Ще гори или не Корана пастор Джоунс?

Пастор Тери Джоунс, лидер на малка баптистка църква в Гейнсвил Флорида заяви, че изгарянето на екземпляри от Корана, което бе предвидено да стане в събота, 11 септември, е спряно, а не отменено.

Обратно в новината

Коментари - Ще гори или не Корана пастор Джоунс? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изумително добре оркестрирана история. От 10 години живея в САЩ и съм се убедила в съществуващия ред и намесата на полицията във всичко. Ако аз изляза и запаля каквато и да е книга пред дома си или където и да било другаде ще бъде арестувана веднага. Много чудно как това се коментира на високо ниво, като чисто и просто местната полиция може спокойно да забрани,отмени или каквото и да е друго действие и да не му се дава тази гластност. Много очевидно е че някой просто има полза от това. Този никакъв човечец за нищо попадна в медийното пространство, та чак и Интерпол се намеси. Много очевидно е разпалването на страсти и манипулирането на хората по света. Осъзнайте се хора. Не се поддавайте на машинации. Изумително просто скроено използувайки религиозността на човеците!

Няма по-голяма глупост. Заради тази част от мусюлманския свят, която уважава ценностите на религията си това не трябва да се прави. Нима сред християните няма терористи?

Няма да има никакво изгаряне, а случаят е добър повод да се демонстрира добра воля от правителства, НАТО и други спрямо ислямския свят. Нищо чудно и да е оркестрирана история.

Нека оставим Америката на американците - те са си я създали, да си я мислят / изтипосват / берат плодовете или гайлето . И да си помислим как да направим нашата страна добра за живеене за всички българи ; И да я направим най-вече . (а по конкретния пример - достатъчно е да се попрочете някое и друго изследване, ама от онези истинските )

Значи това е хамериканската демокрация - свободен си да правиш всичко, стига да го позволява правителството? Що им е Обама, да бяха взели Живков навремето - хем по-бял, хем по-умен. И щяха да са си пак толкова свободни, даже повече. Дали ще се гори Корана е по-скоро въпрос на лична култура, а не на национална сигурност.

Дреме ми, дали въпросният пастор ще изгори корана или библията. :-) Просто е! Не им давайте трибуна на такива опасно луди, като този и ще си мируват. :-) :-)

Ето затова религията е "опиум за народите". Няма БОГ, няма АЛЛАХ. Светът е материален и колкото по-бързо хората го разберат, толкова по-бързо ще изчезнат тези вражди.

Айде де да те видим пасторе, ако ти стиска де. Глей после какво ще стане с америка "Джихад" капиш???

Един смел християнин, показва, че не се страхува то главорезите на мюсюлманите. Така се защитава честта и достойнството на вярата, дори с цената на живота. Така се става мъченик за вярата. А "полезните идиоти" както ги нарича ОРИАНА ФАЛАЧИ зареваха в един глас. " Не всички мюмюлмани са терористи, но всички терористи са мюмюлмани"

Каква смелост , каква вяра , какви 5 лева , госпожо! Вие май сте малко лудичка? Така се провокират конфликти. Какъв е този пастор ,откъде изпълзя , защо сега , какво ще постигне ? Ама мислете малко , пионка такава екзалтирана! И всички се занимават с него , министър на отбрана , Обама ......... Брей! Щото забравиха за световното затопляне и вредните емисии и топенето на ледниците и други такива заигравки с общественото съзнание! ,, Състояние на страх"- Майкъл Крайтън, прочетете тази книга!

Даа-и ИРА И ЕТА са също мюсулмани . 'Щото са терористи де-това е логиката,нали ?!

Опастността надвиснала над християнския свят е много голяма, особено над България и ако не се осъзнае и се вземат мерки, крайните резултати ще са катастрофални.

И ако Тери Джоунс изгори копие от Корана колко ще струват допълнителните мерки за сигурност?

Ако това щеше да реши проблема...

Изгарянето на една книга не я унищожава като идейна формула. Експанзивния религиозен екстремизъм от всякакъв вид заслужава да се заклейми като "ФАШИЗЪМ" в архаична и съвременна форма. И това трябва да стане на световен форум, а не от една група хора или държави.

Американски дебил! Ей заради такива идиоти света е пълен с насилие.

Допреди една година е бил германски дебил. Тогава с е преместил от Германия в САЩ.

Ако пасторът изгори Корана, и се случат всички пророкувани от противниците на изгарянето мюсюлмански ответни действия, значи пасторът е прав в думите си, че ислямът е опасна религия- апропо, нещо, което всички знаем, но не го говорим на висок глас публично. Политическият елит на Европа и Америка се отнася твърде безотговорно спрямо някои обезпокоителни тенденции в ислямския свят. Мюсюлманите искат да си построят своя свят в Европа и Америка, но не допускат християните да живеят по християнски и по европейски в арабските земи.

Доста добре казано, хора, прочетете го отново, може и да ви светне! А мюсюлманите да отговорят, защо не позволяват на християните в мюсюлманските държави да живеят, съгласно християнските закони! Исляма ако е любов ще го позволи, ако е Насилие - няма. Така че, изводът е ясен!