Приятел на Русия утвърден за външен министър на САЩ

Външната комисия на Сената на САЩ одобри с минимална преднина от един глас кандидатурата на бившия шеф на "Ексън Мобил" Рекс Тилърсън за държавен секретар.

Обратно в новината

Коментари - Приятел на Русия утвърден за външен министър на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами до сега,кога американците не са били приятелски настроени към Русия?Ако не бяха американците,Русия не би могла да оцелее!Политиката на САЩ не зависи от личните симпатии,а е държавна стратегия,независимо кой е на власт там!Наивни са кремълските мераци!Великите са СЬЩ и Китай,ноито определят реда и правилата в Света и Русиуя трябва да ги спазва,безсилно озъбена!

САЩ може да признаят Крим за руски, но това ще стане само при широко споразумение, съобразено с интересите на Украйна. Това заяви Рекс Тилърсън по време на изслушването му в Сената преди гласуването. Тилърсън определи Русия като заплаха, но въпреки това призова към сътрудничество с Кремъл. Според редица анализатори Тилърсън ще доведе до нови отношения по оста Вашингтон-Москва, като бивш шеф на компанията Exxon Mobil и бизнесмен, поддържащ добри отношения с Русия. Същевременно той отказа да приеме, че в Сирия се извършват военни престъпления. На въпрос на републиканеца Марко Рубио дали Путин е военен престъпник, Тилърсън заяви, че не би употребил тази дума. Той отговори уклончиво на голяма част от стотиците въпроси, зададени от комисията, което доведе до размяна на остри реплики в някои случаи.

Победа за диктатурата на олигарсите.Хе хе голям смях ,гответе се за 4 кинта за литър бензин.

Русия и америка заедно ще смажат соросоидите по целия свят да живее Тръмп и Путин

Прочети изказването на Медведев,той говори в прав текст какво да се очаква!

Вижте добре двете усмивки?Кой е по по най,кой е по искрен и кой крои шапка?

Тия луди ли са? Как така ще утвърдят такъв човек без да питат Плевнелиев и Обама? Кой им разреши? Плевнелиев не разрешава! Как тъй ще имат отношения с Русия? Как тъй ще махат санкциите и няма да се интересуват от НАТО? Това какво е? Плевнелиев проведе подробен инструктаж на Радев по тия въпроси,ама той май нещо не му се чува. Абе, тоя Плевнелиев, дето ни съветва тъй, той от кои е? Да не е от ГЕРБ? Питам просто!

Какъв ти е проблема! Това че е утвърден нищо не значи,все още!

make America great again / комунистите на бунището отново /

На боклука заедно с тяхната оранжева марионетка!Нали те го сложиха там беее!

Група конгресмени, и демократи, и републиканци, внасят закон блокиращ отмяната санкциите срещу путлер.

Значи клоунът го размърда на стари години и издигна нефтеното лоби с връзки с Русия. Забравените американци , които го избраха , останаха без здравно осигуряване още първия ден, същия ден на нефтените магнати им отпаднаха ограниченията за копане. През останалото време ще се прави на косерватор по теми като абортите, които касаят само потърпрвшите, но са любими на "високоморалните " еснафи, които не разбират, че се гаври с тях.

Това здравно осигуряване отиваше 4-6000 долара на година за семейство, и си беше чисто ограбване. това не са пари, които си дал за здраве и лекари, а ЗАСТРАХОВКА !!!! Обамакеър ограбваше всички американци, които бяха задължени да го ползват, иначе - глоба !!!

Ти не си добре!Нямаш никаква информация,приказваш ей така!!Закона за достъпни медицински грижи на Обама е доста обширен,но главното е че здравното осигуряване става задължително,което досега не е било и вноската е или застраховка или такса към здр.каса,като най бедните са освободени ако желаят,средния бизнес също се задължава да осигурява работниците,там % варира ако има над 50 човека или под ,но пък ползва други данъчни облекчения!Единствено едрия бизнес внася между 2000- 3000 д. годишно на човек и пак има компенсация с други данъци,но това пък ги вади на светло и едрите риби не ги устройва!Смисъла е да бъде задължително и достъпно! Милиардерите не им изнася,те искат да остава повече за тях!

В Германия минималната здравна вноска е 150 евро на месец, бе джанъм!

Стига с тия изтъркати клишета от рода на "приятел на Русия"., "проруски" и т.н. Тилърсън и "Ексон Мобил" имат интереси в Русия, които понякога съвпадат с руските. Затова е "приятел" . Нито повече , нито по-малко. Русия няма нужда от приятелството на Тилърсън. Има нужда от държавен секретар на САЩ, който, работейки за интересите на страната си, ще зачита и интересите на другите.

