44% от US конгресмените - милионери

Мери Шапиро, председател на Федералната комисия за ценните книжа и фондовите борсите на САЩ, е най-богатият високопоставен представител от администрацията на американския президент Барак Обама, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - 44% от US конгресмените - милионери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Oraaaa, ora, oti spite be ora?! Stiga ste byrkali poniatiata veche! Ima OGROMNA razlika mezhdu Demokracia i Kpitalizym, (i to VYRL Kapitalizym v sluchaia na Sasht!) Prochetete po niakoia i druga kniga pone.

До: До Мен (07.11.2009 г. 22:17ч.) Точно до последната буква. Хора с идеи се опитаха на Изток да направят по-добро общество, но се провалиха. По-точно провалиха ги!

Правете разлика между Европа и САЩ- два абсолютно различни Запада ,с различни обществени системи и движещите по различни обществени правила. В САЩ има олигархия ,това са богатите , които управляват, защото в САЩ не действат правилата на Европа и корпоративните интереси не са разделени от властта и политиката.В Европа е точно обратно- няма олигархия ,богатите хора не се допускат до властта, отделени са корпоративните интереси от властта и политиката и управляват ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОЛИТИЦИ НА ЗАПЛАТА. За това и имаме два вида демокрации-по ниско развитата на САЩ- представителната и по-високо развитата на Европа- реалната /истинската демокрация. Тези неща не ги знаете ,защото са ви промивали тиквите вече 20 години Сороските организации на СДС и не са допускали да знаете какво става в З.Европа и каква е европейската демокрация.В България има олигархия по американски модел, под американска диктовка тя е създадена. И сега ви управляват олитарси в лицето на Боко и неговия олигархичен клан Си Банка. Гледам тук някои мечтаят да станат американски милионери, ето тези празни мечти и непознаването на демокрацията по света, нито умението да я прилагаме у нас , доведоха празните тикви да изберат олигарх да ги оправя. Сега ще ти окраде яко и ще ги направи още по-бедни. Няма пример за олигарх в човешката история да е работели за обществено благо-всички са работели най- грабителски за своето единствено джобно благо.Това се нарича ОБЩЕСТЕВНО СЪЗНАНИЕ- матрЯл има но съзнание НЯМА. Тъпаците си харесаха за лидер гавазина на Тодор Живков, сикаджията и ортак на Пашата, отказал да се деполитизра в 1990 г. като милиционер, бивш кандидат за служител на ДС - показвайки за сетен път, че и за тях у нас само ДС може да свърши нещо. Глупавите комунисти, глупавите националисти, глупавото седесарие - това са трите крака, на които се крепи тулумбата БОКО!

До: M7 (07.11.2009 г. 18:24ч.) Ти в ред ли си бре? Чете ли се последното изречение преди на натиснеш клавиша? По твоята логика и емигрантите - миячи скоро ще се фрашкани с транци, ще са милионери демек? Ти ме уби! Такава тъпота не е истинска!

M7 pojelavam ti da doide6 v america i da i da jivee6 kato amerkancite i togava 6e se seti6 za moeto pojelanie a ako si v america i govori6 taka izvinqvai ama si ebati tapoto kopele

да,Масларова ги бие

Масларова ги слага в джоба си!Маша ла!

Т'ва надето Михайлова има повече от Обама.... Да се чудиш що ли....?

Някога една баба ме питаше - какво е туй долар и какво общо имал с България. Обясних и колкото можах. А като и казах как американците са гъбави с пари и си живеят в пъти по-добре от нас, тя каза простичко: Те нема ли да умрат? Тех нема ли да ги изедат червеите? С което съкруши доводите ми.

Абсолютно си прав!При демокрацията имаш право да бъдеш избран,но на практика това не може да стане, ако не си милионер, или някоя корпорация /примерно оръжейна или петролна/ не ти плати предизборните масрафи. Естествено,след избирането ти, трябва да се отблагодариш с възлагане на крупна държавна поръчка или спретването на някоя малка война,обикновено в пясъчни райони,с мирис на петрол и газ...

Тия са много бедни в сравнение с милиардерите в Руската дума.

с милиони влизат,с милиарди излизат.това е сладостта на политиката.

Демокрацията - илюзия за бедните и оправдание за богатите!!!!.. Статистиката на ООН е безжалостна за миналата година...бедните по света още по-бедни, а богатите - още по-богати!!! Булгаристанците - още по-бедни, но дваж по-верни на ...богатите...е, ще им се даде супа, ама само за да я духат!!!

Нормално е 44% от конгресмените да са милионери ако поне 44% от гражданите на САЩ са милионери. Когато само богатите управляват, е капитализъм /антидемокрация/.

Я елате в България пък да видите как 85% от влизащите в Народното събрание голтаци излизат милионери. 15% само не стават понеже все пак имат някакъв морал. А в САЩ хората са си милионери защото са били бизнесмени, банкери, на високи длъжности с високи заплати. Не е толкова трудно в САЩ да станеш милионер по честен начин.

Go back to sleep man

I tuka ako iskash da papkash - slushkash, i tam taka. Samo deto tam papkaneto po blazhno.

Wake up man :)

Елате да видите нашите героии, от голтаци за 4 години излизат милионери хахаха

Да, така влизат във властта. Просто така работят нещата при капитализма. Предизборните кампании са скъпи; който няма пари, просто няма шанс да бъде избран, тъй като конкурентите му ще се рекламират и общуват с хората повече. Човек или трябва да има много пари предварително, или да ги набави от спонсори (с негласната уговорка, че ако бъде избран, ще им скача по свирката). Затова и в САЩ правителството работи за лобитата и големите корпорации, а не за хората... Тъжно, но факт.

Че те нашти по заможни бе...

верно че си прост и наивен, влизали с милионите си.

Естествено, те влизат милионери във властта и единственото, което правят там е да си вършат работата. Друго е да влезе някой гольо в българската власт и да излезе милионер.

Харесвам демокрацията - капиталистическата, разбира се!

Прав си. Тоест бабката е права. Когато един от поминалте се Рокфелер умрял, на погребението му един негов счетоводител попитал най-довереният човек на Рокфелер ... колко ли е оставил..? отговора на счетоводителя е бил всичко. С две думи - никой не отнася нистхо със себе си. Бабката е права. И тях червеите ще ги изядат. Те просто се заблуждават, че са надхитрили майстора. Това е невъзможно.

цензура,знаем го

изроди. изродени педерасти, травестити и контета. смърт.