G4S, британска мултинационална наемническа компания с над 530 000 служители. Създадена е през 2004 г. Unity Resources Group Erinys International Asia Security and Protection DynCorp Aegis Defence Services Defion International Все момчета за мръсни поръчки на САЩ, различни компании за добив на природни ресурси, както и на неправителствени организации. И забележете - ООН също е редовен спонсор. И това е само публична информация. Ама тия са наши хора, нали?

Цялата американска държава е транснационална престъпна група.

Крадеца вика дръжте крадеца.

ще го изтъргват Пригожин от асфалта.

САЩ, които изпепелиха толкова държави, да говорят за мир и против войната е повече от безочие у цинизъм.

Байдън на обиколка в Европата. Горкият Пенсионер, вече е на предела на силите си, ще изиска подкрепа от лидерите на Европейските държави-разрешение да излезе в заслужена според него Пенсия. Ами нека Европейците му дадът благословията си, стига се е мъчили горкият истрадал старец. Той едни обикновенни стълби на самолет неможе да качи сам, спъва се, ще се пребие горкия пенсионер. На велосипед се качил - и там пада като квартално пиянде. Нека го пожалят човечеца и да го пуснат в заслужена почивка. Амин. Дай боже.

ти на колко лазарника си?

могат само да им напърдят .у.р.о.в.е.т.е на Вагнер-ите

Руската военна организация''Вагнер'' възнамерява да обяви още утре Сащ за най-опасната транснационална терористична организация. Никой не е изненадан от това и ние обикновенните хора сме напълно солидарни с тях защото знам за всичкия терор и убийства на тази сатанинска държава - Сащ и нейните действия в редица държави по света като - Виетнам, Афганистан, Сирия, Либия,Ирак,Сърбия и къде ли още не. Крайно време беше някой най накрая да обяви тази самозабравила се държава - Сащ за Терористична Организация.

Ден 337 от 3-дневната спецоперация. Накарах Берлин да изпрати свои танкове в Украйна, за да убиват руски войници за първи път от 80г насам. Майстор стратег съм. В.П.

"транснационална престъпна организация" Това е доста точно определение за това, какво представлява сащ в момента.

Е за това Пригожин е прав - колеги са да. Ама те също си имат такива частни армии и не само те. То това е част от модърн уорфеър, въпреки, че е практика от сигурно 3000 години.

На някого пука ли му от въздишките на Вашингтон?

Как се трепе трол: - никакви + или - /плюс,минус/ - и за двата брояча тролът получава стотинки; /отделен въпрос, че ДИР манипулира +/- / - никаква реплика или подреплика - за всяка тролът получава стотинки; - никакво споменаване името /ника/ на трола във ваш коментар - за всяко получава стотинки; /важи и за коментар тип "до ШЕБЕКА (нерегистриран), дата, час/ Просто напишете вашето мнение без споменаване на името. Така тролът остава само със стотинките за коментара, който е лепнал, без значение от темата на статията. Затова най-тъпите от тях копират едно и също, във всички статии, независимо от темата, като гламави. Троловете пишат откровени лъжи, обикновено много дълги, обиди и цинизми, за да ви дразнят и да ви предизвикат да блъскате +/- или реплика.

Фюрера Свърши половината работа. От 300 Милиона орки станаха 140. Сега идва втората вълна, като ви преполовим още един път и останете има-няма 70 милиона се почва. Копане в уранови мини, строене на пътища в Сивир, един душ в седмицата, една филия хляб със сол и чаша вода дневно докато ви изкочат очите и не просерете навътре, мърши монголоидни.

Путя ги чука Укропите яко ..Но те нямат вина ..Вината е на чифутите в Киев ..Никога чифут в правителството ..Баба Алла ми харесва.милион роз..

Добре се оттървахме от оня дългоносия

Нали уж се борите с Нацисти, сега пък мразите евреите. Да ви сера на тъпите заучени фрази и на всичко.

Путя се гаври с НАТО , НАТО се гаври с Киев .Чакаме танковете .

Верно ги дръшат на системи дават им по малко да ги подлъжат на куп да вляат у чувала, после ще теглят една черта на западна крайна за полша и готоу. Що не им дадоха фсичко накуп? Да са фанат за сапуня

Вас ви е страх от 5 западни танка, палячовци. СМетни ако пратят 200 всичките ви 10000 съветски т72 ковчези ще хвърчат като кокошки.

И нека сафарито за тигри , пантери и леопарди да започне

Леопарда троши черепи, нали знаеш :))

Тюлени бягат кат елени, эад тях плътно Вагнерци надървени Уплътняват фронта раэярени.

САЩ си играе с Русия и Украйна на "Умирай бавно". Тъпаците ще се избият помежду си. Който има акъл, да бяга от тези две държави по-далеч!

Няколко "Сармат"-а и няколко "Посейдон"-а, и ще разберат за какво иде реч... Щели да ограничат те! Му-ха-ха-ха

А Blackwater кога? И другите частни военни компании?

Аа не те са евроатлантически настроени. Само всичко анти евроатлантическото робство е противозаконно , неморално и Урсула фон Файзер не одобрява .

Глиги станал Гуги, ся му запушват всеки отвор

ЧВК-та палячовци кога?!?!?