Интересите на Русия са пълно възстановяване позициите в бившия соцконц лагер и държавният секретар на Щатите да помага за осъществяване на тези нейни интереси ?

По правешко време, баща ми софтуерен инженер работеше за 200лв. на месец, а разни неграмотни фатмаци, ватмани,..., взимаха два пъти повече. Сега софтуерните инженери продадохме нашата компания "Телерик" за $250 милиона, плъгинът Ви-Рей се използва куп световни графични софтуера и куп клиенти са отправили предложения за закупуването, наши колеги работят на високи длъжности в елитни световни компании.

В САЩ конституционен пост външен министър няма! Този пост в САЩ се нарича държавен секретар! Министерства в САЩ няма. Има департаменти начело със секретари. Четете бе, журналя. Стига писали наизуст!

Хората го знаят, но да е по-ясно на публиката не са написали "държавен секретар", да не си помислят че е някакъв нов сталин.

което загива без чужди инвестиции, та затова срамно разчитат на избори в други държави и рекрутирането на техни "приятели".

Соросоида е примитивно същество. Тъпо, зомбирано и с полиран мозък. Разчита единствено на грантовете, които подхвърлят ежедневно господарите му. Без тези грантове той е кръгла нула.

а какво става с руските хакери, проникнали в щатските сървъри на най технологичната държава в света - Америка ? С какво са проникнали, с пръсти и тел ли са ги отворили ???

Чекай, чекай малко. Нали Песков отрече, каквито и да било руски хакери да са се намесвали? Какво се лупаш в гърдите? Човекот рече нема, значи нема и... точка!

Тилърсън е бизнесмен, чиято компания беше ударена много лошо от политическите снакции в Русия! И като отговорен бизнесмен той наистина беше против санкциите, защото мисли за интересите на собствениците, които са го назначили за шеф на компанията им! Това не значи, че подобно прагматично "приятелство" в бъдеще ще е винаги в интерес на Русия! Само ограничени идиоти могат да мислят с подобни абстрактни категории, особено пък когато става дума за политика и геополитически интереси на свръхдържави! Същото се отнася и за Тръмп! Само че на някои политически кръгове (дори и особено в САЩ) не им изнася "смяната на караула" в Белия дом, защото рахатът им в лапането свършва! Това не значи, че на хранилката няма да се намърдат други! Както казва народът" Свято място пусто не остава!"

Ами ти разби илюзиите, че тръмп бил "несистемен играч", той си е парексаланс поредният слуга на олигархията, петролната в случая.

гмо продукцията и компанията "Монсанто" ?

бяха открити стотици хиляди работни места, като безработицата стигна до 4%. Ексон Мобайл ще открива работни места в Русия, защото там са замразените й проекти.

При президента Обама безработните се увеличиха няколко пъти и са около 90 млн. души в момента. 42% от американското производство е в Далечния изток.Не лъжи като балканско джудже. Преди 2 години Ексон Мобил инвестира във втечнен газ в Сахалин 8 млрд. долара. Така, че имаш много здраве от Путин, който вероятно вече те разпути и разчекна. Малък е Путин, но голям го вади.

ексонджиите ще откриват работни места в путлеристан, а не в ЩАТИТЕ, а автоматизацията и роботизацията ликвидира работните места в производството.

в нови технологии, които постепенно да намалят потреблението на въглеводороди, та предизвестен е залезът на суровинните държави. Вижте к'во става във Венесуела при сегашните цени на петрола.

Ти си голям наивник! Да не мислиш, че единствените ценни суровини са въглеводородите? Ако Мама Раша реши да отреже клончето на другите ресурси, продавани на големите държави, ще им замръзне и ракетостроене, и самолетостроене, и автомобилостроене, и какво ли още не....Затова е този рев винаги и от векова срещу Рашата. Въглеводороди! Смях! Това да не са ти ония с чаршафите, дето са на помпата и първи изреваха от ниските цени на петрола и тръгнаха да се договарят за нарастването им, след като профукаха за една година около един милард от резервоте си от ценовите разлики! Чети малко повече! И не само в ДИР-а!

Да ти услужа с интимна кърпичка? ;) Айде сега припкай в гуглето да видиш кой Китай ги дръша тия ресурси... ;)

Нищо по добро няма от това великите сили да са в разбирателство. А нящой пише,че русия е виновна,че ни продава газа на такива цени.Виновни са тези които са го пазарили да го купуваме на тези цени.Това е търговия.

бе льольло нещастен, че има ядрено оръжие и може да унищожи света и спецчасти от жестоки азиатски варвари, които колят и трепят на поразия ?

И това, и това.....

Най-чести теми на дезинформациите са предстоящото разпадане на Запада, рекламирането на Русия и представянето на Украйна като агресор в конфликта между двете страни. Германският канцлер Ангела Меркел е била главната мишена на кампаниите с фалшиви новини в Европа. Това съобщи източник, запознат с работата на специална работна група на ЕС, предаде ДПА. Групата, създадена през 2015 г., за да противодейства на пропагандата и главно на фалшивите информации, пускани от Русия, е установила, че най-често Меркел е била във фокуса на дезинформационните кампании. Експертите са се запознали с фалшиви съобщения, в които се твърди, че Меркел познавала ислямистите, извършили терористичните нападения в Париж и Брюксел и била позирала за селфита с тях. Като цяло експертите намерили 2500 примера на дезинформация на 18 езика. Те отбелязват обаче, че това е само върхът на айсберга. Най-чести теми на дезинформациите са предстоящото разпадане на Запада, рекламирането на Русия и представянето на Украйна като агресор в конфликта между двете страни.

Само че какво означава "разпад на Запада", едва ли знаят. Предполагам не очакват, че Слънцето ще започне да изгрява от там. Ако е очакване, изборите може да ги спечелят определени политически сили, да, възможно е. Но изборите идват и си отиват и няма да има никакъв разпад! Слез революции не е имало разпад, а камо ли след избори!

КОМУНИСТИ Даже и своите партийни другари не пожали, дълго в борба за идеали в затвора лежали. Героят от Лайпциг смело запретна ръкави с мъст, злоба и кръв съпротивата удави. Зарад идеалии другаря Сталин сложи хомот и захвърли в бездна своята Родина, своя народ. След като предаде Народ и Родина с помоща на Сталин и той си замина. Наследи го Червенков неговия зет със мерак огромен да наложи ред. Този вожд червен и интелегентен мисли, мисли па наложи рента: всички земеделци от наште селца на декар да плащат с месо и яйца. Но ето отново мина се не мина, тоз умен вожд и той си замина. Човек от народа със име Тошо го измами и подхлъзна лошо. Хвърли на Червенков хиляди вини и на мястото му той се настани. Загради се бързо с верни другари а свойте опоненти жестоко удари.

Пореден ритник за сорспиите в мутрата. Нали твърдхте че Марко Рубио и Джон Маккейн ще гласуват против Тилърсън?

Тръмп уволни 80 посланника на Маймуняка. РЯЗАНЕ НА ЗЕЛКИ. ХА ХА НА КОЗЯК ФЕРБОТЕН ! СОРОСИТЕ ЩЕ СЕ ИЗПОТРЕПЯТ ЗА БОКЛУКЧИЙСКИТЕ КОФИ, НО ЦИГИНИТЕ ГИ ПЛЮЩЯТ В УГОЕНИТЕ ГМО ЗАДНИЦИ

Русия е държавата, която ни продава газа най-скъпо в Европа... Това трябва винаги да се напомня на русифилистиците... Е, напомням им го...

Аз пък ти напомням, че нищо не разбираш от бизнес и нямаш право да пишеш по въпроса. Цената на пазара се определя и от купувача. Парите са му в джоба, ако не му харесва цената, няма да купи. Никой не му взема насила парите. А продавача нека си пие сам нефта. Ние не продаваме, а направо подаряваме златото си на чужденци, те да богатеят. Ние купуваме скъп газ, защото наши предатели са се съгласили с тая цена. Защо никой не ги попита защо са направили това? Защо никой никого не пита, защо купуваме от американските тецове толкова скъп ток? И въобще, защо те са американски? Една държава, управляване от национални предатели, е обречена на загиване. В момента точно това се случва.

Абе разбирача по бизнес. Не знам на колко години си, ама не си разбрал, че бизнеса с Русия зависи не от пазара, а от политиката. Разбирача ми той !

И ся кво, лумпени? Крим ваш, а? Как ли ще рИвете след 5-6 месеца... ;-) :-)

единствения лумпен си ти. Крим е полуостров. Република Крим е автономна с право да се присъедини към която си иска федерация. Присъединяването е с референдум. Дали този който мина е действителен, не мога да преценя, но резултата бе факт.

извинете, забравих да отбележа, че по време на референдума др. Путин беше стоварил в Крим 20 000 зелени човечета (въоръжени за всеки случай) като вежливи наблюдатели. А иначе не ме вземайте на сриозно аз съм червенотиквен сидераст.