ООН обяви че въоръжаването от НАТО на Украйна с танкове и тежко въоръжение е движение в грешна посока и няма как да донесе мир!!! ООН го заяви днес!!

Тази битка ще реши изхода на войната на юг: руснаците щурмуват Угледар, концентрирайки там бригади от морски пехотинци и парашутисти за това. Това заяви украинският военен пропагандист Бутусов, отново опозорявайки мълчаливия Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна "Битката за Угледар ще определи целия ход на по-нататъшната война в Южна Украйна през 2023 г." "Угледар е от ключово значение за Руската федерация, той е стратегически важна комуникационна точка в южната част на Донбас, рубеж за разгръщане на бъдеща украинска офанзива по Кримския коридор." „Превземането на Угледар значително ще подобри стратегическата позиция на руската армия в Донбас, ще позволи да се задълбочи отбраната. Целта на руското командване в кампанията от 2023 г. е да превземе целия Донбас или да премести въоръжените сили на Украйна далеч от Кримския коридор. За да превземат Уъгледар, руснаците съсредоточиха формирования от най-добрата си бригада, морска пехота и въздушен десант и запаси от боеприпаси".

Пак някой плиткоумен модератор е на смяна,изтрил е доста постове без причина

Преди ковида , пардон кромида* 19 , че ще ни цензурират … нямаше право да си кръстиш кучето Адолф, а сега всички мейнстрийм медии си изтриха статиите за Азов , че са нацисти със свастики… явно “ваксината” действа … та да Азов са нацисти и са избивали рускоговорящите в Донбас . Правят Майдана по поръчка на САЩ и Путин ги започва няколко години по-късно. Други въпроси?

А и много интересно как кромид 19 изчезна по нашите земи след унищожението на американските биолаборатории в Украйна . Съвпадение.

Ами Россия се превърна в антипода си,пълен фашизъм лъха от Кремъл

на Гуантанамо фул инклузив.

Иска вероятно да види колко по богата е станала Европа след пачите яйца на които я насади?

"Министерството на финансите на САЩ също така наложи санкции на лица и компании, свързани с ЧВК "Вагнер", както и на редица компании от руския военно-промишлен комплекс...." - Какво станало?! - Запечатали са им складовете и сега нюма да могат да си вземат патрони ли ?! Наложили били визов ежим на Руски военни , да не могат да ходят на почивка в Маями ?!

ама те тъковата американците и те така правят! Е, нали САЩ бяха сатаната? Защо ги имирате и правите същото като тях?

Когато 2 души правят едно и също, но единия ти казва, че той е добър, а другия лош, значи те прави на балама ими наистина си такъв ако му вярваш.

руснаците водят война в украйна и ни убеждават как го правели за един по-добър световен ред и в името на традиционните ценности. Добре, повЕрвахме им...

Като цяло българите сме доста интелигентни, но има и една прослойка, която е или безработна или на минимална заплата. Тези хора никога не са излизали извън България, работят на минимална заплата или са природно кухи. За тях Путин е Цар. Така е, защото техният мироглед може само това да осъзнае. Няма как да се промени това тяхно мислене. Те ще изсерат тук, пък и във секи форум купчина лайна. Те искат да живеят както по-умните от тях, искат равенство, но как да стане това? Мина това време на уравниловката. Дори и в тачената от тях Русия вече няма уравниловка, дотолкова са глупави.

Дивите селяци, които никога не сте мърдали от селото вярвате на холивудските сапунки, които нямат общо с реалността. Ние сме виждали много западни страни и знаем какво са всъщност.

Ето го поредният ограничен, Всичко му е ясно и сипва лайна тук. Хаха.

Някои не само сме виждали, ами сме живели в тези страни и сме им станали граждани даже, ама пак ни е ясно що за гнусна политика водят по целия свят, включително и спрямо България. Така че, Цацо Недодялана, не се бутай там, където не си бил и няма и да дойдеш!

Да ми ядете протеиновата вафла и да изгорите живи. Мърши скапани продажни, едно място в интернет няма да не сте осрали №$@№$

Пиж ми яжката яж на мама Йя

Ние сме фашаги

Ще обявявям за опасен терорист всички, които са евали тюлени, зелени барети, морски пехотинци, блек уотър, академи и всякаква друга щатската измишлотина. Резил е да се правиш на номер 1, а къде кой те фане да си от страна на булката.

Миналата година бягах с бурка, да не стана булка

А онези с пречупените кръстове и факелните шествия кога?

а с американските военни групи като бившите Blackwater кво праим? или те носят само цветя и демокрация в Близкия Изток и Африка?

Твоят ДАНС го имам в задник ПОНЯЛА!!!! Ти боклук в България който трябва само в урановите мини да е

След успехите на ЧВК "Вагнер", никой по света вече няма да търси американските ЧВК "Моцарт", които се бият в Бахмут, но не се откроиха с никви успехи. С една дума - гола вода.

Убаво бре,Сандокан,вече даде квото можа на руската кочина като военен,що още се напъваш?

Споко, сега довършвам 4-тата ракия и си лягам, няма повече да ти дотягам.

Не му вярвай на Сандьо, щом е ударил 4, ще си сипи и 5-та. По мен си знам и аз съм същият пияндурник, ама кат има човек проклета жена, кво друго му остава да прави, освен да се пропие.