Автономен или не Турция си окупира Сев. Кипър без да го анексира. Ами ако аркадаша на Путин рече не само да окупира ами да анексира наша територия, какви ще ги дрънкаш, тъпако?!

"Република Крим е автономна с право да се присъедини към която си иска федерация." Това не е вярно, провери си източника на информация. Такива права автономните републики нямат. Такова право имат само независимите Републики. Например България има право да решава присъединяване.

Ти със сигурност си пропуснал десетичната запетая в АйКю-то си! Не 146, а 1,46 е! Със сигурност! А че Крима е бил и ще бъде руски вече и укропите го приемат! Напоследък са започнали самите те да печатат карти на Украйна без Крим ! Така че, едно е да си мислиш, че си нещо, съвсем друго е, какво мислят другите по въпроса. Не си ли чул, че човекът е като математическа дроб - в числителя е мнението на околните за него, в знаменателя - самомнението му. При теб дробта клони към нулата!!!

На Запад номера с приятелството не вървой! Там играят интереси? Кви интереси имат Щатите с една полуфалирала държава, изправена пред пълен фалит! Освен да я опоска зо последно, както става при всеки нормален Империализъм! А и никакаво сътрудничество няма да има, докато Русия поддържа Асад и ИДИЛ срещу американците! Само луд може да си мисли подобни неща!

номерата-са такива че тая полуфалирала държава превърна она т.н.измислена велика сила /едно гето отвъд океан / в трета бананова република.Гетото беше подложено на такова унижение че след като ги матираха на всякъде в световен план , за капа им назначиха и външен министър след назначавеното на президент. А иначе на тоя етап фалиралата държава е САЩ и Тръмп ще се опита да спаси нещо но олигарлхията няма да му позволи дава.Само за 15 год. сумарният външени вътреше на дълг на гетот стана 35 трлн.долара,изчезнаха 55 хиляди завода с 22 млн.безработнии 70 млн.молби за купони за гладни.Целият бизнес се изнесе и няма да се върне.

Опааа. Светът прави опит да се излекува от синдрома "Обама-Килъри-Сорос", това е добре, а ретроградните протестиращи сили да заминават, там където им е мястото, в мръсният канал на Историята....

Ми шъ последва синдрома "Тръмп-Тилерсон-Сорос"! Сорос е вечен!

като пие всеки ден кръв от млади протестърки....

Никога не знае човек от малко прасенце и от нов началник каква ... ще излезе. Нека първо видим дребните неща че се случват: -Да спрат "хуманитарките" за ИДИЛ. -Да спрат грантовете на БГеец Сие

РУСНАЦИТЕ СНЯГ ЩЕ ЯДАТ, НО НИКОГА НЯМА ДА ПРОДАДАТ СВОЯ СУВЕРИНИТЕТ И НЕЗАВИСИМОСТ. ОТ ДРУГА СТРАНА, ПЪЛЕН АБСУРД Е ТАКАВА ОГРОМНА СТРАНА С НЕВЕРОЯТНИ РЕСУРСИ И ВЕЛИК НАРОД ДА БЪДЕ ИЗОЛИРАНА ДАВОС/ 20.1.17 г.

В Русия няма Руснаци, има РОССИЯНЕ, сбирщина любители на "Боярышника", за него не само суверенитета си ще продадат, ами и майка си и баща си! Апропо, истинските РУСНАЦИ отдавна са се изнесли на Запад, в САЩ и Канада!

krassikat@

Ще ядЪт сняг, а ще пият боярьйшик... Лосион за вана с екстра метил...

глобалистка компания, която е обхванала с пипалата си целия свят и направо смешни твърденията, че тръмп бил борец срещу либерализма.

Ами сега? Какво правят местните идиоти, на които Сорос плаща? САЩ си оправя отношенията с Русия. Ами какво правят европейските соросоиди и подобни, дето лижеха американския г.з с русофобията? Те какво правят? Голям късмет имаме, че господин Плевеллиев, вече няма нищо общо с държавното управляние.

Ще почакаме, докато Тилерсон го нафърфоли на Лавров и ще му ръкопляскаме, докато ПутеноГнидите вият като на умряло!

А за грантовете ще почакате ли? Щото "Америка за някой бъллгари" този път превели само $100 000. А предишната доставка мисля беше $3 милиона. Та с тези $100 000 кой от вас ще яде и кой ще гледа?

Някои май бъркат приятелството с предателство. Едното нямо нищо общо с другото, а даже напротив!

Ексон Мобайл има замразени от санкциите проекти в Русия и затова е напънат за отмяна на санкциите. Програмата на Президента Обама е постепенно намаляване употребата на въглеводороди, като до 2035г. да отстъпят на новите технологии. Олигархичните кръгове взеха реванш и пробутаха клоуна тръмп, която да вади горещите кестени.

Мдаа...не мина номера на оръжейните лобита на килърито! Да се продължи войната в Сирия,конфронтацията с Русия... Тръмп ще бъде по добрият президент!

Светът сякаш се нормализира. Обръща гръб на Сорош, Бржежински и другите дърти крокодили.

Това е поредната лъжлива информация срещу администрацията на Тръмп.

колко струва приятелството с АМЕРИКА един кораб с гранясала царевица веднага се сещам И понеже сам русофоб се сещам и за спрения проект Южен поток и Белене с изключителна благодарност за загриженоста им да не би случаино да забогатеем и да загубим спокоиствието си Като си гладен и беден друго освен да се наядеш не те валнува а един кораб с вмирисана царевица пак ще ни подхвьрлят

След всички тези ужасни новини, дали останаха здрави и читави софийски протести, да се преборят с това Зло.............хахахахахахахахаххахахахахахахахахаххахахахаха

Приятел на Русия утвърден за външен министър на САЩ Ко стана бе соросоидни боклуци ? Еб на ха ли Ви ??

Боже пази ме от приятели,от враговете сам се пазя.

Точно така! Боже, пази ме от уж приятелите от Русия, от враговете мога и сам! Българският народ

Не само Рекс Тилърсън е приятел на Русия! Целия български народ е приятел на Русия!

Фий!...

"Ексън Мобил" е най-голямата нефтена компания в света и принадлежи на фамилията Рокфелер. Има маса разработки за концесии и концесии в Русия действително, но това е бизнес. Приятелството е нещо друго

Пак ша ни натъпчат ватенките у скришното место

Приятел на Русия? Американец, приятел на Русия, няма. За Путин приятел означава свой агент, продажна параститутка, която да им признае сферите на влияние, да им признае Крим за руски, да им признае Донбас за руски и да позволи Русия да прегази Украйна Тоя Тръмп така ще ви трампира Русията, че пак щемолите за американски хуманитарки

Санкции и "хуманитарки" за Русия? Бегеец, пак си слънчасал посред зима!

Бай Ставри

След Путин това е нормално и задължително. Путин вече изпука целият резерв на Русия, за да крепи рублата. В Русия 85% от работещите руснаци са държавни служители, 25% си получават доходите пряко или косвено от Газпром, олигарсите просто пият на входа и изхода на държавните предприятия, корупцията е руска, тоест тотална, олигарсите пръскат милиарди на Запад, а народът кърка шампуани и слави Путин, че заграби Крим и натри носовете на Украйна

Не е слънчасъл, това болестно състоание причинено от вируса Плювналиев, но ние вече премахнахме източника на заразата.

Издишаш! Почини си малко. Много се преуморяваш напоследък...

Вечна дружба Росий - США

"като шеф на Ексън Мобил е лобирал против санкциите срещу Русия" Меко казано приятел.

РЕГИОНАЛНАТА СИЛА НАЗНАЧИ ПРЕЗИДЕНТ, ДЪРЖ СЕКРЕТАР И ШЕФ НА РАЗУЗНАВАТЕЛНАТА ОБЩНОСТ НА САЩ ! ОТНОВО ШАХ И МАТ НА ПУТИН !

Умрем за клишета от рода на "приятел на Русия". Тилърсън и "Ексон Мобил" имаха интереси в Русия, които понякога съвпадаха с руските. Нито повече , нито по-малко. Русия няма нужда от приятелството на Тилърсън. Има нужда от държавен секретар на САЩ, който, работейки за интересите на страната си, ще зачита и интересите на другите.

Зависи какви са интересите. Не е добре да са за сметка на други държави. И Нацистка Германия е имала интереси все пак.

Интересите на държави като САЩ и Русия почти винаги са за сметка на интересите на други. Това е азбучна истина, която трябва да знаем. И за нас е много важно да се научим да минимизираме щетите и когато е възможно - да извличаме ползи от тази ситуация.

Чак пък "приятел на Русия"!!!:))) Малко се оливате с тия тъпи заглавия, дир! Приятел е на бизнеса си човека...не на Русия.

Голяма новина. Да не би да очаквате да ви допишиме статията сега??

ако си що щеш тука заминавай на околовръстното да заработваш

Определено шефът на Восък е соросоиди. Има пари да купи цяла Русия. Ама нали искахте соросоиди в администрацията на САЩ.